Jongeren bouwen aan ‘Bronkoor Suriname’

1

Op 9 augustus vertrekken twintig Nederlandse jongeren vanaf Schiphol naar Suriname voor het project ‘Tools for development’. Van 9 tot 30 augustus geven zij muziekles aan Surinaamse jongeren uit heel Suriname. Deze jongeren leiden in hun eigen parochie of dorp een beginnend jeugdkoor of jeugdband. Zij komen regelmatig samen in een trainingsgroep, ‘Bronkoor Suriname’ genaamd. Dit is in 2007 opgezet door de Stichting Code-X Music.

De jongeren geven les op dwarsfluit, viool, cello, klarinet, drums, piano/keyboard en trompet. Ook wordt er zang-, algemene muzikale vorming en directieles gegeven. Samen met de zestig jongeren omlijsten zij muzikaal de jubileumviering van het bisdom en treden zij op tijdens een jongerenbijeenkomst met 600 jongeren.

In het stroomgebied van de Wayombo geven zij workshops aan de jeugd van de drie parochies uit deze omgeving. Daar brengen ze ook landbouwgereedschap naartoe dat uit schenkingen is verzameld.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.