Surinaams pensioen niet om van te genieten

11

PARAMARIBO, 11 jul – De Bond Belangenbehartiging van Gepensioneerden in Overheidsdienst, BBGO, wil snelle actie van de overheid bij het aanpassen van de pensioenen. De ongeveer twintigduizend oudgedienden kunnen het hoofd nog nauwelijks boven water houden. De tijd dringt.

Weliswaar is beloofd dat het allemaal goed komt. Maar de ambtelijke molen draait veel te langzaam. “Het opschonen van het pensioenbestand zal veel te veel tijd in beslag nemen. Tijd die wij niet hebben. Als de overheid eenmaal zover is, leven wij misschien niet meer”, zegt BBGO-voorzitter, Clifton Graves. Het opschonen kan een wel een half jaar duren.

Veel te lang, vinden de gepensioneerden. Met de dagelijkse stijging van de kosten van levensonderhoud, komt de aankondiging haast sadistisch over. Er wordt veel te moeilijk gedaan over een ‘simpele’ zaak. De BBGO stelt voor de pensioenen op te trekken naar ongeveer het financiële niveau van de periode waarin een bepaalde persoon is gepensioneerd. Dat kan de ontwaarding van het pensioen enigszins compenseren.


11 REACTIES

 1. BBGO,wacht maar lekker tot 2010,dan heb je de verkiezingen,jullie eigen regering BIGIBOTOBOTO.Deze Fronters denken ach,,,,den fesy e luku go na sabana,waarom zou ik vaart achter zetten??????


  Maak melding

 2. Tja,wel even slikken voor deze oudegedienden maar de meeste van hen zweren bij die owroe soe!! dus blijven steevast voor deze boevenbende stemmen,dus beslissen ze over hun eigen acheruitgang,dat is een feit als een geit dus slikken maar.


  Maak melding

 3. Dachten jullie dat zoveel Surinamers voor de “fun” in holland zitten? Het is hosselen en hopen dat je op je ouwe dag genoeg bij elkaar hebt om terug te keren.


  Maak melding

 4. wat deze oudgediende niet moeten vergeten is dat de gene die hun geld hun pensioen in waarde heeft laten dalen niet weer aan de macht komt anders heb je helemaal niets.


  Maak melding

 5. @Akuba
  Vermeld ook ff dat de pensionen niets waard zijn omdat onder bewind de inflatie gigantisch was en er niet aangepast werd. Dat in die tijd de persione reserves voo een groot deel slecht zijn beheert en voor een nader deel door de regering (bewind dus) zijn ingepikt.

  Kritisch zijn mag. Maar leugens en halve waarheden daar is niemand bij gebaat.


  Maak melding

 6. Ik maak mij geen illusie, dat ik het na mijn pensionnering wel zal redden. Ik maak mij nu al op om weer wat anders te gaan doen. Do what you can with what you have.

  Na bijkans 42-jaren werken voor de staat is het wel schandalig dat je a.h.w. wordt veroordeeld tot de bedelstaf.

  Er respectabele gewezen officieren van politie, die moeten doen metlotenverkoop en of een baantje in de casino. Wanneer komt zo iemand dan aan zijn wel verdiende rust??


  Maak melding

 7. Du, jij hebt een groot probleem! Niemand zal jou uit die droom kunnen helpen.

  Ik stel voor dat je door de straten van Paramaribo gaat rondrijden in je soundtruck.
  Hier bereik je maar a very vieuw, die het goeddeels toch zonniger zien.


  Maak melding

 8. Front aan het bewind…. zonder joke. serieus…….. vraag een jeugdige wat zij denken over Su…..over Su geen antwoord….Jij krijgt te horen ik wil weg uit Suriname.

  Beleid Front Suri’s moeten weg als jaren ’70 het liefst massaal…en wat denk jij if Holland smeer duku…mi-boi…dan mogen jullie massaal vertrekken om als je oud geworden ben als pina dagu terug te gaan naar land van geboorte.


  Maak melding

 9. Inderdaad vindt nu in Su een registratie plaats van gepensioneerde surinaamse ambtenaren.Echter is men in Su( tot nu toe )in gebreke gebleven mogelijkheden tot registratie van personen behorende tot deze doelgroep, in het buitenland(o.a. Nederland)te creeren.Ik ben het afgelopen jaar intensief en heel breed bezig geweest in Su.,alsook hier(in Ned.)t.b.v. deze doelgroep, waartoe ik ook behoor.
  Ik heb kosten,moeite noch tijd gespaard dit probleem in de publiciteit te brengen en aandacht hiervoor te vragen, met als doel: adequate oplossing.Ons probleem is echter samenbundeling.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.