maandag, februari 26, 2024
HomeNieuws uit SurinameOppositioneel politiek blok in Suriname zonder A1

Oppositioneel politiek blok in Suriname zonder A1

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 27 jun – De nieuwe combinatie die alle oppositiepartijen bijeen moet smeden, kan nog niet rekenen op het Alernatief 1, A1. Volgens A1 leider en parlementariër Jiwan Sital is nog geen overeenstemming bereikt over een “aantal belangrijke zaken.”

Onder meer is nog niet duidelijk hoe de belangrijkste regeringsfuncties verdeeld zullen worden bij eventuele verkiezingswinst. A1 dat over twee parlementaire zetels beschikt, wil zich voorlopig afzijdig houden. “We hebben besloten geen ja te zeggen zonder harde en duidelijke afspraken in welk samenwerkingsverband dan ook”, zegt Sital tegenover de Ware Tijd. De kritische opstelling van A1 werkt alle kanten uit.

Samenwerken ten koste van alles, is er niet bij. “Want wij vinden dat politici zich ten dienste moeten stellen van de samenleving en niet van het eigen belang”, aldus Sital. Anders wordt het na de verkiezingen van 2010 een herhaling van de situatie nu: eer regering van politieke eilandjes. De nieuwe combinatie wordt vernoemd naar de NDP van Desi Bouterse.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

20 REACTIES
 1. Naar alle waarschijnlijkheid zit er meer achter dan het wie, wat, moet en gaat invullen. De eisen van Sital voor de invulling van de verkiezbare plaatsen door zijn A-1 in de distrikten is voor de partijen in de zg. “BLOK-COMBINATIE” torenhoog.Het ambieren van een “wipposite” door Sital hebben de anderen het al lang door. Mark my words.


  Maak melding
 2. de nieuwe combinatie word vernoemd naar de NDP van desi bouterse einde verhaal ik vraag me af waar de D voor staat democratie of dictatoriale, de voorzitter kennende die wil geen tegenspraak dus je komt erbij maar onder onze naam zo gaat hij suriname ook regeren let maar op als dit de echte redenen zijn dat sital niet wil samenwerken vind ik het verstandig want deze oude schurken die gaan het land weer leeg plunderen alles is goed maar niet de rovers bende B.B bouterse en bosje een ezel stoot zich maar een keer ?


  Maak melding
 3. De yankees weten wie mogelijk na hun aanstaande verkiezing de scepter zal zwaaien.

  Waarom zouden wij in het ongewisse moeten worden gelaten.

  Geheimzinnigheid dient immers de transparantie niet. Komop met die hap.

  Geen dieven en korruptelingen meer in het cockpit van Suriname.


  Maak melding
 4. heer Jiwan Sital,

  I love it.

  Kies vooral voor”: ” democratische vrijheid, innige waarachtigheid en respect voor de rechtstaat”.
  Want : “Recht en waarheid maken vrij”.


  Maak melding
 5. Sital is een grote rover die als politicus geen ene moer heeft bijgedragen aan ontwikkeing in Suriname. behalve een grote mond heeft deze man intellectueel gezien niets maar dan ook niets te bieden.

  Deze soort figuren moeten ze ook weren in de politiek, maarja als ze dat doen dan moet men 90% van de DNA leden royeren.En in dienst stellen van de samenleving, dat heeft deze man nog nooit gedaan.


  Maak melding
 6. commentaar leveren is zo makkelijk.welke surinet zou zich graag kandidaat willen stellen bij a s verkiezing in suriname.geen een
  geen van deze willen hun nationaliteit inruilen voor een surinaamse.dan moet je ze horen.
  offer is zwaarder dan woorden/daden.deze hebben hun bekkie vol met zaadjes en willen dit niet los laten.

  deze zijn de dooie helden of te wel lafaards


  Maak melding
 7. @posting nummer 9 het is jammer jij nooit met argumenten mij tegen spreek het zo van karakter tonen als jij mij met feiten en argumenten tegen spreek dan kan ik een een discussie met jou aangaan maar jij kan dat niet het wat jij wel kan is mij voor dom uitmaken of lafaard maar ik vind dat wie dan ook het opneemd voor een moordenaar als bouterse mij nooit kan uitmaken voor een lafaard kan jij mij mij uitleggen waarom bouterse nu suriname goed voor suriname zou zijn en toen niet en kan jij mij aangeven wat de voordelen zijn van de staatsgreep en wat zijn we opgeschoten met die revo nu wil ik een discussie met jou aangaan vertel mij in jou woorden woorden wat de voordelen zijn geweest van die coup ik zal jou een ding uitleggen de wereld moet niets meer van mensen alls bouterse en stel nou hij wind de verkiezing en de wereld wil niet samen werken met iemand die bloed aan zijn klauwwen heeft wat dan kijk nou een keer erder dan jou neus lang is


  Maak melding
 8. #3 is kennelijk in loondienst om hier een hoop .. te lopen verkondigen. Als hij/zij de mening is toegedaan dat het goed gaat met vooral die mofinawangs, dan moet dat maar zo blijven.

  Meer dan ooit is het nodig dat wij die harsenen bij elkaar te steken om dit land voor eens en voor altijd uit de smurry te halen.

  Alleen met vereende krachten zullen wij het redden, anders niet!

  Het primaat over dit land berust bij alle Surinamers en zij die begaan zijn met het lot van de have nots.

  Ik wordt ook een keer moedeloos om steeds maar in mijn zak te duiken om deze of gene behulpzaam te zijn.


  Maak melding
 9. Nieuwe politieke Blok staat voor niets, dan alleen het veilig stellen van eigen belang.
  LANDS EN VOLKS BELANG gaan ten alletijde voort in een Democratie.
  Heer Sital Wees op Uw hoede, Houd de Principe voor veilig en democratic Suriname HOOG!!!!.


  Maak melding
 10. @posting nummer 9 ik zal jou even voor zijn ik bedoel klauwen en verder, dat gezegd te hebben wil jou nog een aantal dingens onder jou aandacht brengen bouterse gebruik die domme massa heel slim hij is nu bezig politieke draagvlak te zoeken voor het geval hij word veroordeeld als het buitenland niet met jou wil samenwerken of met een regering die onder bouterse zijn leiding is vraag ik me af of het een goede keuze zou zijn als het surinaamse volk voor deze moordenaar gaat kiezen dan krijgen ze de lusten en ook de lasten iemand die keer op keer heeft bewezen dat hij geen moer van politiek weet maar alleen glade praatje heeft waarmee hij die domme massa inpakt maar deze zelfde domme massa is de tijd vergeten waar je niet mocht demonstreren de persvrijheid vakbonds rechten werden toen geschonden de democratie werd aan de kant gezet en nu maakt hij van de zelfde democratie (gebruikt)of misbruikt om zo politieke macht te krijgen die mensen die met bouterse samen werken hebben willen snel rijk worden stelen en wegwezen als je kijk dat mensen als alibux en bosje twee grote schurken weer een gooi doen naar de macht is het te gek voor woorden dat een volk nog een keuze gaat maken voor deze twee schurken maar ik hoop dat bouterse veroordeeld word en de rest van zijn leven doorbreng in boma gevangenis . als je het opneemd voor een moordenaar en iemand die jou land economisch en moreel kapot heeft gamaakt een dictator een drugs dealer en tegen mensen zeg dat ze dom zijn omdat ze niets van deze man moeten hebben dan vraag ik mij af of ik jou nummer9 dan serieus moet nemen ik denk an niet want nog steeds wacht ik op het antwoord wat zijn de voordelen voordelen van de revo van bouterse nul niets blijf slapen


  Maak melding
 11. Mijn antwoord is bij pinto,ik leef niet in het verleden,Met een Lafaard als jouw @DU,valt er niet te discusseren je bent gewoon ziek.jij haalt dingen door elkaar,je kop is wit tot je bart. het is voorbij LET A FAYA GI A OWRU SHU.


  Maak melding
 12. In nedereland hebben wij 5 december dan is het sinterklaas.
  Een kind hou van 5 december oftewel sinterklaas dan worden er cadeautjes weggeven door Sint.
  Bij een kind gaat het verder om snoepjes.
  Een kind is te manipuleren, door een kind een worst voor te houden met patat, of een bordje tayerblad.
  De keuze is snel gemaakt.
  Als ik het kind wegwist en daarvoor in de plaats invuld het volk van suriname en bij sinterklaas het politieke bestel in Suriname , is het een soortgelijke situatie.
  Het volk van suriname zou wakker moeten worden zich niet meer als kind moeten laten behandelen, maar innitiatieven ontwikkeld en vergelijk het program van de combinaties.
  Suriname staat aan de vooravond van economische groei.
  Maar moet ook gekeken worden welke combinatie zou beter zijn voor Suriname en ook inrelatie tot de economische groei.
  Geen corrupte bende. Geen crimineel enz..
  U het volk van suriname moet die keus maken laat dat niet afhangen van Sinterklaas die u een worst voor houdt laat u niet als een kind behandelen


  Maak melding
 13. Du… no voorzeer din ontmasker you likie wan zogenaamde dubbelganger wan ekte dubru mofo gong.
  Een Nepper dus….e tja din ai boi…a bun unu sabie


  Maak melding
 14. Een middenblok waar de A1 deel van uit zal maken zal lang niet zo gek zijn. Dit zal het zetelaantal die Front zal behalen, minimaal houden.

  Op naar de 40 zetels!


  Maak melding
 15. Awarie @DU,zelf UNUSABI heeft het door welke ziel je bent,het is niet ver meer mi boi.my gy 2 maanden rust no mi doro baka.

  UN WERY<UN WERY<WO BROKO< NA BIGYSWERY


  Maak melding
 16. maandag 30 juni 2008

  Volgens A1 leider en parlementariër Jiwan Sital is er nog geen overeenstemming bereikt over een aantal belangrijke zaken. De negatieve reactie van Jiwan Sital om samen met NDP2008 de kar te trekken naar vooruitgang & ontwikkeling mag niet als een verrassing gezien worden.

  Zoals wij uit het verleden kunnen putten is Jiwan Sital en consorten altijd een dwarsligger geweest in het collectief. Komt tijd komt raad, niets komt voor zijn tijd. Wanneer het zover is zal Jiwan Sital als voorheen, na het rebelleren back to basics zijn, zich weer aanmelden als de verloren zoon en de deur van de NDP2008 zal te allen tijde voor de A1/ Jiwan Sital open staan. En voor alle opbouwende waarachtige Surinamers.

  Ps.
  Mijn mening/waarneming is dat A1 onderleiding van oud-militair Jiwan Sital gaat flirten met PVRS onderleiding van Zakenvrouw Grace Boldewijn en oud-militair Chas Mijnals.

  Mijn politieke analyse in deze is, dat na een beklonken samen werking tussen deze twee oud militaire kameraden(bondgenoten) Jiwan Sital (A1)& Chas Mijnals (PVRS)een gedegen samenwerking in het vooruitzicht is, met de NDP2008 onder leiding van oud-militairbevelhebber D.D. Bouterse e.a.!

  patriot


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES