Bodyscan voor Surinaamse luchthaven is optie

22

PARAMARIBO, 28 jun – Het installeren van een bodyscan op de Johan Adolf Pengel luchthaven is niet uitgesloten. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Hoewel er medisch wat bezwaren kleven aan gebruik van de bodyscan, is het ten minste het overwegen waard. De strijd tegen de drugshandel is een regelrechte oorlog.

Nu gebleken is dat nog aardig wat slipt door de huidige systemen, is de bodyscan minstens een optie. “Er zijn voor- en nadelen. Wij gaan voor het model van het vervangen van menselijke zwakke schakels door instrumenten, zoals camera’s. Als deze systemen niet werken, gaan we de bodyscan in overweging nemen”, zegt Santokhi. Er zal nog wat onderzoek worden gepleegd.

Dat is nodig met het oog op mogelijke bestralingsschade bij onder meer zwangere vrouwen. “We zullen ons goed laten adviseren door internationale instituten over schadelijke effecten op de gezondheid van personen”, aldus Santokhi. Ook moet de wetgeving worden aangepast. Naar alle waarschijnlijkheid zal de scan met buitenlandse hulp worden aangeschaft, als het zover komt. Een groot deel van het materieel in de drugsbestrijding wordt via donorhulp aangeschaft. Binnen de justitie wordt er vanuit gegaan dat de drugssmokkel voornamelijk een probleem is van de importerende landen.


22 REACTIES

 1. Die medische bezwaren, minister, zijn door het buitenland al lang naar het rijk der fabelen verwezen. Alleen voor zwangere vrouwen zóu, ik zeg ZOU, er een uitzondering gemaakt kunnen of moeten worden. Ik ga er niet vanuit dat iedere vrouwelijke passagier zwanger is (of ze moeten een dikke buik van andere dingen hebben). En die bodyscan staat al ingepakt en wel op Schiphol om vervoerd te worden naar Su. Maar omdat de politiek hier nog 40 jaar achterloopt, moet er eerst “gepraat” worden. U weet dat de huidige systemen niet werken, dus waarom dat getreuzel? “Er moet eerst nog wat onderzoek gepleegd worden”. De onderzoekresultaten uit Nederland liggen in de derde la links onderin van uw bureau, minister. Maar zullen buiten de partijpolitieke belangen wel andere belangen spelen, ben ik bang. De wetgeving zal moeten worden aangepast, dus dat kan nog drie jaar duren voordat die scan er staat.


  Maak melding

 2. Gebruiken Dat Ding,
  Suriname heeft toch een overeenkomst met de Vs/DEA en de NL regering.
  Body scan syst zijn reeds in gebruik in de Vs, Israel, Nl etc.
  Waar wachten jullie dien het verzoek in en laat de nodig training plaats vinden, pas de wetgeving aan, en laat geen sexmaniaken achter de machines plaats nemen, maar houd de muilezels aan.


  Maak melding

 3. Een optie? Wat denkt u van NOODZAAK? Su. kan zich niet permitteren achterover te gaan leunene en wachtn wat ervan komt. Zelfs met een bodyscan ! Er zijn altijd lui die door de mazen kruipen, want als iemand toestemming krijgt om buiten de scan door te kunnen lopen , kan t gebeuren, t Systeem op Zandereij is zo lek als een mandje, waarbij t principe van money talks gehanteerd wordt. En datis niet alleen maar een gerucht, gezien de onderschepte transporten.
  Su. moet ervoor zorgen dat t ijzer gesmeed wordt terwijl t vuur heet is en t vuurlaten branden ,en zo alert blijven om drugsbazen bij te houden. want die zitten echt niet te slapen als t om hun belang gaat.
  Wat betreft de mogelijke schade bij zwangere vrouwen , daar moet inderdaad aan gedacht worden, en opgelost worden. Hoe weet ik ook niet, aangezien ook zwangere dames, ondanks gevaar voor t ongeboren kind, laten zich toe verleiden tot dit soort ongure praktijken.


  Maak melding

 4. Nou meneer santhoki ,waar was je toen FENE zei dat hij dat niet op zanderij wil?Dat hadden die bakra,s al lang aangekaard.Maar FENE zijn NEE TATA.Dat is voor mijn geen optie.Ze moeten die drugsmarkt gewoon vrij geven dan gaat hij in prijs dalen.SUCCES


  Maak melding

 5. Of de minister weet niet wat de bodyscans op schiphol doen of hij hoopt mensen te belazeren met dit verhaal.
  De airport of security scan of te bodyscan is geen MRI-scan en het is ook geen CT-scan.Het ziet geen bolletjes in mensen hun ingewanden.Het probleem bolletjesslikkers wordt niet met een bodyscan opgelost.

  http://www.boston.com/news/globe/ideas/brainiac/airport_xray_scanner-thumb.jpg
  http://www.privacyinternational.org/issues/cctv/bodysearch.gif
  De bodyscan ziet alleen door je kleren heen.Het is bedoeld om fouillren overbodig te maken.Het is bedoeld om te controleren of je geen wapens of drugs onder je kleren hebt verborgen.
  Wat onder de huid zit kan het niet zien.

  Zelfs A sa go kreeg geen mri of ct scan ,maar de gewone blijf hier zitten en poep maar een paar dagen achter elkaar.De bodyscan op schiphol kon niet zien off jolanda wassenaar bolletjes had ingeslikt.

  Santokhi vertel dus geen verhalen over bodyscans en schade.
  Want ook die schade treedt pas op bij mri en ct scans.
  Verwar bodyscans op schiphol niet met mri of ct scans in het ziekenhuis.


  Maak melding

 6. Die bodyscan moet in Suriname verboden worden. De bodyscan ziet alleen door je kleren heen. Die mannen zullen van die naakte dames watertanden en het kan je vrouw ook wezen. Alle stralen zijn schadelijk en het is niet goed om elke jaar onder die apparaten te lopen. Wie gezond wilt blijven, zit dan beter thuis. Hebben we nog zoveel drugs in Suriname? In het belang van Suriname, leveren jullie alle drugs in en laat het vernietigen. Geld maakt meer kapot dan je denkt. Wees tevreden wat je hebt, blijft bij de eigen vrouw en kinderen en wees gelukkig.


  Maak melding

 7. Een nog betere optie is dat het gedoogd drugsbeleid van Holland door wereld wordt veroordeeld en aan banden gelegd. Al dat geschreeuw komt anders erg huichelachtig over. Wil de wereld wel van die rotsooi af?


  Maak melding

 8. Sandokie moet een bodyscan maken van zijn hersenen. Waarschijnlijk is dat bovenkamertje zo goed als een pinda.

  Als nederland al eentje heeft waarom moeten wij het aanschaffen. denk na lummel!
  Deze malloot wil weer natuurlijk nederland een pleziertje doen.

  Echt dom van deze nep surinamer. Sandoppie moet zelf vervolgd worden voor hoog verraad.


  Maak melding

 9. als ze de body scan invoeren dan worden de grote jongens nog rijker want dan worden de spullen duurder. en die kleine mannen worden hard aangepakt. kleine worden kleiner en grote worden groter..
  al weer het oude nieuws..


  Maak melding

 10. @mooi tori
  Naar mijn weten wordt de bodyscan wel degelijk ingezet voor bolletjes slikkers. Vergeet niet dat dergelijk apparaten instelbaar zijn en zo minder of meer indringend vermogen hebben. Zie ook.
  http://www.elsevier.nl/nieuws/nederland/artikel/asp/artnr/104132/index.html
  http://www.prescan.nl/f1b37d16-9158-4c7d-b8ab-c76742fc3b1c.aspx?Lang=nl-NL
  http://surinaams.caribiana.nl/innederland/car20061612_bodyscan.html

  Dus laten we de niet mooie toies maar vergeten. Je wordt straks gewoon gepakt. Gelukkig.


  Maak melding

 11. Ik hoop dat Mooi Tori gelijk heeft, noso mi no de.

  Rontgenstralen lijken mij zeker zeer risicovol, en niet alleen voor zwangere vrouwen…

  What about onschuldigen die niet het risico willen nemen zich te laten bestralen door de bodyscan??

  Zij die er belang bij hebben zullen deze gevaren natuurlijk verzwijgen.

  Santhoki, neem het heeel goeg in overweging.


  Maak melding

 12. Begrijp niet hoe deze wereld werkt. Men concentreed zich alleen kakerlakjes (bolletjes slikkers) die verboden drugs transporteren. Waarmee zijn we bezig? We weten waar de nesten zijn zoals in Afghanistan / Columbia maar op een of andere manier durven de Americaanse en zo ook de Nederlanderse legers deze niet te vernietingen. De vraag is waarom?


  Maak melding

 13. Het plaatsen van een bodyscan kunnen we toejuichen.Wordt het dan geen tijd om de aankomsthal eerst af te bouwen.
  Iedereen roept wat,maar het oude geraakt in verval.Probeer het ene project af te maken en daaarna storten op het andere.


  Maak melding

 14. Hahaha, soso lafoe joe kang lafoe a minister foe J&P, want die verteld een verhaaltje voor het naar bed gaan voor de josjosies.Zelfs deze kleintjes geloven hem niet meer., te eentonig en al lang achterhaald. Hij moet ook goed gescand worden das zeker.


  Maak melding

 15. Maken jullie grappen hij is de enige min. made by Holland.

  Jij moet dan: kunnen begrijpen >> hij heeft een behoorlijke reserve pot.>>> i..jaaaaa boi

  Hij kan gewoon: druk op de knop en bedrag noemen: en let op hij heeft.

  Zijn team song is HUP HOLLAND HUP.


  Maak melding

 16. @ Mooi Tori, je hebt de klok horen luiden maar je weet niet waar de klepel hangt. Waarom medische bezwaren tegen een scan die alleen door je kleren heenkijkt, domoor? De nieuwe scans kunnen wel degelijk IN het lichaam kijken.


  Maak melding

 17. Die twee idioten neus en blaka bakra verstaan weer geen nederlands.
  Het zijn juist de nieuwste scans die alleen door je kleren heen kijken. Het zijn die oude brute rontgen apparaten die je kapot straalden en je botten toonden.

  http://www.daylife.com/photo/0eG771q28ubtf
  Wanneer je door dit apparaat op schiphol gelopen hebt, zien ze je ingewanden niet.Het is bedoeld om lijfvisitaties overbodig te maken.
  Terwijl ik nog schrijf verwar dat apparaat op die foto niet met mri of ct scans, komen die twee idioten onbeschoft doen.Neus die gaat zover om ook nog erbij een url naar privatescan te plaatsen die precies die mri en ct scan gebruiken.Terwijl ik nogmaals gezegd heb die airport scanner niet te verwarren met die mri of ct scan.Men leest gewoon niet.

  Dus als je door dat hokje zoals afgebeeld in die foto gelopen hebt, moet je je niet laten wijsmaken dat ze gezien hebben dat je bolletjes geslikt hebt.Ze kunnen dat niet zien.Als ze dat zeggen dan bluffen ze om je reactie te zien.

  Als je bent afgevoerd naar een kamertje waar een verpleegkundige aanwezig is en er een c-boog scan staat waar ze een rontgen foto maken. dan hebben zien ze of je bolletjes geslikt. Het maakt dan een cirkelvormige foto van ongeveer 25 bij 25 cm.Niet een foto van je heel lichaam.

  Dat rontgen apparaat haalt niet weg dat ze je alsnog aanraken, betasten etc wat tot ergernis leidt over die 100% controle.
  Omdat betasten tegen te gaan pleitte men voor die scan waar ze door je kleren konden zien en ze je dus niet hoeven aan te raken.
  Maar voor die bolletjes hadden ze een c-boog scan, die ze ook Hato luchthaven op de antillen hadden staan, eerst op schiphol oost staan.Vroeger werd je aangehouden en moest je er naar toe gebracht worden om te scannen.Daar beweerde die ene vrouw een miskraam gehad te hebben.
  Niet iedereen krijgt c-boog scan.Alleen als ze je verdenken ,na al hun vraagjes, wordt je volgens mij afgevoerd naar beneden dacht ik,ik ben zelf nooit daar gebracht, voor c-boog scan.
  Ze hebben die c-boog scanner nu naar pier G gebracht begrijp ik.
  Het is geen apparaat waar bij mensen gewoon blijven staan alsof er niks aan de hand is, het staat niet in een openruimte waar je samen met iedereen en de douane staat.Dat zou gewoon gevaarlijk zijn.

  Of men nu deze maand, vraag die twee idioten maar, een mri of ct scan heeft geplaatst op schiphol weet ik niet.
  Dat ziet er trouwens zo uit http://www.mic.ab.ca/mri/images/MIC-4.jpg
  Wie heeft zo iets op schiphol gezien? Zeg het maar.
  Wie door zo een ding is gegaan zeg het maar.

  En laat Neus en die domme blaka bakra jullie niet belazeren met dat verhaal dat die scanner om die eerste foto bij te stellen is om je ingewanden te zien.Het is niet waar.
  http://nctb.nl/publicaties/Nieuwsberichten/2007/nieuwe-security-scan-op-schiphol.aspx


  Maak melding

 18. De mensen van A Sa Go zijn weer thuis.
  Lees hun verhaal op dbsuriname.

  Bodyscan?A sa go is gescand en toch aangehouden.Ondanks schiphol zowel die scan om door je kleren heen te zien en die c-boog scan
  die rontgen fotos maakt bezit, moesten die mensen toch uit de kleren.

  Die gasten zien niks op die scans hihihi.
  Of ze besparen stroom en doen alsof dat ding aan is.En zeggen dan dat de mensen geslikt hebben en kijken of je protesteert.Wie niks zegt wordt aangehouden.Wie niet overtuigend nee zegt gaat mee.

  In ieder geval zegt het voort.A SA GO heeft geen drugsgemokkeld.Herstel die mensen hun naam. Zeg het iedereen.


  Maak melding

 19. So, it is necessary that you plan your shoe budget before buying one. Thread and stitching – thread used in stitching is always the same as the colour of the leather. Choose not only from the styles of the shoes but also make sure that they ate comfortable.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.