maandag, juni 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse minister ontkent bezit paspoort Canada

Surinaamse minister ontkent bezit paspoort Canada

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 31 jul – “Laat men met bewijzen komen, mijn enige paspoort dat ik heb overlegd is een Surinaams paspoort.” Dit zegt minister Michael Jong Tjien Fa van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer. Hij wordt door de oppositie beschuldigd een Canadees paspoort te hebben getoond tijdens een bezoek aan Trinidad & Tobago.

“Minister Jong Tjien Fa heeft op Trinidad & Tobago gebruik gemaakt van zijn Canadees paspoort waar hij mogelijkerwijs over beschikt, buiten protocollaire regels om”, zei NDP-fractieleider Kenneth Moenne in het parlement. Bewijzen heeft hij “nog niet.” Jong Tjien Fa spreekt van de zoveelste persoonlijke aanval. Verder is er niets aan de hand. Weliswaar heeft hij ooit als Canadees gereisd.

Dat recht ontleend hij aan zijn huwelijk met een Canadese. “Ik heb voordat ik minister werd, de zaken wel rechtgetrokken, zodat ik geen aanspraken meer kan maken. De oppositie is er op uit ons een slag toe te brengen”, aldus Jong Tjien Fa. Eerdere pogingen onregelmatigheden bloot te leggen op het ministerie, zijn steeds mislukt vanwege gebrek aan bewijs.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

28 REACTIES
 1. NDP-fractieleider Kenneth Moenne,
  moet echt met bewijzen komen.anders is de beschuldiging naar mijn inziens ongegrond.de heer moenne heeft ook aangegeven dat hij nog niet over de nodige bewijzen beschikt.
  dan beschouw ik dit als te zijn voorbarig.

  alhoewel aan beide kanten schuilt er een geheim van waantrouwen.zou het goed zijn als de president venetiaan dit laat onderzoeken op trinidad.dit geldt ook voor de heer moenne lid van de n d p in de assemblee van suriname.en van deze plaats uit vraag ik beleefd aan de minister om dit principieel te stellen.


  Maak melding
 2. zo zie je maar,iets roepen waar je niet zeker op bent en daar zijn ze goed in[NDP]wie strooid zand in wiens ogen,wat voor soort politiek voering is dit? iets niet zeker weten en toch roepen,deze mensen strooien de goed gelovige Surinamers zand in de ogen,en welke groep is dat sorry dat ik het moeten zeggen,maar het zijn de mensen die op mij lijken[NEGERS]die niets doen maar toch een beter bestaan willen hebben,de laag gekwalifiseerden binnen de gemeenschap willen de NDP weer aan de macht hebben ze zullen weer ruzie met elkaar hebben hoor[Bouterse en Wijdenbosch] jang mang no lobi jang mang.


  Maak melding
 3. MMMMMM
  wat is dit weer ano smerie boeng
  ik ben nog niet zeker van hoor misschien dat hij ook
  aandelen heef bij
  na investigated e tiking
  groetjes


  Maak melding
 4. “Laat men met bewijzen komen, mijn enige paspoort dat ik heb overlegd is een Surinaams paspoort.” Dit zegt minister Michael Jong Tjien Fa van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer……..

  “Mijn enige paspoort dat ik heb”….vind ik twijfelachtig want als dat zo is en de minister is gehuwd met een canadese en daarom ooit een canadeespaspoort heeft gehad heeft hij die moeten inleveren bij aanvaarding van zijn ambt als minister.In het geval Permessar werd er al gewaarschuwd dat er meerdere mensen in de regering en “dubbele nationaliteit” zouden bezitten.Na zijn ambt als minister moet hij dan weer een canadeespaspoort aanvragen????Moeten wij dit allemaal geloven?????Feit is dat deze minister weeeeeeer in opspraak is!!!!


  Maak melding
 5. voor nr.2 Bre71.Ik weet niet of je al die tijd lag te slapen maar als er een gerucht komt vanuit de hoek van de NDP is er altijd vuur.Voorbeelden hoef ik niet meer op te sommem.De NDP is goed op de hoogte van wat er speelt in de gemeenschap.Geen wonder dat er grond wordt verdeeld door iemand met een ander Nationaliteit die geen binding (vaderlands liefde) heeft met Suriname.denkt zeker vernietigen maar dit land. is toch niet mijn land.


  Maak melding
 6. bijna iedereen in de regering heeft een dubbel paspoort, bijna overal in de wereld is dat zo, iedereen in ned heeft bijn een dubbel paspoort, zelf prinses maxima, de turken , de marokanen, de brazilianen, de argetijnen, de afrikanen , en nog heel veel landen, dat mag bijna overal, alleen in sur doet men vervelend. waarvoor is men bang?
  dat moet ook in sur kunnen, zelf in ned, in de kamer hebben ze een dubbel paspoort.


  Maak melding
 7. Er wordt veel geroepen en gezegd. Hoeveel hiervan is triviaal en relevant.

  Hier een andere quote van moddergooien:
  “Assembleelid Sharmila Mangal
  Wel heeft zij gezegd dat Moenne geen ballen of beter gezegd spierballen heeft om met haar in discussie te treden. ‘Meneer Moenne gedraagt zich als een vrouw die roddelt en konkelt. Je weet, van die vrouwen die niets te doen hebben en alleen maar over andermans leven zitten te konkelen’”

  Kan Moene spieren of niet?? Niet triviaal en niet van belang. Gedraagt Moene zich als een konkelende vrouw?? Wellicht, wel. Is dat heel erg? Is het triviaal?, nou dacht het niet nee!

  Heeft Jon tjien Fa een canadees passpoort gebruikt?? We mogen welgevoegelijk aannemen dat hij na het Parmessar schandaal wel op zn tellen zal passen. M.a.w. niemand is zo stom.
  Dus nee!Weer een kreet van een konkelend persoon, om de volksopinie te beinvloeden.
  De volgelingen van baas zijn weer met een loos schandaal gevoed.


  Maak melding
 8. bij god en in suriname is alles mogelijk. hoe het draait of keert , blijft een spleetoog en onbetrouwbaar. maar dat is niets nieuws in suriname. het zijn allemaal bedriegers.


  Maak melding
 9. In deze fase van onze ontwikkeling mag er geen vuiltje aan de lucht zijn. De Amerikaanse binnenlandse oorlog van Gettysburgh werd uitgevochten door strijders van een conflict aan nationaliteiten. Dat land staat er als een dijk en kan haast niet meer stuk.

  Het probleem waar ik persoonlijk mee zit is dat de ene quasi vreemdeling een trap onder zijn achterste krijgt, terwijl de andere minister mag worden. Er is geen sprake van consequent handelen als het gaat om vreemdelingen. Er zijn diverse maten!


  Maak melding
 10. Mensen maak je niet warm het is ellendig genoeg.

  Om dit te bewijzen heb je slechts het paspoort van de minister nodig om te controleren of alle stempels kloppen waar hij allemaal geweest is in de afgelopen periode,dus ook naar canada..

  En als er hiaten zijn in de afstempelingen,dat is er een gat,dan zit die meneer fout..

  Misschien iets voor el vene om dit optelossen,waarbij de laatste druppel inderdaag zal overlopen..

  En dan!!!!!..


  Maak melding
 11. Wisten jullie het niet, dat deze mensen Front, gewoon buitenlanders zijn incl..Opa Ruro.
  Deze mensen leiden ons richting KATIBO…..levensgevaarlijke domoren, schurken.
  Wat doen wij…niet slapen anders: unu kaka.


  Maak melding
 12. Moenne moet zijn vuile bek eens dicht houden met iedereen overal van te beschuldigen en met zgn bewijzen te zwaaien. SME is niet gebaat bij deze berm tactiek van roddels en leugens.

  Als je geen bewijzen hebt hou je je kop. Zeker als je in zo’n positie zit.
  En we wachten nogsteeds op de publicatie van zijn CD. Of zijn dat toch allemaal xxx-foto’s van zijn vriendinnetjes?


  Maak melding
 13. De minister toont even zijn paspoort.
  De stempels staan er in.Als hij zijn surinaams paspoort gebruikt heeft dan laat hij dat even zien.En dan heeft hij zelf bewezen dat de NDP liegt.

  Wat wil hij? dat doekhie zijn paspoort gaat stelen om te bewijzen?

  Tjon Tjien Fa moet zelf aan de pers zijn paspoort tonen zodat ze kunnen zien dat het door de douane is afgestempeld toen hij op reis ging.

  Waarom doet hij er moeilijk over?


  Maak melding
 14. Zo wordt het toch nooit wat met Suriname als de zg. leiders die zich opwerpen als hoeder van land en volk met een been in het buitenland zitten???

  Het zijn toch mensen die eerder aapachtigen zijn die van twee walletjes eten en van de staatskas profiteren.

  Terwijl de arme Surinamer niet eens 300 m2 grond kan krijgen, loop er iemand rond die minister is, op wiens ministerie er veel mis lijkt te zijn, nog mogelijk met een paspoort die een vreemde is.

  Met zijn klauwvieters zit hij ook in de hoogste organen en let wel de machtigste ministerie nl dat van grondzaken.

  Waar moet dat nou heen, is er werklijk niemand in Suriname die kan opstaan, lak heeft aan de wereld en Suriname helpt?


  Maak melding
 15. Als jtf werkelijk geen Canadeees paspoort heeft , is na te checken , ook al zou hij niet zelf met die info komen, nu t is aangezwengeld. Door zelf op onderzoek uit te gaan en met bewijzen en feiten aan te komen , kunnen we dit welles /nietes gedoe uit de wereld helpen.
  Wat moenne betreft, die moet niet met losse flodders blijven schieten , maar met bewijzen komen. Zo komt hij over als een iemand die t alleen van horen zeggen moet hebben, en daarmee kan niet veel.Feiten , dus , anders is moenne een lawaai papegaai, zonder meer.
  Ik moet geen van beide personen, maar de regering en t parlement zijn geen “ons belang”, ook al gedraagt men zich als zodanig. Er is zoveel werk aan de winkel en er moet toch anders worden omgegaan met geld van de belasting betalers. Wie behoefte heeft aan kat en muis spelletjes moet dat maar ergens anders gaan doen, in z,n eigen tijd.


  Maak melding
 16. Een dubbele buku is voor wat mij betreft helemaal geen issue! Suriname is een derde wereldland en heeft in deze fase van haar ontwikkeling alle eerlijke en oprechte mensen ter wereld nog om hun kennen/kunnen te komen spuien. In den beginne, maar ook nu hebben alle nationaliteiten toegang tot de States.

  Waarom wordt in Holland a.h.w. het bedje gespreid voor elke gekwalificeerde kracht uit Suriname?


  Maak melding
 17. Ik heb ook twee paspoorten de ene stempel ik op zanderij en de andere bij de douane, geen probleem.
  Sterker nog, er zijn veel wegen die naar Rome Leiden als je de weg kent en voor een minister helemaal.(achteraf stempelen de meest gebruikte truc)


  Maak melding
 18. Moenne heeft hier mee duidelijk aangetoond niet geschikt te zijn voor zin baan. Wie gelooft nu een politicus die aantoonbaar een ruziezoekende leugenaar is!


  Maak melding
 19. Enige advies instede van telkenmale een commentaar op ontoelaatbaar gedrag van dze regering is: regering naar huis sturen of aan de progressieven: Een COUP plegen als men niet weg wilt want deze machtsuitstraling door een groepje kan en mag niet. Het land is van de surinamers, do not forget.


  Maak melding
 20. #27
  Weer zo’n naam die bij mij direct asociaties met het facisme oproept. of moet ik zeggen Hitler jugend? Pantservuist (natuurlijk in het duits) etc.
  Lijken mij niet de ontwikkelingen waar wij in SME op zitten te wachten. 🙁 🙁


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES