zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenEconomieDe Surinaamsche Bank ongewenst in Nederland

De Surinaamsche Bank ongewenst in Nederland

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 8 aug – De Surinaamsche Bank, DSB-Bank, moet worden geweerd uit Nederland. Dit stellen financiële instellingen in Nederland in een brief aan president Nout Wellink van de Nederlandse Bank. Onder meer wordt de zakelijke relatie met de Rabobank in Nederland onder vuur genomen.

Volgens de brief, gepubliceerd door de Ware Tijd, zijn de geldtransacties tussen beide banken illegaal en misleidend. De transacties moeten daarom onmiddellijk stopgezet worden. Ook wordt gevraagd om een verbod op financiële activiteiten van DSB-Bank op de Nederlandse financiële markt. Zakendoen met DSB-Bank zou de integriteit van het Nederlands Financieel stelsel aantasten.

Onder meer de Wet Melding Ongebruikelijke Transacties en de Wet Identificatie bij Dienstverlening worden geschonden. Beide Nederlandse wetten zijn gericht tegen onder meer witwaspraktijken. Daar DSB-Bank niet is ingeschreven in het Nederlandse bankenregister, ontbreekt toezicht door de Nederlandse Bank. Bovendien speelt het vonnis in Suriname wegens illegale transacties.

Die zijn gepleegd namens het Amerikaanse Dorsett Hotels, dat in Suriname een casino exploiteerde. Volgens de Surinaamse partners hebben de overmakingen plaatsgevonden buiten hun medeweten om. De transacties werden voortgezet, ondanks waarschuwingen van de Deviezencommissie, de lokale toezichthouder. De zaak dient nu in hoger beroep.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

26 REACTIES
 1. Mi gado Suriname waar zijn jullie mee bezig. Ik kreeg een wee gevoel in mijn maag toen ik dit las. En wie zijn de dupe. Ja de arme Surinaamse bevolking. Niet de rijken daar.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding
 2. Voor mijn is dit zeer begrijpelijk en verstandig. Bijv. kijk naar die achter gronden en opleidingen van het Parlementariers van suriname.
  Het parlements vooorzitter trapt de ander parlemends lid in elkaar. En die vriendjes van de voorzitter trap mee onder de ogen van de werld. Bovendien zijn drie kwart daarvan verdacht van drugsmokkel in het verleden. Ze worden nog steeds gezocht in Nederland. ik heb iemand gesproken die vast zat in de scheveningse gevangenis en hij liet mijn ook zijn dossier zien aan mijn en ja hoor. De naam van Brunswijk stond er ook op. Niet wegens koekjes uit delen maar door drugsmokkel.


  Maak melding
 3. Ja waarom zouden we de DSB weren van de Nederlandse Markt .wat dacht je van de Turkse Demir Halik bank en de Icelander die ook op de markt Nu zijn.tja in dit geval dan de wet op gelijke behandeling geldt ook voor de wet openbaar bestuur .moet dan ook de buitenlandse financiele instelling hier weg gaan
  Waar zouden we dan mee bezig zijn.Nederlandse Economie draait voor 95% op buitenlandse handel


  Maak melding
 4. Goede zaak.
  Gewoon geen zaken doen met de DSB of de bank grondig screnen op strafbare feiten. De bank is gewoon niet betrouwbaar. Dus, ik neem aan dat Nederland hard optreedt tegen dit soort samenwerkingen.


  Maak melding
 5. alleen in een rijk land als nederland kan men zulke wilde uitspraken verwachten.
  voor een paar maanden terug had men alleen maar mooie woorden over zaken doen met de banken in suriname.de beschuldiging aan het adres van dsb suriname is niet mals.
  de dood moet toch een oorzaak hebben.


  Maak melding
 6. De transparantie van de DSB staat niet ter discussie. Die is er namelijk niet. En integriteit ook niet. DSB heeft geen goede reputatie opgebouwd. Goede zet van Nederland. En wellicht hebben Demir Halik en Iceland zich wel keurig naar de regels gedragen.


  Maak melding
 7. Mammoetblok komt eraan dus de trucjes komen op tafel, Gilds en consorten mochten wel witwassen.
  Misschien straks een nieuwe commissie Kalsbeek die ontdekte dat de Nederlandse overheid 15.000 kilo had binnengelaten en verkocht.
  AVI West de zogenaamde vernietiger, kijk hoeveel heroine Nederland binnenkomt sinds de Urusgan en Afganistan oorlog, net als mijn Libanon jaren.
  They bring the shit in the country and blame the black men, Malcolm knew it all and died for it.


  Maak melding
 8. En hoezit het met de witwas praktijken van de Nederlandse banken, zakken vol gingen de ….. bank in de Sarphatistraat binnen.
  De directeuren leven nu van hun oprotpremie in het buitenland en ook in ….naam en toenaam op een lijst.


  Maak melding
 9. De Nederlandse Bank Instellingen zijn bang dat ze de Surinaamse klanten zullen kwijtraken aan de Surinaamsche Bank, dit is de rede, nothing more and nothing less.

  De concurrentie is moordend.

  De Surinaamsche Bank is de grootste en oudste Bank van Suriname.


  Maak melding
 10. Toen de Oost- en Westindische Compagnie woedden, incluis allerlei vormen van mensenrechtenschendingen, bandietisme en wat dies meer zij, was er geen vuiltje aan de lucht. Njang mang no lobi njang mang!


  Maak melding
 11. Mijn hartelijke dank aan de gezond denkende surinamers, zie reacties 8,9 en 11. Jammer dat er nog zoveel hersenloze srananmans zijn die niets beters kunnen dan gedachtenloos in die bakragaten te kruipen…


  Maak melding
 12. Beste mensen,
  Leest u wel goed wat de Nederlandse financiele instellingen beweren:
  Zaken doen met de DSB-Bank zou de integriteit van het Nederlands Financieel Stelsel aantasten. HAHAHAHAHA. Laat me niet lachen. Als er financiele instellingen zijn die op allerlei manieren de wet proberen te misleidem, zijn het de nederlandse wel!!!!
  Njangmang no lob njang mang.
  Leuvie


  Maak melding
 13. Beste mensen,
  Leest u wel goed wat de Nederlandse financiele instellingen beweren:
  Zaken doen met de DSB-Bank zou de integriteit van het Nederlands Financieel Stelsel aantasten. HAHAHAHAHA. Laat me niet lachen. Als er financiele instellingen zijn die op allerlei manieren de wet proberen te misleiden, zijn het de nederlandse wel!!!!
  Njangmang no lob njang mang.
  Leuvie


  Maak melding
 14. KWS, je hebt groot gelijk. Vergeet niet dat de Rabo Bank samen met de DSB samen werkt.
  Ze zijn inderdaad bang dat ze de Sur. klanten zullen kwijt raken. Ned. had toen ook al ingegrepen bij Suri Change?, dit omdat de Sur. teveel geld overmaken naar hun thuisfront en geen belastinggeld binnen kwam.

  Waarom wordt nooit iets van Sur. gewaardeerd?? Zijn wij zo slecht dat niets goed gaat?? Wie heeft fraude en corruptie uitgevonden??

  Ik gun een ieder een kans en ook zo mijn eigen mensen, land en cultuur.

  Janny


  Maak melding
 15. 2e tactische zet van het nederlands bankwezen. Eerst de surinaamse bankwereld beschuldigen van witwaspraktijken en vervolgens proberen op afstand deze bank uit te schakelen zodat er vanuit nederland geen zaken gedaan kan worden.
  En als het lukt vestigen de nederlandse banken een kantoor in suriname en proberen die miljoenen die eerlijke surinamers via het alternatieve overmakinssyteem naar suriname sturen in handen te krijgen. Dus beste mensen pas op dat jullie meepraten met de hypocrieten.


  Maak melding
 16. nummer 11,

  Dus volgens jou zouden de surined hun geld op de DSB moeten zetten…..
  ooohhh normaal zijn die surined nergens goed voor, maar nu wel…. toch. Dus alleen voor de €’s
  Alleen als je dom en stom bent open je een rekening bij de DSB.

  ands
  De Nederlandsenbank heeft gelijk opzouten met de DSB


  Maak melding
 17. KWS,

  Vergis je niet. De dsb komt niet betrouwbaar over bij de Surineds. Surineds zijn half bakras geworden en vertrouwen niet meer op de corrupte praktijken die door hun landgenoten worden verricht. Hun ogen zijn open en nu kunnen ze eindelijk helder denken zodat ze zaken anders kunnen zien en benaderen en trouwens is de DSB geen grote speler in de financiele markt. Men denk zich te gaan focussen op de Surineds en meer is het niet. Geen enkel Turk of Marrokaan of Nederland zal kiezen voor DSB. Geloof mij maar.Deze torie is verdacht. Geldstromen naar Suri is aan banden gelegd en er moeten nieuwe mogelijkheden bedacht worden.


  Maak melding
 18. De surinaamse gemeenschap vormt geen eenheid daarom wordt er keer op keer over ons heen gelopen. Neem een voorbeeld aan ons marokaanse en turkse buurman.


  Maak melding
 19. er is nooit goede bedoelingen met dsb geweest , ze wilden alleen informatie hebben wie , van de ned-surinamers geld had op de dbs , de belasting dienst heeft nu alle informatie , en nu wordt dbs zwart gemaakt , hadden jullie gedacht dat het om iets anders ging, weer de zoveelste zet , om informatie los te peuteren


  Maak melding
 20. een ding mogen jullie niet vergeten het was altijd zo geweest. grote jongens of meisjes wanneer zij liegen worden ze altijd serius genomen en geloofd.


  Maak melding
 21. Weet iemand hoeveel geld er elke dag wordt gestort op Nederlandse banken dat afkomstig is van het verkopen cq verhandelen van drugs in de 600 koffie shops in Nederland?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES