vrijdag, december 8, 2023
HomeOnderwerpenEconomieSuriname blij met vastlopen besprekingen WTO

Suriname blij met vastlopen besprekingen WTO

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 8 aug – Suriname heeft reden blij te zijn met het vastlopen van de WTO-onderhandelingen. Dit zegt minister Clifford Marica van Handel & Industrie. Met name de bananenindustrie krijgt wat extra ademruimte. Het optimisme bij de producenten is enigszins toegenomen.

Dat was tot voor kort wel anders. De EU heeft immers met de grote bananenproducenten in Latijns-Amerika afgesproken dat de tariefmuren zullen worden verlaagd. “Dat zou ons in grote problemen brengen”, zegt Marica. De importtarieven zullen binnen vijf jaar worden afgebouwd van ruim honderd en zeventig procent naar een minimum. Daar moet tegen worden opgebokst.

De kleine Caribische producenten, waaronder Suriname, raken hun riante concurrentiepositie zienderogen kwijt. Bij de laatste onderhandelingsronde in Genève is dan ook getracht compensatie te forceren. Het ging al de goede kant op. “We hebben nu de ruimte met de EU te kijken zover te komen dat we geen last ondervinden. Het blijft evenwel een delicaat onderwerp”, aldus Marica.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

3 REACTIES
  1. Mischien moeten we ons nu realiseren dat doorgaan met bananen productie geen lang leven beschoren zal blijven. Zonder de bescherming van EU wordt het heel zuur. Omdat Su lonen niet laag genoeg zijn. Het proces vrij arbeidsintensief is. Arbeidsintesieve processen zijn nooit goed voor Su gebleken, hoewel anderen graag willen vasthouden aan het nostaligische Surland. Su. vaart het beste bij machinale landbouw methodieken. Onze lonen en levenstandaard is te hooog in vergelijking met Latijns amerikaanse landen sie ook in de bacove teelt zitten. Doe waar je goed in bent en zorg voor landbouw dat rendeert.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES