zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieStrafeis tegen Surinamer die stagiairs verkrachtte

Strafeis tegen Surinamer die stagiairs verkrachtte

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 8 aug – Tegen de man die verdacht wordt van verkrachting van meerdere Nederlandse stagiairs, is een gevangenisstraf geëist van zestien jaar. De verdachte, SK, heeft het volgens de vervolging steevast gemunt op een specifieke groep slachtoffers.

In alle bij de politie gemelde gevallen ging het om alleenwonende vrouwen. Die werden ’s avonds opgewacht bij de woning en met geweld naar binnen gedwongen. De verkrachter ging er ook steeds vandoor met geld en klein spul zoals mobieltjes. Volgens de verdediging wordt SK alleen maar verdacht omdat hij ooit is veroordeeld voor het beroven van een Nederlandse. De rechter beslist in oktober.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

20 REACTIES
 1. Wat een onzin, zeg . Nergens op de wereld zou een meisje, jonge of oudere vrouw zich zorgen moeten maken over niet verkracht worden. t Is voor elk mesn een zeer heftige ingrijpende ervaring verkracht te worden. Nederlandse of welke nationaliteit dan ook , t mag niet . En om dan op die toer te gaan , dat slaat kant noch wal. Zou hij t zo vaak hebben geprobeerd bij struise Surinaamse vrouwen? Die zouden hem wel een lesje hebben geleerd. Hij wist dat de stagiaires een makkelijker prooi waren , omdat ze niet bekend zijn met vele zaken in een voor hen gastland. t Is toch van de gekke dat daar sprake van is als reden om een forse straf op te leggen. Deze laag bij-de-grondse figuur moet de gevolgen van z,n handelen onder ogen zien, als hij voor heel lang weggezet word.In de gevangenis bestaat er een bepaalde pikorde waarbij kindermisbruikers en verkrachters tot t laagste van t laagste behoren. Mag hij zelf gaan ervaren hoe t is om door verkrachting vernederd te worden. Misschien dat hij dan inziet wat hij die vrouwen heeft aangedaan.


  Maak melding
 2. @ Betty (B)oeps: En laat hij zijn verdediging meteen meenemen. Wat een stelletje advocaten van de duivel, zeg! “Hij wordt alleen maar verdacht omdat hij ooit is veroordeeld voor het beroven van een Nederlandse”, zeggen ze. Het is toch godsgeklaagd om tot zo’n uitspraak te komen! Deze man is een delinquent, want hij heeft al een veroordeling op zijn naam staan klaarblijkelijk. Opbergen, voor heel lange tijd. Gelijk heb je, BB.


  Maak melding
 3. Misschien een afgewezen stagiar en vandaar zijn wandaden of slachtoffer van de rechters in sranan.
  Het recht is soms krom en scheef als je geen advocat kan betalen, ondanks dat elke burger recht heeft op een advocaat.(handjeklap)


  Maak melding
 4. laat mij duidelijk zijn ik praat hier niet over het gepleegde feit want dit is bekend.maar over de straf dat geëist is door de rechter.

  als men dit vergelijkt met overige opgelegde straffen dan is dit gewoon te gek.
  de rechter heeft net niet geen levenslange gevangenis geëist.de uitspraak is in de maand oktober 2008.

  Volgens de verdediging wordt SK alleen maar verdacht omdat hij ooit is veroordeeld voor het beroven van een Nederlandse.

  wat bedoeld men hiermee te zeggen.


  Maak melding
 5. Beste Sranangmangs,

  Meneer SK wordt verdacht van verkrachting en is dus (nog) niet veroordeeld. Bovendien berust de verdachtmaking mogelijk alleen op basis van een eerdere soortgelijke veroordeling. Dat kan een basis zijn voor onderzoek, maar zeker niet voor een veroordeling. We moeten ervoor waken dat een dader gevonden moet worden om de verkeerde reden. Uit ervaring weet ik dat Nederlanders in postkoloniaal Suriname nog hoogaanzien genieten. Daarmee vergoeilijk niet de daad, want als rechtschapen mens, vind ik dat een ieder die een misdaad heeft gepleegd gestraft moet worden voor zijn of haar daden.

  Sranangmangs,

  Tang Boeng


  Maak melding
 6. @6. Eigenwaarden,

  Volkomen mee eens.
  Omdat het om Nederlandse stagiairs gaat is er zelfs sprake geweest van zo snel als mogelijk de eerste de beste verdachte, let wel, verdachte, voor de rechter te krijgen.
  Het is inderdaad die verdomde nederige houding van die Srananmans daar.
  Een verdachte op basis van een eerdere veroordeling is een Godsgeklaagd.
  In Kenia zijn ze ook zo snel geweest om een aantal mannen direct op te pakken op basis van… zegt u het maar, om ze daarna weer vrij te moeten laten.
  Je zal de pech hebben inderdaad om geen goeie advocaat te kunnen betalen.
  Overal is er ellende en wordt er verkracht en gemoord, maar voorlopig zie ik niet in waarom de zaak van de stagiairs voorrang moet hebben boven alle andere zaken waarvan ‘verdachten’ nog steeds in de cel zitten te wachten om te horen waarvan ze nu eigenlijk verdacht worden.

  Sally


  Maak melding
 7. Dit onderwerp is niet langer relevant. De dader is opgepakt en voor enige tijd buiten de gemeenschap gezet. Het onderwerp doet Suriname geen goed. Het is bij een incident gebleven. Ondanks de wetenschap dat er een verkrachter rondliep hebben potentiele slachtoffers geen voorzorgsmaatregelen getroffen.


  Maak melding
 8. dat suriname nog steets door ned wordt bestuurd is nu duidelijk of niet,, ja het gaat om en witte koste wat het kost ze zal en moet suriname en soort van schoone naam geven aan de witman anders kunne ze strak niet meer bedelen, 16 jaar waar ga we naar toe,? amerika? de witte man heeft nog steeds de macht in su, we kunne beter weer slaven worden met m, p, p.


  Maak melding
 9. met grote verontwaardiging lees ik sommige reaktie hier, sommige maken gelijk gebruik van om de zaak gelijk in het zwart wit te trekken zoals altijd, wat ik grote onzin vind . als hij de dader is moet hij gestraf worden naar de wet van suriname en al het andere onzin dat hier beweerd word is voor de prullenbak vaak worden mensen hier beschuldig van het hebben van DB syndroom ik denk dat velen hier een blanken syndroom hebben .


  Maak melding
 10. 16 jaar in het gevang lijkt erg veel maar het gaat hier duidelijk om meerdere delicten, die kennelijk met zorg zijn uitgevoerd, zoals uit het bericht blijkt.
  De persoon is doelbewust te werk gegaan.

  Of de verdachte ook daadwerkelijk de dader is, zal uit de bewijsvoering moeten blijken.

  Maar als blijkt, dat dezelfde persoon inderdaad meerdere slachtoffers heeft gemaakt, lijkt mij een fikse straf op zijn plaats ongeacht wie de slachtoffers zijn geweest.


  Maak melding
 11. voor al die mensen die negatief zijn en witman dit witman dat,het zou jouw eigen kind maar wezen die verkracht zou worden dan was zelfs de doodstraf te weinig zijn.
  Dus mensen wees reeel wie zulks laags begaat moet boeten.

  para


  Maak melding
 12. excuses,

  ik was te snel met mijn verzoek.

  als deze knakker het gedaan heeft maak dan aub zijn indentiteit bekend.

  ik heb een hekel aan dat soort gasten die niet weten dat je een vrouw netjes moet behandelen.

  hij krijgt zijn straf.


  Maak melding
 13. Slaat nergens op. Iemand die ooit een Nederlander heeft beroofd wordt nu gepakt omdat andere Nederlanders zijn verkracht en beroofd. Er is alleen maar 1 Nederlander ooit beroofd in Suriname. Ik voel me gelijk veilig als ik weer naar Suriname gaat, want de enige persoon die Nederlanders beroven en verkrachten zit voorlopig achter de tralies.

  Als hij het werkelijk gedaan heeft dan mogen ze van mij z’n l.l eraf snijdens of castreren als een hond. Maar nu moet hij zijn onschuld gaan bewijzen. En dat is heel erg moeilijk, want er wordt gewoon niet naar jou geluisterd. De recherche wilt alleen horen wat hij wilt horen. Een bekentenis.

  En de rovers die Surinamers beroven, verkrachten en vermoorden worden niet verdacht.


  Maak melding
 14. Als ik de reacties van sommigen lees, vraag ik me af of ze anders zouden zingen als het hun eigen vrouw of zus zou zijn geweest.

  Er wordt straks recht gesproken volgens surinaamse wetten en regels.
  dus geen enkele vergeleijking is goed te praten.

  zo zouden een hoop feiten daar plegen en naar ned vluchten omdat ze hier minder gestraft worden.
  He is de wereld op zijn kop.

  Ik wens de stagiares heel veel sterkte.

  Papo


  Maak melding
 15. Wel! ik ken maar 1 humane oplossing voor deze gast,
  zodanig CASTREREN dat hij alleen maar mee kan plassen.

  Hij mag misschien wel 16 jaar in de bak zitten vergeet niet,een oude vos verleerd zijn streken nooit.

  Het zal je dochter maar zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES