zaterdag, juni 22, 2024
HomeNieuws uit SurinameGereserveerdheid Surinam Airways is boemerang

Gereserveerdheid Surinam Airways is boemerang

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 jul – De gereserveerde opstelling van de SLM als het aankomt op het doorspelen van bedrijfscijfers, kan op den duur in eigen nadeel werken. Dit zegt minister Richel Apinsa van Transport Communicatie & Toerisme, TCT. Haar verzoek om cijfers over de financiële staat van de SLM, wordt maar niet ingewilligd. Dit werkt frustrerend.

Signalen vanuit het bedrijf zelf dat er subsidie nodig is, kunnen zo moeilijk worden geplaatst. Toch zijn de cijfers hard nodig. “Ik moet goed ingevoerd zijn in de materie om de discussie binnen de regering aan te zwengelen”, zegt Apinsa tegenover de Ware Tijd. Vooral de hoge brandstofprijs speelt het bedrijf parten. Volgens Apinsa is subsidie zonder meer gerechtvaardigd.

De SLM moet behouden blijven als national carrier. Het uitblijven van de cijfers wordt dan ook als gemis ervaren. In het parlement is vaker kritiek geleverd op de geslotenheid van onder meer de SLM. Onderbouwd debatteren over het management bij de staatsbedrijven zou worden beperkt door die geslotenheid. President Ronald Venetiaan en minister Hildenberg van Financiën lopen bepaald warm voor subsidie aan de vliegmaatschappij.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

22 REACTIES
 1. Wie belazert wie?

  Op zaterdag 21 juni..stond in de West…

  SLM’s Jessurun:
  Op dit moment speelt subsidie geen rol

  Henk Jessurun, directeur van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM onderkent in een vraaggesprek met De West, dat alle luchtvaartmaatschappijen op deze aardbol voor wat betreft de financiering van de olierekening een aanzienlijk probleem hebben. Ook beaamt Jessurun, dat indien de prijs voor een barrel ruwe aardolie op de wereldmarkt blijft stijgen dat ook voor de SLM vervelende consequenties kan hebben. Echter is het volgens Jessurun nog niet zo, dat de SLM zich momenteel in een positie bevindt, waarbij ze om subsidie hoeft aan te kloppen bij de overheid, haar grootste aandeelhouder.
  Jessurun vindt het woord ‘subsidie’ een beetje onprettig in de oren klinken en vindt, dat indien er om hulp wordt gezocht bij de overheid er liever gesproken kan worden van een zachte le-ning of een kapitaalinjectie in het belang van het behoud van het bedrijf. Op dit mo-ment moet er volgens hem een formule gevonden worden, waarop er dan gezegd kan worden wat er precies nodig is. Zover zijn we volgens Jessurun op het ogenblik nog niet met de SLM.

  Dus het lijkt alsof de minister graag subside wilt geven aan een bedrijf dat geen subside wil. hahaha Waarmee is Apensa bezig?
  Van wie krijgt ze haar signalen uit het bedrijf?


  Maak melding
 2. Als de SLM gesubsidieerd moet worden, moeten alle sectoren gesubsidieerd worden.Het mag niet zo zijn dat de belastingbetaler dat zootje bij de SLM moet onderhouden.Sluiten maar de zaak.Die 20 miljoen kan voor iets beters gebruikt worden.Ik hoop dat de regering zijn hersenen gebruikt.


  Maak melding
 3. Duuuhhh!!! Als zij als mini ster geen cijfers boven water kan krijgen , welk gezag heeft ze dan op dit ministerie? Met deze kreet laat ze zien dat zij niks in de melk heeft te brokkelen , laten we mekaar niet voor de gek houden . Ze zit er omdat ac deze post wilde hebben ,koste wat t koste, na liesje anofo; mevrouw apensa zit er voor de kat z,n kont , als invulling van ……. want de touwtjes worden door anderen getrokken. Waar er geen cijfers zijn kunnen ze nietineens met een toverstafje en een toverspreuk uit een hoge hoed getoverd worden.


  Maak melding
 4. Apensa is screaming bloody hell om subsidie, jesserun zegt dat ze nog niet zover zijn.Waarvoor is t geld dan zo dringend nodig op dit moment? Of wil apensa gewoon t geld op de rekening hebben voor als t nodig is? Dringi dresi wakti sieki , no? Of is er geld nodig voor ……….whatever, vul maar zelf in.


  Maak melding
 5. “De SLM moet behouden blijven als national carrier”
  Hoezo en tegen welke prijs? Een organisatie die voortdurend verlies lijdt omdat de struktuur en management far below level is kan nooit kunstmatig overeind gehouden worden. Een ongeneeslijk, doodziek kreupel paard moet door de paardenslager uit zijn lijden worden verlost. Major rules of economics


  Maak melding
 6. een beetje bedrijf kan de cijfers binnen 1 a 2 weken na het einde van de maand presenteren aan de eigenaar!!
  Een eigenaar neemt geen genoegen met halve antwoorden!!


  Maak melding
 7. Een paar jaar terug zou Lufhansa de slm doorlichten ,, wat is er toen gebeurt.

  Nog nooit heeft de slm sinds de 747 is aangeschaft een jaar overzicht getoond of kenbaar gemaakt hoe het reilt en zijlt,terwijl de klm jaarlijks miljoenen winst maakt ook op de lijn zanderij-a’dam.

  Vaak is de slm over geboekt je wordt gewoon naar huis gestuurt..
  Bij een normaal bedrijf wordt onrendabele onderdelen opgeheven personeel wordt doorgelicht en vervolgens inkrimping dus bezuinigt.
  Slm heeft slechts één vogel in de lucht met ontelbare personeel..
  Denk aan vrienden,kennissen,maties,hele parlement ministers die altijd vliegen bij elke vlucht..


  Maak melding
 8. De staat als grootste aandeelhouder in SLM krijgt geen inzage in de papieren? Is er geen Raad van Comissarissen, geen Raad van Bestuur, geen Raad van Aandeelhouder(s)? Wat is dit voor een schertsvertoning? Als deze poppenkast doorgaan is het einde van SLM snel nabij.


  Maak melding
 9. laten wij aannemen dat de slm in nood zit,en vraagt aan de regering venetiaan om steun.is voor de leek een ondenkbare zaak.maar laat mij wat zeggen men weet zeker niet hoeveel miljoenen de slm toen aan de overheid heeft overgemaakt.

  als wij niet op de hoogte zijn van zaken dan maar stil blijven.de luchthaven zanderij en de verschillende toeristenverblijf en hotels in suriname wie heeft dit allemaal gefinancierd.
  de slm heeft meer gepresteerd dan enig ander bedrijf in suriname.
  dit mag wel gezegd worden.

  een bedrijf geef niet aan derden zijn geheimen prijs.mits dit in opdracht van de bevoegde instantie plaatsvindt


  Maak melding
 10. Heel gewoon dood gewoon als zij, bij de SLM wijs en kundig waren hadden zij…. flying on thristy wing’s never …… nooit …..gekocht.

  En nu willen jullie subsidie(bedelen) erbij…mi-boi.. die arme man/vrouw op straat heeft andere problemen als de dag weer begint…hoor.!!!!

  Los de problemen zelf maar op: Jullie hebben zelf in het verleden genoeg lopen liegen en bedriegen, er moet toch een keer een eind aankomen of niet.


  Maak melding
 11. Het wordt nu echt te gek in onze Bananen-republiek met een ….. als pres.

  Wie is de eigenaar/baas van het bedrijf?

  Sarie torie…

  Zwerver

  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

  Pres geef niks zij zijn liegers en bedriegers.
  a.u.b. Pres. genoeg is genoeg laat ze lekker op de zelf veroorzaakte blaren zitten.


  Maak melding
 12. Het mes moet diep erin bij de SLM., van de schoonmaakster tot de politieke vrienden in de leiding ect., ook de zg. ipb moet door de sloop-hamer, anders is het enkel uitstel van executie.


  Maak melding
 13. @ Alex,

  Ik betwijfel ten zeerste wat jij over SLM te berde brengt. Maar laat ik het in het midden laten. Maar dan mag SLM haar slechte naam wegpoetsen door gegevens te overleggen. Laat SLM maar aantonen dat zij veel geld heeft verdiend ten faveure van de staatskas.

  In ieder geval is er iets niet pluis, als zelfs de minister van TCT waaronder SLM resorteert, moet smeken om de gegevens.

  Mijn stelling: Uit de berekeningen zal blijken dat die smeekbede voor $20miljoen flink overdreven was. Wat zou SLM met de rest van het bedrag doen?


  Maak melding
 14. Apensa ziet geen kans het openbaar vervoer te reguleren. Apensa ziet geen kans inzage te krijgen in de papieren van SLM. Apensa ziet geen kans om…. Jongens, kom op nou, in een normale democratische staat was deze minister al lang de laan uitgestuurd. Maar ja, in een anarchie als Suriname blijft dit soort zaken gewoon liggen.


  Maak melding
 15. Alex, ik begrijp je betoog. Maar “derden”? Er zijn geen derden. De Surinaamse regering is the one and only. En deze regering hangt als los zand aan elkaar. Dus wat is het vooruitzicht? Ik wil geen vergelijking maken tussen Staatsolie en SLM, dat zeker niet. En het is juist dat SLM financieel wel degelijk zijn steentje heeft bijgedragen aan de Surinaamse economie. Tot nu. Maar als het water je tot de lippen stijgt, zal je moeten zwemmen… En dan zal de enige aandeelhouder (de staat) een reddingsvest moeten uitgooien. Zo niet: exit SLM.


  Maak melding
 16. jullie zitten allemaal te kaffen op deze regering,maar ik hoop dat wanneer het MAMMOET BLOK van jullie vrienden aan de macht komt in 2010 en zij het ook niet voor mekaar krijgen om het tot een erchtvaardige staat te maken dat er ook commentaar geleverd zal worden,negatieviteit heerst allom binnen de surinaamse gemeenschap en zij die anderen maar weten te beledigen qua uiterlijk kijk eerst naar je zelf oke SAME ON YOU GUYS kritiek leveren daar zijn wij goed in.


  Maak melding
 17. Volgens mij zal de 20 miljoen via de SLM onder bewindsleden worden verdeeld om “PERSOONLIJKE ZAKEN” te regelen en/of kunnen ze gedurende langere tijd reizen “ZONDER TE BETALEN”.


  Maak melding
 18. Een bedrijf dat gesubsidieerd wordt door de overheid geeft geen openheid over haar financiele stand van zaken. Hoe is dat mogelijk.Alleen in Suriname kan dat.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES