vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieAanklager proces Bouterse overleden

Aanklager proces Bouterse overleden

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 31 jul – In Suriname is de aanklager in het proces over de Decembermoorden overleden. De 60-jarige John Mohammed Amin, auditeur militair bij de krijgsraad in Suriname, was kort geleden met hartklachten opgenomen in het ziekenhuis.

Amin legde de 25 verdachten onder meer moord, of deelname daaraan, ten laste. Zijn dood zal het proces waarschijnlijk niet vertragen. Er zou morgen een zitting zijn, maar die was al geschorst door het wrakingsverzoek van de advocaat van hoofdverdachte Bouterse. Die zegt dat de president van de krijgsraad mogelijk partijdig is.

Het proces ligt stil totdat het Surinaamse Hof van Justitie heeft besloten of de president wordt vervangen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

36 REACTIES
 1. Toen ik dit nieuws gisteravond tussen 20.00 en 21.00, hoorde dacht aan het feit dat de man een gezin achterlaat, maar ook gelijk aan het feit dat D.D.Bouterse geen schuld aan de man zijn dood heeft.
  Ik benijd de rechters niet het is slechts hun baan en die kan hard zijn, zo hard dat je het mee naar huis neemt.


  Maak melding
 2. dit bericht is bestemd voor “dhr” du.Vernomen dat dhr.John Mohammed Amin op de “vlucht” is overleden.Jij weet wel wie erachter zit dus klaag hem aan.en nog een tip: neem de plaats van overledenen in.Vacature vacant.Kan mr.Kanhai weer een wraking indienen.


  Maak melding
 3. Gecondoleerd aan de Familie en Natie ! Jammer, dat Hij zijn werk niet heeft kunnen afmaken. Geloof ook niet, dat dhr. Bouterse hier iets mee te maken heeft…ook al denkt men in Sranan of hier…”Bouta bezit duistere machten”. V.w.b. het proces…och beste lezers…het is een gebed, zonder AMEN ! We benne benieuwd.


  Maak melding
 4. vreemd is het niet dat een 2e man in het proces komt te overlijden( pultoo en nu deze goede man)

  Autopsie graag hoe het komt dat deze man aan hartklachten is overleden, gelt op de bekwaamheid van de surinaamse medicie??????????????????????????

  john


  Maak melding
 5. ferdinand seisburg(alias fedi seisburg)is weer op stap.en heeft intussen geboekt bij de slm.
  ik heb het vermoeden dat hij in holland zal arriveren om zijn achterstand in te lopen

  vindt jij het ook niet een beetje beschamend.we sturen bloemen naar hen die ze niet meer kunnen ruiken.we willen met alle geweld zoveel vriendelijke woorden zeggen tegen hen die niet meer luisteren.gesloten ogen zien de witte rozen niet.koude handen kunnen ze niet vasthouden.een ademhaling die stilstaat,kan de zoete geuren die eruit opstijgen niet inademen.

  aan de nabestanden,
  veel sterkte


  Maak melding
 6. Dit is wel vreemd. Eerst sterft rechter Krisnapersad Pultoo, en nu de auditeur militair. Sterkte aan de familie en de Surinaamse natie.


  Maak melding
 7. WIE oo WIE, wie is de volgende, we hebben de tijd tot 2010, je Ve..,- Sa.., komt alle maal goed tik san e weer ai ede, a de kaba,

  word vervolg…. afz. RICO


  Maak melding
 8. De heer heeft gegeven en de heer heeft genomen ik codoleer alle nabestaanden.@nummer 4 ik reageer toch even op jou misselijkmakend reaktie god geeft het leven en hij neemd het leven niemand anders. en als je als mens een strafbaar feit heb begaan dan beslist de rechter welke staf je krijg dat staat in het wet boek van straf recht niemand anders is daarvoor bevoegd niet meer en niet minder meneer ,het valt mij op dat velen van jullie de weg hebben gekozen van een walgelijke manier om te scoren of om iemand zwart te maken jij ben een zielig ventje noltie zeer laag bij de grond heb restpect voor de doden niemand heeft het eeuwige leven ook bouterse niet onthoud dat goed en laat het goed tot jou doordringen in jou malle kop.


  Maak melding
 9. verdacht he

  Een ieder die in ddb. buur kom gaat dood aan een hart aanval. Un luku bun, mi e bari un. Eens een ……… altijd een ……..


  Maak melding
 10. Regionaal Medische Dienst (maar dan leider
  met ij dus terecht lijder) en nog velen
  mede geestelijk zieken, hartklachten
  komenen doorgaans niet van de een
  op de anderen dag! Een persoon is
  heen gegaan, maar onze rechtstaat
  blijft in tact! De moordenaar zal boeten,
  wij laten ons niet intimiederen.
  Neem daar goed notie van!
  Wij allen zijn van vlees en bloed en hebben
  onze zwakke momenten.


  Maak melding
 11. god geeft leven en hij neemd het leven zo is dat eenmaal ik condoleer alle nabestaanden,en aan die idioot op nummer 4 wil ik zeggen dat ik jou reaktie misplaats en walgelijk vind deze man is naar alle waarschijlijkheid een natuurlijke dood gestorven maar jij wil het in het belachelijke trekken maar je doet maar het zeg meer over jou zelf dan over mij iedereen komt een keer aan zijn einde bouterse ook maar spot niet met de dood jongen.ik heb het gevoel dat jullie uit dommme frustratie de meest domme dingens hier uitkraien zielig ventje ben jij noltie.


  Maak melding
 12. Gecondoleerd met het verlies. In de eerste plaats de familie, maar daar naast ook de collega’s en de gehele gemeenschap in SME.

  tevens mag ik hopen dat er niet meer onbeschofte en gevoelloze reacties als van Noltie op dit forum verschijnen.


  Maak melding
 13. AUWWWWWWWWW. ik heb iemand op zijn zere plek geraakt.STERKTE.

  en de Fam.van John Mohammed Amin mijn nederige excuses en sterkte toegewenst met dit verlies.


  Maak melding
 14. Tja wat moet ik zeggen 😉 Bouterse is gewoon rijp , of je het wil geloven of niet..
  Hoe komt het dat iedereen dood gaat die Bouterse wil berechten ..
  Meneer heeft gewoon een sterke vodoo ..
  Meneer is heel vaak naar Afrika geweest tijdens de binnelandse oorlog met Brunsie ..
  Deze man is sterk .. ik zou zeggen pas op !!


  Maak melding
 15. Een man met kennis en visie is heengegaan. Suriname verliest weer een grote zoon. Moge zijn ziel in vrede rusten. Mijn oprechte medeleven met de nabestaanden. Iedere andere reactie verwijs ik naar het rijk der mongolen.


  Maak melding
 16. Respectueuse Neus,

  Heel mooi dat gij de mensen oproept geen onbeschofte reacties te geven.Heel jammer dat gij bij het zelfde artikel op een andere website alleen maar onbeschofte reacties hebt gegeven en geen moment een condeleance hebt gegeven.Twee dagen lang notabene sedert het bekend was dat de man overleden was hebt gij er een politiek spel van gemaakt.De familie heeft niks aan de condeleance als het niet gemeend is.Gij toont alleen minachting met uw reactie.


  Maak melding
 17. @(lady) een dame gedraag zich wel netjes en anders ik blijft de dingen zeggen hoe ze zijn dit proces gaat door hoe dan ook het zou te gek voor woorden zijn als deze mega proces afhankelijk van een paar personen zou zijn het recht moet gesproken worden en het zal ook gebeuren zo werkt het in de democratie en de gene die daarop tegen zijn moeten dan in een land gaan wonen waar anargie heerst wetteloosheid jullie aanbidden de duivel ik niet deze rechter is door ziekte aan zijn eide gekomen maar die 16 mensen hebben hun beulen gesmeekt om in leven te blijven ze zijn gemarteld en gedood en jullie hier trekken het in het belachelijke sorry hoor je kan met elkaar oneens zijn maar ik zou dat nooit doen ik vind dat jullie stuk voor stuk onmenselijk zijn schaam je mensen zonder waardigheid en normbesef schandalig vind ik dat. mijn mening


  Maak melding
 18. Wij wensen de familie Mohammad Amin heel veel sterkte toe en vinden het buitengewoon jammer dat hij het karwei wat hij op zich had genomen niet heeft kunnen afmaken.
  God geve zijn ziel de eeuwege rust.


  Maak melding
 19. OGV

  De opvolgster van wijlen Mevr. Ilse Labadi, de eerste Voorzitter van de Organisatie voor Gerechtigheid en Vrede, (OGV), Mevr. Betty Goede, heeft over de acht december 1982 gebeurtenissen een uitgesproken mening. Ze zegt dat er pas verzoening kan pleets vinden na onderzoek en berechting. Het laten volgen van berechting na onderzoek is volgens mij onjuist. Onderzoek houdt niet automatisch berechting in. Bij onderzoek bij voorbeeld
  Door een Waarheidscomissie, komt de volledige waarheid boven tafel. Dan volgt geen berechting maar dan wordt zoals in het geval van Zuid Afrika, gekozen vor nationale verzoening en vrede. En daarin heeft Nelson Mandela de wereld HET geode voorbeeld gegeven.
  Alleen het handje vol mensen die berechting, vergelding, zien, �teki wraak�, plaatsen achter onderzoek, berechting. Het resultaat van het gerechtelijk vooronderzoek zal in ons geval moeten gaan naar de Nationale Assemblee en de de Regering voor verdere behandeling.
  De OGV- Voorzitter zegt van oordeel te zijn dat er eerst berechting moet komen en pas daarna zou ze te vinden zijn voor Vrede en Nationale Verzoening. Deze zienswijze strookt volgens mij niet met de Rooms Katholiekeleer, waar zij een felle aanhangster van is.
  Die theologie leert ons juist te bidden:” en vergeef ons onze schulden gelijk ook wij vergeven onze schuldenaren”. Alleen mensen die in berechting, vergelding zien, willen dat Vrede en Nationale Verzoening op de tweede plaats komen. Maar mevr. Betty Goede spreekt zich zelf ergens tegen door ook te stellen dat:� Waar dat niet meer kan (berechting),vanwege verjaring, moet met behulp van een Waarheidscommissie de waarheid aan het licht komen. Door middle van ONDERZOEK zal gerechtigheid geschieden. Na 21 jaar kan dat niet via een strafrechtelijk vonnis. Een in te stellen Waarheidscommissie naar het model van Zuid Afrika zal de waarheid over acht december 1982 boven tafel brengen. En dat verlangen de echte nabestaanden van de slachtoffers van 8 december, de volledige waarheid.
  De kleine groep die al die jaren vuile politiek met 8 december hebben bedreven en dat willen blijven doen, schreeuwen elke 8 december om berechting terwijl ze vergelding, wraak naming bedoelen.
  bron:de west


  Maak melding
 20. ik wens de famielie heel veel sterkte toe en wij zijn heel verdrietig dat hij er niet meer is .maar desie bouterse krijgt wel de straf hoor want god slaapt niet


  Maak melding
 21. mr du, als mijn reactie nr 13 voor jouw aanstootgevend is , zegt al hoeveel je kan hebben, je hebt pech jongen , het is eenmaal zo met jouw , veel geschreeuw weinig inhoud


  Maak melding
 22. Misschien is het een voorteken dat de almachtige opperrechter boven het vonnis zelf wilt vellen nadat hij door Pultoo en John Mohammed Amin is bijgepraat.


  Maak melding
 23. nr.28 kadir slaap jij leeker door en blijf dromen van een berechting.Jij kent de wereld politiek niet.Stel DDB wordt veroordeelt dan krijgt hij na 2010 gratie en wordt zijn naam gezuiverd.(want het is en blijf een politiek spelletje) dan pas krijg je de poppen aan het dansen.De waarheid komt boven tafel en velen kunnen alvast in het buitenland een graf reserveren want Suriname kom je niet meer in.(persona non grata)blijf dan lekker tussen de buitenlanders wonen en misschien dat ze je eens als hun gelijke zullen accepteren.Succes en sterkte…..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES