Suriname stelt voorwaarden terugname staatsburgers

4

PARAMARIBO, 27 aug – Suriname stelt voorwaarden aan het terugnemen van door Nederland uitgezette Surinamers. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Weliswaar wordt goed beseft dat elke staat verplicht is zijn staatsburgers terug te nemen.

Dat neemt niet weg dat niet zonder meer ingegaan wordt op de druk vanuit Nederland. Minister Lygia Kraag-Keteldijk van Buitenlandse Zaken heeft dit ook kenbaar gemaakt aan haar Nederlandse collega van Justitie, Ernst Hirsch Ballin. “Wij als Suriname hebben de plicht onze nationalen terug te nemen, maar niet zonder meer. We willen een resocialisatieprogramma ontwikkelen”, zegt Santokhi.

Ook de opvang moet goed geregeld worden. Op dit stuk is veel geleerd van mede Caricom-landen als Jamaica en Guyana. Die ondervinden veel last van gerepatrieerde landgenoten die ontspoord zijn in andere landen. “Nederland heeft het recht illegalen uit te zetten. Wij hebben beleid ontwikkeld binnen de Caricom, waarbij de terugkeer van nationalen zo goed mogelijk geregeld moet worden”, aldus Santokhi.

4 REACTIES

 1. Beste mensen, heel goed van de sherif om Nederland voor te houden, dat er eerst een resocialisatieprogramma ontwikkelt moet worden.Niet zondermeer alle in Nederland verslaafd geraakte Surinamers klakkeloos terug nemen.Laat Nederland het maar bekostigen.
  Trouwens;dit is niet iets nieuws. Nederland zet al jaren illegale Surinamers uit.
  O ja, sherif, nu ook nog een verdrag met Guyana, Brazilie, China en Haiti om hun illegalen terug te nemen, die zich in Suriname bevinden. Time will tell!!!!!
  Wij benne en blijve benieuwd, kondremangs

  Leuvie


  Maak melding

 2. Ik wist het dat toen die man wie zijn ik niet mag noemen erover begon dat illegalen problemen zouden krijgen en daarom verlengen ze mijn contract niet en ook mijn tijdelijk verblijf niet.
  Er zijn veel spionnen in Nederland die voor beide partijen werken, vooral die spionnen van Bouterse, ik ben gevlucht en nu moet ik bang zijn teruggestuurd te worden.
  Santokhie gebruikt mensen en at gaat zijn straf worden, liever een vriend als Bouterse dan een vriend als de Sherrif want hij verrad zijn mensen, ook zijn spionnen in Nederland want veel illegalen werken voor de Sherrif.


  Maak melding

 3. Het boodschap lijkt me wel duidelijk voor het land!.

  neem geen troep aan wat niet door het land is veroorzaakt.
  want denk aan de huidige generatie surinamers, die willen niet leven in een puinzooi van anderen.
  dat doen jullie politici toch ook niet, met dubbele nationaliteiten?


  Maak melding

 4. Neem mij niet terug hoor suriname want ik werd toenertijd na het behalen van mijn middelbare schooldiploma sollicitatiemoe geworden voor het verkrijgen van een baan.Uiteidelijk kwam ik als tiener in de bioscoop terecht(film-operator voor porno)Uitendelijk werd ik door ouders verstoten hoewel ik:de oudste zoon als menselijke schild werdt gebruikt door mijn ouders met acht kinderen:kreeg een heleboel littekens van over en die moet ik helen in Holland(want ik ben ex-nederlander/mijn Koningin was Juliana/vergeet niet/durf niet mij zeer te doen verder kon ik geen wisky en doks-vlees voortschotelen voor corupte werkbazen zoals rijke reistboeren hun zonen aan werk holp.Thank very much.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.