donderdag, mei 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSuriname en Nederland klaar voor data-uitwisseling

Suriname en Nederland klaar voor data-uitwisseling

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 27 aug – Suriname en Nederland gaan daadwerkelijk persoonsgegevens uitwisselen. De ministers van Justitie, respectievelijk Chandrikapersad Santokhi en Ernst Hirsch Ballin, hebben hun handtekening geplaatst onder een intentieverklaring. Binnenkort moet het al zover zijn.

De voorbereidingen zijn al aangevangen. De verwachtingen zijn hooggespannen, met name van Surinaamse zijde. Informatie over Surinamers die Nederlander worden komt binnen handbereik. “Het staat vast dat het gaat om grote aantallen. Sinds 1975 zijn duizenden Surinamers Nederlander geworden”, zegt Hirsch Ballin. Suriname krijgt in één klap de beschikking over de nodige data.

In justitieel opzicht valt evenzeer voordeel te halen. Nederland heeft daar meer aan. Nederlanders van Surinaamse komaf willen wel eens in Suriname onderduiken als ze verdacht worden van een of andere misdaad. Het helpt dan te weten of zulke personen mogen worden uitgeleverd, omdat ze geen Surinamer zijn. “Bij rechtshulpverzoeken is het zaak de juiste informatie te krijgen van zowel de Surinaamse als de Nederlandse burgeradministraties”, zegt Santokhi.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

13 REACTIES
 1. Beste mensen, de aap is uiy de mouw. De beweegredenen zijn bekendgemaakt. Het gaat alleen maar om Nederlanders van Surinaamse afkomst,die komen onderduiken als ze verdacht worden in Nederland. Maar hoe zit het met de Nederlandse onderdanen, die hun smerigheden in Su. willen uitvoeren met de jeugd en naar Nederland vluchten. Gaat Nederland die ook uitleveren aan Suriname, zoals ze NIET gedaan hebben met die gasten, die in Brazilie gearresteerd waren en met behulp van de Nederlandse ambassade aldaar konden vluchten. Gaat Nederland die 2 moordenaars nog uitleveren aan Suriname; u weet wel;die van die dame uit 1993 en die van Ciciel Guman? Dus niet. Wie vertrouwen heeft in de houding van Nederland;ga je gang. Ik verwijs maar naar de geschiedenis. Steeds hebben ze aangetoond onbetrouwbaar te zijn en hebben overal hun meelopers,die hun eigen volk uitlevert aan de bakra basi.
  En trouwens een stukje Staatsinrichting erbij:
  de Surinaamse grondwet erkent geen dubbele nationaliteit.Dus neem je de nationaliteit aan van een vreemde mogendheid(bv Nederland);dan verlies je automatisch de Surinaamse. Nederland heeft dan de PLICHT om de diplomatieke vertegenwoordiging van het land van herkomst te informeren over de nationaliteitsverandering. En nu willen ze beweren dat ze achter zijn? Give me a break!!!!
  But time will tell!!! Wij benne en blijve benieuwd,kondremangs


  Maak melding
 2. Leuvie je het helemaal gelijk. Anno 2008 begrijpt men het in suriname nog steeds niet.
  Ik had zo’n hoge pet op voor mr Santhoki maar met deze actie………. Triest triest en nog eens triest.


  Maak melding
 3. Niet alleen nationaliteits veranderingen moeten doorgegeven worden. Strafblad, bankrekeningen en vastgoed gegevens ook. Ook hoe iemand binnen een paar jaar multi miljoenair geworden is. Daardoor kun je zien of iemand wel recht heeft op een uitkering of niet en/of hij belasting ontduikt.

  WAO,AOW en pensioen moeten vrijgesteld worden hiervan.

  Maar om alleen surinamers ermee te pesten zou ik discriminatie vinden.

  Ga eerst bij de turken en marokkanen controleren, er wonen trouwens meer dan 1 miljoen in Nederland. want daar gaan de meeste uitkeringen naartoe. b.v. turken die voor 30 kinderen, wonend in turkije, kinderbijslag krijgen terwijl die er niet zijn. Ga ook dat controleren. Ze hebben ook allemaal vastgoed vermogen, maar krijgen gewoon een uitkering.

  Turken en marokkanen die zich tijdens hun vakantie massaal ziekmelden, en daarbij ook nog psychisch hulp krijgen van de overheid. Ze worden gewoon doodgetroeteld terwijl de Surinamers altijd benadeeld worden van allerlei zaken.

  Maar we zoeken het zelf want we hebben geen eenheid.


  Maak melding
 4. @leuvie
  je moet de boel niet verdraien en mensen valse informatie geven als iemand met een nederlandse paspoort in suriname een feit pleegt word hij of zij in suriname veroordeeld naar de wet van suriname, het geval van meneer Guman licht ook anders die man heeft in suriname een moord gepleegd en is gevlucht naar nederland dat hebben wij te danken aan die corupte amtenaren in ons land en suriname heeft verzuimd op die man op een opsporings lijst te zetten van interpol, hij is nu in bezit van nl paspoort dus hij is nu nederlandse onderdaan en suriname en nederland lever geen onderdanen uit snap dat nou eens een keer ik erger mij mateloos aan verkeerd geven van infotmatie, ik ben het met jou eens dat bijde landen in gebreke zijn gebleven met het uitwisselen van informatie en dat neem nederland meer kwalijk dan suriname maar het feit blijft dat je niet van twee walletjes kan eten


  Maak melding
 5. Beste @DU,

  Het blijft een feit, dat die zoon van Guman een voortvluchtige veroordeelde is(bij verstek)en dus zijn straf alsnog moet uitzitten,als hij in handen komt van de Surinaamse justitiele autoriteiten; ook al heeft hij ondertussen de Nederlandse nationaliteit. Dus beste DU, dit is heel andere koek dan de boel verdraaien.

  tang boeng,
  LEUVIE


  Maak melding
 6. Beste mensen, waar ik verder naar benieuwd ben, is hetvolgende: is het verdrag een wassen neus of wordt het daadwerkelijk tot uitvoering gebracht. In een vorige reactie heb ik gewezen op die 2, die in Suriname hun straf nog moeten uitzitten. Aan de andere kant heeft Suriname in haar volksvertegenwoordiging 2 heren zitten, die in Nederland wegens vermeende drugshandel tot respectievelijk 7 jaar(Ronnie) en 11 jaar(DDB).
  Dus time will tell!!!
  Wij benne en blijve benieuwd, kondremangs

  Leuvie


  Maak melding
 7. ach man door wie wordt de data beheerd?
  precies!
  Dus die zakken vullers gaan zeker niets merken.
  maar voor de scharelaars is het wel een zure opgave.

  wat mij betreft terug naar de oud tijd zonder computer en typmachine!!


  Maak melding
 8. @LEUVIE
  Je begijpt er werkelijk niet van wat DU zegt. DU ontkent in het geheel niet wat jij stelt, dat is ook helemaal niet ter zaken.

  Ik zou mij mee duk maken om de bekende ciminelen die in SME ondlopen en daar of elede nog een staf te goed hebben en zelfs op de internationale lijsten staan.


  Maak melding
 9. @NEUS, ik begrijp volkomen wat DU stelt; maar om mij in het wilde weg te betichtigen van verdraaien van de boel en valse informatie te verstrekken, gaat alle fatsoensnormen te ver. dat moet jijzelf onderkennen. Ik ben iemand van feiten en waarheden en ben geschiedenisleraar.
  En jillie lezen niet goed, wat ik over dit vedrag gesteld heb: is het verdrag een wassen neus of wordt het daadwerkelijk uitgevoerd? Dus aanpakken en uitleveren die criminelen van beide landen!!!!!Snappen jullie het nu, NEUS EN DU?

  Tang boeng,
  LEUVIE


  Maak melding
 10. Het is schering en inslag om anderen te betichten van dingen die niet zijn gezegd, het verdraaien van feiten of gewoon niet goed lezen waardoor alles verkeerd wordt begrepen.
  Men neemt de moeite niet om bepaalde dingen nog een keer te lezen, of meerdere malen te lezen teneinde het goed tot zich te laten doordringen.
  En als men iets niet begrijpt, waarom vraagt men dan niet wat er precies bedoeld wordt?


  Maak melding
 11. @leuvie ik probeer het nog een keer jij vraag hoe het zit met iemand met een nederlandse die een strafbare feit in suriname heeft gepleegd en kans ziet naar nederland te vluchten bijde landen leveren geen onderdanen uit dat probeer ik jou duidelijk temaken en andersom is het precies het zelfde meneer leuvie maar sorry dat ik jou beticht van het verdraien van de feiten , maar eingelijk is het simpel suriname leverd niemand uit met surinaamse paspoort en nederland doet dat ook niet tenzij ze een verdrag afsluiten die dat mogelijk maakt .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES