Surinaamse brassband voor de rechter

20

Justitie heeft dinsdag bij de rechtbank op Schiphol anderhalf jaar gevangenisstraf geëist tegen vier leden van de Surinaamse brassband Parbo. Volgens de officier van justitie was de band een dekmantel voor drugssmokkel.

De groep werd op 29 maart op Schiphol aangehouden. Zeven bandleden hadden 425 bolletjes met in totaal ruim 3,5 kilo cocaïne geslikt, meldt AT5. Volgens de zender noemde de officier Parbo “geen brassband maar een bolletjesband“. Het was de tweede keer dit jaar dat op Schiphol een Surinaamse brassband werd aangehouden. De eerste groep koperblazers is inmiddels in zijn geheel veroordeeld.

Deze maand was het voor de derde en vierde keer raak. Zo liet de marechaussee vorige week nog weten dat zeven leden van een ‘culturele groep’ uit Suriname waren opgepakt op verdenking van cocaïnesmokkel. Een paar dagen eerder zouden veertien van zestien leden van een brassband bolletjes cocaïne in hun lichaam hebben gehad.


20 REACTIES

 1. goedzo , nu kunnen ze even aan de rechter laten zien en horen , hoe goed ze kunnen blazen . keihard aanpakken die gasten ,en niet steeds zeggen dit doen ze uit armoede . als ze werkelijk arm zijn, en niks te eten hebben ,geen werk bebben ,geen grond hebben ,dan zeg ik je,suriname is suriname ,waar je hoe dan ook een stukje grond kan huren met het zelfde geld waarvan je de drugs hebt gekocht om iemand anders z’n kinderen kapot te maken .


  Maak melding

 2. Volgens RTL nieuws heeft de band enkel 1 trompet en 2 drums meegenomen en is dan van een “echte” brass-band geen sprake.Op de vragen door de Rechter., om in het Surinaams te zeggen., ding mang plata nanga lafoe bij het horen van “hun” verhaal.Zelfs de journalisten ter plekke hebben erom moeten lachen.Het zijn ordinaire drugs smokkelaars die “gasten”.


  Maak melding

 3. Ondanks al deze info ,is t wachten op t volgende bericht dat er weer een groep of mensen is/zijn aangehouden. Niet omdat ik zwartgallig ben , maar omdat er nog steeds lui zijn die er in blijven geloven , dat ZIJ DIE ENE kunnen zijn om onopgepakt door te komen, terwijl dit zo niet werkt. Al helemaal als ze zijn gebrainwashed door een “bonuman”, met z,n tapu lariekoek, om de mp op Schiphol te verblinden, en t spul onzichtbaar te maken voor de bodyscan. Geloven in eigen kunnen , graag en ja , maar niet in t geval van bolletjes slikken. Bling bling , rijkdom , luxe en status hebben , t is allemaal zo betrekkelijk, vrijheid is veel meer waard dan materiele zaken. M.n moeder zaliger hield ons altijd voor: van hard werken en een eerlijke boterham verdienen ga je niet dood, hooguit heel moe , maar dat is goed, want dan heb je geen tijd om je met rottigheid bezig te houden. Tenslotte is t nog altijd zo : easy come, easy go,en als t weg is , dan maar van voren af aan beginnen.


  Maak melding

 4. Wanneer gaan die surinamers met gelijke munten terugbetalen???

  Er wordt dagelijks veel XTC en hasj Suriname ingesmokkeld. Hoogtijd dat er een analevisitatie op zanderij komt.


  Maak melding

 5. Parbobierbrouwerij maakt bekend dat het niet Parbo brassband is en dat hun brass band ook lekker in Suriname zit.
  haha. Het houdt maar niet op.
  Die gasten hebben gewoon gelogen van Parbo te zijn.


  Maak melding

 6. Ze zullen anders roffelen met trommel en cymbalen,over hun bolletjesband.Gij zult niet liegen.en anderen ten onrechten hun namen gebruiken


  Maak melding

 7. @ #7

  Dat is dus die achterlijke gedachte die sterk heerst in Suriname. Men vindt dat hun steeds onrecht wordt aangedaan en willen ‘met gelijke munt terugbetalen’. Terwijl de bewijzen op tafel liggen dat ze in de fout zijn gegaan!

  En ineens is het OK om NL met Suriname te vergelijken! Oh please, appels met peren want ontwikkeld land versus ontwikkelingsland. Wat NL doet moet Su ook doen, zo kinderachtig… Daarom is er nu een visumplicht, voor zogenaamde ‘niet ingezetenen’, dus ook voor geboren Surinamers die elders wonen maar ondertussen wel jaarlijks 30 miljoen naar Suriname overmaken want de mensen pinaren!

  Wie raak je met deze zogenaamde ‘met gelijke munt terugbetalen’ maatregelen? De mensen die het goed met je voor hebben? Want reken maar dat je die bakra’s daar echt niet mee treft, jullie idiote regels om ergens genoegdoening te vinden. Geen wonder dat het land niet vooruitkomt.


  Maak melding

 8. Gelijk heb je Ex Pat,

  In Suriname kijken ze zeer negatief naar Nederlanders of Surinamers met een Nederlandse nationaliteit. Surinamers met een ander nationaliteit worden gezien als buitenlanders. De trots waarmee men hier leeft is zeer groot, al worden ze leeggeplunderd door de beleidsmakers.

  Wat men niet moet vergeten is dat Surinaamse Nederlanders die zogenaamd met de XTC pillen suriname binnen wandelen nooit aangehouden zullen worden met het huidige beleid dat gevoerd wordt in Suriname. Deze XTC smokkelaars worden opgewacht door hoogwaardigheidsbekleders of hun handlangers. Deze zullen nooit anaal/vaginaal onderzocht worden zoals Datravisie dat voorstelt. Deze gasten zullen nooit langs bodyscans lopen. En dat komt omdat het netwerk van drugshandel in suriname ook gekoppeld is aan overheidsambtenaren zoals ,douane,mp,militaire,politie etc.

  En nu de vraag, is het zinvol om datgene in te voeren in Suriname wat Schiphol heeft ingevoerd?


  Maak melding

 9. helemaal eens met @#10 {Ex Pat} .Laat ze dit alleen voor de figuren sla datravisie op zanderij invoeren dan heeft onze geliefde suriname geen last van het verdere ontwikkelling .En datravisie denk je echt dat 1 de hollanders zo dom zijn als jij ,om hun X.T.C in suriname te gaan verkopen voor S.R.D ,die alleen maar in suriname het waarde heeft ?{dit is niet slecht bedoelt voor de mensen in suriname die heel hard werken voor dit zelfde S.R.D,maar voor de mensen als datravisie , die niks doen , en altijd een grote mond heeft op mensen ,die wel iets probeerd te doen voor het land}, en 2 Dat ze eerst een ticket richting suriname gaan kopen en dan vervolg naar Amerika en andere landen hun smokkel praktijk door zullen zetten ?, wetende dat suriname bekendstaat met drugssmokkel ,en de controle op alle vluchten die vanuit suriname waar dan ook terwereld naar toegaat strenger wordt gecontroleerd ? zo dom kan alleen maar datravisie en zijn aanhang zijn .


  Maak melding

 10. Surinamers Surinamers Surinamers!!!!!
  Jullie maken het gewoon moeilijk voor andere mensen die normaal op reis willen gaan.

  Waarom zijn we zo hebzuchtig????? Dit is gewoon een Surinaamse kwaal:hebzucht en jaloezie.

  Bigi ketie, dirie wagie, bigi oso, mooi krosi

  Jammer!!!!


  Maak melding

 11. Datravisie:

  Ik denk dat je niet kan wachten om in de rij te gaan staan voor een anale visitatie in suriname door alle MP’s. En als jij de “controle” achter de rug heb ga direct bij Bouta en zijn handlangers op bezoek voor de echte visitatie. Ik hoop dat ze daarvoor wel een condoom gebruiken.


  Maak melding

 12. @Ex Pat.
  Datravie geniet blijkbaar van de controle want hij wil tijdens zijn vakantie zowel op Schiphol als op JAP … gevisiteerd worden. 😉

  Sommige sukkels schrijven iets op zonder na te denken.


  Maak melding

 13. brassband parbo/drumband nederland
  is een trend dat overal in de wereld de belangstelling geniet.dus dit is niet special een surinaams ding

  de staat nederland mag van mij de boel opsluiten man.anders leren deze koebeest het nooit.

  het feest gaat lekker niet door in rotterdam.ook andere groepen zijn op schiphol aangehouden plus de gemeente weigert een vergunning te geven.dit is een dure les.geen enkele bolletjes slikkers komen muziek maken op de wegen van rotterdam.
  klaar is kees en wie wil mag boos worden,niks te make nanga dem


  Maak melding

 14. Ex Pat.
  Ik ben het volledig met u eens. Het is jammer, dat de onschuldigen de dupe worden van de stommiteiten van onze landgenoten.
  Zelf ben ik niet tegen de 100% controle maar wel van de mensonterende wijze waarop de controle plaatsvindt. Alle protesten van zowel burgers als de surinaamse regering worden met deze grootschalige drugsvangst in 1 keer van de tafel geveegd. En terecht.
  Ik vind het alleen jammer, dat ze hier zijn opgepakt, het had op de luchthaven van Sur. moeten gebeuren zodat ze in de gevangenis van Sur. konden belanden. De dealers en hun handlangers weten hoeveel kwaad dit spul aanricht en toch zetten de koeriers hun eigen leven op het spel om het spul via hun lichaam te smokkelen.Ik kan geen medelijden hebben met zulke mensen als je bedenkt hoeveel jongeren kapot gaan aan dat spul.En te bedenken, dat moeders en vaders zich ook hieraan schuldig maken zonder zich af te vragen wat zij ervan zouden vinden als hun kind(eren) aan de drugs zou(den) geraken. Opsluiten die gasten.


  Maak melding

 15. Vrijheid van meningsuiting:
  De bevolkingsgroep die 1 juli viert is in 95% van de gevallen bij drugssmokkel betrokken.
  Zij zijn ook degenen die het hardst schreeuwen om afschaffing van de 100% controle. Het gedeelte van deze bevolkingsgroep dat zich niet schuldig maakt aan drugssmokkel wordt dan ook onevenredig hard aangepakt op Schiphol. Gebruik de 1 juli viering om binnen uw bevolkingsgroep op te roepen zich verre van alle soorten drug te houden.
  Ik als Surinamer vind het vervelend als vreemden ons land voor drugland aan zien.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.