zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname beter af met minder algemene banken

Suriname beter af met minder algemene banken

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 18 jun – Suriname zal is economisch beter af met een minder omvangrijk bankwezen. Dit zegt directeur Jim Bousaid van de Hakrinbank. Er zijn nu teveel handelsbanken. Inkrimping door fusie of overname van de kleinere banken door de grotere, moet serieus bekeken worden.

Met name de drie banken in handen van de staat zijn rijp voor een ingreep. Zeker in deze tijd van toenemende vraag naar verfijnde bankproducten, is een efficiënt draaiend bankbedrijf noodzaak. En juist daar schort het aan bij de staatsbanken. “De drie grote banken hebben de overheid al het signaal gezonden dat ze bereid zijn tenminste één bank over te nemen”, zegt Bousaid.

De grote drie, Hakrinbank, de Surinaamsche Bank en RBTT, nemen ruim tachtig procent van de bancaire dienstverlening voor hun rekening. De respons op de vraag naar modernere diensten loopt meer en meer langs de scheiding tussen groot en klein. De vraag is uiteindelijk hoe efficiënt het is bepaalde banken te laten voortbestaan als entiteit. De politiek zal vroeg of laat het antwoord moeten geven.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. Neen brada, zo werkt het niet, hoe meer banken hoe meer concurentie hoe lager de rente voor de klant. Als je de drie genoemde banken het alleenrecht geeft maken ze zeker prijs(rente)afspraken net zoals slm/klm/martinair.


  Maak melding
 2. Als de politiek tenminste verstand.

  Gemiddeld is het i.q. van de politieke figuranten ver beneden het anp waterpeil..
  De meeste zijn ongeschoold/ongeletterd.

  Er is ooit een m.o.p. aangenomen heeft één van de 51 leden het gelezen en begrepen wat er in staat..

  De minister zegd dood leuk,,dat ze niet weet wat ze moet doen op het minsterie,want ze heeft geen kaas van gegeten..
  Dan moet je onmiddellijk opfleuren(zei iemand in het parlement).
  Maar nee goed betaald gratis reizen telefoon auto v/d staat benzine dikke salaris..
  Geef ze een A4 en laat een eigen analyse maken wat er in staat..

  Dan kun je pas lachen..

  succes


  Maak melding
 3. Ik ben het eens met Prik en gedeeltelijk eens met Boussaid.Fusie van de staatsbanken tot 1 nationale staatsbank vind ik ook beter, maar het is voor de concurrentie juist beter dat er meerdere particuliere banken bestaan.


  Maak melding
 4. Dhr.Jim moet dit overlaten aan de markt en geen onzin zitten uit te kramen. of wilt ie soms kartelvorming in Suriname legaliseren onder het mom van “beter functioneren “?

  Ik vraag me echt af waar deze mensen hun diploma gekocht hebben. Dit is pure onzin at deze man zit uit te kramen en wat doen ze in Suriname. Slikken maar en wachten opde volgende blok.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES