maandag, februari 26, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidCubanen in Suriname onderscheiden door Fidel

Cubanen in Suriname onderscheiden door Fidel

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 27 aug – In Suriname werkzame Cubaanse artsen en paramedici zijn onderscheiden namens de Cubaanse leider Fidel Castro. Dit meldt Dagblad Suriname. Ook Surinaams medisch personeel is een getuigschrift overhandigd door de Cubaanse ambassadeur in Suriname, Andrés González Garrido.

Het betreft personeel van het oogheelkundig project Operación Milagro. De afgelopen jaren zijn duizenden gratis behandeld. Het project loopt al drie jaar. Volgens González Garrido wordt hun bijdrage zeer op prijs gesteld. Cuba wil de hulp aan Suriname voortzetten, vooral vanwege het succes. De betrekkingen zijn ook dankzij Milagro aanzienlijk verbeterd de laatste jaren.

In Suriname bevinden zich ruim twintig Cubaanse artsen, verpleegkundigen en technici. De groep is tewerkgesteld in ziekenhuizen in Paramaribo en Nickerie en te Drietabbetje, Djoemoe en Brokopondo, in het binnenland. De tewerkstelling is steeds voor twee jaar. Milagro voorziet ook in behandelingen in Cuba, hoewel getracht wordt zoveel mogelijk lokaal voldoende hulp te verlenen.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

6 REACTIES
 1. De Cubanen willen dit project vootzetten,lijkt mij geen slecht idee.We weten allemaal dat Cuba op het gebied van de gezondheidszorg een vooraanstaande rol speelt,mag voor mijn part verder uitgebreid worden.


  Maak melding
 2. @G2
  Gewogen en te licht bevonden. Het vele kwaad weegt nooit op tegen het geringe goede. Te mee daar de huidige goede daden van de Cubanen gezien het feit dat de Revo lang achter ons licht niet langer daaraan toegescheven kunnen worden.

  Ik zou de eer dan ook niet aan de Revo willen toeschijven maa vooral aan de bevolking van Cuba die gote offes gebachtheeft om hen op te leiden en de artsen zelf die het goede werk verrichten.
  Hen komt de eer toe. Niet die charlatans die zichzelf uitsluitend promoten.


  Maak melding
 3. G2.
  vind je het erg dat tegen de revo ben zeg dat dan kan ik met jou in dicussie gaan over de voor en de nadelen ervan maar iedere keer die onderwater steken van jou ben ik genootzaak om te reageren laat mij duidelijk zijn niets mis mee met de cubaanse bevolking maar hun leiders die hebben alles wat hun hartje begeerd en die arme bevolking niet daar gaat mijn simpatie naar uit ik heb probleem met systeem die zijn volk onderdrukt het zelfde had je toen met de communisme de leiders en hun familie hadden alles en de bevolking moest de offers brengen daar ben ik tegen en om de lijn door te trekken naar de man die jij als leider zie in suriname bouterse zijn revolutie is ook zo begonnen en uiteindelijk zit suriname en de surinaamse bevolking met de ellende en de problemen dan wil jij mij naar dat kleine licht in die tunnel wijzen maar als je kijkt naar 20 jaren revolutie wat dat voor suriname heeft gebracht is mijn conclussie ellende en nogmaals ellenden alles wat er toen is opgebouwd is kapot gemaakt ik hoop dat jij het niet eens met mij ben en dat jij mij met feiten tegen spreek a.u.b ik hoop dat ik kan zeggen eindelijk iemand die zonder schelden maar met bruikbare argumenten mijn het tegendeel kan bewijzen . fijne weekend jongen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES