Rust hersteld na incidenten in Oost-Suriname

7

PARAMARIBO/MOENGO/ALBINA, 10 okt – De rust lijkt teruggekeerd na twee markante incidenten in Oost-Suriname. In beide gevallen heeft het Arrestatieteam van de politie moeten ingrijpen. Tegen voormalige rebellen van het Jungle Commando moest zelfs traangas worden gebruikt om een ‘protestactie’ nabij Moengo te beëindigen.

De groep had de voornaamste toegangsweg afgezet, waardoor het verkeer naar Albina stagneerde. Het Arrestatieteam bevond zich in Albina, waar honderden burgers het plaatselijke politiestation hadden belegerd. Aanleiding was de arrestatie van een van moord verdachte man. De meute eiste dat de man werd afgestaan om hem zelf te straffen. Het politiestation is bekogeld.

Uiteindelijk is erger voorkomen door optreden van het Arrestatieteam en militairen. De verdachte is intussen overgebracht naar Paramaribo. De actie tegen de voormalige rebellen volgde op mislukte onderhandelingspogingen van de politie. Volgens de groep houdt de regering zich niet aan het in 1992 gesloten vredesakkoord. Voorzieningen als werkgelegenheid behoren tot de voornaamste eisen.


7 REACTIES

 1. Het moet voor sommige mensen duidelijk zijn dat niemand boven de wet staat. Iedereen moet zich aan de regels van het wet houden.

  Justitie en Defensie moeten nauw samenwerken om dit tot sommige groepen door te laten dringen. Als er geschillen zijn dan moeten die via de rechter aangevochten worden en niet zelf de wet in eigen handen nemen.

  Men moet keihard optreden tegen mensen die de democratie weer kapot willen maken.


  Maak melding

 2. Deze lieden verdienen een plaatsbewijs te krijgen richting binnenland van Suriname omdat zij zich niet als mensen kunnen gedragen in een normale menselijke omgeving waar er normen en waarden heersen die mede door de wetgevende instanties en de geldende wetten in Suriname worden erkend als zijnde DE normen en waarden van een gezonde samenleving.
  Stuur deze nietsnutten letterlijk het bos in.


  Maak melding

 3. Ronnie waar ben je?
  Dit is jou kans om wederom de Held uit te hangen.Vooral nu jou zittingstermijn al tegen het einde loopt.Dit is jou kans om de mensen die je na de vuile oorlog in de steek hebt gelaten wederom een rad voor de ogen te draaien,maar leer ze vooral hoe het werkt binnen een Rechtsstaat please man!!!!


  Maak melding

 4. Beste mensen, er moet vaker gepatrouilleerd worden door gecombineerde eenheden van de politie en het NL in gebieden, waar het onveilig is. Want alleen op die manier, kan er kordaat en hard worden ingegrepen,indien dat noodzakelijk is. Want hoe dan ook; als er bepaalde groeperingen cq individuen zijn, die de wetten van het land aan hun laars lappen, mag de rechtsstaat optreden met de daartoe gestelde machtsmiddelen,die tot haar beschikking zijn.
  Indien zulk gedrag niet een halt wordt toegeroepen;dan is Suriname nog verder in de afgrond.Het hek is dan van de dam. Maar het is nog te vroeg om te spreken van het wilde westen.
  Time will tell;wij benne en blijve benieuwd,kondremangs!!!


  Maak melding

 5. Zou het niet beter zijn om deze mensen te laten repatriëren naar het land van herkomst.
  Daar deze mensen geen menselijke capaciteiten en competenties beschikken.
  Ze beschikken nog steeds animale genen waardoor ze nog niet geëvolueerd zijn.


  Maak melding

 6. Hwt is toch triest dat je je familie op Moengo en Albinabijna niet durft te bezoeken?Want die criminelen aldaar zijn net wilden .Een algemene beschaving bijbrengen is misschien op zn plaats.Gewapend en overval plegen ,slachtoffers maken.De taxi reden/rijden als een onnozele..teveel o,m op tw noemen. De politie doet in hun broek voor ze…
  Help!


  Maak melding

 7. dit is een vertragings tacktiek van deze regering,let op in 2010 krijgen wij een andere coalitie dan zullen wij zie als ronnie zich rustig houd let op mijn woorden, surinamers wees allert god bless.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.