Werknemer Surinam Airways aangehouden op Schiphol

23

PARAMARIBO/SCHIPHOL, 5 sep – Een werknemer van de SLM is aangehouden op de Nederlandse luchthaven Schiphol. De man is door de Marechaussee betrapt op het smokkelen van drie kilo cocaïne. Volgens SLM-directeur Henk Jessurun gaat het om een parttimer.

De man is aangetrokken om de extra drukte te helpen verwerken tijdens de vakantieperiode. Voor de SLM is het weliswaar een flinke klap. “Als bedrijf probeer je bepaalde zaken te voorkomen, maar iedereen heeft zijn eigen verantwoordelijkheid”, zegt Jessurun tegenover de Ware Tijd. Intern worden zoveel mogelijk veiligheidskleppen ingebouwd.

Het is nog niet duidelijk hoe de man de veiligheidsvoorzieningen op de Johan Adolf Pengel luchthaven heeft weten te omzeilen. De controle is de laatste maanden verbeterd met hulp van Nederland. Weliswaar is het nog niet wat het wezen moet. De justitiële autoriteiten willen meer moderne technologie inzetten in het streven Nederland te bewegen tot “humaner” controlewerk op Schiphol.

23 REACTIES

 1. Ja, zal het de laatste zijn jessurun!
  Wat lul je nou man, het cabine personeel smokkelt drugs, en weet je waarvoor ok jullie zakken te spekken jessurun.
  Trouwens de grootste drugssmokkelaar zit in het bestuur van commisarissen.
  En hoe kan dat er zijn 500 man personeel bij de slm en dan kom jij me vertellen dat er een uitzendkracht is aangetrokken om het werk te verlichten. die ander personeelsleden zijn zeker drugs gaan brengen naar andere landen.
  Wie houd wie voor de gek, en ik ben benieuwd wiens kop gaat rollen.
  A tang so


  Maak melding

 2. zo zie je maar de gewone burger daar wordt alles overhoop gehaald en de medewerker versus drugsrunner mag zolangs met zijn koffer met drugs wat is hij goed gecontroleerd met als resultaat aanhouding schiphol


  Maak melding

 3. Dat gedoe met ellerlei initialen loopt zo langzamerhand de spuigaten uit. Waarom moeten deze criminelen beschermd worden?

  Laat de wereld weten wie ook deze klootzak is.

  Suriname/Surinamers, alweer te schande gelegd!


  Maak melding

 4. Ik vind dat deze werknermer goed gestaft moet worden.
  Want surinamers die met goede bedoeling reizen worden de dupe van het elende van die surinamers die denken dat ze gauw in nederland rijk willen worden.
  dat is mijn reactie.


  Maak melding

 5. Via de achterkamer kan alles gesmokkeld worden. Ook al zet je de grootste scanners en controleurs neer.

  Tegen corruptie en hebzucht is geen enkel controle opgewassen.

  Gevolg van het feit dat er op schiphol veel gefocusd wordt op controle van Surinaamse vluchten is dat de grote jongens gewoon en makkelijk via andere vluchten nu hun spul binnensmokkelen.


  Maak melding

 6. Niet dat alleen Kolebrie het rammeld van alle kanten monie e njang na slm lekie na ding a bie na monie alla sma e fetie vo lai ding saka want het is nu of nooit suriname is een grote grabbelton mijn informant Snake ai
  tjek a torie en na 1000%


  Maak melding

 7. Tuuuuuuuurrlijk JESSURUN, hou dat soort praatjes voor ongeschoolde mensen hoor!! Ik ben het eens met reactie van Kolibrie. Altijd zullen functionarissen als Jessurun zich verschuilen achter derden of in dit geval iemand. Vooral als men in overtreding is geweest en daardoor dusdanig het bedrijf in een kwaad daglicht komt te staan.
  Misschien dat hij de Surinaamse regering voor de gek houdt en blijft houden, maar mij houdt hij in ieder geval niet voor de gek.

  Zoals Peter Tosh ooit eens zei:

  YOU CAN FOOL SOME PEOPLE SOMETIMES, BUT YOU CAN’T FOOL ALL THE PEOPLE ALL THE TIME!

  Sranang Lobie


  Maak melding

 8. Die Bakra’s hebben dus gelijk met de 100% controle.
  Het is een schande hoor ,echt weerede.
  Jammer dat ik dit vernederend gedrag(controle)ook moet doorstaan na de leuke vakantie uit Su.


  Maak melding

 9. Beste mensen,

  De SLM werkt hier gewoon aan mee.Ze weten dat ze veel mensen in dienst hebben.Ze weten dat de personeel drugs smokkelt naar Nederland.De politie op zanderij werkt gewoon mee met de koeriers.Ze krijgen gewoon steek penning.Laat Nederland zijn eigen politie op zanderij functioneren.Dan zal je zien dat er niemand meer met drug durft te komen naar nl.Ik weet zeker dat de stewardessen en de stewards ook mee doen hier aan deze praktijken.Ik vind dat de politie op schiphol de personeel van de SLM voortaan heel streng moet controleren en de piloten iedereen gewoon.Het is maar goed ook dat ze zelfs de diplomaten uit suriname goed controleren.Ze flikken het allemaal.
  Hiep hiep hoera voor de politie op schiphol zo moet het zijn.Hoe kan iemand nou 3 kilo drugs mee nemen naar nl met de slm.Wij kunnen niet eens vis of wat dan ook mee nemen dan goeien ze het weg of kleine flesjes die vinden ze wel in de baggage.Hoe neem je 3 kilo mee.Deze persoon heeft samen gewerkt met het grond en catering personeel.Zo gaat het allemaal.Laat de MP deze mensen ook goed controleren in Suriname.

  Het is wel shame voor slm maar goed ook ,zoveel mensen en dan liegen dat het een uitzendkracht was.De slm werkt gewoon samen met deze dingens.

  Misschien willen ze snel een nieuwe vliegtuig aan schaffen.

  Ja slm ontsla eerst je mensen.Neem nieuwe mensen die echt opgeleid is en screen ze is voordat je ze aanneemt.Niet via vriendjes politiek.

  Mensen begrijpen jullie nou eindelijk ,waarom Nederland de 100% controle heeft.Ik ben er trots op.Ze doen hun werk goed.We moeten niet klagen.Het zijn onze mensen die dit verpesten.
  Ik vind dat de overheid van suriname de naam van de personen op de tv in suriname en in nl bekend moet maken.Dan kunnen jullie je woede uiten op de die personen.Wie is het deze keer welke fam naam ????Je moet lef hebben 3 kilo drugs om naar nl te brengen .Deze persoon had connecties op zanderij met de politie en MP.

  waar gaat het naar toe met Suriname.


  Maak melding

 10. Meneer Jessurun ,
  U meent het toch niet? uitzendkracht in vakantiedrukte met honderden werknemers voor een bedrijf met anderhalve vliegtuig!!!! Lachertje.Veiligheidskleppen, hahahaha .
  Om dat witte goedje uit te smokkelen is gewoon een kwestie van of de Ambtenaren omkopen die ervoor moeten zorgen dat dit niet gebeurt of van intern door het personeel hetzij cabine of grondpersoneel of een samenspel tussen Ambtenaren en SLM-Personeel.En zolang het op onze luchthaven een zooitje is net zolang zullen we de 100% controle op schiphol moeten ondergaan.That’s a Fact!!!


  Maak melding

 11. Skippie kan gewoon de 200%+ controlle toepassen voor het SLM personeel en alle zg. IPBers, en laten ze het dan maar gillen van hiet tot de noordpool.Het zijn gewoon “njang- en hosselmangs”, en de leiding?, bah hun personeelbestand puilt als een ballon uit, en zeg doodleuk dat het in deze gaat om een tijdelijke kracht dat is ingehuurd. Niet zo lang geleden stond deze nog letterlijk te bedelen via de minister om meer doekoes, dang joe e hure personeel now. Of joe tek a mang foe tjarie a lading.


  Maak melding

 12. @ 1 Kolibrie. Ik vind dit een redelijk simpele gedachtengang. Je haalt de hele wereld er weer bij maar je gaat voorbij aan het feit dat deze man deel is van een drugsbende die geen enkele binding heeft met de SLM, dt is uit onderzoek al gebleken. Dat deze man door de controle heeft kunnen slippen maakt alleen duidelijk dat er binnenkort Nederlandse marechaussee voor een 100% controle gaat zorgen op Zanderij. Mark my words! Van het bezoek van Hirsch Ballin aan Suriname zijn er geen details in de pers verschenen. Die krijg je ook niet te horen! Dus die 100% controle op Schiphol zal blijven zolang dit soort figuren nog steeds hun leergeld niet hebben betaald. En zeuren daarover heeft geen enkele zin, blijkt nu, en is volkomen onterecht. Deze Surinamers zijn dom, hardleers en geldgeil. Ik denk dat je aan drie regels genoeg hebt om te vermelden wie er GEEN drugsgerelateerde superjob heeft in Suriname.


  Maak melding

 13. Men wil leven een behoorlijk leven, maar heb jij geen andere mogelijkheid.
  Dan wordt het ontsnappen maar, naar de moeilijke zeer gevaarlijke zijde waar jij je leven in gevaar brengt.

  Kijk luister noh..!!!! men begint moe te worden om steeds mensen op te sluiten, je weet de wet komt bij kijken.
  Maar als jouw Advo. goed werkt levert dan ben jij vrij man of vrouw.

  Maar die gasten zijn niet gek hoor echt niet, wat denk jij dat volgt…..DOODMAKEN.
  Zie AUKY ZEKERBAY.(dan krijgen de drugs boi’s onderling schuld)…daarom sabi san you di du…langa’anu abi licence to kill.

  If you miki maar you stop din man e kon toch and din e kanti you professioneel.

  Sabi you tori a wojo faja….nownow.


  Maak melding

 14. Kolibrie…..ik met jouw….de voorzitter van de RVC van Surinam Airway staat sinds jaar en dag onder verdenking….en btw wie is deze man…behoort hij tot de intimi van de voorzitter van de RVC…extra vakantiekracht wegens de drukte, inderdaad, wat een onzin….


  Maak melding

 15. Het is al jaren een boevenbende bij de SLM personeel overbodig als bij de rest van de overheid en natuurlijk zullen zij niks aandoen want kunnen ze blijven smokkelen om een halve vliegtuig bij te kopen


  Maak melding

 16. Waarom SLM weer de schuld?en niet die tijdelijk-uitzendkracht?
  Weer beoordelingsfout van lezers!
  Ddie persoon heeft niets te verliezen en probeerde zijn slag te slaan.Zo gaat dat in de praktijk.Als een piloot/steward van KLM dat zou gedaan hebben,wat dan?


  Maak melding

 17. het is opmerkelijk hoe de nieuws geving werkt.alsof het alleenmaar de surinamers zijn die drugs nederland in smokkelen.ik lees nooit wat over die containers die rotterdam iedere dag ingesjoemelt worden.maar 3 kilo is alweer mooi om suriname mee op te schepen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.