Militair medisch team VS bereikt Oost-Suriname

15

PARAMARIBO/TAMANREDJO, 30 jul – Het gratis medisch hulpprogramma van Amerikaanse militairen heeft Oost-Suriname bereikt. Op de eerste dag hebben zich honderden gemeld voor een medische, tandheel- of oogheelkundige behandeling. “We hebben hier lang op gewacht”, zegt een jonge vrouw.

Zij en haar drie kinderen hebben prompt een eersteklasbehandeling toebedeeld gekregen. Net als voor zoveel anderen is het vaak niet te doen de lange afstand naar Paramaribo af te leggen. Nu wordt een relatief groot pakket worden aangeboden en nog gratis ook. “Ik heb hier speciaal om gevraagd. Ons doel is het partnerschap tussen Suriname en de VS uit te breiden naar de burger”, zegt ambassadeur Lisa Bobby Schreiber Hughes.

De burger weet het veelal op prijs te stellen, zoals gebleken is in Brokopondo. Duizenden hebben kunnen profiteren en nog eens duizenden niet. Het programma was niet berekend op de aanloop. De hulp valt onder de Medical Readiness Training Excerise van Beyond the Horizon, het hulpprogramma waarmee Amerikaanse militairen moeten leren bruggen te slaan naar burgers. Er zullen nog twee districten worden bezocht en scholen en poli’s worden hersteld in Paramaribo en Wanica.


15 REACTIES

 1. Dat men gratis medische hulp verstrekt is geen probleem, ik wou dat alle 6 miljard wereldburgers gratis medisch konden worden behandeld, en zo zou het ook moeten zijn, dat is ook één van de taken van regeringen.

  Maar waarom militairen en dan ook nog eens amerikaanse die beginnen me te vervelen, die lopen nu overal in de wereld de baas te spelen en of moeten overal met alle geweld de leiding van hebben, en dat irriteert me mateloos, wat dat betreft heeft Amerika er een vijand bij, ze hebben het zelf gezegd: “als je niet voor ons bent dan ben je tegen ons”, no problem redneck yankee mothers, so be it.

  De Amerikaanse zendelingen zitten tot vandaag de dag nog steeds de baas te spelen in het binnenland van Suriname, ze hebben zo een beetje al de meeste cultuur en geloof van de “Inheemsen en Afro-Surinamers” weggehaald, verboden en afgeschaft.

  Ik vraag me af wanneer de Surinaamse regering deze zendelingen nu eindelijk is een keer op het vliegtuig naar Amerika gaat zetten.
  Laten ze in hun eigen land maar zieltjes gaan winnen, want daar loopt nog genoeg asociaal schorum rond op straat die dringend bekeerd moeten worden.

  Veel politici en regeringen van 3e en niet-westerse landen zitten ontiegenlijk te slijmen met westerse organisaties zoals de Vn-Imf-Wereldbank-Europese Unie-politici-regeringen-intgerechtshof enz.

  Terwijl hun eigen volkeren die laten ze crepéren van de armoede oorlog honger en ziektes, de niet-blanke elite redimoessoes zitten overal tegenwoordig, ze springen uit de pan netzo als popcorn.

  Ze zijn allemaal bezig om de lokale grondstoffen mineralen bodemschatten enz uit te verkopen voor een habbekrats/schijntje aan de westerse multinationals en regeringen.
  De westerse landen hoeven geen koloniale tijden te herstarten, de 3e en niet-westerse wereld komen het nu brengen op een gouden schaaltje: “please please rob us”.


  Maak melding

 2. Wat is de bijdrage/inzet van Suriname zelf aan dit programma? Zitten ze erbij en kijken ze maar ernaar, of doen ze kennis op om het later op eigen kracht en met eigen middelen te doen?


  Maak melding

 3. Of zij Cuba willen voor zijn …..mi no sabi….maar dit is voor korte duur…….straks dubbel en dwars terug betalen….. zelfs uitbuiting niet uitgesloten.


  Maak melding

 4. Niemand in de USA krijgt gratis medische zorg, zwarten nog blanken.

  Surinamers pas op dat jullie niet worden gebruikt als proef konijnen.

  Bij alles wat gratis is zijn er haken en ogen, bittere toekomstigheden.

  Niets is voor niets, gratis.

  Goedkoop is duurkoop> gratis wazig! Waarom, waarom wij, waarom houden de Amerikanen zo van ons!
  Zie documentaire: Michael Moore / Ziekmakende gezondheidszorg
  Klik op link; http://www.trouw.nl/degids/gidsartikelen/article782398.ece/Michael_Moore_Ziekmakende_gezondheidszorg#readmore

  Patriot!


  Maak melding

 5. Goed gedaan en nu weer naar jullie eigen land, ga New Orleons maar opbouwen waar mensen nog steeds hun huis kwijt zijn.
  Jullie doen niets zonder bijbedoelingen en daarom moeten alle politici in Suriname zich schamen, ja allemaal niemand uitgezonderd.
  Al die luilakken op straat oppakken en aan het werk zetten, like the chaine gangs in Amerika, nog steeds anno 2008, dus un libi mi rustig.


  Maak melding

 6. niet te vertrouwen die Amerikanen, Patriot kan wel gelijk hebben. Kijk maar wat voor proeven gedaan werden in Congo, Ruwanda en Burundi. Zij testen polio vaccins dat eerst op chimpansee werden getest. Lang voor het het Hiv (Aids) periode. het Hiv is verwant met het SIV dat bij apen voorkomt. dus altijd testen op de zwarte man, kroes haar.
  kijk maar bijvoorbeeld naar http://www.apollo98.nl
  Ik zou maar beter uitkijken en laat de regering hier extra voorzichtig mee zijn en zijn bevolking beschermen. Niet alles wat blinkt is goud. watch out for the Yankees. Zelfs Lucky Luke vertrouwt zijn eigen schaduw niet.


  Maak melding

 7. Straks weer een nieuw soort HIV ontdekt…..en jwael uit SURINAME.

  Deze regering Front genaamd zoekt alleen maar problemen voor later……waarom gaan zij niet voor proefkonijn spelen…maar nee de arme man in Stront van Front laten lopen.


  Maak melding

 8. Waarom al deze negatieve kritiek? Dingen zoeken die er niet zijn. Spoken najagen. De enige positieve reacties komen van de mensen die daadwerkelijk geholpen zijn. Zij zullen zich nimmer uitlaten in bovenstaande termen. Nu doet het buitenland iets terug, is het wéér niet goed. Er is iets mis met jullie mentaliteit.


  Maak melding

 9. no 2 , Prik. Weet je , ik ken iemand en die kan ik vergelijken met de surinamers. Als die persoon mij vraagt om hem te helpen zijn auto een beurd te geven doe ik het graag. Maar jerreh sang a mang é doe te mi dé bezig nanga ing oto no. Die persoon die gaat niet staan kijken HOE ik het doe, om later zelf de auto een beurt te geven, nee … dat doet hij niet, maar hij loopt weg en gaat ergens zitten roken of iets dergelijk. Lazyman. Sranang man na precies zo.


  Maak melding

 10. de gene die tegen zijn omtrent gratis hulp vanuit het buitenland zijn ondankbare honden
  Hun eigen regering doet toch al niets
  Wees blij dat je eigen mensen geholpen worden en dat je zelf niet op een rots blok blijft zitten en toe kijkt
  Du ben met je eens Patriot moet ook eens wat doen voor zijn volk voordat hij in de ruimte lult
  Zonder buitenlandse hulp wordt Suriname een tweede haitie
  Doeiiiiiiiiiiiiiiiiii


  Maak melding

 11. Amerikanen zijn de enigste vrienden die deze hulp gratis aan de bevolking van Suriname schenken. Niemand doet of kan het beter. De burgers die deze service krijgen van Amerika zullen het nooit vergeten; hun regering kan deze service niet verlenen. Lang leve Amerika!

  Americans are the most peaceful people on earth!


  Maak melding

 12. de sur regering had liever contant geld willen ontvangen, om nog rijker te worden,
  mensen in sur zijn altijd ondankbaar, al wat men ook doet , het is nooit goed, zelf doen ze geen moer.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.