zaterdag, juni 15, 2024
HomeNieuws uit SurinameBouterse noemt Surinaamse minister laf

Bouterse noemt Surinaamse minister laf

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 8 sep – Minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie is laf en onoprecht. Dit zegt oud-legerleider Desi Bouterse. Santokhi’s recente verklaring zou meer bevestigen dan vrijpleiten. Waar zijn vermeende lijnen met de georganiseerde misdaad steeds meer zouden worden blootgelegd, blijft Santokhi ontkennen.

“Een man die zijn vrouw zo laat vallen, is pas laffer dan laf. Als voormalig hoofd van de inlichtingendienst van de politie zeggen dat je niet weet dat je echtgenote in die mate contacten onderhield met Segebai (de onlangs vermoorde drugscrimineel August Adjoeba, red.), is alles behalve geloofwaardig”, zei Bouterse tijdens een publieke bijeenkomst van zijn Nationale Democratische Partij.

Volgens Santokhi is hij pas achteraf te weten gekomen dat zijn vrouw een stuk land had gekocht van Adjoeba. “De vraag is: wie moet de bewaker bewaken”, aldus Bouterse. Het justitiële apparaat zou alleen maar aan gezag hebben ingeboet sinds Santokhi’s aantreden. “Contacten van de coalitie worden met drugs en wapens aangetroffen en zijn binnen de kortste keren weer vrij.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

77 REACTIES
 1. ik vind het jammer dat onze assamblee leden zich bezig houden met prive zaken van ministers.ja ik heb het over de kwestie bouterse-santoki.het lijkt wel alsof de heer bouterse bang is voor het december proces dat gande is.i.p.v dat hij voor het volk werkt is hij bezig prive zaken van andere mensen te onderzoeken.jammer met deze figuren.advies:werk voor het volk meneer bouterse dan win je de verkiezing in 2010 zeker en hou u zich niet bezig met uw eigen belang.


  Maak melding
 2. Das pas echt krom. De man die te laf is om voor de rechter te verschijnen. Die jaren zijn wandaden heeft ontkent en ook nu niet verderkomt dan te zeggen dat hij misschien wel een stukje politieke/bestuurlijke verantwoordelijkheid heeft. De man die krokelt en stelt dat voor zijn wandaden een waarheidscommmissie volstaat wenst andere op normen en waarden te wijzen. De man die tgenstanders liet verdwijnen, zonnesteken liet op lopen, aan onverklaarbare oorzaken liet overleiden etc. De man die geen normen en waarden kent waagt het om als farizeeer tekeer te gaan! Die man die de grootste laffaard in SME is.

  Wanneer wordt die man die aantoonbaar niet spoort en een aantoonbaar gevaar is voor de samenleving nu niet eens voorgoed in het LPI opgeborgen? Sociopaten horen net los te lopen.


  Maak melding
 3. Okay dan: die Chandrie’ka is faja gewoon faja.
  Rest een ding zijn bundru & kraba’s te nemen en op te hoepelen.

  Hirschbalsingh (min..uit Ned) is nu in verlegenheid.(wat deed hij in Su.????.)
  Hij moet meer weten…..OFFICIEEL en echt wel.(let op dit is niet zomaar gezegd)

  Maar nu:::::: wie heeft Aukey Zekerbai een lift gegeven naar de hemel. WIE ?.

  Opa Ruro (NPS) u bent bewaker van een dieven, liegers, bedriegers bende.(eventueel een moordbrigade zowel intern en extern)


  Maak melding
 4. Look who’s talking!! “Contacten van de coalitie worden met drugs en wapens aangetroffen en zijn binnen de kortste keren weer vrij.”
  Wat dat betreft is hij een bofkont, want hij heeft nog geen minuut vastgezeten waar hij zelfs al voor veroordeelt is!!!
  Surinaamse politici onderschatten de intelegentie van mensen!
  Ze gaan nog steeds uit van: WAARDELOZE LANDGENOTEN……!!!!; en denken dat we nog steeds staan te juichen


  Maak melding
 5. Een cokedealende moordenaar die op lafhartige wijze ongewapende burgers heeft laten doodschieten, noemt iemand anders laf? Het moet niet gekker worden met deze hersenloze ex-dictator.


  Maak melding
 6. SURINAMERSSSSS het is geen nieuws van BOUTA,
  iedereen kent hem tog of niet maar die schijnheilige santokhi moet oppassen want als bewaker moet je eerlijk zijn maar nee hoor,a mang e lee schande tog, Bouta e poer ding bere ka doro het hele regering is vies en vuil dat bedoel bouta maar we hebben het over een man DESI D BOUTA, moro torie dhe,,,,
  santokhi speel echte mang tog waarom laat hij DESI niet oppakken, hij weet dan DESI hem in zijn zak heeft, kuikentje is nu kip geworden binnen kort word hij in die snel kook pan gedump met haar en huid….dan DESI
  o jang a mang ……. (lekker)….. word vervolg…


  Maak melding
 7. Dit tekent de man ten top. Elke gelegeheid tracht DDB aan te grijpen om de aandacht van zichzelf af te leiden.

  Los van het nivo van politiek voeren is het in deze de vraag wie zichzelf de GROOTSTE LAFAARD moet vinden.

  Ik dacht de man DDB zelf. Na gedane zaken durft hij niet eens de consequenties te aanvaarden voor al zijn daden, en zelfs niet de nabestaanden onder ogen te komen.

  Hij lijkt zichzelf ook nog boven de wet in SME te willen plaatsen en dan nog willen zeggen dat hij de rechtstaat respecteert?

  Anderen hebben kennelijk wat gedaan en hij zo onschuldig als een kind zeker?

  Lulkoek over Santoki die zijn vrouw
  wel/niet in de steek laat.Waar bemoeit hij (DDB) zich eigenlijk mee? En DIT zou een grote leider van SME moeten worden? Hoe dom kan een volk dan niet wezen.

  Voor het land Suriname is het te hopen dat hij niet al te lang meer het land achter houdt.

  God zij met Suriname


  Maak melding
 8. Allemaal reakties uit de coalitie (vooral NPS leden) De minister moet ophoepelen of kent hij dat woord niet in zijn woordenboek. Enough is enough.

  Vanessa


  Maak melding
 9. De grootste lafaard van suriname noemt een ander laf vreemde stelling?

  Bouterse ik wil u verzoeken om een reis te maken naar het buitenland?

  Kijken of u het durft als je niet durft ben je laf.

  Groet,


  Maak melding
 10. Deze man Bouterse is de laatse die moet lullen over laf.Als ik deze vewijfde kerel weer op het podium zie staan wordt ik misselijk.
  Die man heeft mensen laten afslachten zonder enig proces komt deze vuile hond praten over laf.
  Bouterse als je een man bent met ballen vertel het volk wat er in 1982 is gebeurd met die mensen die je hebt afgemaakt,je hebt van Suriname mijn mooi land een drugs land gemaakt.Bouterse vertel ons wat je hebt gedaan je gaat in anderen hun prive leven tewijl je zelf boter op je kop hebt.Deze man heeft een hele plantage bij wie heeft hij het gekocht gewoon in beslag genomen.Je moet kijken wie achter hem staan die domme massa
  Surinamers zijn nooit tevreden wat je voor ze doet blijf maar met je bouterse Santhokie het wordt tijd dat je deze laffard laat ophalen en achter slot en grendel gooid deze vuile hond vecht voor zijn eigen haagje.


  Maak melding
 11. De pot verwijt de ketel dat hij zwart is!
  Als Desi Bouterse beweert dat Chan Santokhi een lafaard is, dan is Bouterse even schuldig aan lafhartig gedrag.
  Natuurlijk geloof ik ook niet dat Santokhi niet wist wat zijn vrouw had bekokstoofd met de heer Adjoeba.Maar Bouterse is zelf ook een lafaard, omdat hij nog steeds glashard ontkent dat hij de bedenker en de hoofd executeur was tijdens de decembermoorden.
  Daarom zou ik Bouterse nadrukkelijk adviseren om anderen niet te beschuldigen van lafheid, omdat hij geen haar beter is.


  Maak melding
 12. Bouterse moet maar eerst naar zichzelf wijzen, eer hij dat bij een ander doet.

  Ik was voor de NDP, begin nu sterk te twijfelen aan de integriteit van Bouterse.

  Iemand die zelf in het buitenland is veroordeeld voor het handelen in drugs, heeft het recht niet anderen daarvan te betichten.

  Iemand die beschuldigd wordt van de decembermoorden in Suriname en niet verschijnt tijdens het proces, hoort zijn mond te houden, totdat bewezen is dat hij onschuldig is.

  Het lijkt er nu op dat Bouterse zich als een kat in het nauw gedreven voelt en dat hij daarom nu uit alle macht probeert Santokhi onderuit te halen.

  Als Bouterse zo door blijft gaan, dan ben ik bang dat vele kiezers die op de NDP zouden stemmen met de komende verkiezingen, zullen afhaken.

  Bouterse pakt de zaken op een verkeerde manier aan.

  Bouterse moet zich realiseren dat mensen die hem, ondanks dat hij een verdachte is van afschuwelijke feiten, toch nog het vertrouwen gaven, dat hij van Suriname een welvarend land kan maken, door zijn handelen van gedachten kunnen veranderen.

  Hoewel ik geen hoge pet opheb voor deze regering, Santokhi is 1 van de weinige ministers in wie ik vertrouwen had en ik hoop dat mijn vertrouwen niet geschaad is.

  Mocht toch blijken dat ook Santokhi niet is te vertrouwen, dan is Suriname het zelfs niet meer waard een bakbakondre genoemd te worden.


  Maak melding
 13. Wie zegt dit allemaal? De man die tot bij de Hoge Raad in Nederland is veroordeeld tot langjarige gevangenisstraf vanwege cocainesmokkel, de hoofdverdachte van de 8 decembermassamoord. Over laf gesproken, wie zei ‘op de vluicht neergeschoten’? Hoe is het verder rond de NDP-voorzitter? Zijn zoon is veroordeeld voor wapensmokkel, zijn halfbroer is veroordeeld voor druigssmokkel en ook zijn schoonbroer zit in het gevang voor drugssmokkel. Die man is gewoon woest dat onder Santohki al die arrestaties en veroordelingen van zijn naasten hebebn plaatsgehad. Hij vlucht dan in de taktiek van ‘De dief die roept houdt de dief!’
  Linda Korsten


  Maak melding
 14. dan wat gaat santohki nu doen? weer een persconderentie beleggen?
  wanneer gaat hij optreden tegen bouterse? haha
  7-0.Laat santohki optreden als hij kan.Bouta kan taki san a wani.
  Wanneer men leugens over Bouterse verspreid zegt santohki ook niks.


  Maak melding
 15. mensen, mensen dit gaat niet om Bouterse, waarom al die reacties tegen Bouterse. Het gaat momenteel om een minister van Justitie die met criminelen heult. Het lijkt alsof de meeste mensen die nu tegen Bouterse reageren, kwaad zijn dat hij dit ter sprake heeft gebracht, jullie zijn de echte hypocrieten. Bouterse blijkt waarschijnlijk toch de enigste Surinamer die het volk probeerd wakker te schudden door deze dealers en schurken aan de schandpaal te nagelen, wat een schaamteloze reactie van deze minister, ik heb niets geweten mijn hola. Bouterse zei al eerder de minister moet uitkijken dat ik hem niet arresteert.

  Dat van Andy en Gilds was ook niet waar???


  Maak melding
 16. Laffer dan hij zelf of even laf?
  Waarom zou de mens Santhoki t op zich moeten nemen om zoz,nvrouw uit de wind te houden ? Er werd aangedrongen uitleg , nu die is gekomen is t ook weer niet goed.
  De massa laat zich weer eens opjutten , zich weer gek maken en neemt alles wat bouterse verkondigt als de waarheid , de enige echte waarheid aan , alsof hij t evangelie predikt.
  t Enige doel is en blijft om Santhoki daar weg te krijgen , t zij goedschiks of kwaadschiks, en daarbij worden alle middelen ingezet. De donkere wolken pakken zich aan de hemel en de nattigheid is voelbaar. Dus is er een offensief om dit alles weg te werken.
  Eigenlijk is reageren op dit forum al te veel aandacht.
  Er is een zegswijze /uitdrukking die luidt: een rein geweten vreest geen aanklacht,hoe paars de berm ook mag zijn naar Santhoki toe.


  Maak melding
 17. Voor alle duidelijkheid, Santokhi is laf! Als jij je vrouw zo laten vallen ben je het predikaat MAN niet waardig.
  Laten we met z’n allen niet hypocriet doen. (de meeste voorgaande reactie) Santokhi’s verklaring is net slappe thee, niet te zuipen. Het gedrag van zijn vrouw is op z’n zachts gezegt, merkwaardig maar zeker laakbaar.
  Hij hoeft zijn vrouw niet aan een lijn te hebben, maar als zij een stuk grond koopt (maakt niet uit van wie) dan is dat toch vreemd zonder dat hij daar vanaf weet. Te meer omdat heel Suriname weet dat zij de vrouw van de minister is.
  Hoe zit het met de veiligheidsdienst? Of hebben we die in Su niet? Maar die valt wellicht onder…….je Santokhi!
  Santokhi ruimt inderdaad criminelen op. Geeft hem meer controle over de business. Mensen uit deze scene weten dit. En ik bedoel niet de zielige bolletjes slikkers of de koffer trekkers.

  Wat de verwoorde lafheid van Bouterse aangaat. De man moet nog veroordeeld voor zijn zwre beschuldigingen. Tot nogtoe is hij verdachte en geen dader! Hij maakt gebruik van alle wettelijke mogelijkheden om niet voor de rechter te hoeven verschijnen. Wie zou dat niet doen als je beschuldigd wordt van zulke zware feiten? Zou je niet trachten hemel en aarde te bewegen om niet voor het gerecht te hoeven verschijnen?
  Je kan veel zeggen over Boutere maar zeker niet dat hij laf is!

  Nederland heeft volgens mij half Suriname bij verstek veroordeeld. So what’s new? Zijn er ooit mensen veroordeeld wat het verliezen van een container met cocaine aangaat? (IRT affaire) Was het niet meneer Maarten van Traa die ineens een ongeluk kreeg?

  Waar zijn al die wijze studenten? Wanneer grijpen zij de macht in Suriname? Wanneer ruimen zij die oude grijze massa op? Misschien durven ze niet want politiek maakt ziek!

  Krafodai


  Maak melding
 18. Al had Bouterse, deze informatie niet naar buiten gebracht dan nog is deze affaire een discutabele.
  Wat het 8 December proces betreft spelen er meer zaken die binnenskamers blijven tot het juiste moment.
  Wat nu speelt is dat een minister van Justitie en Politie zich met onoirbare zaken heeft ingelaten.
  Dat zijn ex vrouw nu in Nederland zit is ook niet zomaar, maar ook dat is voor later order, en waarom blijft Dilip.Sardjoe, buiten schot als leverancier van de informatie, waarom, omdat de man meer weet en Santokhie dat weet.
  Aan mw.Santokhie-Harkisoen, wil ik dit zeggen, wees voorzichtig want je weet tot wat hijin staat is je man, pas op daar in Oost, ga geen markten meer af en vraag bescherming, oh ja, is al gebeurd op bureau Marnix straat!!! 3vn8/13+10bm10


  Maak melding
 19. Allen die bouterse in de bak willen zien…
  vraag Santohki waarom hij Bouterse niet arresteert.

  Elke keer komen jullie schelden.Bouterse kan zich zelf niet opsluiten.Santohki zit daar op die stoel van justitie.
  Na 28 jaar mensen vertellen dat Bouterse drugs dealt, waarom pakken jullie die man dan niet op?
  Zijn jullie zo laf, dat jullie alleen hier zaken vertellen?Pak hem dan met die drugs op.
  Dan is het toch klaar.
  Lukt niet he.Verhalen vertellen is makkelijk.


  Maak melding
 20. Enne by the way. Bouterse heeft ook gelijk om naar geen enkele rechtszaal te gaan. Zijn letterlijke woorden “ik laat me niet opsluiten door dieven en drugsdealers”. Jammer te zeggen maar Suriname is geen rechtsstaat maar een bakovenwinkel, waar ministers en president zich gewoon met een rechtszaak bezighouden, waar ex-ministers die hebben gestolen en witgewassen nogsteeds op vrije voeten lopen en zgn frontleiders zijn die gewoon op de eerste rij zitten van manifestaties, waar een van zedenmisdrijf gevonniste cirmineel gewoon voorzitter wordt van de assemblee. Wie houd wie voor de gek, dat je Bouterse niet voor de gek kan houden.


  Maak melding
 21. Dit zijn de laatste stuiptrekkingen van een kat in het nauw…de rare sprongen heeft hij al gemaakt en is nu aan het einde van zijn latijn. Wees gerust deze crimineel en charlatan zal zijn verdiende straf krijgen! De here God heeft alles gezien en er valt niets te ontkennen voor hem.


  Maak melding
 22. @Neus

  Bouta heeft altijd gezegd dat hij politiek verantwoordelijk was voor 8 dec.

  Alleen heeft ie gezegd dat hij het niet gedaan heeft!

  Dus aub, check your facts before you react.


  Maak melding
 23. Nieuwe verkiezingen nu en na de verkiezing het land opbouwen zonder oude koeien en geesten wakker te maken, want die zijn er meer dan men denkt.
  Ik kan jullie vertellen dat hoe erg jullie Bouterse ook vinden hij meer respect heeft voor De president van Suriname en dat zelf ook uit zonder dat de man van de straat dat weet.
  Wat het volk van Suriname rest is massaal de straat op te gaan, waarom hoor je Hooghart niet, vragen jullie je dat af, vragen jullie je af waarom justitie in kampen is verdeeld, defensi, douane, alle gewapende machten.
  Dat Bouterse, de marinebasis niet instapt heeft vele redenen en daar komen jullie ook nog achter, het is geen vrees, fu san so.dan.
  No meri den sribi ingi, bika den no e sribi, den e wakti.
  Vrede in Suriname is het beste voor de ontwikkeling van het land en buitenstaanders die met hun coup de coup verhalen komen zijn bezig met verdeel en heers tot de bom barst en die mag niet barsten, wij moeten massaal opkomen voor een onafhankelijk land die in de kinderschoenen staat en nu volwassen moet worden.
  Als de huidige regering nimmer in de mond had genomen dat ze de NDP met wortel en tak zou vernietigen dan waren ze niet in hun eigen kuil vol rotzooi gelopen, want rotzooi is er meer dan genoeg.
  Tja, dat ik het allemaal ook enigzins afkeur dat er op deze toer politiek wordt bedreven is omdat ik dat kan.
  Maar helaas is het zo dat als je met vuil gaat gooien vuil terug zal kaatsen, wie kent dat oude spel van vroeger niet, hebi, je kon schuilen wat je wilde maar de tegenstander wilde niet met die hebi naar bed dus wachte je hem desnoods voor zijn deur op.
  Peace brothers and sisters because the soul of the country is crying for help.
  Mama sranan e bari mama sranan e krey, te noya so.
  D.D.Bouters, hori yu srefi mi brada see you soon en libi na tori, Nederland komt volgende week met een verklaring hxmhblm2p!!


  Maak melding
 24. Bouterse is al een klein kind aan het zeuren basta punt uit.

  Een integer iemand zoekt de fout eerst bij zichzelf alvorens die bij een ander te zoeken of nog erger neer te leggen.

  Een kat in het nauw maakt hele rare sprongen, dus mag Bouterse nu oppassen dat hij niet in een diepe put terechtkomt.

  Het is al vaak gebleken dat het net zo vaak beter is je mond te houden, ook al weet je dat bepaalde dingen op waarheid berusten.

  Daarom was ik voorstander van een waarheidscommissie wat betreft de decembermoorden. Nu het toch tot een proces is gekomen, meent Bouterse dat hij Santokhi op welke wijze dan ook mag en moet uitspelen.

  Ik was overtuigd dat Bouterse als niet-schuldige dit proces zou overleven.
  Maar nu hij zo gehaaid is Santokhi op wat voor wijze dan ook, een kopje kleiner te maken, denk ik dat Bouterse zich er degelijk van bewust is dat hij goed fout zit.

  Bouterse is met modder aan het gooien naar Santokhi en daarmee gooit hij zijn eigen glazen in.

  Bouterse mag heel erg oppassen dat deze hetze zich niet tegen zal hem keren, dan zullen de rapen pas gaar zijn.

  Onthou 1 ding: een vrouw kan een man maken maar ook breken.
  Wat nu als mocht blijkt dat de vrouw van Santokhi hem een hak willen zetten.

  Ik denk terug aan het voorval van dat vliegtuig op de luchthaven van Rotterdam, dat niet op tijd kon vertrekken vanwege een valse melding.

  En wie was degene erachter: een vrouw die niet met haar vriend samen op vakantie wou gaan maar met haar minnaar.

  Ik ben zelf een vrouw, maar op dit soort lage streken van zulke vrouwen, word ik des duivels.


  Maak melding
 25. Binnen het justitieel apparaat wordt alles dat neger is verwijderd. Ga eens na wat de namen zijn van de diverse politiecommandanten op de verschillende ressortunits. Op enkele vingers na allen hindostaan. Pasgeleden nog commandant Leiding, ene Perk, en deze week commandant Commewijne Seedorf, verwijderd van hun post en aan de keizerstraat geplaatst waar Van Leuvenum, Deul, Karsters en Biervliet zijn gedumpt en zitten te duimendraaien. Op een post als Atjoni te Boven-Suriname plaatst meneer een corrupte hindostaan genaamd Amir, bij de ongevallendienst meester fraudeur met aanrijdingen nasroellah die slachtoffer maakt tot veroorzaker en duizenden opstrijkt van de verzekering. In Coronie waar geen centimeter roti te vinden is, plaatst hij Persad en ga zo maar door. Vene sluit zijn ogen. Een hindostaanse inspecteur die met pensioen is, wordt alsnog bevorderd. Een zaak die grote publiciteit gehaald heeft waarbij de zoon van Henna Leckie op nieuwjaarsdag 2006 aan stukken wordt gereden, enigs zoon van zijn moeder, waarbij de moeder op de hoek van de straat waar zij wonen stukjes vlees van haar onherkenbaar verminkte zoon bij elkaar moet schrapen en een hindostaanse agent frommelt en de jongen tot veroorzaker maakt en hiervoor U$10.000 ontvangt lijkt nu in de doofpot. De rechter heeft reconstructie gelast, een buurtbewoner komt met beeldmateriaal waarop duidelijk te zien is dat de werkelijke veroorzaker een hindostaan is die werkzaam is bij verzekeraar Assuria stomdronken was, de agente (recruut) die assisteerde heeft ook de juiste verklaringen afgelegd. Wat gebeurt er? Henna Leckie die werkzaam was als corrector bij Dagblad Suriname, wordt ontslagen omdat ze een maand werkverlof krijgt van de psychiater. Agent Dors die de gefraudeerde stukken opstuurt naar de officier van justitie, wordt gemuteerd naar post flora, administratief medewerkster die de vervalste processen-verbaal boven water brengt, wordt gemuteerd naar flora. De agente die verklaringen heeft afgelegd wordt gemuteerd en de zaak gaat naar een andere rechter die opnieuw onderzoek gelast. Intussen is de jongen al 2 jaar dood en nog heeft de familie geen voldoening en geen schadevergoeding. De moordenaar loopt vrij rondt.

  Santhoki is erger dan de duivel!

  Mi sabi tori en daarom heb ik liever een nieuwe verkiezing en vrede in Suriname en geen etnische rotzooi, de werkelijkheid is anders met die zogenaamde eerlijke harde werkerws, ondertussen.
  Mijn huisd is trouwens te dik om mij via dit forum uit te laten schelden,time will tell, o langa ete a sa go so in sranan.


  Maak melding
 26. U kunt het zelf begrijpen, wie laf is, is laf.
  Maar een minister zo negatief in discussie is haast nergers op de wereld mogelijk.
  Waarom dan in SU.?(zijn wij blind, achterlijk of behoorlijk dom)

  P.G. of R.C.doet er niet toe bij wie of waar men moet zijn.(onzin natuurlijk)

  Die man Tjander-Taktaki is een schurk en een behoorlijke ook van een minister(incl VHP), het is haast onmogelijk om zo negatief in het nieuws te komen als jij geen smerige klauwen hebt.

  Men moet 8 dec ’82 na niet gaan gebruiken om zich politiek te verdedigen.

  Het gaat om onlangs en NU.
  Nu moet Su. proberen de corruptelingen te pijnigen(het liefst met wortel en tak uitteroeien.
  In de jaren ’70 heeft het land behoorlijk onder schurken & corruptelingen geleden.

  Voor de goede voortgang van Su….Democratie incl.Rechtsstaat is het meer dan logisch dat, dit soort mens(en) uit het ambt geschopt wordt…en het liefst letterlijk.(zelfs nooit meer bij de Politie of andere functie)

  Suri’s willen vooruit met land en volk maar als zulke zware bedriegers aan de macht zijn, is het een onmogelijke onderneming.

  Voor een bepaalde groep is dit(wordt)het een regelrechte KATIBO.(denk aan A-combi)en zij die op Vniemand lijken.


  Maak melding
 27. ik ben het eens met nr 17 en 18 en 19 en 22 en 23, en 27, de rest kunnen de pot op , waarom ik dat zeg , ze lopen te gillen, dat ze weten dat ddb de dader is , dader ben je als je veroordeeld bent, maar als ze zelf getuigen waren van het voorval van 8 december ,zoals het doen blijken met hun reactie,s, waarom melden ze zich niet aan als getuigen , nee daar zijn ze te laf voor , lopen op het net hun ongenoegen te uiten, julli moeten niet op het net zeuren , koop een ticket , meld je aan bij het o.m als getuigen, daar heeft het volk meer dan dan slaapverwekkend gespui, die jullie uitkramen, ddb heeft gelijk om sheriff een lafhart te noemen , een echte man met ballen laat zijn vrouw niet vallen


  Maak melding
 28. Bouterse wil president van het land worden. Is dit nou een voorbeeld voor jongeren gezien zijn gedrag. Hij verwijt de minister, maar als hij ook weet dat hij niets te verbergen heeft, waarom geeft hij zich dan ook niet over “de MOORDEN EN DE DRUGS” die op zijn naam staan?????

  Sorry Bouterse voor mij mag jij naar Qantanabo B gaan.

  Janny


  Maak melding
 29. saluut!
  @3/ahiba!
  @6/rico!
  @8/vanessa!
  @14/mooiboi toch!
  @15/na mi!
  217/KRAFODAI!
  *@18/R.M.D.Leider!
  @19/lafu!
  @20/na mi!
  @22/blakkaboi!
  ****@27/R.M.D.Leider!****

  ik heb verder niets meer om toe te voegen. ik sluit me volledig aan achter dit gedachtengoed………..!Met het hart op de juiste plek, voor het Surinaams belang (Solidariteit)!

  Salut, ****Elcommandante****!

  chauvinistischpatriottischmamoetfront!


  Maak melding
 30. @27,

  Je haalt dingen aan die deze regering uitvreet. Kan je daarin geen ongelijk geven.
  Maar waarom ben je dan ook niet zo eerlijk en vertel je alles wat andere regeringen hebben uitgevreten.
  Nee, dan zijn het oude koeien die van jou niet uit de sloot gehaald mogen worden.

  Het is niet goed te praten dat Afro’s hun banen kwijtraken of worden overgeplaatst, naar een plek waar zij zich niet thuisvoelen, maar ba feni, ba suku, ba tjari.

  Ik kan tig voorbeelden opnoemen waarbij de Hindostanen het moesten ontgelden.

  Een Afro-baas van OW, die Hindostanen op de smerigste plekken liet werken en zijn eigen mensen op plekken plaaste, waar eigenlijk niet veel te doen was. Dat vind je naar het schijnt wel eerlijk.

  Of Hindostanen die met een diploma op zak geen baan kregen aangeboden op kantoor omdat de Afro-baas vond dat alleen Afro’s recht hadden op een kantoorbaan.

  Of Hindostanen van het platteland die naar de stad moesten om hun zaken te regelen en dat de Afro-baas die mensen maar liet wachten en wachten, terwijl de mensen die op hem leken later binnenkwamen en als eerste werden geholpen.
  Vaak moesten die Hindostanen de volgende dag terugkomen omdat de Afro-baas weigerde hen te helpen.
  Moesten ze of bij familie in de stad blijven slapen of terug naar huis en de volgende dag vroeg terug naar de stad.
  Wie betaalde voor hen busgeld, Niet die stinkende Afro-baas, maar de Hindostaan zelf.

  Huilde moeder Suriname toen niet?
  Jawel dharti ma Sarnami bhi roti thi, jawel ook toen huilde moeder Suriname.

  Waarom denk je dat ik al in 1972 Suriname heb verlaten om elders mijn heil te zoeken.
  Ik wilde niet dat mijn kinderen in Suriname naar school gingen, waar ze de kans liepen door Afro-leerkrachten te worden benadeeld.

  Ik kan nog veel meer aankaarten wat Afro’s met Hindostanen hebben gedaan vanaf het begin dat deze mensen als immigranten naar Suriname waren gekomen.

  Speel het spel zoals het gespeeld moet worden en speel niet de duivel van de advocaat.

  Als je anderen vraagt om geen oude koeien uit de sloot te halen, doe het zelf dan ook niet.

  Las ergens dat je een javaan bent, denk jij dat een Afro-mens jou hoger in het vaandel heeft zitten dan een Hindostaan of welk ander etniciteit dan ook.
  Blijf dat maar geloven, je zult nog van een koude kermis thuiskomen.

  Afro’s zal ik nooit vertrouwen, daarvoor hebben deze mensen andere Hindostanen en mij teveel recht ontnomen.

  En juist deze mensen huilen heel het jaar door om wat hun voorouders hebben meegemaakt tijdens de slavernij.


  Maak melding
 31. 15 onschuldige, ongewapende, mischien vastgeboeide mensen dood (laten) schieten is erg dapper van deze held, DDB, na zijn dood zou ook een standbeeld van hem met collecte van het volk opgezet moeten worden.

  Deze held, DDB, zou een ideale leider zijn in een Afrikaanse land maar in een moderne westerse, democratische staat is hij gewoon een zeer zware crimineel. Hij wordt tenslotte verdacht van massamoord en drugshandel.


  Maak melding
 32. De grote vraag is: Zijn de beschuldigingen juist of niet???

  De rest is B.S…

  Indien 20% v/d beschuldigingen op waarheid berusten, heeft Santhokie geen kontakten met de mafia maar dan is hij een mafia-leider…


  Maak melding
 33. De heer Santokhi wil “GRENSOVERSCHRIJDENDE CRIMINALITEIT AANPAKKEN” maar weet/wist niet dat hij een “WITWAS CRIMINEEL” in huis heeft???????????????????????????????????????
  Kan het niet zijn dat de in beslag genomen drugs die z.g vernietigd wordt via Santokhi’s echtgenote aan Adjoeba is geleverd en in ruil daarvan een villa voor familie Santokhi gebouwd wordt ????????????????????????????????????


  Maak melding
 34. Bouterse kent zijn fouten,daar hoeft niemand hem op aan te wijzen,het gaat nu om Pa Tokkie,hij heeft een kapitale fout begaan en wil het niet toe geven dat is pas erg.
  Pa Tokkie is alleen maar bezig de kleine crimineel aan te pakken ,de grote vissen zwemmen steeds vrij rond,als Pa Tokkie alleen maar naar Morgenstond en Nieuw Amsterdam zou gaan kijken komt ie er zelf wel achter, dat daar het grote drugsgeld circuleert,kasten van huizen worden er gebouwd ,niet door de werkende ,maar door de leeglopers,niemand die zich afvraagt waar hebben zij het geld vandaan.
  Ik geloof zonder meer dat Pa Tokkie de grote vissen niet durft aan te pakken bang dat hij is dat de stinkende beerput open gaat.
  Die leugenaar is inderdaad heel laag bij de grond om zijn echtgenote als zondebok naar voren te stuwen,wat een mentaliteit.
  Maar het Surinaamse Volk slaapt niet,die maak je niets meer wijs,gelukkig maar de tijden van jaknikkerij zijn afgelopen.


  Maak melding
 35. Arme Gils, Arme Amafo…luku san e pasa…laat Opa Ruro nu uitleggen.
  Wat gaat hij nu doen.!!!!…nu wil ik zien waar hebzuchtigheid vandaan komt.

  Ik denk dat jullie betrokkene goed kennen.
  Hij is hebzuchtig…. din man dati lobi wan sani….moni…nooit genoeg…moni…moni.

  Hij wel maar jullie niet Opa Ruro e sini you go pina….en als je niet uitkijkt wordt je zwerver.(wachter of rioolveger)


  Maak melding
 36. Ik wil reageren op de reactie van R.M.D.Leider.

  Je bent heel goed op de hoogte wat er speelt in de Surinaamse politiek in het algemeen en binnen K.P.S. in het bijzonder.

  Als aanvulling op jouw reactie wil ik enkele feiten op een rij zetten. Iedereden die dit leest mag zijn/haar conlusies trekken. De gemiddelde Surinamer is hiervan niet op de hoogte en sommige mensen(binnen de VHP) willen dit niet weten. Ik ben geen racist en wil ook niet discrimineren maar feiten zijn feiten.

  1. Santokhi was hoofd van de Landelijke Recherche tevens hoofd Inlichtingendienst. Alle rapportages gingen(gaan) rechtsreeks naar hem. Deze inlichtingen betreffen niet alleen criminele, maar ook politiek gevoelige info.

  2. Santokhi werd minister en stelt een andere VHP-er tot hoofd Landelijke Recherche. Humprey Tjin Liep Shie wordt overgeplaatst naar het Ministerie van Justitie. Hij is nu geen politiefunctionaris meer.

  3. Het justitiële apparaat in Suriname is bijna geheel in handen van de VHP. Is altijd zo geweest en Economische zaken is ook een lievelingsministerie van de VHP. Wie zijn de grootste importers in Suriname.Weet je hoeveel miljoenen winst er gemaakt wordt met die importen.
  De recherche(inclusief inlichtingendienst), de P.G. en de minister van Justitie zijn onder de hoede van de VHP. Weet je wat je met bovengenoemde justitiële apparaten kan bewerkstelligen in een land als Suriname.

  4. Santokhi was als hoofd Inlichtingendienst degene die richting gaf aan wat onderzocht werd en wie geschaduwd moest worden. Hierin was hij zeer selectief.

  5.Santokhi heeft ook een inlichtingenagent die zonder reden een onschuldige heeft doodgeschoten in vrijheid gesteld. Deze ex-agent heeft kans gezien naar Nederland te vluchten. Hij is naderhand bij verstek veroordeeld, maar hij komt niet voor op de opsporingslijst.


  Maak melding
 37. Wat ik heel duidelijk wil stellen is dat ik niet in etnisch denken en doen leef, getuige mijn halfbroers,zus, familie en vrienden.
  Ik keur ook elke politicus af die voor etnische werkverschaffing gaat inplaats van werkgelegenheid in de ruimste zins des woords ongeacht ras geaardheid sekse of geloof.
  Helaas is deze kunu in Suriname nog niet opgelost dus werk aan de winkel vioor de toekomst.


  Maak melding
 38. Wat een volgevreten varken, soso loli!
  Dat komt uit de mond van een persoon
  die de stom is om voor de duivel te dansen.

  Waarvan wordt de man nu beschuldigd?!
  De moordenaar, brandstichter, staatkas
  berover en wapen steler kan alleen maar
  domme mensen aan het dansen krijgen.

  Weg met de moordenaar voor eens en voor al.


  Maak melding
 39. De grote vissen zwemmen ook rond Bouterse.
  Of dacht men dat het alleen maar doodeerlijke mensen zijn die deel uitmaken van de NDP.

  De coalitie krijgt alleen maar de schuld in de schoenen geschoven, maar de oppositie stinkt mogelijk nog harder.

  Ik hoop van ganse harte dat nu echt heel die beerput opengaat en dat er koppen gaan rollen. Maakt niet uit van welke etnische achtergrond, er moet gewoon een eind komen aan al dat gerotzooi in Suriname.
  Zolang dat niet gebeurt, ga ik niet terug naar mijn geboorteland, hoe graag ik dat ook wil.


  Maak melding
 40. Saluut
  aan I.van.Pol.

  Toch geen oud majoor Iwan.Van.Pol,deltacie
  Zo ja dan begrijpen wij elkaar, zo nee dan misschien ook wel.
  1smn43plp59/0845/298 voor kenners!!!


  Maak melding
 41. Over de “Decembermoorden”gesproken. Waar kunnen de nabestaanden van de slachtoffers terecht?

  Op 9 december 1947 richtten Nederlandse militairen een bloedbad aan in het Indonesische dorp Rawagede, even ten noord-oosten van Jakarta. Er vielen 431 slachtoffers in wat een pure terreuractie was. Een VN-commissie concludeerde al in 1948 dat de actie ‘welbewust en meedogenloos’ was. In Nederland werd de kwestie geseponeerd en voor de geschiedenis weg gemoffeld. Zes decennia later is er nog nooit een officieel excuus gekomen.

  Indonesië vraagt al jaren om een officiële Nederlandse reactie. Ondanks de publiciteit blijft de Nederlandse overheid zwijgen. Wellicht dat de verhalen van de laatste ooverlevenden alsnog tot een ander inzicht leiden.


  Maak melding
 42. I.van Pol en RMD Leider,

  Santokhie is ook niet mijn vriend. Maar jullie doen net alsof hij een racist is en dat de beste banen in handen komen van de hindoestanen.

  Ik denk niet dat het zo is. Trouwens de grootste criminelen en moordenaars komen uit 1 groep. En deze zijn zeker geen hindoestanen.


  Maak melding
 43. bouterse moordenaar komt nooit meer in t openbaar sinds zijn proces opgang is gezet.
  en nu santhoki even in beeld is, geeft die gelijk een spoed debat alleen om santhoki zwart te maken.
  Bouterse spoel je zelf door de wc en kom nooit meer naar boven.


  Maak melding
 44. Een intelligent iemand weet precies dat dit bouta’s plan is geweest, heeft ie allemaal zo zelf bedacht. Psychopaat is die man bah … gewoon een engerd en de grootste moordernaar ooit i d surinaamse geschiedenis


  Maak melding
 45. Het meest opvallemde in deze kwestie is dat de president in alle talen zwijgt…en geen reactie is ook een reactie zou ik aan de minister willen zeggen. Trek uw conclusie!


  Maak melding
 46. Paagal

  Ik weet zeker dat die Leider geen racist is al mag ik hem persoonlijk niet omdat die man wreed is.
  Hij is een man die nooit Zelf zijn handen vuil maakt maar anderen dat laat doen,ik kan het uit ervaring weten, maar racist noway.
  Ik hou het hier maar bij want ik heb geen zin in bezoekjes of mensen die mij staande houden op straat of voor mijn deur.


  Maak melding
 47. Wie neemt nou zo’n minister nog serieus????? Alleen de mensen die op hem lijken. In een echte rechtstaat was hij reeds ter verantwoording geroepen. Maar degenen die dat moeten doen hebben ook kilo’s boter op hun hoofd of zijn medeplichtig. Een echte BananenRepubliek (Bacovenwinkel)


  Maak melding
 48. Waar is Opa Runuldu Vniemand..hij heeft koru-korsu gekregen…… denk ik.

  Maar Su. heeft een probleem een behoorlijk groot probleem een grote bek rechtsstaat, maar ondertussen, zitten mensen in de gevangenis maar weten niet eens waarom ze in de bak zitten.

  8(acht) VHP’er en een NPS’er slaan tijdens dienst een blakaman dood in de gevangenis…uiteindelijk beland de NPS’er in de bak en is zijn baan als cipier kwijt.
  Binnenkort wordt hij ook zwever.

  Een ander krijgt 6 jaar straf gaat in hogerberoep hij zit nog steeds vast en let wel op zonder tussenkomst van een rechter zit hij nu 8 jaar.

  RECHTSTAAT WORDT STERKER EN STERKER ZOLANG ER GELD UIT NED. KOMT.(incl USA)
  Ned. moet weten waarmee zij bezig zijn: om corruptelingen van schurken te onderhouden.

  Noemt men dit rechtsstaat met een lummel van een blakaman als zogenaamd president.
  R.R.Vniemand is een neger verkoper.incl die hele NPS.

  En die domme A-combi ook…. zitten jullie te wachten daar in het bos die Chinezen komen om je ogen schoon te maken don don blakaman. 🙁 🙁 🙁


  Maak melding
 49. Soms is t beter om te zwijgen en niet op alle aantijgingen in te gaan, want elk woord kan een andere interpretatie, naar gelang t uitkomt , gegeven worden. Laat bouterse maar ratelen , dat moet als afweersgeschut dienen.
  Er bestaat ee Surinaamse uitdrukking : alla njang boeng foe njang , ma alla taki no boeng foe taki.


  Maak melding
 50. Mensen laten we elkaar niet gaan betichtigen van rascime of dicriminatoire opvattingen. Ook wil ik niets horen over wie de grootse criminelen zijn. Het gaat over de situatie zoals deze nu is.

  Feiten zijn feiten. Bouterse is een verdachte en géén schuldige. Dit is een keihard feit.

  Santokhi is minister en heeft een voorbeeldfunctie. Hij is minister van justitie wat dus extra cachet geeft aan voorbeeldfunctie. Het is een feit dat zijn reactie kan, maar meer dan discutabel is. Normaliter wordt elke stap die de minister of zijn partner zet door de inlichtingendienst gecheckt. Dus is het absoluut onmogelijk dat Santokhi niets afwist van de aankoop die zijn vrouw had gedaan. Blijkt het echter wel mogelijk, dan zit er iets structureel goed fout binnen zijn departement. Ook is gebleken dat er zéér zeker mensen binnen zijn departement zaken hebben gedaan die niet kunnen en daarvoor veroordeeld zijn maar toch kans hebben gezien te vluchten. Hoe kan dit? Het hele traject valt onder Santokhi mensen! Ofwel hij maakt, hij breekt!

  Dat mensen nu boos worden dat uitgerekend Bouterse met dit verhaal aan de haal gaat is begrijpelijk. Neemt niet weg dat je de boodschapper niet moet doden. Luister naar wat de boodschapper te vertellen heeft, toets dit op waarheid zonder dat daar emotionaliteit in de weg zit omtrent het verleden van de boodschapper.

  Bouterse heeft over heel veel zaken gelijk alleen speelt zijn verleden in zijn nadeel. Venitiaan houdt zijn mond in deze kwestie omdat hij daarmee ook een statement afgeeft. En hem kennende zal hij het wel weer voor zoete koek slikken en mischien zelfs pleiten voor meer bevoegdheden voor Santokhi!?

  Efin, ik pleit voor een mentaliteitsverandering in het Surinaamse bestel want zo kan het niet langer.

  Krafodai


  Maak melding
 51. voor ons allen geld:wat u niet wilt dat u geschiedt,doe dat ook en ander niet.
  topdogmentaliteit;winstmaximalisatie ;najagen en vergaren van onroerendgoed op onrechtmatige gronden verkregen is aan de orde van de dag als blijk dat er lekkages zijn bij de controlerende instanties……
  laat integere mensen orde scheppen op elk nivo waar nodig…span anoe makandra foe setie kondre boen!


  Maak melding
 52. Het blijkt mij duidelijk uit alle voorgaande reacties dat Zowel Baas als Sherif sporen van lafheid hebben nagelaten. De een zegt tegen de ander je bent niet mans genoeg!!Nou geweldig entertainent. Maar moet dit wel nieuws zijn?? Mischien bestaat politiek Suriname alleen maar uit mietjes. Het zijn net vrouwen die alleen maar willen shoppen, mietjes die alleen hun verlangens willen bevredigen. buitenvrouwen, mooi wagie, mooi oso en veel aanzien. Waar zijn die integere mensen in Su.?? Waar zijn onze Gandhi’s, M.L. Kings, Ma Theresas onze Boedhas en Christus figuren. Welke groep offert zichzelf op voor zijn Su. brada & Sisa?? Echte mannen bestaan niet meer onder de Surinamers. Echte strijders en idealisten zijn uitgestorven. Surinaamse mannen zijn allemaal pussies, is mijn conclusie.


  Maak melding
 53. mevrouw leider,

  Jij bent zelf etnisch aan het polariseren.
  Jou atitude is net die van idi amin en forbes burnham. Etnisch zie je als een kapstok vergeet niet de vele moorden en verkrachtingen die jullie anderen hebben aangedaan. zijn jullie uberhaupt oprecht??
  En bovendien het land bestaat uit etnischiteiten wil je het land soms afrikaniseren zoals het vliegveld, het volkslied, de universiteit, de hoofdstraten.
  Wat hebben jullie gepresteerd op deze aardbol?????


  Maak melding
 54. Mensen die beweren dat ze niet etnisch denken en doen, maar wel (keer op keer)het vingertje naar 1 etnische afkomst wijzen, houden zichzelf maar voor de gek.

  Als men wil dat ik ze op hun woord geloof dan komen ze met feiten die door alle etnische afkomsten in Suriname worden gepleegd.

  Het is achteraf makkelijk roepen dat de etnische samenstelling van de familie dat eenzijdig benoemen van feiten rechtvaardigt.


  Maak melding
 55. Ben geen bouta fan maar ook niet van santhoki.Die is geen bemoeienis in prive zaken .Kijk maar die amerikaanse dame die met president kanidaat maccin op pad gaat haar dochter is tot ook zwanger.bouta heeft in deze gelijk als je iemand onterecht onslaan terwijl jij zelf geen haar beter ben ,dan moet meneer bouta spreken ja.Santhoki hou de eer aan je zelf en neem ontslag.Dat lijkt mij het beste.


  Maak melding
 56. Cruz.

  Het is geenszins mijn bedoeling om hier op het forum andere posters aan te gaan vallen, dus veel plezier als je niet kan lezen.
  No meri mi, anders mans genoeg zijn om naam en toe naam te gebruiken, misschien kunnen wij dan een afspraak maken en nader tot elkaar komen.
  Etnische aanvallen zijn niets voor mij,wat ik wel wil zeggen is dat de politiek aan algehele werkgelegenheid moet denken en doen, eigenlijk die hele rassen politieke partijen afschaffen, dat is die kunu in.
  En wanneer ik zeg kunu dan gaat die kunu terug naar al die zogenaamde groteheren als J.A.Pengel en Lachmon, neks grote heren want ze hebben het volk verdeeld en dat is nu de straf die blijft hangen als een tbs uitspraak.NA MI TAKI, WEG MET ALLE ETNISCHE PARTIJEN EN MAAK DAT LAND TOT EEN GROOT LAND.


  Maak melding
 57. mie pot kanoe naj tapoe maar joe soekoe foe har pistool djie mie; mjo soetoe en te joe dede jo tang dede. dat is gewoon de realiteit bouta had de macht (kanon) en de 15 andren doppie pistolen dang joe nom kre hahahahahah. ben geen fan van bouta noch van iemadn maar slechts observer en hang het volgende aan:
  ba soekoe ba fenie ba tjarie
  doeiiiiiiii


  Maak melding
 58. Santoki geniet geen simpatie meer van zijn korps omdat men nu door heeft dat hij de corrupte agenten aanpak terwijl de corruptie hoogtij vierdt bij de top.

  Als je een “no tolarance” beleid voerd moet dat niet alleen zijn voor (drugs)criminelen die gerelateerd zijn aan je politieke tegenstander , gasten die drugs stelen van je achterban of gasten(Roger Khan) die heel veel geld tegoed hebben van je achterban voor geleverde waar.

  Moge het gezegt zijn!

  Veiligheidsdienst.


  Maak melding
 59. De oude politieke partijen moeten verdwijnen en een twee partijen stelsel aannemen zoals Amerika.
  Democraten en republikeinen, misschien is dat een optie om die grote kunu eens eindelijk tot het verleden te laten behoren.
  Ben je creool , hindustaan, Javaan, Chinees, Indiaan Marron Libanees, stem op de de partij die je aan je hart ligt, Republikein of Democraat.
  Weg met die oude kunu en leleku die ons blijft verdelen, over twintigjaar zijn de meeste fossielen passe.
  Hoop doet leven als je ook een zetje geeft in de goede richting zonder vrees, mijn ookm Eugene Drenthe stemde in de jaren zeventig als eerste creool voor de VHP, hij moest toen dan ook vluchten naar Nederland, ook toen hij de eerste concurrent van de KLM wilde zijn.
  De hitte in Suriname komt door de hoge concentratie van zinkplaten, stop die rotzooi en gebruik rubberroid of dakpannen, ook dat moet veranderen maar die fossielen maken het volk liever ziek zoals die zoutvlees die Pengel meekreeg uit Nederland, zo slecht als wat voor je nieren toen, nu weet men dat je het goed moet uitkoken want biefstuk wilde Nederland niet geven.


  Maak melding
 60. @27 R.M.D. Leider heeft helemaal gelijk!

  Weten jullie nog wat de Ned. politicus
  Walter Bos zei na zijn bezoek aan India.

  Hij was zo geschrokken van de corruptie in India.

  Ik wil hiermede niet racistisch overkomen(heb zelf hindustaans bloed), maar corruptie zit in het bloed van de Hindustaan.

  VENE IS VERANDWOORDELIJK VOOR DIT GEBROEDT OOK VAN SOMMO.


  Maak melding
 61. Ik blijf zeggen dat ik die RMD niet mag maar dat hij weet waar hij het over heeft omdat hij dicht bij de bron staat.
  Deze man heeft wel de vuilnisbelten schoongekregen in de krin kondre tijd van 96 en ook in 82 dus zijn belang is duidelijk voor wie dat niet door heeft.
  Ik kan mij herinneren dat hij de militairen zo ver heeft gekregen dat ze zelf begraafplaatsen schoonmaakten, tot Venetiaan kwam in 2001 en hij moest vluchten, en ik zeg niets kwaads over die man dus halen jullie geen dingen uit hun verband op dit forum.
  Deze man presteerde het om gedetineerden te laten werken buiten de gevangenissen toen toen Lammy daar de baas was in Santo Boma.
  Wat ik minder prettig vind is dat de man altijd gewapend is, in Suriname en in Nederland, waarom vraag ik mij af.


  Maak melding
 62. Wie is Walter Bos? Of bedoelt men Wouter Bos.
  Zo ja dan moet die zijn mond houden over corruptie in India. Overigens is het wel waar, dat ga ik niet ontkennen. Alleen moet men niet doen dat er geen corruptie voorkomt in andere landen.

  Dat hij maar eerst de corruptie in zijn eigen land gaat controleren.
  Klokkenluiders die zaken naar buiten hebben gebracht en die al jaren in het verdomd hoekje zijn gestopt.

  Wouter Bos die toegezegd had dat de mensen met het minimum loon en uitkeringtrekkers niet in koopkracht zouden achteruit gaan.
  Gisteren werd bekend dat dat alweer het zoveelste fabeltje is van die kontendraaier.


  Maak melding
 63. mevrouw leider,

  Nogmaals het land bestaat uit etniciteiten dat dringt niet tot je door.

  Of ben je iemand die een dwangmatige assimilatie wil invoeren zoals je voorganger bruma. Het is algemeen bekend dat jullie heel graag willen muteren.

  prettige dag mevrouw leider.


  Maak melding
 64. Schaande wat een onzinnige statement. Elk denkbaar menselijk ras is vertegenwoordigt in landen waar corruptie heerst. Om te beginnen zijn de indiers door de britten tot grote hoogten aangezweept door de britten. Als jij denkt dat de cultuur en denkwijze van de al die verschillende staten in India hetzelfde is als de koelies van Su. Dan heb je het glad mis. China en India staan op nr 70 van de minst corrupte landenlijst, dus het zit volgens jouw verfijnde wetenschappelijke analyse in het bloed (lees genetisch)van de chinees en de hindoestaan. Rusland maakt het nog bonter op nr. 121 dus ook blanken schijnen die genetische afwijking in ergere mate te vertonen. 4 europese landen staan in de top tien landen van meest corrupt.
  Afrika is al eeuwen land het meest corrupte werelddeel. Dat na genetische afwijking baja pe joe pot mie! Indianen zijn corrupt no hel.
  bakras zijn het minst corrupt, want zij hebben het meetsysteem bedacht. Bonussen, afkoop regelingen, beloningen en provisies vallen niet onder corruptie. En worden niet meegenomen in de statistieken. Joden zijn corrupt en ook arabieren, alleen van de eskimos weet ik het niet, mischien behoren zij tot de laatste der mohikanen. Dus neem a.u.b. je woorden terug over hindustanen, want je hebt blijkbaar een beperkte kijk op de wereld.


  Maak melding
 65. no.66 @ schaande
  Je weet blijkbaar niet dat corruptie twee kanten heeft nl. een(1) persoon die betaald en een(1) die djoekoe aanneemt!
  De koelie betaalt en de blakka mang incasseert!!
  Als je iets voor elkaar wilt krijgen zonder weken te moeten wachten of van het kastje naar de muur te moeten lopen dan moet je djoekoe betalen!
  Omdat dingen niet gaan zoals het zou moeten wordt je gedwongen om djoekoe te betalen!
  Dus wie is er corrupt??!!
  India is volgens schattingen binnen 15 jaar een wereldmacht met hun hele corruptie.
  Zonder corruptie waarschijnlijk binnen drie jaar!!!
  Hoe zit het met de Afrikanen die geen corruptie in hun bloed hebben??
  Waarom liggen ze in de vernieling zonder uitzicht om de eerst komende 500 jaar op verandering en spoelen ze aan op de spaanse kust of gaan ze op een boomstam richting Italie??


  Maak melding
 66. @ schaande
  Als je s’avonds niet in slaap kan vallen moet je maar aan de hindoestanen denken die zorgen dat jij een bordje rijst hebt; die ze planten zonder dat ze weten hoeveel geld ze gaan krijgen als ze moeten oogsten!!
  Je zal wel weten dat het nu weer een gedoe is met die padiprijs of lees je geen krant?
  Zie jij jezelf al cassave raspen om kwak te maken of groeng-bana planten die ook maanden duurt voor je kan oosten nu het nog heter is in Suriname??
  Wees blij dat die corrupte hindoestanen er zijn anders had je aan den lijve gevoeld wat ze in Haiti meemaken!!


  Maak melding
 67. In welk werelddeel komt geen corruptie voor?
  overigens ben ik het helemaal eens met djogo.
  Behalve voor een woordgebruik wat niet gepast
  is u weet zelf welk woord.


  Maak melding
 68. Zelf ben ik geen Hindustaan; zelf ben ik geen Chinees; zelf ben ik geen Indiaan;zelf ben ik geen Creool; ik ben ook geen Javaan en ook geen Libanees, maar ik ben Surinamer.
  In hart en Nieren!
  Al dat gezeik over etniciteit moet nu ophouden. Zijn de sterren in onze vlag niet het bindmiddel om ons een volk te voelen?
  Al het gekwakkel over ik ben beter en jij bent slechter brengt ons nergens heen. Feit is dat we moeten leren omgaan met elkaar in goede en slechte tijden.
  De NPS moet verdwijnen. De VHP moet ook
  verdwijnen. De KTPI moet verdwijnen en alle andere partijden die op etniciteit zijn gericht. De NDP moet zo snel mogelijk van haar domme achterban verlost worden zodat het zichzelf in een normaal proces oplost.
  Weg!
  Twee partijen: De Socialen en De Minder Socialen. Dat heeft SME nu nodig. Al dat gedonder met groene NPS vlaggen en olifanten is verleden tijd. Dit soort politiek houdt de bevolking dom en zorgt voor obstakels in de eenwording van onze bevolking.
  Pengel, Lachmon en Soemita hebben dit lang vol kunnen houden. Maar onze samenleving is zodanig verbasterd dat dit niet meer kan. Hindustaan trouwt tegenwoordig met Javaan; Creool trouwt met Indiaan; Chinees trouwt met Braziliaan en de kinderen die daaruit voortkomen heten doodgewoon Surinamer. Ze weten niet tot welke etniciteit ze behoren. Erg!
  Alleen al voor die kinderen zouden we moeten ophouden met dat etnische gedoe. We hebben allemaal onze min en pluspunten dus moeten we er voor zorgen dat min bij plus wordt opgeteld om samen verder te gaan.

  Voor wat betreft de aanval van DDB op Santhokie zou ik zeggen: bemoei je met je eigen zaken, die zijn te ingewikkeld en te strafbaar genoeg! Je hebt niet het recht om moraalridder te spelen.

  Das


  Maak melding
 69. Men moet zich niet afvragen waar meneer Hooghart nu is.

  De vraag moet zijn,waarom krijgt de ndp als grootste partij het volk niet op straat?

  Want het is jullie (ndp) nog nooit gelukt.
  Maak je daar maar eens zorgen over.Het volk weet trouwens beter.

  Want je kunt zeuren over PREDIDENTTTTT VENE,maar je kunt nog altijd naar de winkel om de nodige spullen te halen

  Maar als Bouta en c.s. aan de macht is dan zijn de schappen in de winkels leeg.In de periode 80 en 90 na de telefooncoupe hebben we niets anders gekend.

  Dus daarom komt of kan de ndp het volk niet op straat krijgen/zien.Dus mag je op je kop gaan staan het volk is niet altijd dom. De benzineprijs is in de afgelopen dgn verlaagd ma bouta/bosje ting nooit a no psa dat sanie kong goedkoper-dus waka joe pasie jere RMD Aksi joe srefie echt waarom jullie de mensen niet op straat krijgen oen diediebrie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES