Ex-agent vrijgesproken in zaak Deborah Rosiek

14

De 45-jarige oud-politieman Hans P. is vrijdag door de rechtbank in Amsterdam vrijgesproken van moord of doodslag op Deborah Rosiek. De rechter acht niet bewezen dat P. betrokken is geweest bij de dood en verdwijning van de Surinaams-Hindoestaanse.

Het Openbaar Ministerie had vijf jaar cel geëist. Het lichaam van het in 2003 verdwenen slachtoffer is nooit gevonden. De rechter oordeelde een getuigenverklaring als ‘volstrekt onbetrouwbaar’ en daarom niet bruikbaar. Ook de aangetroffen bloedsporen van P. in zijn kelder gelden niet als bewijs. Het is namelijk niet vastgesteld van wanneer deze bloedsporen dateren. De tegenstrijdige verklaringen van de ex-agent vormen volgens de rechter tevens geen (steun)bewijs.

De rechter achtte wel bewezen dat P. medeplichtig is aan heling, het bezit van vijf kilo wiet en wapenbezit. Hiervoor werd echter door een vormfout geen straf opgelegd. Het OM had hiervoor vijftien maanden cel geëist. De eis kwam overeen met het aantal maanden dat P. in voorarrest had gezeten.

Justitie maakte vanmiddag bekend tegen de beslissing van de rechtbank in beroep te gaan.


14 REACTIES

 1. Tuurlijk,

  Surinamers zijn niks waard voor Nederlanders. Als het nog even kan had nederland wel een schadevergoeding geeist omdat een burger van Nederland vals wordt beschuldigd.

  Sandokiie moet nog duidelijk worden dat Nederland eenzijdig denkt.


  Maak melding

 2. ja moeten ze zeker doen!!!!!!!!!!1 een getuige verklaring van van drugs verslaafde ,daar mee willen ze boute wel opsluiten . en nu een getuige verklaring daar gaat een ex politie agent vrij uit zijn collega’s zullen hem wel zeker geholpen bij het voor van wat wel en niet gezegt moet worden .


  Maak melding

 3. Hans P. was de geheime minnaar van deze vrouw. Dus dit mag een les zijn voor alle vrouwen weet met wie je omgaat, want diezelfde persoon kan je doden.


  Maak melding

 4. nederland heeft een van de meest eerlijke rechtspraak en onpartijdige in de wereld justitie gaat in beroep tegen de beslissing zo gaat het hier en dat surinamers niets waard zijn of bouterse wel word veroordeeld vind ik onzin slaat echt nergens op.


  Maak melding

 5. Schaamteloosheid geconstateerd door justitie.Gaat in beroep. Amnesty mensen hou het in de gaten. Misschien een doofpot gebeuren. schending mensenrechten.


  Maak melding

 6. men moet eerst toch onderzoeken waarom heeft deze ex agent de moord willen plegen?
  een sme die een hollandse wilde trouwen is ook door een trein overreden …en toen ook is er niemand veroordeelt.
  dus er lopen heel wat moordenaars vrij rond.
  en dus gaat holland weer langzaam naar zijn male moer.
  ook geile wilders is in klein holland vrij gesproken.
  alleen de grenzen van holland.
  wist je dat .
  daar buiten wacht men op hem.


  Maak melding

 7. De rechtspraak in Nederland ligt op een ander niveau dan in Suriname. En ga me nou niet vertellen dat hier geen degelijk vooronderzoek gepleegd is. Het is een Surinaams slachtoffer, dus voelt de hele Surinaamse gemeenschap zich slachtoffer. Kom op zeg. In Suriname krijg je voor diefstal 4 jaar en voor moord 1 jaar. Stuur 25 Nederlandse rechters naar Suriname en jullie zullen merken dat er gevangenissen te kort zijn. Schuld is schuld, en straf is straf.


  Maak melding

 8. deze strond du wat heeft Bouterse hiermee te
  maken saaksel.men had gelijk dat je niet weet waarover jij het hebt,als je niet kan lezen houdt je B…..eens,ga die moordenaars oppakken die hiervrij rond lopen in Nederland
  Van een witbuba moet je alles verwachten.ze zullen gek zijn die man in de cel te smijten
  wat halen ze aan,Rosiek haar leefpatroon,ondanks dat heeft de moeder het recht te weten wat haar dochter is overkomen,wie lijdt eronder ??haar moeder.


  Maak melding

 9. Blakka Bakra met alle respect mijn reactie heeft niets te maken met racisme maar velen zijn ooit veroordeeld voor zaken waar het bewijs nog geringer was dan in deze zaak,sterker nog ik ken mensen(allochtonen)die veroordeeld zijn op grond van vage verklaringen.Het racisme zit’m in het subtiele karakter van de nederlandse justitie.


  Maak melding

 10. mensen die hier beweren dat de rechtspraak hier in nederland een subtile karakter van racisme heeft wil ik vragen om met bewijs te komen dit land heeft een goede en onafhankelijk recht systeem een van de beste in de wereld je heb sommige mensen hier die alles zwart wit zien lijkt een ziekte je heb landen in de wereld waar je zonder enige bewijs word gedood zonder proces word opgesloten en die zelfde idioten die het voor dat soort mensen opnemen die hebben hier kritiek op de rechtsgang in nederland dat snap echt niet hoe hypocriet kan je zijn ????


  Maak melding

 11. Ik neem aan dat de bloedsporen van haar waren dus rest er antwoord op de vraag ; wat doen haar bloedsporen in die kelder ?
  Wat maakt het uit van welke datum die sporen waren, het gaat om bloedsporen op een heel ongewone plaats. Wat was zijn verklaring ?
  en punt twee ; als deze man tegenstrijdinge verklaringen af legt dan gebruik je die verklaringen toch niet en ga je toch af op je eigen logica ? Wat verwacht een rechter van een ex-politieman die precies weet wat ie wel en niet moet zeggen ?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.