woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSurinaamse coalitieparlementariër wordt bewaakt

Surinaamse coalitieparlementariër wordt bewaakt

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 30 jul – Coalitieparlementariër Sharmila Mangal-Mansaram heeft beveiliging gekregen van de regering. Dit meldt De West. Mangal-Mansaram zegt bedreigd te zijn door de Nationale Democratische Partij, NDP, van oud-legerleider Desi Bouterse.

Dat moet gebeurd zijn na de parlementaire vergadering, waarin is uitgehaald naar de NDP en diens leider. “Meneer Bouterse, het lid Desi Bouterse dat al jaren niet verschijnt in het parlement, is verdachte van moord”, zei Mangal-Mansaram in een debat over criminaliteit. In justitiële kringen wordt de zaak ernstig genoeg opgevat om beveiliging verantwoord te achten.

“Alleen maar show, het is allemaal show”, zegt NDP-fractieleider Kenneth Moenne. Mangal-Mansaram zou geen moment zijn besproken of bedreigd. De coalitie is op niets minder uit dan appelleren aan sentimenten binnen de samenleving. Doelwit is de politieke combinatie die de NDP met andere politieke partijen heeft gesmeed naar de verkiezingen toe. “Wat ze nu doet is gewoon een actie contra dit blok.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

66 REACTIES
 1. Op een zekere dag ging ik (destijds als toerist) met een aantal vrienden (Surinamers en Nederlanders) een dagje vissen met een gehuurde boot. Teruggekomen aan de steiger in Leonsberg werden wij opgewacht door vier met AK-47 geweren gewapende vazallen van DDB, bleek later. Zij wilden onze videobeelden zien, want zij vermoedden dat wij Nederlandse mariniers waren die het op DDB hadden voorzien, en zijn woning hadden gefilmd. Pupillen als schoteltjes zo groot van de coke, schreeuwen, en dreigen. Vragen naar onze paspoorten (die je als amateurvisser gewoon niet meeneemt), afgezien van het feit dat zij geen enkel recht hadden om daarnaar te vragen. Maar ja, met een AK-47 op je gericht ben je bereid om op alles antwoord te geven. Gelukkig werden wij door interventie van onze booteigenaar (die in de buurt van Leonsberg woont) en deze mannen kende, uit de penarie geholpen. Uiteindelijk liep het met een sisser af. Ik had door deze hele situatie een internationale rel kunnen veroorzaken, mede door het feit dat ik op dat moment nog bij de Nederlandse media werkte. Ik heb het niet gedaan. In de eerste plaats omdat ik het plan had om in Suriname te gaan wonen (wat ik op dit moment ook doe), en in de tweede plaats ter bescherming van mijn mede-slachtoffers, die zowel in Nederland als in Suriname woonachtig zijn.
  Mijn punt is dit: Is dit de soort democatie die de NDP voorstaat? Gewapenderhand een soort schrikbewind uitvoeren? Eindelijk is er een vrouw met ballen in de DNA die ronduit zegt waar het op staat en ogenblikkelijk staat Moenne met zijn grote bek vooraan om haar statements te bagatelliseren. Deze slangenkuil, die de Surinaamse politiek is, zal voor het Surinaamse volk een zeer wrange nasmaak achterlaten. Ik sta daarom onverkort, met kanttekeningen, dat wel, achter de uitspraken van Manbgal-Mansaram. Ze durft in ieder geval. Het is niet altijd even parlementair wat ze zegt, maar ze heeft in ieder geval de oppositie in de tang.
  Nog een punt: Door sommigen op deze site wordt gesproken over BAAS Bouterse. Het woord BAAS komt uit het slavernijverleden. BAAS van wat? BAAS van wie? BAAS van het afgebrande dorp, dat is deze DDB. Ik kan zijn volledige naam niet eens over mijn bek krijgen, sorry. Surinamers zijn blijkbaar kort van memorie. Nu nog lijdt ons prachtige land onder de dictatuur van DDB. Mag het nu eindelijk ook eens een keer afgelopen zijn met deze idioterie? Santhoki, als je een kerel bent (en dat ben je, in mijn ogen), laat deze man desnoods met de gewapende macht naar Boxel vervoeren. Het zal velen goed doen, vooral NDP Forver en Redd Foxx, want die snappen er nog steeds niets van.
  Soso lobi, sranangmans, soso lespeki, alleen voor de goedwillenden en nadenkenden. Melvin Bouva for president!!!!!


  Maak melding
 2. Ook al zou ,zoals moenne aankaart ndp er direct niks mee te maken hebben of opdracht toe , geven , t kan zomaar zo zijn dat een boze aanhanger deze mevrouw t zwijgen wil opleggen.Letterijk en figuurlijk monddood maken ,dus. t Onzekere voor zeker nemen is dus geboden en geen overbodige luxe. Zij zou niet de eerste in de wereld zijn, die vanwege haar opvattingen en uitspraken aangepakt willen worden door anders daarover denkenden.


  Maak melding
 3. Stap 1: Ze voelt zich bedreigd door Baas
  Stap 2: Ze vraagt asiel aan in Nederland
  Stap 3: Ze woont lekker in Nederland, dat is een v/d makelijkste manier om een verblijfvergunning hier in Nederland te krijgen, des temeer ze bedreigd word doo Baas Bouta, lariekoek, stuur die indiaanse terug naar India met een enkeltje, daar zal ze bedreigd worden door kakerlakken, koeien en ratten.
  We BENNE niet zo gek in Suriname en hebben u al lang door, Mevr.Sharmila Mangal-Mansaram
  Remember “Stay Black”
  Groetjes
  ReddFoxx en Crew


  Maak melding
 4. Mangalwa heeft het heet,nu wil ze zielig doen
  de veiligheidsmannen zullen nou haar slachtoffers worden,haar broek en rok kan ze nauwelijks aanhouden.Als men een hond wil slaan vindt men makkelijk een stok!.Moenne lust jouw nieteens rauw lastan gebakken,als ze je bedreigd hebben,den kiesi mooi,probeer je kannes nou minder te waarsen naar anderen.h….


  Maak melding
 5. Blaka Bakra? wat of wie is dat weet jij wel wat BAKRA betekend, weet jij wel dat je als vreemdeling je altijd moet kunnen legitimeren? zo is het in nederland toch ook?
  En trouwens wat heeft dat geval van jou mocht het waar zijn te maken met dat bericht in de krant? Die militairen waren onder invloed van coke volgens jou, als dat schering en inslag was in het leger toen, hoe komt het dat er geen bewijzen voor zijn?
  Als journalist moet jij wel op de hoogte zijn van hou westerse over heden hun internatoinale politieke tegenstanders ten val brengen ttoch of niet soms, daar zijn mensen zoals jij vaak voor gebruikt toch, voor het verspreiden van leugens zoals coke handel, wapen handel, in bezit zijn of ontwikkelen van massavernietigings wapens etc. etc. dus waarom stop jij die l..l verhaal van jou niet ergens waar het past?

  Het recht dient ertoe licht te brengen in de duistere spilonken van onrecht, omdat het onrecht zelve daartoe niet instaat is.

  KOMTJIE


  Maak melding
 6. No Matter What You Say ,No Matter What You Do baracuda Mangal,NDP For Ever.
  De druiven worden zuur voor deze prentenkabinet er wordt van alles uit de kast gehaald om de NDP in een kwaaddaglicht te zetten denkende dat het volk dom blijft,doe je ding maar BaraCuda Mangall it wont help.
  Ze merken en voelen het ,dat de NDP populairder wordt,deze leugenkabinet ,ze gaan gewoon door, het volk zand in de ogen strooien ,maar het is een gebed zonder end What`s Next.

  De moord en verkrachting van een Hind.gezin werd door deze Mangal aangegrepen om en bepaalde ras te elimineren,ze wilde gelijk de doodstraf terug,werd ze toen niet bedreigd?Een paar maanden geleden werd er een Chinees gezin ook door boslandcreolen gemoord en verkracht toen was deze serpent ,Mangall ,stil ze kwam niet voor de Chineseweduwe op ,vullen jullie zelf maar in met welke serpent we te maken hebben.
  Ze moet zich doodschamen om met belastingcentjes haar zogenaamde veiligheid te bekostigen.


  Maak melding
 7. Het eerste verhaal is niet van de hand van Blaka Bakra!
  Van zijn hand hebben we al heel vaak artikelen onder ogen gehad, het is een simpel- en opgeblazen verhaal! Ik zou zeggen “zet vooral olie op het vuur”.

  Overigens is het naar alle richtingen toe zeer correct om deze mevrouw te beschermen.

  Alle partijen hebben wel een idioot, die in fysieke zin tot alles in staat is.

  Sharmila heeft gene dele DDB bedoeld. Dat heeft zij er later van gemaakt. Zij stigmatiseerde luid- en duidelijk ten aanschouwe van de gehele samenleving, onze boslandscreoolse broeders.

  Later werd geprobeerd de zaak te verbloemen.


  Maak melding
 8. het is toch tegek voor woorden dat iemand die haar werk doet en de waarheid zeg bedreigd word het is toch waar dat bouterse van moord verdacht word is ook waar dat hij geld ontvangt maar geen moer doet en moenne voeld zich nu geroepen om de zaak te bagatelliseren het word tijd dat deze regering laat zien wie de baas is in suriname want zo kan het echt niet verder opmerkelijk is de overeenkomst van de ndp en zijn aanhang hier op deze forum iedereen die met feiten op tafel komt moet het hier ook ontgelden schelden bedreigingen ze proberen zelf in jou prive leven te komen somigen hebben het over ontmaskeren stasi mentaliteit prasi oso stijl dit doe je niet als niet op de loonlijst staat van de ndp anders kan ik het niet begrijpen of ze zijn geindoctrineerd iedereen vertel leugens alleen die domme massa van de ndp vertellen de waarheid dit noem ik asociale gedrag hun reaktie is altijd voorspelbaar let maar op hoe ze allemaal gaan reageren stuk voor stuk met kracht termen alsof ze een persoonlijke vete aan het uitvechten zijn ik word hier ook voor alles en nog wat uitgemaakt maar ik sta boven deze mensen. zijn het deze mensen van de ndp die de rechtsgang intimideren en het volk oproep tot burgelijke ongehoorzaamheid mensen zijn gedood die opkwamen voor de democratie in suriname deze monster wil zich niet onderwerpen aan recht en orde in het land als deze mensen het weer voor het zeggen krijgen in suriname gaan we nog verder terug vallen dan we nu al hebben gedaan. geef mij GROTE BREAK jere jullie allemaal die het opnemen voor iemand met bloed aan zijn klauwen schaam je en kom niet met voorbeeld dat brunswijk ook bloed aan zijn klauwen heeft dat is jullie antwoord vaak irak afganistan slavernij dat noem ik retoriek ik scheld niemand hier uit die kritiek heeft op brunswijk zal mij een zorg zijn ik heb verstand dat kan ik niet van jullie zeggen .


  Maak melding
 9. Zij die geloven wat deze mevr. zegt moeten wel dommer zij als haar, die stemming makerij heeft zij de hele tijd niet voor niets gedaan, dit is precies de reden waarom zij zo ongenuanceerd bezig is, een bedrijging uitlokken.

  het recht dient ertoe licht te brengen in de duistere spilonken van onrceht, omdat het onecht zelve daartoe niet instaat is.

  KOMTJIE


  Maak melding
 10. En dit noem men democratie in suriname ongelofelijk?
  Je mag kennelijk niet de waarheid zeggen want anders wordt je bedreigd door kamerleden van het assemblee in het trotse paradijselijke suriname.

  Ik vraag me af zijn deze mensen, bouterse en brunswijk niet levensmoe???

  Deze magistraten zijn een belemmering voor de vooruitgang van het land wanneer zien ze dat niet in in hemelsnaam?


  Maak melding
 11. redd foxx,

  Indiaanse terug naar India??

  vreemde stelling ik dacht dat indianen in zuid en noordamerika voorkwamen????

  Dit is weer een etnische uitspraak van een gekochte slaaf waarde 3 kraaltjes en een spiegel.

  We kunnen ook misschien doen wat de amerikanen gedaan hebben om de negroide bevolking terug te sturen naar afrika. Een stukje land opkopen en een enkeltje richting afrika net zoals liberia.


  Maak melding
 12. blaka bakra zo typisch ben jij
  als de zaak zo ernstig was en echte waarheid betrof ipv modder uit een van die fantasiekamers van je had je echt wel aangifte gedaan
  Want geloof me bedreigd worden met een vuurwapen gaat je niet in je kouwe kleren zitten
  Dus je zuigt het allemaal uit je duim om het verhaal van Mangal Bangarang meer kleur van waarheid te geven
  Meng voortaan beter hor want a tori ne du ing
  Vieze vuile gore Leugenaar


  Maak melding
 13. He he, kom je nu pas uit de kast, had het toch eerder verteld man, blaka bakra hoefde ik niet zo te gissen waarom je zo rancunees bent mooi!! ingrijpend, en spannend verhaal voor een kinderboek,……(ik leef met je/jullie mee).
  En nu nog het verhaal van DU, en onze Neus.

  En wie heeft er een mooie naam voor dit boek?? hahaha!!! oja, [u]DU en onze NEUS!![/u] geschreven door blaka bakra. ( lol )

  Wij/ik, zijn wachtende op jullie sterke verhalen.


  Maak melding
 14. hey blaka bakra zal ik je wat vertellen er zal geasfalteerd worden zo een 400 kilometer in su en daarvoor willen ze voor eleke kilometer een chinees hebben reken maar uit op hoeveel je komt tijdens de revolutie is dat nooit gebeurdt en er waren toch straten geasfalteerd.geef me liever een moordenaar dan een koe er lopen genoeg werkeloze surinamers rond die graag werk willen maar er is niet en dan laten ze chinezen halen uit china geef me maar mijn baas dat zou nooit en nimmer gebeuren.dus weet wat je zeg die gasten achter vene zijn nog erger dan moordenaars ze stelen en worden maar rijker en rijker.bouta deed toch wat huizen staats olie glazen en borden fabriek minder criminalieteit schone binnen stad ga zo maar door.


  Maak melding
 15. Is het niet zo dat iedereen het enkel en alleen maar opneemt voor degenen die op hem of haar lijkt?

  Lees de verschillende berichten maar eens na.
  Lees die Red foxx eens, alleen maar stigmatiserende opmerkingen naar Hindostanen.
  Lees Pinto maar eens, zijn hart bloedt als het om de Marrons gaat.
  Maar zijn het niet diezelfde Marrons die Hindostanen, maar ook Chinezen, vul maar voor de rest zelf in.
  Zolang het gedrag van alle Surinamers niet ten positieve zal keren, is Suriname geen welvaart beschoren.
  Suriname is ondanks alle natuurlijke rijkdommen een vervloekt land en daar zorgen de Surinamers van welke etniciteit dan ook zelf voor.
  Surinamers vormen gezamenlijk ervoor dat de koeien slimmer zijn dan zijzelf.


  Maak melding
 16. Toen ik nog niet gevlucht was, ja ik zeg het eerlijk was er een groep die speciaal betaald werd om Bouterse slecht in de publiciteit te brengen en uit te lokken, ik deed mee dus ik weet het.
  Ja ik ben gevlucht, wie zou niet vluchten wanneer je erachterkomt dat Venetiaan en Santokhie blufpoker spelen en ondertussen stiekum met Bouterse onderhandelen.
  Somohardjo gaat dat naar buiten brengen en ik laat me niet meer omkopen want je krijgt alleen problemen en mensen laten je vallen, zelfs de politie in Nederland.
  Mangal speelt het spel ook mee maar de VHP gaat haar in de steek laten en uiteindelijk vlucht ze ook naar Nederland.


  Maak melding
 17. Als ik het niet allemaal, zeer van nabij had meegemaakt was ook ik erin gelopen. Zaken worden zodanig verdraait dat je haast begint te geloven dat het waar is.

  Ik maak mij niet schuldig aan zaken die het zonlicht niet kunnen verdragen. Elke stap die ik zet is weloverwogen. Ik ben daarvoor teveel verantwoording verschuldigd aan met name mijn nazaten.

  Ik geloof ook dat die inspanning niet voor niets is geweest.

  Suriname zal uiteindelijk er wel bij varen.


  Maak melding
 18. REDDFOXX , aangezien jij zo trots ben op jezelf ( STAY BLACK ) zou ik maar zeggen koop JIJ maar een enkeltje richting AFRIKA en ga maar ergens in SOMALIA of NIGERIA wonen, Suriname hoort ook niet bij de Afrikanen,,,


  Maak melding
 19. Het vorig jaar was ze ook al bedreigd, ze had aangifte gedaan,en we hebben nooit meer wat gehoord.Ze wist toen ook wie het waren.
  vorig jaar was het ook zo dat bouterse santohki zou hebben bedreigd, aanslagen zou plegen en nog meer.We hebben ook nooit meer daarover wat gehoord.Misschien wanneer het tijd is voor verjaring zullen santohki en mangal weer aankloppen voor de stuiting 😉
  Ondertussen gaat proces morgen niet door.
  Lijkt me belangrijker te weten.


  Maak melding
 20. No 3, wat is dat voor bullshit wat jij daar uitkraait. Zij is een surinaamse net als jij en ik. Jij bent een racist man. Jij hoort in op een eiland te wonen en niet in een multi suriname. Waar blijft de webmaster nou weer ? Slapen zeker.


  Maak melding
 21. Mangal moet er … dichthouden heeft ze nix beters te doen; volgens mij is ze brunsie vergeten die ook nog een straf moet uizitten; mensen wordt wakker!!!!Dit is gewoon stemmingmakerij; je weet toch wel wat ze zeggen; wie met het vingertje wijst naar een ander, wijst met de rest……

  greetz 2 all


  Maak melding
 22. Bedreigingen rond proces Decembermoorden Suriname

  PARAMARIBO (HLM) | 11 april 2007

  Sharmila Mangal MansaramIn Suriname neemt de spanning toe naarmate het proces tegen Bouterse dichterbij komt. Er wordt volgens de Surinaamse parlementariër Sharmila Mangal Mansaram alles aan gedaan om het proces te stoppen. Mangal Mansaram heeft bij justitie in Paramaribo een klacht ingediend wegens bedreigingen vanuit het kamp van de Nationale Democratische Partij (NDP) van Desi Bouterse. De uitgesproken parlementariër praat openlijk en vrij over de vervolging en is een sterk voorstander van berechting van Desi Bouterse.
  De bedreigingen houden verband met het strafproces rond de Decembermoorden van 1982, dat binnenkort moet beginnen.

  In dreigtelefoontjes wordt, Mangal Mansaram, lid van de Nieuw Front-coalitie, aangeraden haar mond te houden als ze geen escalatie wil. De parlementariër wil in verband met het onderzoek publiekelijk geen namen prijsgeven van personen die haar hebben bedreigd.
  *************
  Daarna hebben we nooit meer iets over de zaak vernomen.Comedie show van Mangal.


  Maak melding
 23. Geld over de balk smijten Jawel….gooien…maar….domoren…Er zijn zoveel kerels verliefd op Magalia…zelf zwervers zien in haar de enige echte viswijf van Su.dus binnen kort kan het gebeuren dat zei te horen krijgt…IK WIL JE. jij bent van mij……als ik je niet krijgen kan neem ik je ook mee.(naar bonjo gron)

  You zie….. san lobi kan du……daarom unu luku bun.


  Maak melding
 24. Het is beter haar te beveiligen omdat het gevaar vanuit een andere hoek komt en dat is de enige waarheid.
  Als je doel bewust vijanden maakt dan maak je niet 1 vijand maar meerderen en zeker daar waar het om belangen gaat.
  De schuld afschuiven is in de Surinaamse samenleving te simpel voor simpel denkenden en doemdenkers.
  In elke politiekepartij in Suriname heb je voor en tegenstanders van de wijze van politiekvoering.
  De ene wil ontwikkeling en de andere wil op zijn stoel blijven zitten voor zijn vrienden en nageslacht alleen ter overleving.
  Lees goes goed, ik zeg alle politieke partijen, en vergeet de handelaren niet die hun belangen willen verdedigen.
  Ik durf te zeggen dat D.D.Bouterse, nimmer zo stom zal zijn om Mw.Mangal, te bedrijgen, never ever, die tijd is voorbij en kwam voorheen ook niet zomaar.
  Somohardjo, weet dat en laat zich daarom ook uitschelden door andere NDP parlementariers.
  Who saved him on the sevend of December is question, he knows the answer….


  Maak melding
 25. kijk daar heb je weer een landverrader ze wil naar nederland.die praatjes van het front werken niet meer op het volk,misschien is mangal in dienst van nederland om het vuille politieke werk uit te voeren.Zo waren er ook geruchten dat er aanslagen door DDB en NDP waren voorbereid. mangal is niet geschikt als politicus wel als een marktventer. ik hoop dat er een einde komt aan de partijen twist,en dat het front hun verliezen accepteerd , Volk van Surinamen sta op.


  Maak melding
 26. KOMTJIE, je moet goed lezen. Ik heb het helemaal niet gehad over militairen. Ik heb het gehad over vazallen van DDB, eigen beveiliging dus. Ik hoef me tegenover niemand dan de wets- en rechtsdienaren te legitimeren. En als er mensen zijn die twijfelen aan mijn verhaal: dat is jullie goed recht, maar maak mij niet uit voor leugenaar!


  Maak melding
 27. TE joe njang kalaka joe aitie e drai
  mangal ziet spoken als je weet dat je met iemand te doen heb die e takie sanie lekie de tai wiesiemang na tetee
  wie moet dit betalen meisje ga wiebren hoor
  wie wil je iets doen kijk maar in je eigen omgeving want jij bent het gevaar voor hun
  je gaat je eigen regering bossen


  Maak melding
 28. De Surinaamse Hirsi ajaan Ali in eigen persoon is opgestaan want er zijn amerikaanse militairen in Suriname dus aandacht.
  Nu nog de Surinaamse Wilders en die hele poppenkast is compleet.
  Wat doe je op den duur, je verkoopt je land en anderen zullen de baas gaan spelen, een Surinaamse groene zone.
  Zonde en nog eens zonde en de mogelijkheid voor echte vijanden.


  Maak melding
 29. @mike en de aanhang zie je niet dat jullie je hier belachelijk maken jij weet niet waar je het over hebt kijk maar wat herrenberg heeft gedaan als ambasadeur in china wat heeft bouterse voor de arme burger gedaan geen moer staats olie is geen verdienste van bouterse dus hou op met die leugens voor 1975 had je niet zoveel moorden en roof overvallen in suriname nu wel hou op met liegen en aan malli wil ik zeggen dat ik het gevoel heb dat alleen de bouterse aanhang de waarheid spreekt iedereen lieg maar de feiten zijn wel daar het was toch de zelfde jenny simons die moord en brand schreeuwde dat er blanke mannen in het binnenland waren om bouterse te arresteren weet je jullie kunnen liegen maar op het internet kan je alles terug vinden vergeet dat niet.


  Maak melding
 30. Welke bijdrage levert deze mevrouw voor de surinaamse bevolking. Degenen die een strafbaar feit hebben gepleegd, dienen jegens de wet gestraft te worden. Wie dat ook mag zijn. Geen uitzonderingen toestaan.

  Is heel simple. In Suriname en in elk ontwikkelingsland komt het voor dat men met twee maten meet. In al deze landen worden staatsbelangen aan de kant geschoven en persoonlijke belangen genieten de voorkeur.

  Deze mevrouw is een jurist en haar uitlatingen in het openbaar staat haar niet. Ze zou zichzelf diplomatieker moeten opstellen in haar denken en handelen. Haar uitlatingen over een bepaalde kwestie in de samenleving geeft een indicatie dat ze zichzelf aan het promoten is zowel nationaal als internationaal. Ze wordt nu onder de huidige regering beveiligd en stel eens voor dat Venetiaan de komende verkiezingen verliest, wat dan? Is haar beveiliging dan wel gegarandeerd onder een andere regering? Of wil ze politiek asiel aanvragen in Nederland? Wil ze ten koste van haar eigen volk zichzelf populair maken in de wereld.
  Zijn wij al vergeten dat ze met haar lingerie zwaaide in de nationale assamblee. Wat een goed voorbeeld trouwens naar het volk toe. Vechtpartijen in de nationale assamblee waarbij zelfs de voorzitter betrokken is in lijfelijkgeweld.

  Wat mij opvalt is dat ze meer bezig is met haar persoonlijke belangen. Ik heb haar nog nooit iets horen zeggen over de kwestie van Gilds,wangedrag van Brunsie in het openbaar en andere crimineel optreden van haar collega’s die deel uitmaken van de coalitie.

  Ben zelf geen Bouta fan! Maar is meer poppenkast ! Deze regeerperiode van Venetiaan zal met grote en dikke letters moeten worden opgenomen in de geschiedenis van Suriname. Is een van de slechtste regeerperioden allertijden onderleiding van een zogenaamd democratisch gekozen president die slechts denkt aan zijn eigenbelangen (15 jaar president)(Mugabe),naast die van Bouterse.

  Is heel zielig!


  Maak melding
 31. zielig dit allemaal,
  dat er nog tijd is voor zulks gespuis vind ik 100 keer niets ,zou het niet beter zijn te letten op de gang van zaken en ons en onze kids als ook onze omgeving te proberen zo goed als veilig te maken en dit soort uitspraken en bijkomstigheden te vermijden.nu hoeft ze geen bescheming te zoeken want ze had moeten weten hoe ze zich gedraagd en was ze verandwoordelijk voor land en volk had ze het uit principe niet gedaan want dat is niet haar pakkie aan.ze zit niet bij de rechtmacht.verstoord alleen het rechts proces op zulks een beroerde manier.zou mijn beasting geld geen betere bestemming hebben minister santhokie??????????????is dit de reden dat ik moet gaan bezuinigen om zo nodeloze uitspraak makende kwesties te beschermen????
  bah dit gaat effe te ver man .wanneer worden de belasting gelden nu eens eindelijk besteeds voor een goed doel?????
  hebben onze kinderen die meer recht hebben op bescherming die het land morgen moeten sturen het niet eerder nodig??????????????
  ik denk van wel.mrs mangal moet geen dingen uitlokken en rekenen op onze staats gelden die veel beter gespend dienen te worden.wat heeft ze aan al die ophef nee………same on you mrs.mangal als vrouw zou ik mij inzetten voor land en volk en dienen waar ik dienen kan en moet en deze baldadige gedragingen achter wegen laten komt het land ook goedkoper te staan.nu drukt ze met haar onbaadzuchtig gedrag ons verder het hoekje in want ze moet extra betaald krijgen aan security voor haar pistig gedrag is net als mr.bouterse die niet naar de vergaderingen gaat en wel ontvangt maar dan nog erger want ze maakt zo het heel land belachelijk zoals binnen als buiten en erger nog haar hele omgeving want wanneer ze komen,dan komen ze ook daad werklijk en kogels en of slagen hebben geen familie nog vrienden die vliegen dwars door alles heen dus zeer onveilig.dus mrs.mangal let op uw gedrag ga voor het volken niet voor eigen belang laat ons voelen dat je daar voor ons bent ,en niet om ons eerder te laten gaan.en mr santokhie mogen onze dure srd-tjes besteed worden aan onze toekomst en niet aan party politiek.ze is groot en geweldig laat haar zelf haar zelf gezochte problemen opru
  imen en afblijven van staats gelden .en moge het recht zege vieren want we zijn nog steeds een rechtstaat.SURINAME VOORWAARTS BLIJFT ONZE MOTTO,…GADO DE WIE FESIE MANG.WIE SA FETIE GIE SRANANG NO GIE MANGAL…..BLESSIE SRANANG.
  marty


  Maak melding
 32. Ik weet dat deze regering het niet goed heeft gedaan, vooral mensen als Somo en Brunsie. Maar als je goed naar het verleden terug kijkt, is Bouta en zijn bende geen optie voor Suriname om deze regering op te volgen. Ben je al vergeten wat de revolutie Sueriname heeft voorgebracht. Ellende en nog maals ellende. Maar wie moet dan deze regering opvolgen is de vraag.


  Maak melding
 33. A frouw e biegieng beevie
  Want ai klets toemsie nanga eng mofo
  Noow a torie e biegieng spang
  Mooi so A boeng gie ing
  Mie e barie oene
  No klets nanga a mang Red Foxx
  Somaar onoe e val a mang aan
  A mang kang taki sa a wanie
  Bouta for presedent
  NDP Forever


  Maak melding
 34. Iedereen moet kunnen zeggen wat hij wil. Vrijheid van meningsuiting is zeer belangrijk in een vrij land. Als het maar geen mensen kwetst. Het is goed dat mensen zeggen wat ze denken over elkaar, hoe extreem het ook moge zijn, dan weet het land en volk ook waar het aan toe is.

  In joegoeslavie was het haat zo diep geworteld dat er eerst honderdduizenden doden moesten vallen totdat het ertoe geleidt heeft dat het in veschillen stukken is opgedeeld.

  In Suriname kun je bedreigd of vermoord worden indien je een ander mening heb. De democratie is hierdoor onderdrukt en in gevaar.


  Maak melding
 35. Mevr. S.Mangal- Mansaram, U bent Heelgoed bezig, wij houden van u aanpak, ga zo door wij zullen u bij staan als het nodig is, wees niet bang voor intimidaties van die rovers maar wij hebben hun ook in kaart gebracht, ga gewoon door met uw werk, wij volgen hun op de voed, wij staan achter u en willen die gasten alleen maar waarschuwen want wij kennen die gasten.


  Maak melding
 36. Lang niet in de publiciteit., dus ja., toen was het Moene en anderen. Nu weer dat zelfde verhaaltje. Natuurlijk krijg die meteen beveiliging, want het toch goed voor de PR.om Front”s slechte imago op te krikken. Its hard to me believe it.


  Maak melding
 37. Ik zou niet weten wat Meneer Bouterse zou bereiken door Mangal te bedreigen,zo belangrijk is ze echt niet. Ze lijdt aan een waanzinsziekte.Ik denk dat ,Venetiaan ,Ram sardjoe en Santhokie betere kandidaten zouden zijn voor bedreigingen en zij worden niet eens bedreigd. DUSSS!!!!

  Zij had naar India moeten gaan om een film te maken , ze heeft haar cariere gemist

  Het arme volk moet nu weer opdraaien voor het gemak van iemand die nul inbrengt voor het volk.


  Maak melding
 38. ik ben geen deskundige maar als je al de reaktie lees dan vraag ik mij af of de grooste deel hier weet waar het over gaat ik denk het niet wat ik nog erger vind is dat deze mensen zouden moeten weten wat democratie is en vrijheid van meningsuiting en vooral als in jou land jaren lang een dictatuur je vraag je soms af of deze mensen die het hier met hand en tand het opnemen voor een dictator of deze mensen verstoken zijn van informatie ik begrijp ze niet echt en wat mij het meest verbaas van deze mensen is dat ze in nederland wonen neem ik aan hier word iedere jaar bevrijdingsdag gevierd en ook de doden herdacht de dodenherdenking democratie vrijheid van meninsguiting pers vrijheid het recht om te demonstreren vakbonds recht mensen rechten het recht om te leven als deze rechten niet respecteerd ben je een dictator en dat is bouterse.mijn mening


  Maak melding
 39. zie je niet dat jullie niet goed wijs zijn ene Blaka brada reageerd op wat er op dit moment actueel is, en dan komen er reacties die nergens opslaan,andern zijn racistisch bezig je kan zien dat ze de mentaliteit van de blanken hebben overgenomen[racisme] iets wat wij Surinamers niet tollereerden binnen onze samenleving,het was er racisme maar in mindere mate heden ten dagen is het schering en inslag,als jullie zo graag willen reageren moet je maar naar die mamjo site gaan maar niet op deze website, en by the way Bouterse heeft toch bloed aan zijn handen hij moet berecht worden anderen nemen Brunswijk als voorbeeld maar hij is niet berecht voor moorden,maar voor drugs mijne mensen weet wat je schrijf,ik hoop dat wanneer het zogenaamde MAMOETBLOK aan de macht komt en het niet goed zullen doen dat er ook zo gereageerd zal worden want in jullie ogen kan deze regering niets goed doen, ik kan je wel zeggen dat er wel een paar tussen zitten die het goed doen, al deze gasten die het BLOK vormen hebben hun kansen ook gehad en wat hebben ze gedaan 0,1% want dit percentage steld die bruggen voor,mensen wordt wakker er is nu weer een reserve in de stad kas en dat weten ze die havikken ik kan je verzekeren dat het binnen een jaar mocht het zijn dat jullie ze aan de macht helpen op zal zijn want deze mensen weten ook niet te regeren, en iemand had het over de chinezen vraag aan Herrenberg hoe het komt dat er heden ten dagen zoveel chinezen in Suriname zijn.Dus mensen dit is een website voor die weten hoe te reageren en niet voor leeghoofden die niets beters hebben om te doen.


  Maak melding
 40. Openbare aanklager John Mohammed Adin is gisteravond omstreeks 08.00 , surinaamse tijd overleden.
  Is dat dan ook Bouterse zijn schuld, eerst Pulto, wie is de volgende.
  Bouterse hoeft niets te doen en zal ook niets doen.
  No meri den ingi, den afo e wroko bika a gron ma e bari


  Maak melding
 41. nr.17 Prema let op je woorden.Er zijn vele die Suriname een vervloekt land noemde, daarna naar Suriname met vakantie gegaan en daar begraven,overleden door een hart stilstaand of iets anders,Gron mama ne sribie.Let op wat je uit je bek kraait.
  dit was een tip.


  Maak melding
 42. @nummer 48 ik ben blij dat er ook verstandige reaktie te lezen hier ik ben het in grote lijnen met jou eens als je ze op herrenberg wijs dan zwijgen ze in alle talen ze vallen stuk voor stuk door de mand hun kruit raakt op blijf ze met feiten bestoken eens gaan hun ogen open in oost duitsland was het het zelfde nu weten de mensen wat vrijheid is en dat je zelf over jou leven kan beslissen hoe jij het wil inrichten binnen de kader van de wet . mijn mening


  Maak melding
 43. de gastarbeiders met hun nakomeling maken nog altijd aanspraak op hun terug reis.of ze deze niet willen gebruiken kunnen deze zich aanmelden bij de nederlandse ambassade voor een terug gave.maar moeten aantonen dat zei de surinaamse nationaliteit bezit.


  Maak melding
 44. sharmila is een oproerkraaier, goed voor een oscar , politiek is een smerig spelletje, nr 19 je weet waarover je praat, ik blij voor je, dat je, je fouten hebt ingezien en die ook toe geeft , zo gaat het in suriname, er zijn toch een paar mensen die beweren hoe het moet en is, voor sommige vind ik het jammer dat ze langs de achter deur van suriname zijn gevlucht , en nu er niet meer in kunnen , ze mogen hun in gaan schrijven voor een plek in een bejaarden tehuis , hier in nederland, want in hun geboorteland zijn ze niet meer welkom , dat is de grootste straf en hebie die een mens kan hebben


  Maak melding
 45. hallo.bezoekers ik heb een vraag aan de hr, blaka bakra ik wil graag weten als je echt een blaka bakra bent ,zo ja je bent welkom in suriname in het land waar wienig of niet word gedicrimineert hier lachen en behandelen surinamers je fatsoenlijk er word niet gekeken naar huiskleur wat ik eigenlijk kwijt wil is dit doe gewoon je werk, geniet van het mooieland,en hou je met je eigen zaken bezig ga niet het volk ophitzen want suriname kent een slavernij en een koloniale verleden het waren witte mensen die geweren oprichten op onze blaka brada,s


  Maak melding
 46. Geachte heer Lachman, ik weet niet in welk deel van Suriname u woont, maar waarschijnlijk is dat een deel dat nog niet voorzien is van radio, televisie en kranten. Als u stelt dat er in Suriname niet gediscrimineerd wordt, dan moet ik u teleurstellen. Volg alleen de debatten in de DNA maar. Overigens heb ik mij altijd welkom gevoel in Suriname, en ik kan met trots zeggen dat ik hier een uitgebreide vrienden- en kennissenkring heb. Ik hou de mensen alleen een spiegeltje voor. Ik signaleer en dat is een erfenis van mijn journalistieke verleden. Ik beledig niemand, in tegenstelling tot vele anderen op deze site, en het moet mij van het hart dat het woord RESPECT in Suriname is uitgevonden, maar dat er onder de Surinamers zelf nauwelijks respect te bespeuren is. Zodra je er een andere mening op nahoudt, wordt je gestigmatiseerd. Ik ben inderdaad een bakra, maar wel een met een zwart hart (dat is iets heel anders dan zwarte gedachten, waarover velen op deze site beschikken!). Vandaar mijn nickname. Ik moet dan ook helaas constateren dat u met uw laatste alinea meegaat met velen die nog leven in het slavernijverleden. Met RESPECT,


  Maak melding
 47. wat doet de president venetiaan eigenlijk.is hij de koning van suriname.deze meneer of excellentie heeft de hoogste functie in suriname maar volgens mij weet deze niet om te gaan met zijn beroep.

  alles laat hij over voor zijn vice-president.
  de ministers dat het voor het zeggen hebben in suriname is de minister van justitie;de minister van onderwijs;de minister van sociale zaken;de minister van regionale zaken en vice-president de overigen zijn gewoon pionnen.en al deze belangrijke ministeries zijn in handen van de nazaten. van de gastarbeiders.

  dan praat ik niet eens over de assemblee voorzitter.de hoogste orgaan is in suriname.dit is nog nooit eerder in een land gebeurd dat nazaten van gastarbeiders het voor het zeggen hebben en dan accepteert onze bobo vene al deze nonsens.

  ik zeg u allen van deze plaats uit dat de enige bevolkingsgroep dat zich een waarachtige surinamer voelt zijn de creolen.de overigen zijn acteurs.zelf het surinaams weigert een deel te accepteren.


  Maak melding
 48. @ Degene die zich voorziet van de nickname Sarafina Mangal Bangarang. Ik wil dat jij de uitdrukking “vieze, vuile gore leugenaar” op deze site publiekelijk terugneemt, zo niet dan zal ik de webmaster persoonlijk vragen om IEDERE reactie van jou te skippen. Ik ben niet gediend van dergelijke onzinnige termen. Duidelijk?


  Maak melding
 49. @51,

  We leven in een democratie, waar je je mening mag geven. Ben je nu van plan mij te vermoorden net zoals het Theo van Gogh is vergaan?
  Noltie, wijs maar eerst naar jezelf.
  Jouw reactie op het overlijden van John Mohammed Amin, is mij niet ontgaan.


  Maak melding
 50. volgens mijn reageerd wilders hier ook als je begrijp wat ik bedoel de indianen zijn de enige recht hebben in suriname de rest is allemaal inport @lachman het gaat op iemand zijn mening en niet wie hij of zij is gedonder iedere keer je ben wat vergeten ook zwarten en andere richten geweren opelkaar vergeet in het fort zeelandia niet. jij zeg dat er in suriname niet word gediscrimineerd als ik jou was zou ik niet zo van overtuigt zijn hoor kijk goed om jou heen en hier op deze forum.


  Maak melding
 51. @noltie deze man of vrouw heeft de zelfde gedachten gang als onze dorps idioot hier op deze forum het zal mij niet verbazen dat hij dat is de manier van reageren verschild niet veel
  van die van onze dorps gek maar toch heb ik vraag aan jou ben jij gefrustreerd of zo want jou reaktie die lijken daarop jij bent niet de eenige zijn er nog meer jullie zoeken elkaar op .


  Maak melding
 52. hahhaahaah alex,

  Ik zeg u allen van deze plaats uit dat de enige bevolkingsgroep dat zich een waarachtige surinamer voelt zijn de creolen.de overigen zijn acteurs.zelf het surinaams weigert een deel te accepteren.

  1. zonder de aziaten sterf je van de honger.

  2. Jij bent zelf ook een ge-importeerde slaaf gekocht met 3 kraaltjes.

  3. of wil je me zeggen dat je een inheem bent?

  4. Is algemeen bekend dat negroide niet ge-associeerd willem met afrika heb ook overigens nooit begrepen waarom niet?

  5. de Nederlanders in suriname zijn trots op nederland. Zo hebben de joden ook banden met israel, de chinezen met china enz.. ga maar door.

  Maar de negroide hebben geen gevoel van trots.


  Maak melding
 53. We kunnen duidelijk merken dat het proces gestaag voort krabbelt. De aanhang van onze dorps idioot wordt met de dag onbetamelijker. Het zou goed zijn als het wat sneller ging want nu bouwt de panning zich alleen maar op.
  Het is vooral voor hen een zure appel waar we door heen moeten. Eén waarvan de uitkomst nagenoeg voorspelbaar is. Vandaar hun onzekerheid en hun emotionele reacties. Emoties kan ik begrijpen maar het mag nooit leiden tot de bijzonder onbeschofte en ongeciviliceerde reacties zoals die ook nu weer op het forum staan.

  Opgrond van die reacties kan ik mij ook heel goed voorstellen dat er sukkels zijn die haar bedreigen. Kijk alleen maar naar de taal her op het forum. Mogelijk zijn het dezelfde die haar bedreigen. Zou mij niet verbazen. SME scoort niet voor niets nog steeds laag als rechtstaat. Immers de score wordt indirect voor een groot deel bebaald door het ontwikkelingsniveau van de bevolking en dat laat bij een groot aantal forum leden sterk te wensen over.


  Maak melding
 54. ik verbaas me iedere keer weer hoe een aantal hier niet meer weten wat ze moeten zeggen en dan gaan ze over tot onzin lees maar no 58 daar zak mijn broek echt van af creolen hebben meer schade aan suriname vericht dan alle andere bevolkingsgroep ik ben ook een creool maar ik heb het over de feiten kijk maar wat bouterse met ons mooie suriname heeft gedaan zolang wij zo denken als nummer 58 zullen wij achter de feiten lopen zwarte mensen geven iedereen de schuld van hun valen maar zelf in de spiegel kijken dat doen ze niet. obama en bill cosby die worden kwalijk genomen omdat zij zwarten op eigen verantwoordelijkheid wijzen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES