zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenEconomieBij groen Suriname passen blauwe zee en wit strand

Bij groen Suriname passen blauwe zee en wit strand

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 6 okt – Suriname’s overvloed aan flora en fauna moet te combineren zijn met het traditionele toerisme naar de Caribische zeestranden. Dit zegt minister Clifford Marica van Handel & Industrie, HI. Het mag niet langer een droom blijven van menige Surinaamse politicus en toerbedrijf. Suriname moet deel worden van het Caribische toerismeaanbod.

Het is vaker gezegd, maar nu moet het echt gebeuren ook. Suriname beseft voldoende dat veel afhangt van eigen initiatief. “We willen de twee elkaar zien ontmoeten, zand en zee combineren met ecotoerisme”, zegt Marica. Hoe de combinatie te verkopen aan toeristen uit voornamelijk de Verenigde Staten en Europa, moet nog worden uitgewerkt. Veel hangt ook af van de medewerking van de eilanden.

Die hebben zich niet onwillig getoond. Het kan geen kwaad het aanbod te variëren. Suriname wil daar meer op inspelen. “Voor ons is dit een hele uitdaging”, aldus Marica. De contacten zullen de komende tijd intensiever worden. Volgens de Stichting Toerisme, die de ontwikkeling van de branche in het oog houdt, is meer nodig. “De hele keten moet ontwikkeld worden, zoals luchtverbindingen en visumbeleid. Wat je belooft moet je ook aanbieden”, zegt directeur Armand Lie A Yong.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

17 REACTIES
 1. Begin maar eerst Paramaribo te ordenen.
  Paramaribo is geen nette stad. Overal ligt troep, wildplassen moet bestreden worden.
  De oevers van de Surinamerivier opschonen.
  Onderhoud de riolering, de straten en de pleinen van Paramaribo.
  Zorg voor goede wegbewijzering. De verkeersborden, straatnaambordjes zijn niet meer om aan te zien.
  Doe ook iets aan de Centrale Markt. Deze markt is verouderd en past niet meer in deze tijd.
  Zorg ervoor dat er goede en gebruikbare info wordt verstrekt aan de toeristen.
  Zorg ervoor dat men vriendelijk en klantgericht is.

  Een voorbeeld van niet-klantvriendelijk zijn, heb ik zelf meegemaakt.
  Ik wou een dagtocht maken naar het binnenland. Er waren niet genoeg deelnemers.
  Mij werd doodleuk verteld, bel maar over een paar dagen om te informeren of er voldoende deelnemers zijn. Niet ik hoor te bellen, maar dat is de taak van de reisorganisatie. Trouwens ik heb de moeite niet genomen terug te bellen.

  Het gaat niet alleen om het creeëren van witte stranden.
  Hoe wil men dat de Atlantische Oceaan blauw gaat uitzien voor de kust van Suriname? De kust van Suriname bestaat uit modder, daardoor ziet het water van de Oceaan en van de rivieren bruin en modderig uit.

  Er is op het gebied van (eco)toerisme in Suriname nog heel veel werk te verzetten.


  Maak melding
 2. deze regering houd het maar bij praten, maar doet niks. hoe vaak is dit al voorgesteld. 10 keer of zo. en geen enkele van die belofte is waargemaakt.


  Maak melding
 3. @ Prema. Blijkbaar snap je één ding niet. Er wordt gesproken over samenwerking tussen de landen met een groot aanbod aan flora en fauna (Suriname) en de (ei)landen met witte stranden en blauwe zee (Curaçao, Aruba enz.)
  Witte stranden zul je in Suriname niet vinden.


  Maak melding
 4. Praatjes vullen geen gaatjes is een veel gebruikte gezegde. Maar kennelijk vullen praatjes wel gaatjes in Suriname maar dan wel in letterlijke zin.
  Surinamre is een meester in het bedenken van oplossingen maar een hele slechte knecht in het uitvoeren van oplossingen.

  En Prema
  Ik zou eerst goed lezen naar de inhoud van het artikel waarna een goede reactie mogelijk is. Dus niet dom schrijven over de witte stranden en blauwe oceaan en modder want dit is niet de intentie van Suriname.


  Maak melding
 5. Dit wat heer Marica wil is een Utopie die wel tot een realiteit kan worden verwezenlijkt,maarrrrr!!!!!
  Het hele denken en doen van de Surinaamse mens zal echt moeten worden gebrainwasht,vooral van degenen die zich opwerpen als leiders en vertegenwoordigers van Suri’s,er zal heel veel moeten gebeuren op verschillende vlakken en dit allemaal tegelijkertijd terwijl alle neuzen dezelfde richting op wijzen anders is het maar aanmodderen met hier en daar wat goeie wil van enkelingen en dan blijft het maar een FATA MORGANA !!!!!


  Maak melding
 6. Een opgespoten eiland uit de kust, zoals men in Dubai heeft gerealiseerd. Kost wel een paar centen.

  Bouterse en zijn aanhangers kunnen dit makkelijk betalen.


  Maak melding
 7. Suriname moet het gewoon doen het land kan er alleen maar mooier van worden.

  En Prema dan ga je of blijf je toch lekker in die geweldige paradijs Holland waar wel alles zogenaamd in orde is.


  Maak melding
 8. @9,

  Als jij opbouwende kritiek niet kan waarderen, dan is dat een probleem waar jij mee zit en niet ik.

  Surinamers zijn mensen, die altijd kritiek willen leveren op anderen, maar als het andersom gebeurt, dan voelen zij zich op hun zeer lange tenen getrapt.
  Daarom is Suriname nog steeds een bakbakandré. Ze willen kritiek niet als opbouwend zien.

  @6,

  Ik ben opnieuw gaan lezen en ik geef je gelijk.
  Er staat dat Suriname de flora en fauna van het land wil combineren met de blauwe zee en witte stranden van de Caraïben.

  Ik ben niet te beroerd, mijn fouten te erkennen. Dus bij deze mijn excuses.

  Hoop dat anderen ook het fatsoen en de durf hebben hun fouten te erkennen en sorry zeggen.


  Maak melding
 9. Suriname is een van de mooiste landen ter wereld, met of zonder stranden!

  Maar, Paramaribo moet grondig aangepakt worden. Want, Paramaribo is een van de lelijkste en smerigste steden ter wereld.
  Er moet ook wat gedaan worden aan al die rottende witte houten gebouwen. Waarom zoveel houten monumenten? Zelf in Nederland moderniseert men de steden om toeristen aan te trekken.
  En ja, die Markt is wel effe schrikken, niet alleen door toeristen.
  Soms denk ik dan men gewoon niet wil dat Suriname een wereldstad wordt. Laat een paar Surinaamse architecten Paramaribo herinrichten.
  Sommige dingen moet je behouden, maar er zijn ook dingen die absoluut niet meer in deze tijd passen. (=Chaotische en angstaanjaagende vuile stad).


  Maak melding
 10. Prema, luister noh, als jij vindt dat Paramaribo geen nette stad is dan is dat jou fucking probleem net als al die andere dingen die jij ondervonden hebt. Wat nou niet klant vriendelijk?? Omdat jij je trip niet kon maken en omdat jij niet bent terug gebeld? Want als jij er bent moet de rode loper uitgerold worden want jij denk dat je een ka kroon op je kop hebt.

  Omdat toevallig jij iets heb meegemaakt wat jij als klant ontvriendelijk ervaart wil het nog niet zeggen dat het altijd zo is.

  Surinamers zijn wel vriendelijk voor toeristen en ze zijn gastvrijheid.

  Je heb wel gelijk hoor dat ze niet moeten wildplassen want dat kan echt niet.
  Suriname trekt juist toeristen om hoe het is want alle steden in het buitenland die zogenaamd alles van deze tijd heeft zien er hetzelfde uit, hier marmer daar een wolkenkrabber,gucci winkel hier, prada shop daar en ga zo maar verder.

  Smerig?? In Suriname komt wel elke dag de vuilniswagen langs niet als bijv in NL 1x in de week en als ze dan die ene dag een zak buiten zetten worden ze nog open gescheurd door meeuwen die alles weer onderschijten en herrie maken.


  Maak melding
 11. Su ga jij ook tegen yvox tekeer? Want hij/zij deelt wel mijn mening wat Paramaribo betreft.

  De ophaaldienst komt elke dag langs in Suriname. Ik was 2 maanden in Suriname en heb dat waar ik logeerde niet meegemaakt.
  1x Per week en soms niet eens.

  Ik ben niet de enige die zegt dat men in Suriname niet klantvriendelijk is.

  Blijf maar ziende blind en horende doof.


  Maak melding
 12. Ik ervaar Suriname ook als een mooi schoon land. De mensen zijn ook heel vriendelijk, die scheuren niet als een trein op automatisch piloot langs je heen, zonder een greintje vriendelijkheid uit te stralen.

  Het heeft met je houding en uitstraling te maken hoe je op anderen overkomt.
  @Prema het lag misschien aan jou dat je zo werd behandeld, fouten eerst bij jezelf zoeken!.. maar “het beruchte vingertje” wil maar niet, erafhakken die handel mevrouw.


  Maak melding
 13. Polly-De Papegaai, vertel ze hoor dat je niet gelijk met je vinger moet wijzen.

  Je moet mensen behandelen zoals je zelf behandeld wilt worden, je moet niet verwachten dat als mensen je zien dat ze voor je gaan knielen want dat gaat nergens gebeuren op deze aardbol.

  Prema, je moet voor je eigen spreken en voor je eigen opkomen en niet gelijk met hij/zij dit, hij/zij dat.

  Vertel jij dan maar eens waar jij op deze wereld als een prinses wordt behandeld, dus een plaats en niet in je dromen.

  Mensen zoals jij gaan nergens tevreden kunnen zijn want jullie soort mensen zoeken naar iets omdat jullie geen moer te doen en te veel van jullie zelf denken.

  Ook al ga je naar de Sahara waar niemand te bekennen is zodat niemand je klantonvriendelijk kan behandelen zal je op zoek gaan iets, misschien vind je dan wel dat het te heet is, dat er veels te veel zand is ofzo.

  Dus iedereen die jou tegenkomt komt is een geluksvogel want jij helpt,knielt voor ze,jij doet alles goed,jij bent dan de voorbeeld voor deze wereld,koninging van de wereld ben je dan mang.

  Aan jou ga ik verder mn woorden niet vuil maken want ik weet bijna zeker dat jij zo eentje bent die zn ka tong draait,een bounty bent.


  Maak melding
 14. @15,

  Je hebt zeker nooit gehoord dat elk verhaal meerdere kanten heeft en dat je de mening van een ander hoort te respecteren.
  Je bent inderdaad een papegaai, die alleen maar anderen kan napraten en duidelijk geen eigen mening heeft.

  @16,

  Jij denkt mij te kennen, vandaar dat je mijn karakter meent te mogen analyseren.
  Mensen als jij schelden de Hollanders de huid vol maar eerst kijken naar je eigen mensen, dat doen jullie niet.
  Gelijk bevooroordeeld zijn met kritiek leveren.

  Dus al die Surinamers die met vakantie naar Suriname gaan en vervelende dingen hebben ervaren met de Surinamers in Suriname, liegen.

  Al die Surinamers die naar Suriname zijn gegaan met de bedoeling daar te gaan werken of een eigen zaak te beginnen, maar door de attitude van de bevolking aldaar, gedesilusioneerd terug zijn gegaan naar Nederland, liegen.

  Jij en die Polly denken dat ik met klantvriendelijk bedoel een glimlach, een paar vriendelijke woorden.
  Het wil meer dan dat alleen zeggen.

  1. Misschien vinden jullie het normaal dat je arrogant wordt behandeld, als je dingen geregeld wilt krijgen.

  2. Misschien vinden jullie het normaal dat afspraken niet worden nagekomen, vooral als je een eigen zaak wilt beginnen.

  3. Misschien vinden jullie het normaal als je telkens moet horen om de volgende dag terug te komen.

  4. Misschien vinden jullie het normaal om tjuku te betalen.

  5. Misschien vinden jullie het normaal dat je pas na maanden, soms zelfs na een jaar of jaren, de benodigde papieren in handen hebt etc. etc.

  Surinamers wonend in Suriname worden ook niet klantvriendelijk behandeld.
  Kijk maar hoe politici omgaan met de burgers.

  Lees onderstaande artikel maar eens.
  http://surinaams.caribiana.nl/onderwerpenuitsuriname/Car20081011_MKV

  Vind je het klantvriendelijk dat gepensioneerden dit ook moeten betalen?
  Naast de kosten van een visum moeten deze mensen ook nog gaan betalen voor die MKV.
  Suriname doet alsof de ouderen een riant inkomen hebben.

  Jullie komen bij mij over als mensen die alleen maar oppervlakkig kunnen denken en niet verder kijken dan jullie neuzen lang is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES