Luxe stadion stoelen naar Suriname

29

Ruim vijfhonderd luxe stoelen die tot afgelopen seizoen op de Maastribune van het Rotterdamse stadion De Kuip stonden, zijn momenteel met de boot onderweg naar Suriname en Aruba. Deze Bussiness Seats worden door Feyenoord vervangen, waardoor de oude stoelen een nieuwe bestemming krijgen.

De kampioen van Suriname, Nacional, ontvangt 160 stoelen. De kampioen van Aruba, Britannia, kan 360 stoelen tegemoet zien. De verwachting is dat de stoelen in totaal ongeveer zeventien dagen onderweg zijn en eind juni op hun bestemmingen zullen arriveren.

De clubs op Aruba en in Suriname hopen dankzij de nieuwe stoelen hun inkomsten te verhogen en op die manier het professionele niveau verder omhoog te tillen, schrijft de Feyenoord fansite.


29 REACTIES

 1. Waar blijft onze trots?

  Het handjes ophouden moeten toch een keer afgelopen zijn?

  Wanneer. O wanneer?

  Alle afdankertjes komen hierheen. Als het nou voertuigen, meubilair of uit de tijdse computers zijn.


  Maak melding

 2. Pinto,
  Als jij geld hebt om de clubs nieuwe stadionstoelen te leveren, dan hoeven ze geen tweedehandse spullen te krijgen.
  Dus zeur aub niet over nationale trots en afdankertjes. Het is veel geschreeuw maar weinig wol bij jou.


  Maak melding

 3. Ik kan je vertellen dat deze stoelen niet lang zullen blijven.Kijk hoeveel energie Seedorf heeft gestoken in zijn stadion.het is nu al door diefstal niet om aan te zien.


  Maak melding

 4. Pinto,
  Jij ben een rijke jongen. Wees trots dat je rijk ben want niet iedereen is dat.

  Die bussiness seats stoelen van Feijenoord zijn trouwens hele dure, luxe stoelen, ik zou ze persoonlijk ook heel graag willen hebben. De supporters betalen bijna E4000,– euro per jaar/seizoen om op te mogen zitten. Dat kan jij makkelijk betalen ik niet.


  Maak melding

 5. Typisch Surinaamse reactie. Inplaats dat je blij bent met het aanbod (zoals de Nederlandse club FC Dordrecht dat was met soortgelijke stoelen) ga je klagen dat het afdankertjes zijn…

  Jij zit zeker liever op het beton? Jij LOOPT liever naar Zanderij om iemand op te halen in plaats van een 2e handse Japanner te rijden?

  Ik denk dat je flink op je neus zou kijken wanneer al die “afdankertjes” ineens niet meer beschikbaar zouden zijn. Er zijn maar weinigen die zo rijk zijn dat een nieuwe auto binnen handbereik is (en dan heb ik het niet over een Tata Nano).


  Maak melding

 6. die hollanders denken dat met dit soort gebaar de surinamers dankbaar moeten zijn.je ziet ook dat het volk van nederland stilzwijgend toegeef dat de regeringen vanaf de koloniale periode niks en dan ook niks voor suriname en de surinamers hebben gedaan.
  dan alleen maar uitbuiten.

  de huidige surinets bejaarden die gevlucht zijn uit suriname en de huidige generatie surinets zullen het nooit begrijpen.waarom henk arron en de overige zo snel als het kon,uit de worggreep van holland wilden afzijn.

  als men documentaire films toen hadden gemaakt dan zouden velen van deze jaknikker anders piepen.


  Maak melding

 7. Zijn hun expectations zo laag dat pas als er niewe stoelen komen, gaan ze op hoog niveau gaan spelen???

  OH well like the saying goes ” someone else’s trash is someone else his treasure”


  Maak melding

 8. @ alex: jij en pinto zijn van de 1 en dezelfde hout gesneden. alleen klets jij rotzooi uit. is het niet zo dat suriname bij nederland gaat bedelen. nederland heeft suriname nooit gedwongen om bij ze te gaan bedelen. suriname kan toch makkelijk alle contact met nederland verbreken en zich elder focussen? nederland houdt toch niet de mes op de keel van suriname? en arron zal voor altijd een lage, maar vooral oliedomme zoon blijven van suriname. dankzij hem hebben we in suriname militaire coup gekregen en de binnenlandse oorlog als resultaat van de coup en de intro van coke.. hij heeft gewoon een demoon gebaard met zijn onafhankelijkheid. was dat niet geweest dan zou suriname zeker weten rooskleuriger uitzien dan de suriname die we vandaag de dag kennen. en laten we geen domme excuses gebruiken als “groeiproces”, want als je naar de andere caraibische landen kijk dan zie je dat ze een veel hogere welvaartsniveau hebben dan suriname. de schuld ligt gewoon bij arron en zijn kornuiten.


  Maak melding

 9. Misschien woon ik in een ander Suriname, maar volgens mij is Inter Moengotapoe al voor het twee jaar achtereen KAMPIOEN van Suriname en niet FSC Nacional.


  Maak melding

 10. Stelletje loosers! Surinamers hebben de absolute potentie om geld te maken als water. In plaats van aan te pakken zitten wij elkaar maar op te vreten om in de gunst te komen voor allerhande afdankertjes. voorkomen moet worden dat die inborst verwordt tot cultuur. Moeten wij ten eeuwige dage bedelaars blijven? Dat is mijn mening. U heeft niet de plicht om daar achter te staan!


  Maak melding

 11. Ik zeg het je : we verkopen het land met dit soort praktijken.
  De hollanders nemen het land in met een par stoelen , wie is er dom.DE IEGEN SURINNAMERS, en ontken het niet ,hetis zon.
  En dan moeten we straks misschien weer even gaan denken aan het slavernij verleden.
  A tang so


  Maak melding

 12. Bedelen, bedelen en nogmaals bedelen dat kunnen sommigen heel goed. Terwijl hun dorpen onder water staan zijn de granmangs aan het touren in Nederland. En nu gaan er een paar honderd stoelen richting Antillen en Suriname naar een paar zwarte voetbalclubs.

  Als puntje bij paaltje komt dant rent een zwarte altijd terug naar een blanke om te bedelen voor hulp.

  ps. Ik durf te wedden dat die stoelen binnen de kortste tijd vernield zullen worden in suriname. Want ondanks het feit dat men ze gratis krijgt van de ‘grote blanke weldoener’ is men ondankbaar genoeg om het toch te vernielen, ipv zuinig ermee om te gaan.


  Maak melding

 13. @posting numer 12,
  het gaat over luxe stoelen en jij grijp gelijk de kans om te zeggen hoe dom arron ik vind dat als nu kijk naar toen 1975 zijn er veel dingens die anders gedaan mosten worden maar ik vind het te kort door de bocht om arron dom te noemen omdat hij zijn land onafhangkelijk heeft gemaakt er zijn een aantal dingens verkeerd gegaan als je met de bril van het heden erna kijkt maar vergeet de rol van hindorie niet en hoe lachmon en bruma met de koninging dansden van vreugde,maar die zelfde arogantie die jij nu heb om te zeggen dat ze het niet goed hebben gedaan die zelfde arogantie had bouterse ook want hij was afgestudeerde sport leerraar uit nederland en hij zou suriname vooruit brengen coruptie verbannen en het land ontwikkelen niets ervan alleen maar achteruitgang en nu hebben we allemaal comentaar op stoelen wat doen jullie die iedere keer klagen en beter weten hoe het moet gaan in suriname niets sorry hoor raj maar om arron de schuld te geven van de staatgreep vind ik een een voorbarige conclussie en over demoon gespoken die zelfde demoon doet weer een greep naar de macht maar nu democraties de zelfde democratie die hij met uzie naar huis heeft gestuurd wie is nou dom ?? en vergeet een ding niet de plaats en de tijd bepalen veel als je me kan volgen zuidamerika midden amerika hadden toen iedere dag een andere regering of regime.


  Maak melding

 14. Als Feyenoord supporter zijnde ben ik er hartstikke op tegen dat die luxe stoelen die met supporters geld betaald zijn GRATIS naar een stel zwarte voetbalclubs i.h. buitenland gaan.
  Wij supporters hebben d.m.v. onze contributiegelden daarvoor betaald, en nu worden die stoelen gratis weggegeven.
  Die stoelen zullen toch binnen no time vernield worden dus ik vind dat het een grote vorm van kapitaalvernietiging is.


  Maak melding

 15. laat ik het zo zeggen word tijd dat de echte moeders het recht in eigen handen nemen. een echte surinaame moeder draagt zorg voor de familie.

  dus dames stel jullie verkiesbaar en laat zien dat die mannen die heel de tijd op de ztel hebben gezetn nietsnutten wearen en zijn.

  gr. Martin.

  jaja ik ben voor de skone vrouwkes uit sranang.


  Maak melding

 16. raj,
  jij zit hier op dit net de boel op te jutten.maar mij krijg je niet.

  ik weet al met wie ik te doen heb,een clown met een gespleten tong en een gestoorde allochtoon dat zich surinamer pleegt te noemen.

  als je geen raad weet met je zelf spring dan in een glas water.


  Maak melding

 17. Oke jongens: Is er gevraagd om deze stoelen of is het een spontane geste van Feijenoord? Ga eerst eens even na hoe de zaak werkelijk in elkaar zit voordat jullie een oordeel, hoe ongefundeerd ook, vormen. Dat slavernijverleden is een kapstok waaraan jullie alles ophangen.


  Maak melding

 18. no 22.

  dit moet je een keer als je het lef hebt in ons stadion in feyenoord komen verkopen.

  Als Feyenoord supporter zijnde ben ik er hartstikke op tegen dat die luxe stoelen die met supporters geld betaald zijn GRATIS naar een stel zwarte voetbalclubs i.h. buitenland gaan.

  dan krijg je klappen van mijn broeders vuile viezerik en als er een zwarte speler bij jullie schoort dan draai jij je zekerom of niet vuile lakendrager. zet binnenkort je puntmuts op in het stadion dan kan ik je tenmisnste een keertje bokken vuile rascist die je bent!


  Maak melding

 19. @ 21: als je eens goed had gelezen met wie ik communiceerde, dan had je zelf begrepen waarom arron’s naam is gevallen. is oplettend lezen zo moeilijk voor je? uit je woorden proef ik dat je denkt dat je met een boutaman te maken hebt. dat ben ik niet. hij heeft er ook een puinhoop van gemaakt. ik wacht niet op bouterse, hij gaat suriname niet kunnen ontwikkelen. hij kan wel een ander manier van politiekvoeren bevorderen, die misschien minder etnisch is, maar niet dat ik vooruitgang zal zien. wat lachmon deed was gewoon “politiek”, hij moest meehuilen met de wolven om zijn hachje te redden, anders was hij als hindustaan politiek dood: het was gewoon comedie van die man. in het echt heeft hij de onafhankelijkheid gewoon vervloekt, net als de rest van zijn achterban. hindorie is een hoofdstuk apart, over hem zal men eindeloos kunnen discussieren, men zal er niet uitkomen of hij is omgekocht, maar de geruchten zullen er altijd blijven.. en waar er rook is is er vuur. onder wiens macht zijn de dingens verkeerd gegaan? was het niet onder leiding van arron? en waarom is het verkeerd gegaan? is het geen mismanagement geweest? de historie heeft bewezen dat arron niet heeft gedeugd. als dat zo was, wat doen zijn broer/zussen in NL dan, dezelfde NL die hij zo verafschuwde en betichte van onderdrukking/uitbuiting etc etc. kon hij zelfs zijn naaste familieleden niet overtuigen “hoe slecht de witte man tegen de surinamer was/is”?? nogmaals, jouw leesvermogen is gewoon om van te huilen: ik heb geen commentaar gegeven op de stoelen. mijn mening is dat ik er juist blij mee bent, liever iets dan niets.


  Maak melding

 20. @ alex: tegenwoordig moet je je schamen om je surinamer te noemen in NL: je wordt voor bolletjesslikker uitgemaakt. Wie jut ik op? Als ik, ja lees goed, FEITEN aan haalt, een FEIT dat Suriname zelf bij NL op bedeltour gaat en een FEIT dat arron een verkeerde besluit had genomen met de onafhankelijkheid.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.