Telecommunicatiebedrijf Suriname over de grens

20

PARAMARIBO, 31 jul – Het Telecommunicatiebedrijf Suriname, Telesur, wil de grenzen verleggen. De vleugels worden uitgeslagen naar onder meer Nederland. Er wordt een agressieve campagne gevoerd om cliënten te winnen.

Onder meer zal het onbeperkt bellen worden aangeboden. “We beginnen nu met de Nederlandstalige gebieden en daar is Nederland het best geschikt voor, direct gericht op de Surinamers daar”, zegt Telesur-directeur Dirk Currie tegenover de Ware Tijd. De keuze voor Nederland maakt deel uit van een strategisch plan. De bedoeling is vooral vooruit te lopen op ontwikkelingen.

De concurrentie van nieuwkomers Digicel Suriname en Uniqua heeft de markt danig beïnvloed. Dat is dan ook het centrale thema van het plan. “Daarin verlaten we de grenzen van Suriname en bereiden ons voor op een grotere open marktsituatie, omdat het punt van verzadiging al snel bereikt zal zijn en andere bronnen aangeboord moeten worden”, aldus Currie.


20 REACTIES

 1. Telesur is een en al ergernis!!! Ik heb een Tele-sim maar erger me de hele dag aan hun service.Nu gaat deze grenzeloze ergernis de grens over??? Ze kunnen niet eens in eigen land optimale service verlenen…of miscchien is dit weer een betaalde vakantie voor onze Currie????


  Maak melding

 2. Waarom zijn de suri-neds ineens zo interresant geworden..

  Natuurlijk jullie kunnen ze lekker leeg melken..

  Want daar zijn jullie suris zeer goed in..

  Geld overmaken en zover mogelijk wegblijven..

  Ik hoor pierkhan dagelijks op zijn radio t.v. programma zeggen,dat de suri-neds vooral hun bek moeten houden als ze ooit in surbo komen.
  Wel je euro’s achterlaten en gauw weg wezen..


  Maak melding

 3. HAHAHAHAHAHAHA vleugels uitslaan om de profiteren van de mensen in Nederland, alsof er in Nederland geen betere providers zijn.

  Je krijgt een soort SLM effect, hoger kosten en veel ellende, een waterhoofd baby die als hij volwassen wordt ook blauw water heeft. hihihihihihihihi!!!!!!!!!!!!!

  Pas op in Suriname klagen mensen steen en been over de wijze waarop rekeningen tot stand komen. En als je in Nederland zit hoe ga je bijv. onterechte rekeningen onderzoeken en je centen terug ontvangen???


  Maak melding

 4. En intussen is TeleZuur nog niet eens in staat om na 2 jaar zeuren en soebatten mij van een knappe vaste telefoonverbinding te voorzien! De vaste lokale klanten worden gewoon voor de gek gehouden! Het is maar waar je je prioriteiten stelt. Denkt TeleZuur de concurrentie te kunnen aangaan met de huidige – technologisch superieure – providers in Nederland? Currie geeft al toe dat de concurrentie van Digicel en Uniqua de marktwaarde van TeleZuur al driftig heeft geïnvloed. Ik vraag me dan ook in gemoede af wat TeleZuur te zoeken heeft in Nederland. Om kort te zijn: de SuriNeds gaan binnenkort ook merken hoe ze voor de gek gehouden worden!!


  Maak melding

 5. ik heb een onbeperkt bellen naar Sur van telesur.ik kan niet gebeld worden uit sur op dat nummer dat wel zo zou moeten zijn dus 50 % werkt het. Vaak genoeg valt het systeem uit dus blijft 25 % over. maar je betaald wel voor 100 %. Ik heb de aansluiting sinds mei en nog steeds geen verbetering. Ik bel naar het nummer 403636 geeft ook aan dat het een gratis nummer is dus niet. ik kreeg een rekening van 90 euro. alleen maar om de storingen door te geven. Ik krijg super beleefde mensen te spreken, dat is leuk maar me probleem wordt niet verholpen. Ik hoop dat hun service beter wordt.


  Maak melding

 6. en trots dat jullie op suriname zijn….toch.
  ze kunnen amper een behoorlijke netwerk in sur neer zetten. en dan durfden ze te zeggen om hun vleugels uit te slaan. hoe hypocriet kan je zijn als surinamer, je eigen mensen hebben niet eens een behoorlijke netwerk en waar gaan de gedachten heen ……. weer holland. het is ook terecht want die hollanders hebben euro en zij kunnen het betalen.

  MARCEL42 je heb gelijk de surined zijn goed voor een ding om leeg te plukken.
  maar die suris moeten niet vergeten dat SURINAME het niet kan REDDEN zonder die HOLLANDERS. je hoort de surined niet zeggen dat de suris hier niet welkom zijn…waarom zouden ze.
  maar andersom …..triest om te horen.
  maar ze moeten niet vergeten dat de surineds verschrikkelijk veel meenemen..

  het is jammer dat de surined als blanke gezien worden.


  Maak melding

 7. Nou mensen laat telesur aub niet over de grens komen. Heb meegemaakt hoe associaal de dienstverlening is. Ik werd tijdens een gesprek onderbroken om op te schieten terwijl ik ervoor betaald heb.
  Onbeschofte zooi daar stelletje beesten die telesur die internationaal willen opereren.
  Hebben ze nooit gehoord van sociale vaardigheden?? of de klant is koning?
  Ben benieuwd wie aan het roer staat van deze organisatie ???


  Maak melding

 8. Ja Cruz, de operators van Telesur waren berucht om hun assiociale/ruwe/klantonvriendelijk gedrag ten tijde dat je een gesprek met familieleden in suriname moest aanvragen. Beroemd zijn de woorden “meneer u moet opschieten want u hebt nog 2 minuten” en “meneer u moet NU afbreken want het is tijd”. Hun toonzetting was erg bazig, ruw en onbeschoft alsof ze je een genoegen deden dat je via hub de familie mocht spreken in suriname. Het was soms zo erg dat als je een gesprek voor 10 minuten had aangevraagd duurde het soms 3 tot 4 minuten voordat ZIJ de verbinding tot stand hadden gebracht en lieten ze je doodleuk maar 6 minuten met de familie praten. En je moest het niet wagen om hun uit te leggen je je gesprektijd bijhield als ze aankondigde dat ze ze over enkele seconden de verbinding zouden verbreken. De verwensingen waren niet van de lucht. En nu komen ze zieltjes winnen in nederland. Nou mij niet gezien hoor.


  Maak melding

 9. Anaconda,maar goed dat de zg Surineds niets te zeggen hebben wie er wel en niet in Nederland welkom zijn.Door de blanken zijn Surineds hier en in Suriname sowieso niet welkom,wie ben jij om die vergelijking te maken,zo een stomme reaktie heb ik nooit gelezen.
  de Surinamers zien de zg Surineds liever gaan dan komen,reden waarom?Omdat ze in Suriname BIGITING gaan spelen doen als of ze heel wat zijn in Blanda terwijl ze 10x niets zijn komen ze terug in Nederland verdwijnen ze in de MASSA.Doe gewoon dan doe je gek genoeg zou ik tegen de zg Surineds willen zeggen.

  Mooi zo Telesur,welkom in Nederland,zo zie je maar weer van de Surineds moeten jullie het niet hebben,ze teren op de zg uitbuitersmentaliteit die ze zelf hebben zo getikt zijn ze dat ze denken dat ze uitgebuit worden met hun SOCIALE-uitkering wat een lachertje.


  Maak melding

 10. Deze mannen hebben echt dree ai hoor. Ze hebben gewoon de gore moed om de surneds op de nederlandse markt een kwalitatief verminkt produkt. Ze zijn niet eens in staat hun eigen “ingezetenen” op de relatief kleine surinaamse markt een goed produkt aan te bieden en toch willen ze hetzelfde op deze kritische nederlandse consumenten markt slijten. Hun afdeling marketing heeft of heel slecht werk verricht of onderschat de kwaliteitseisen van de (surned) consument hier in nederland.


  Maak melding

 11. Business is always HARD, It’s like life it self. So, the best will win,…….. in my opiniun. For me i wish TeleSur all the BEST because it helps my own (Surname)people to grow also in business. For sure there are problems, but let us be Positive for our own Telesur, which is also ours.
  We often are negative concerns our own people and services, but if it would be from the White man we WOULDN’T even OPEN our mouth and just still act like in the old times: Yes Sir, No Sir, You are rigth Sir.

  My people, kondreman, please think it over !!!!

  Ik hoop dat wij in de toekomst onze eigen mensen een STEUN in de rug willen meegeven i.p.v ALTIJD maar weer NEGATIEF.

  Ik zeg altijd:”DE BESTE STUURLUI STAAN AAN WAL” !

  Tang boeng en no meki trobie foe soso……..
  denk aan je BLOEDDRUK, HART enz.

  Wise


  Maak melding

 12. Gelezen in de telegraaf,Suriname Mekka voor witwassers.
  De politie heeft vorig jaar 5300 verdachte geldtransacties naar Suriname onderschept,zes keer zoveel als het jaar ervoor.Hiermee komt Suriname op de eerste plaats van de ranglijst van witwasbestemmingen.Dit blijkt uit cijfers van het KLPD.Het gaat om meer dan €1miljard.
  Nu komt de AAP uit de mouw,en wij maar denken dat het geld is van zogenaamde hardwerkende Surineds en maar opscheppen dat de Surinamers van jullie” zuurverdiende” centjes leven.Dit is het bewijs dat er flink wat drugseuro`s naar Suriname gaat.

  Dus ophouden zg.Surineds om op jullie borst te slaan hoe goed je voor je mensen zorgt.
  Maar die omes blauw slapen niet(politie en belastingsdienst).

  Wise-Sranangmang een mooi betoog,misschien dat ze het van een AmerikaanseSuri aannemen.


  Maak melding

 13. Niet alles geloven wat KLPD bericht. Nederlandse banken proberen met alle mogelijke middelen de ondergrondse bankieren tegen te werken om zodoende het alleenrecht, om geld over te maken, te verkrijgen. En KLPD is een van de strategische organisaties die daaraan moet meehelpen


  Maak melding

 14. 500.000 Surinamers in Nederland??????? Tjeeee dan liggen ze niet stil.
  maar maakt niet uit , 5300 geldtransporten en dat voor €1miljard,come on man Prik tel uit je winst.
  een tijd geleden werd er hier gesuggereerd dat de Surinaamse allochtonen voor €1miljard geld over maakten naar Suriname dat bedoelde ik toch.Als de meerderheid van die allochtonen niet werkt,statistisch gezien,dan heb ik gelijk als ik beweer dat het drugseuro zijn.

  Fijne dag Prik.


  Maak melding

 15. Ik heb vanaf 02.02.09 een abonnement “Onbeperkt bellen” oftewel “Onbeperkt ellende” Ik heb al váker naar het callcenter gebeld om te “klagen” over de slechte verbinding, dan naar familie en vrienden in Sur.. Overigens, je wordt uiterst beleefd en correct te woord gestaan door de callcenter medewerkers.Maar wat heb je daaraan als het niet helpt!!Steeds weer hoor je, “dat je klacht wordt doorgegeven aan de technische dienst”. Op mailtjes krijg je standaard een mailtje met de mededeling “Bedankt voor uw E-mail. Binnen 36 uur ontvangt u een antwoord. Met vriendelijke groet Telesur”. Alleen hoor je daarna niets meer. Als je via je Voip naar Telesur belt 00597400004 en je hun eens laat ervaren hóe slecht de verbinding is, is het “ach en wee” maar er gebeurt helemaal niets!! Mischien is het 09002021914 wel dé “kip met de gouden eieren”, want dat is niét gratis. De normale telefoonverbinding was al geen super verbinding , maar dit is “huilen met de pet op”. Mischien wordt het tijd dat er een andere Provider bij komt.
  We worden gewoon opgelicht door Telesur, je betaald er toch voor, dan mag je toch wat terug verwachten? Ze maken je lekker door de eerste maand “gratis”aan te bieden, maar wat heb je dáár aan als het niet werkt?
  Vanuit Suriname via Voip gebeld worden kan je al helemaal vergeten. Kunnen ze dan helemaal niets, stelletje amateurs!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.