Voordeelzijde olieprijs niet merkbaar in Suriname

2

PARAMARIBO, 8 aug – Consumenten werken veel te weinig van de dalingen in de prijs voor aardolie. Dit stelt Albert Alleyne, voorzitter van de Consumentenkring. Doorgaans zijn slechts de pieken van de grillige wereldmarktprijs te merken aan de pomp. Daar moet dringend verandering in komen.

Het systeem van doorberekenen is aan evaluatie toe. Het ministerie van Handel en Industrie, HI, zal prijsbepaling op maandbasis meer moeten afstemmen op de realiteit. “We merken steeds dat wanneer de prijs omlaag is gegaan, er een moment is van stijging, waarvan dan het gemiddelde wordt genomen”, zegt Alleyne tegenover Dagblad Suriname. Dat wekt wrevel op.

De afgelopen maanden is dan ook nauwelijks wat te merken geweest van de prijsdalingen. Nu de olieprijs een relatief fikse duik neemt, wordt er in Suriname weinig van gemerkt. De prijs van diesel is opgevoerd met vier procent, wat sowieso zal doorwerken in de prijzen van consumptiegoederen. Andere typen brandstof zijn weliswaar niet duurder geworden. “De enige partij die profijt haalt is de handelaar. We zijn niet zo happy met deze situatie”, aldus Alleyne.


2 REACTIES

  1. Speculaties. Maar ja als belangenvereniging mag je dat.
    ben alleen bang dat als we naar de echte cijfers kijken vooral de handelaren flink geleden hebben. Immers het heeft maanden geduurt voor dat het oude systeem van prijsvaststelling overboord ging en al die tijd moesten zij tegen hoge prijzen inkopen.

    De kans is dan ook groot dat Alleyne zijn mond voorbij praat en dat hij eerst maar eens een cursus strategisch denken en onderhandelen moet volgen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.