Surinaamse jaknikkers moeten nog lang doorgaan

13

PARAMARIBO, 22 aug – Als het aan Staatsolie ligt moet nog voor tenminste een halve eeuw aardolie gepompt kunnen worden uit de Surinaamse bodem. Staatsolie-directeur Mark Waaldijk ziet het als een heilige missie de nodige voorraden te vinden. De zwartegoudkoorts is nu pas goed uitgebroken.

De komende jaren zal voor ongeveer dertig miljoen dollar geboord worden in het kustgebied. Nickerie, Coronie en Commewijne zullen worden aangesproken op mogelijke reserves. “Er is te weinig exploratie verricht de afgelopen jaren”, zegt Waaldijk tegenover Dagblad Suriname. Des te meer reden voor een intensief boorprogramma. De bewezen reserves zijn goed voor slechts vijftien jaar.

Om de ambities waar te maken moeten nog minstens het drievoudige worden gevonden van de huidige voorraden. In Commewijne zijn reeds drie putten aangelegd. “We hopen de grond beter in kaart te brengen. Als je zo een grote investering doet, wil je dat je zeker de komende dertig tot vijftig jaar kan doorgaan”, aldus Waaldijk. Het exploratiewerk in zee geschiedt samen met buitenlandse bedrijven.


13 REACTIES

 1. er is genoeg olie maar de aanhangers van de duivel vreet het samen met zijn familie op,
  duivels kennen geen eerlijkheid dat was al in het begin van de werld al zo.
  het vreemde is, dat de gewone denkende figuren het altijd van de duivel verloren hebben. parsoonlijk zou ik voor de menselijkheid kiezen. natuurlijk is de verleiding groot maar als ik daar vast zou raken dan zou ik na en tijdje het groep toch verlaten en berouw tonen. en de anderen vetellen dat, dat op achteraf een grove schande is. ik wil liever niet door de mooie lichten mijn zelf verliezen want uiteindelijk moet ik het in mijn eentje afbetalen. je zul het wel gezien hebben hoe on eerlijk het is op dit werld. en dan kun je zeggen die is fout, dat is fout, maar achteraf zul je de schuld bij je zelf moeten leggen want het kan niet anders dan het accepteren. die surinamers accepteren toch bijna alles nu, wonen in een rijk land maar heb geen bus geld en geen medicijn.


  Maak melding

 2. En dan met een bevolking van nog eens 500.000 inwoners ,maar toch kan VeneTIAAN het land niet beter en welvarend maken .Alleen maar met mooie praatjes en met modder gooien tijdens de vergadering ,terwijl het alleen maar jaknikkers zijn en hielenlikkers


  Maak melding

 3. Suriname moet zn eigen spaarpot spekken met de natuurlijke rijkdommen die ze hebben zodat de SURINAMERS een betere leven kunnen leiden.

  Als ze zoveel olie hebben kunnen ze het prijs in het land aan de pomp droppen en alles zal iets goedkoper kunnen worden want machine’s draaien op benzine/diesel enz.


  Maak melding

 4. Sorry hoor dat ik het moet zeggen, maar olie boren heet toch geen zin, want het komt toch niet ten goede aan de bevolking. Alleen de staatshoofden profiteren hiervan. Kijk maar, ze hebben de meeste gronden en bank tegoeden. Suriname ontgingt jarenlang bauxiet, maar wat hebben we hiervan gezien. En de rest:
  1. Garnalen en visvangst
  2. Bananenteel
  3. Hout
  4. Rijstbouw
  5. Landbouw
  6. Palmolie
  en als laatste GOUD met het grandioze deal van 95% aan Cananda en 5% voor Suriname.
  Grandioze uitverkoop toch……….
  Schamen jullie, onze staatshoofden


  Maak melding

 5. Oliekinapoli=(Olie Kan Ik Niet Als Politieke Oplossing Laten Innemen). M.a.w: minister, plan je zaken op langere termijn. Korte termijn planning is een politiek spel. Dat de jaknikkers nog lang ja mogen knikken, ook wanneer u niet meer in de regering zit.
  Afspraken over investeringen door buitenlandse geldschieters dienen zorgvuldig en voor SME positief te worden afgerond. Het moet niet zo zijn dat uw opvolgers jarenlang vastzitten aan een percentage afspraak van 10/90. SME en haar bevolking hebben daar niets aan. Knik niet direct “JA” bij 10/90.
  Streel uw ego niet door de deal af te sluiten, maar laat uw stempel achter door een goede deal te maken. Kunnen we eindelijk van onze olie gaan genieten.
  Veel succes bij de onderhandelingen,
  Staatsolie doet goed werk en kan veel betekenen voor de toekomst van ons land.

  Das


  Maak melding

 6. @Su
  Domme reactie van een hielen likker.

  Neus

  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>.

  Neus >>> wees eerlijk 100.maal een niet land+volkverkoper.

  Daarom kies ik de zijde van Su.


  Maak melding

 7. er staan ezels in de gang ja,ja.
  30 miljoen Us $$ is een druppel op de heteplaat in het wereldwijd olie gebeuren.
  Mooi praat voor politici en blijft U maar zand strooien in de ogen van Uw volk heren politici.
  Verander Uw werk patoon tbv van Uw volk en niet tbv U zelf stelletje ja knikkers.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.