vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieBeroepsprocedure gerechtshof Suriname versneld

Beroepsprocedure gerechtshof Suriname versneld

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 22 aug – Minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie en Politie heeft noodmaatregelen getroffen om de beroepsmogelijkheden bij het Hof van Justitie te versnellen. Aanleiding vormt het toenemend aantal klachten bij de Inter-Amerikaanse Commissie voor de Rechten van de Mens.

Volgens de klagers duur het veel te lang voordat hun zaak in hoger beroep wordt behandeld. “Ik ben geïnformeerd dat ongeveer vijfentwintig gevallen zijn ingediend. Als mensen hoger beroep hebben aangetekend, moet dat zo snel mogelijk behandeld worden”, zegt Santokhi tegenover Dagblad Suriname. Er is spoedoverleg gevoerd met procureur-generaal Subhaas Punwasi en president John von Niesewand van het Hof van Justitie.

Intussen is een deel van de cases reeds doorgestuurd naar het Hof en dat in recordtijd. “Binnen twee weken zijn al tien gevallen doorgestuurd, dus u merkt dat men van goede wil is”, aldus Santokhi. Toch zal gewerkt moeten worden aan een structurele opheffing van het tekort aan rechters. Tegen eind dit jaar zullen naar verwachting negen nieuwe rechters worden beëdigd.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
 1. Waar een wil is, is er ook een weg, het kan dus getuige dit bericht.Kijk er naar uit,de beediging van de nieuwe rechters,komt onze Rechtsstaat alleen maar ten goede.


  Maak melding
 2. Santohki werkt alleen wanneer die aanklachten komen.
  Deze zelfde grap hebben ze met Alibux uitgehaald.toen bleek dat oas zou vonnissen, hebben ze het direct voor elkaar gekregen om hogerberoep mogelijk te maken voor alibux.En na al dat klagen van ide mensen geen actie van santohki, nu hij ziet OAS direct aktie.
  die mensen hebben jaren gewacht ,anderen 20 jaar… nu weet hij plotseling de zaken door te sturen? Er zijn meer dan 25. Hij stuurt nu alleen die 25 waarvan een klacht bij oas is door. De rest mag en blijft stikken.Die 25 is slechts een miniscuul deel.Santohki probeert de zaak te verdoezelen.Ongeschikt als president is deze santohki..nu al.


  Maak melding
 3. @2: Tenminste maakt hij nog werk van. Wat deed Gilds? Die heeft er gewoon een hopeloze potje van J&P gemaakt, maak niet uit hoeveel er geklaagd en gehuild werd. En dan praat ik niet over Baviaan Venetiaan.


  Maak melding
 4. Santhokie doet zijn best. Laten we allemaal hem steunen zodat we een crimineel-vrij, drugs-vrij, corrupt-vrij en raciaal-vrij samenleving kunnen achterlaten voor onze kinderen. Er is geen tijd voor dubbele moraals en cynisme. Sinds ik geboren bent lijdt Suriname aan bovengenoemde ziektes. Lijkt ongeneeslijk………….


  Maak melding
 5. Wat een illusie Su.drugsvrij,raciaalvrij hmmmmmmm.Zolang als er junkies zijn zullen die gevoed en voorzien moeten worden,

  Santhokie(asocialle fam in Ned.tokkie)weet je tot hoe laat het OM en de Rechters in Ned.in de rechtzaal bleven om de zaak Holleder af te krijgen? Ze bleven tot 2300 uur in de rechtzaal en weet je waarom dat was om de afronding van de zaak te versnellen.

  En om terug tekomen op het vervoeren van drugs naar Ned.Zolang er vanuit Su, drugs wordt vervoert naar Ned. net zolang zullen ze ons blijven lastig vallen met die stomme vragen.

  Dus laat het de organisatie in Su en Ned.duidelijk zijn dat zij hiermee moeten ophouden met die mars.

  Ze zijn wijs genoeg volk van Su. Waarom gaan ze niet richting Singapore,Thailand,Indonesieof let wel Nigeria,maar ze komen steeds weer onze kant op of de Antillen.
  Als je daar betrapt wordt,word je opgehangen of je gaat voor zeer lange tijd de bak in met eenbehoorlijke zware hondenketting aan je voet.Je kunt via het internet de docu.zien.

  Mensen wees dus opgepast. roei met de riemen die je hebt


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES