Financiële markt Suriname staat op keerpunt

1

PARAMARIBO, 18 jun – De financiële markt in Suriname staat op het punt een belangrijke verandering door te maken. De bijna traditioneel geworden krapte kan aanmerkelijk worden ingeperkt. Deze ontwikkeling heeft veel te maken met de intrede van de Royal Bank of Canada, RBC. De economie kan meeliften.

De hoge kredietrating van RBC wordt meegenomen in de overname van RBTT Suriname. Het wordt dus een stuk makkelijker buitenlands kapitaal aan te trekken. Dat gaat vooral meespelen bij aanvragen voor grote leningen. Die kunnen doorgaans niet of met de grootste moeite worden voorzien. “We kunnen waarschijnlijk op goedkopere wijze aan financiering komen”, zegt directeur Anne Harmsma van RBTT Suriname.

Nu het overnameproces zo goed als afgerond is, is die insteek reëel. De kans op grotere investeringen wordt verruimd en uiteindelijk zal Suriname daar beter van worden. ”Dus als bijvoorbeeld financiering nodig is voor mijnbouw, kunnen wij daar waarschijnlijk eerder op inspelen”, aldus Harmsma. Tegelijk wordt ook een trend gekeerd. Suriname en het Caribisch gebied worden herontdekt door de grotere bedrijven.


1 REACTIE

  1. Teveel geld lenen is ook niet goed. Probeer in ieder geval wel met het geleend geld, de economie te versterken en te vergroten. Anders wordt de staatsschuld alsmaar groter.

    Naast de mijnbouw kan met name de landbouw aardig wat uitbreiding gebruiken (granen, rijst en plantaardige olien). Investeer in dit sector. Er zit genoeg potentie in dit branche, het is duurzaam, geeft werkgelegenheid, is milieuvriendelijk en er is veel vraag op de wereld, waardoor de schuld gegarandeerd weer afgelost kan worden op termijn.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.