vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSurinaamse brassband met coke gepakt op Schiphol

Surinaamse brassband met coke gepakt op Schiphol

-

Does Travel - naar Suriname

Een Surinaamse brassband is vorig weekeinde op Schiphol aangehouden op verdenking van het slikken van bolletjes cocaïne. Veertien van de zestien bandleden hadden bolletjes in hun lichaam, zegt een woordvoerder van de marechaussee zaterdag tegen Novum Nieuws.

Het is de derde keer dit jaar dat op Schiphol een Surinaamse brassband wordt aangehouden. De eerste band is inmiddels in zijn geheel veroordeeld. De tweede groep koperblazers moet nog voor de rechter verschijnen.

De woordvoerder zegt dat er de laatste tijd wel vaker opmerkelijke vondsten worden gedaan.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

59 REACTIES
 1. En nu wordt de hele brassband flink aan de schijterij( lakseermiddel )gezet op schiphol, wanneer zal het smokkelen van bolletjes ophouden. Probeer toch op een eerlijke manier aan je geld te komen. I.p.v surinamers voor schut te zetten, als je weet hoe die bakras praten over dit onderwerp bolletjesslikker.

  Een Marechaussee.


  Maak melding
 2. 100% controle gefeliciteerd en dan maar klagen. Het zijn dit soort mensen die het verpesten voor de goede en niets met drugs te maken hebben.

  Weten zij soms niet dat er scans geplaatst zijn???

  Janny


  Maak melding
 3. nou hoor je niemand klagen over honderd procent controlle deze mensen zetten ons land te schande word echt tijd dat die organisatie achter het misbruik van onze landgenoten keihard word aangepakt velen van de misdadigers wonen hier in nederland en hebben grote huizen en dure auto in suriname begin ze in hun portemone te pakken als je niet kan verklaren hoe hij of zij aan die bezittingen komt afpakken weet je wat erg is dat sommige surinaamse ouders willens en wetens hun kinderen lenen voor deze misbruik want er zijn ook jongeren in sommige brasband schandalig vind ik dit wat is er in 25 jaren gebeurd met het moraal van mij volk ai sranang mie mooi swetie kondre .


  Maak melding
 4. Dit is ewoon schandalig. Ik geef Nederland geen gelijk om die 100% controle op alle vluchten uit Suriname te blijven hanteren. Wij, Surinamers en of Surneds, vragen hier zelf om.


  Maak melding
 5. Wat had je anders verwacht.

  De inkomsten van deze mensen is niet meer dan 150 euries in de maand terwijl analfabeten ongeschoolde bank zitters in het parlement duizenden srd p.m. vangen voor niks doen.
  Ze verschijnen n.b niet eens op het werk..

  En stelen rover verkrachten vechten slaan en schoppen nogal toe onder het ziende oog van el vene..
  Lang lever onze bejaarden lijders.

  Het volk mag en kan uitgemergeld worden met dank aan de buitenlandse ondernemers..


  Maak melding
 6. de kwaadwilligen maken het bijzonder moeilijk voor de overige passagiers echt wel.

  de controle op zanderij moet echt nu verscherpt worden,zodat deze dooie helden gepakt kunnen worden.

  volgens mij zijn deze landgenoten niet van bewust,dat zei met dit soort van handelingen hun leven riskeren.


  Maak melding
 7. dit vindt ik echt het toppunt van dom en achterlijkheid en blinde hebzucht! hoe krijg je het in hemelsnaam in je zotte kop om 14 mensen uit dezelfde brassband met coke in hun lichaam in dezelfde vliegtuig te laten instappen.
  wij surinamers willen een menswaardige behandeling op schiphol maar deze idioten maken het niet makkelijk voor onze onschuldige surinamers.


  Maak melding
 8. Surinamers zijn hardleers.
  Bandleden van twee bands zijn reeds opgepakt en de leden van de derde band denken dat zij geen aandacht trekken. Stommer kan niet.
  Wel, het eerste wat niet gebeurt in het vliegtuig is dat bolletjesslikkers niet eten. Ik zat laatst in het vliegtuig en er ontstond een hele discussie onder het boordpersoneel over wel of geen aangifte doen omdat iemand het eten weigerde. Het valt dus op als je niet in het vliegtuig eet. En weet je wat nog meer opvalt: juist ja, als 14 jongens van een band niet eten. Dit wordt doorgegeven aan Schiphol en jullie worden daar opgewacht door een ontvangstcommitee.
  Vraag is natuurlijk: doen jullie dit omdat jullie zo stom zijn of doen jullie dit als een soort afleidingsmanoeuvre.
  Wat het ook mocht zijn: ik heb er geen begrip voor omdat ik mij ten zeerste stoor aan die 100% controle die jullie in wezen uitlokken.


  Maak melding
 9. Openbrief aan Heer Ivan Cairo van de Ware tijd.
  Hierbij brengt het managment team van New System Brassband onder uw aandacht, dat geen 1 lid van de 60 leden die new System Brassband telt is betrokken bij de aanhouding op schiphol rond de affaire “boleetjes slikkers”

  Wij vragen ons in vele manieren af hoe een journalist als de heer Cairo zonder afstemming met het management team, op het idee kan komen dit op tenemen in een editie van een krant die als 1 van de top kranten wordt aangetekend in Suriname.

  Wij verwachten een rectificatie en brengen onder de heer Cairo zijn aandacht en dat van het management team van De ware tijd dat zij verder alles mogen afstemmen met onze advokaat.

  Wij brengen nogmaals onder uw aandacht dat hard werken om iets te bereiken jaren duurt van bloed van zweet, maar een naam stuk maken binnen een seconde afgedaan is.

  Een verzoek ook aan jou, onze jongens en dames doen hard hun best de nummer 1 positie te behouden. Wil je een battle aangaan, doe het dan op het veld, kom voor ons staan, maar breek ons niet af, zonder enige afstemming met de directie van het team met een kranten bericht die niet op waarheid berust en ook nog berust op hear/say.Met deze onproffesionele manier van werken maakt u het voor onze groep moeilijk om het goede waarmee we bezig zijn ter voldoening afteronden.

  Aangezien we positief gestemt zijn, Gaan we door en weten we dat we blijven scooren.

  Meneer Cairo we zijn diep teleurgesteld in u, voor info diende u als journalist te bellen om te vragen als dat wat u gehoord heeft op waarheid berust en wat er aan de hand is.

  Let op meneer Cairo u speelt met Uw brood.


  Maak melding
 10. De Telegraaf za 14 jun 2008, 10:08
  Leden brassband opgepakt voor slikken cocaïne
  SCHIPHOL – Veertien leden van een Surinaamse brassband zijn bij een douanecontrole aangehouden. Ze worden ervan verdacht cocaïnebollen te hebben geslikt. Dat heeft de Koninklijke Marechaussee zaterdag meegedeeld.
  Uit onderzoek van de marechaussee is gebleken dat de band enkele keren in Nederland zou optreden. De band bestond uit zestien of zeventien musici. Het is de derde keer in korte tijd dat de 100-procentcontroles op Schiphol tot de aanhouding van bijna alle leden van een brassband leiden. Ook zij worden van het slikken van cocaïnebollen verdacht.

  De marechausssee onderzoekt de zaak onder leiding van het Openbaar Ministerie in Haarlem.

  Ik weet niet wie ik moet geloven, maar bovenstaand bericht staat vandaag in De Telegraaf en in vele andere media in Nederland.

  Of het nu de desbetreffende brassband is of andere individuele passagiers, het is droevig.
  Als ik uit Suriname terugkomt wordt ook ik onderworpen aan die 100% controle.
  Dat is absoluut niet prettig en ook ik voel mij opgelaten, maar het is niet anders zolang er nog zo veel drugs worden gevonden op deze vluchten zal het wel moeten.

  En ja laten de overheden de grote bazen achter die drugs oppakken en net zoals in Nederland een Pluk ze kaal actie ondernemen.
  Kan je niet aantonen hoe je aan dat dure huis komt en/of die dure auto, dan kan je redelijkerwijs verwachten dat het op een oneerlijke manier verkregen is.
  Dus blokkeren die bankrekeningen en verkopen al die bezittingen.
  Het geld in een stichting stoppen waar de armen in Suriname mee geholpen kunnen worden.


  Maak melding
 11. En dit toont aan het verschil in journalistiek en rechtenbescherming in SURINAME en nederland.

  “een” en een daadwerkelijke verdachte aanmerken is een groot verschil.

  Dit item is het officele item van “novum”,heel netjes geformuleerd.

  Dit laat de vraag of wie het gaat in het midden. Want ookal was het de ware tijd genoemde brassband,heeft deze band rechten die geschonden worden door de publicatie.

  Heel onverantwoordelijk,niet van de schrijver maar van de eindverantwoordelijke bij de krant.

  Retificatie en een degelijke schadevergoeding lijkt in deze zaak op zijn plaats.


  Maak melding
 12. @SRIBI ,
  het zou beter zijn als u eerst deze misdragingen van onze landgenoten afkeurd inplaats van deze open brief te schrijven ik zelf heb in nederlandse bladen gelezen dat dit niet een incident is maar dat het vaak voorkomt dat leden van uit suriname afkomstige brasband zich schuldig maken aan het smokkelen van drugs om nu de de ware tijd of een journalist te beschuldigen van hoor en weder hoor vindt ik persoonlijk onzin meneer sribi ik ben teleurgesteld in de mensen die mijn landgenoten en land weer voor lul zetten ,wat men in suriname nou moet gaan doen is de hele top van de douane doorlichten en de rotte appels ontslaan want ik weet zeker dat vele van deze mensen weten dat er drugs word gesmokeld maar omdat ze corupt zijn kijken ze de andere kant op het zelfde met de surinaamse zang vogels die laast zijn gevonden .


  Maak melding
 13. We zullen het nog horen. In elk geval schandalig genoeg dat reeds twee brasbands het verpest hebben. Snap je wat ik bedoel.
  Als je het eenmaal verpest dan verpest je het voor de hele groep. Nu zijn toch alle brasbands verdacht? En waar komt dat door.
  Op dezelfde manier werkt het nog breder door en door die egoisten zijn wij onschuldige goed bedoelende Surinamers nu allemaal slachtoffer van de 100% controle.
  Ik zou liever de 100% controle alleen voor brasbands zien.


  Maak melding
 14. Nederland GEWOON de 100% controle handhaven. Ik heb zelf nooit last gehad van geen enkele 100% controle vanuit SME, en men weet op Schiphol precies wie men moet hebben, dus waarom een probleem met 100% controle als de feiten gewoon aantonen dat het NODIG blijkt.

  Het zijn deze lieden die het voor de grote groep verpesten. Jammer, maart zij zijn hardleers. Al de 3e brassband met BOLLEKES. Zeker voor eigen gebruik tijdens het drummen zeker?
  Gewoon deze types blijven controleren beste marechaussee op Schiphol totdat zij hun lesje geleerd hebben.


  Maak melding
 15. Sribi u heeft gelijkt! Nederland verkoopt toch ook drugs! Waarom hebben ze dan koffieschops en het is niet alleen koffie! Nederland is heel van rijk geworden door het in beslag nemen van huizen en geld van die drugsdealers. Brassband ben je nu COCA-BAND! Jullie maken ons belachelijk!


  Maak melding
 16. Wat ik hiermee wil zeggen: Natuurlijk zal de brassband alles ontkennen. Waar rook is, is vuur. En de heer Cairo kennende denk ik dat hij zijn informatie uit een heel andere, aannemelijker hoek heeft gehaald. En àls het waar is, dan is dit weer een prachtig staaltje Suri-promotion!
  @ nr. 9: Hoezo uitgemergeld? Hun magen zitten toch vol?


  Maak melding
 17. Hallo sranangmans hier is het een oproem naar jullie toe .
  Laat het honderd procent controle maar blijven bestaan .
  Het zijn een stelletje kloot zakken die het willen laten opheffen .
  Dus als het controle voort blijf bestaan doet het suriname en surinamers alleen maar goed.
  Die zogenaamde sranangman die ze aan houden moeten ze op een eiland opsluiten ergens in de unknown World.
  Ook misschien in uruzgan als lok aas te gebruiken om de talibaan uit te roeien en het zijn ook als het ware moordenaars en zij verdienen het ook als de talibaan .
  Dus stuur ze naar uruzgan en zie ze als een talibaan en schiet ze te pletter.
  Want ze brengen ons land alleen te sxchande en vergeet het er zitten ook een paar van die moesjes er bij .
  Ze gaan ervan uit effe een kans nemen alleen om het geld en niet wat zij aan richten .
  Dus het zijn geen mensen die gevoel op brengen voor wat ze aanrichten .
  Tegelijker tijd is het ook dat men groepen van politieke partijen moet aan spreken voor hun veraan woordelijk heid.
  Dit is mijn reactie .

  Gran tangie
  Suriname I Love you.
  maak schoon schip.


  Maak melding
 18. tje sari tori en dan willen ze dat de 100% controle wordt afgeschaft. Anderen de schuld geven en ondertussen zit een hele band willens en wetens aan de schijterij. Hopelijk maken ze zelf de wc’s schoon. En oja armoede is geen reden om crimineel te worden!!!!!!! Gelukkig brengen deze heren daar in de gevangenis eindelijk life-concert. Hebben die lui daar ook een verzetje.


  Maak melding
 19. Nou sorry,maar men moet niet lullen over die 100% controle van mij mag het desnoods 200% want het zijn deze mensen die het verpesten voor een ander en scheef worden aangekeken enkel om het feit dat je Suri.bent.


  Maak melding
 20. Marcel46.

  Dat wil nog niet zeggen dat men op deze wijze aan geld moet komen, men kan geld ook op een eerlijke manier verdienen door te werken. Er zijn zoveel anderen die ook 150 € als salaris hebben en toch tevreden zijn met wat ze hebben. Maar nee die jongens wilde Fast Money maken.

  Die hele bande wordt nu uit gebrass d.m.v een lakseermiddel.

  Een Marechaussee!!


  Maak melding
 21. Misschien heeft Cairo hier een fout in gemaakt. Maar dat kan gebeuren. Wat ij meer stoort zijn de reacties die expliciet of impliciet met allerlei kromme redeneringen het slikken van bolletjes goed keuren en/of de aandacht met hun tirade naar Cairo van het werkelijke probleem afleiden.

  Het werkelijke probleem is dat er een paar schoften in SME zijn die stinkent rijk worden zonder al te veel risico en een groot aantal sukkels en loosers die zich met moie verhalen en een grijpstuiver voor hun karretje laten spannen. Mensen laat je toch niet uitbuiten door deze figuren. dit zijn de werkelijke schoften waartegen wij moeten vechten. de schoften die alle verhalen over bakra’s etc steeds weer vertellen om jullie zo het gevoel te geven dat je goed bezig bent. maar zijn jullie bolletjes slikkers dat wel. Wat verdienen jullie er mee? Wat verdienen zij per hoofd? Welk risico lopen zij? weet je dat een behoorlijk aantal van de bolletjes slikkers jaarlijks overlijd? Dit wordt niet uitgebreid vermeld in de krant want het is geen nieuws, maar dat wil niet zeggen dat het niet gebeurt! Het haalt alleen de krant als er weer een opengesneden lijk gevonden wordt. Verminkt omdat de opdrachtgever maar wat graag de bolletje uit het lichaam halen. Weten jullie ook dat de straffen inmiddels weer flink verhoogt zijn? dat je daarna NL nooit meer binnen komt, evenals tig andere landen? Dat je na je straf uitgezeten te hebben en bij terugkomst in SME meestal alles kwijt bent? Je vrienden je familie, behalve die uitbuiters die je graag nog een keer misbruiken.

  Daarom. Als je weet wie dit zijn. geef ze aan. het zijn geen helden geen robinhoods. Het zijn de grootste schoften en egoisten die jullie dit aandoen.


  Maak melding
 22. @ 18 Rechtenstudent: Ik zou als ik jou was de boeken er nog maar een keer op naslaan. Deze “heren” zijn in Nederland gepakt en vallen dus onder de Nederlandse jurisprudentie. Verder geen enkel excuus. Het enige excuus dat je kunt aanvoeren is dat de controle op JAP op een wassen neus begint te lijken. Vanavond op ATV werd alles natuurlijk ontkend door de z.g. “moeder” en “leider” van de New System Brassband. De groep bestaat uit 60 leden, 16 ervan waren dus al vooruit gestuurd. Is de rest nog aan het “trainen”? Of had je gedacht dat de Nederlandse overheid zou zeggen: “Welkom, heren, door uw intelligente en vernuftige manier van handelen bieden wij u een studiebeurs aan op de universiteit van uw keuze…” 14 man gepakt en niemand weet van iets? In Suriname? Waar ouwehoeren volkssport nummer 1 is? Hoe naiëf kun je zijn.


  Maak melding
 23. Du,

  Ik heb geen openbrief aan Cairo gericht
  het staat op de website van de brassband.
  Het is een openbrief van het management van de band.Lees toch goed man.Als jij de openbrief van de brassband onzin vind ,dan is dat jou opinie.
  De mensen waren ook op skyradio om hun verhaal te doen.
  Skyradio heeft wel aan wederhoor gedaan.

  Laat me even duidelijk zijn.Ik hoor vandaag voor het eerst van New Systems Brassband.Ik ken geen een Brassband van Suriname.Het is niet mijn ding.
  Maar ik vind niet netjes als men de mensen hun naam zomaar besmet.
  Ik moest googlen om er achter te komen wie ze waren en wat zag ik op hun website een openbrief aan Cairo. En ik dacht nou ja, ik plaatst het maar hier, want ik weet dat jullie liever hier schelden, dan voor je eigen wederhoor..eve googled naar meer informatie.

  Maar goed New Systems brassband vertrekt pas in jullie richting nederland om er op te treden. Volgens de manager van de band zijn alle leden in Suriname.Hij heeft de paspoorten meegenomen naar skyradio.

  Er worden vaker mensen met drugs aangehouden.Een paar maanden geleden was het die zanger van Naks een paar jaar geleden was het Basja Rankin en ga zo door.

  Er is EEN brassband aangehouden inderdaad en die hebben suriname voor schut gezet..En daarvoor kennelijk nog eens twee. In 2005 werd New Systems ook al beticht van drugsmokkel, achteraf bleek het om Parbo Brassband te gaan. En nu hoor ik…. dat het om weer een andere brassband gaat. Ontzettend irritant is dat, maaar het is geen new systembrassband.
  En dan mag het gezegd worden. Die mensen hun naam door het slijk halen is niet nodig.

  Als ik het gedrag van mensen moet veroordelen, dan begin ik bij El Vene en dan ga ik zijn hele regering af en dan heb ik 17 ministers die rotzooi uithalen en 4 partij voorzitters binnen het Front alleen die rotzooi uithalen.Dan heb ik Gilds nog.Dus dit land wordt de hele dag elke dag voor lul gezet.Er zitten meer criminelen in de regering dan in die hele aangehouden brassband.

  Somo is nu in Nederland hoor Du,namens Suriname…IK SCHAAM ME DOOD en ik vind niet dat die man suriname ergens moet vertegenwoordigen. Daar ik heb het gedrag van Surinamers veroordeeld.


  Maak melding
 24. Leden van New system jullie open brief is terecht omdat het dit keer niet jullie groep is, maar het is niet uitgesloten dat jullie je ook bezig houden met drugspraktijken. Ik denk dat jullie doel is jongeren van de straat af te houden, maar jullie leider zelf stimuleert dit niet hij leert jullie juist de criminele daden door drugs te vervoeren. Hoe komt jullie leider aan al die dure autos en huizen en dan nog bijna alle leden die een auto hebben is het soms jullie werk die dit mogelijk maakt of is het soms dat drugsgeld. Laat men ook zo een onderzoek naar jullie leiding en alle leden en dan zullen ze zien dat er ook wat schuilt bij jullie. Alle leden in jullie band doen dat toch of hebben jullie die dingen verkregen door dat klein beetje geld dat jullie ontvangen voor een optreden dus doen jullie niet alsof jullie houden ook daarmee bezig dus oeng de rustig.


  Maak melding
 25. Overigens zijn de publikaties EERST in Nederland verschenen en daarna overgenomen door de Surinaamse pers. Ook hier is persvrijheid en vrijheid van meningsuiting. En ik trek de rechtspersoonlijkheid van deze en andere brassbands in twijfel. En mochten ze wèl over rechtspersoonlijkheid beschikken dat hebben ze altijd het recht deze berichtgeving aan te vechten als ze vinden daardoor onheuselijk te zijn bejegend. Ik denk alleen dat de dames en heren leiders van de brassband zich nog wel een keer achter hun oren gaan krabben. En over een financiële vergoeding hoeven ze al helemaal niet te denken.


  Maak melding
 26. geen 100% controle; maar zet meteen een electrische stoel voor deze gekken die suriname een slechte naam bezorgen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 27. Nummer 15 :
  Openbrief aan Heer Ivan Cairo van de Ware tijd.
  Hierbij brengt het managment team van New System Brassband onder uw aandacht, dat geen 1 lid van de 60 leden die new System Brassband telt is betrokken bij de aanhouding op schiphol rond de affaire “boleetjes slikkers”

  * !!! Meneer Cairo ; gewoon door berichten –
  Wat voor onzin stelt deze organisatie ?

  Orga ; vertel dat aan de bakra’s –
  wij die aan komen – reizigers – hebben last van de 100 % C.
  en wie verpest het wederom ?

  1. Bij vertrek uit Suriname .
  Iedereen moet verplicht op JAP – een heerlijk gerecht nuttigen .
  b.v ; Pom met rijst of her heri of roti met kip of een Bami met kip .
  Of een lekker vegetarisch gerecht .

  * Warme maaltijd – dus geen gezeur in de lucht
  * Wie niet eet – > GAAT NIET MEE
  of gaat door de scan

  Probleem opgelost ; SVP Meneer Ivan Cairo
  in de krant plaatsen graag ;


  Maak melding
 28. Net terug van suriname ,bepakt met allerlei etenswaren,oa sambal petjel etc.Het is een soort verplichting om die spullen mee te nemen.Van drei-visie tot bita-wirie.Mn familie snapt er niets van die 100% controle..
  Die brassbandleden konden die spullen gewoon in hun tassen meenemen ipv slikken.


  Maak melding
 29. WAT IS DIT NOU WEER VOOR EEN “LULVERHAAL”?

  Voor de wedstrijd tussen Suriname en Guyana(2-0) op zaterdag 14 juni te 16.00-uur, heb ik deze brass-band in alle kleuren en geuren, life zien optreden vanuit het terrein van radio-10 richting Letitia Vriesdelaan.

  Wat zijn wij toch kampioenen in het, om niet
  black-mailen van anderen. Na so un tante tan?

  Wij zijn zelf onze vooruitgang een sta in de weg!


  Maak melding
 30. Zo waterkant heeft dat bericht van Cairo verwijderd en vervangen door een artikel uit een nederlandse krant.
  Zegt al genoeg.

  En Pinto heeft de band gisteren dus zien optreden.
  Ik heb klebert drenthe gisteren op de surinaamse skyradio radio horen uitleggen dat alle leden van de band zich in Suriname bevinden.Dus al die gasten die hoopten dat het new systems brassband was… tjeeee pootie.


  Maak melding
 31. @sribi ik heb het niet over somo of over bouterse of over wie dan ook nu heb ik het over die mensen die zich surinamer noemen en over de ruggen van onze landgenoten geld willen verdienen of rijk willen worden daar heb ik het over wat dat betref ben ik 100% eens met posting nummer 32 zet de namen van deze schurken op het internet zodat de surinaamse politie ze kan pakken en ook de name van de douane die grof geld verdienen op zanderij er moet nu echt worden opgetreden tegen dit soort (mensen) allemaal bloedgeld .


  Maak melding
 32. Het is tijd voor een 200% controlle .Deze onbetrouwbare achterlijke personen denken zeker dat die Hollanders zitten te slapen. Die achterlijke muziek die ze maken is ze waarschijnlijk naar de kop gestegen .Suriname wordt op deze manier te kijk gezet,en en zal het nog heel lang duren voor dat deze controlle gestopt wordt.Mijn complimenten aan de nederlandse M.P Van mij mogen ze het nog heel lang aan houden . Ik heb toch niets te verbergen .


  Maak melding
 33. @sribi
  ik schaam mij over de GEHELE politiek. Nagenoeg geen enkele politicus sinds de onafhankelijkheid heeft zich fatsoenlijk gedragen.
  Ook schaam ik mij voor deze loosers die zich hebben laten misbruiken maar meer nog over het feit dat er zoveel mensen zijn in SME die precies weten wie de grote jongens er achter zijn en dit misbruik van landgenoten voor eigengewin tolereren.

  Mensen wordt eens wakker. Dit soort zaken doen SME geen goed. Meld wat je weet over deze figuren desnoods anoniem, maar werk de drugsbaronnen het land uit.


  Maak melding
 34. Voor Sribi (no. 43): Waterkant heeft niets vervangen. Wij hebben nooit namen genoemd in ons stuk dat overgenomen is van Novum. Dus laat dat achterlijk geblaat van je maar achterwege.


  Maak melding
 35. Weet je wat administrator verwijder al mijn berichten dan is je probleem opgelost.Het is jou website.Dan kan iedereen lekker door gaan met betichten van die band.Kan mij een worst wezen.


  Maak melding
 36. @Sribi

  Draf je nu niet door? Ciaro van DWT heeft mogelijk ten onrechte die band genoemd. Vervelend. Maar DWT is niet het zelde als de Waterkant !
  Verder maken de meeste forum leden zich druk om de boltje slikkerij. dat vinden zij de hoofdzaak. Ze hebben allang door dat het waarschijnlijk om een andere Brass band ging en lezen dat maandag wel. De engste die steeds de aandacht op die specifieke band richt dat ben jij volgens mij.


  Maak melding
 37. Was jij werkelijk in het stadion Pinto? Dan heb ik waarschijnlijk een doelpunt gemist. De eindstand was namelijk 1-0. Of behoor je zelf tot de brassband en zie je het niet zo duidelijk meer…


  Maak melding
 38. Het is natuurlijk jammer dat de verkeerde mensen beticht worden van dingen die ze niet gedaan hebben.
  Maar het was wel een brassband en in korte tijd voor de derde keer!!!!!
  Ik snap degene niet die tegen de 100% controle zijn.
  Het is niet fijn om gefouilleerd en gevisiteerd te worden.
  ik kan me heel goed begrijpen dat dit vernederend overkomt.
  Zelf heb ik het ook, vanuit JAP werd ik ook aan een zeer nauwkeurig onderzoek onderworpen door de autoriteiten op JAP.
  Maar ik heb niets te verbergen en deze controles zijn voor een goede zaak.
  Dus doorgaan op beide luchthavens met die 100% controle, niets mis mee.
  Alleen degene die iets te verbergen hebben of er belang bij hebben zullen zich verzetten tegen die 100% controles.
  We moeten ons niet afzetten tegen degene die die 100% controles hebben opgelegd of uitvoeren, maar tegen degene die deze 100% controle noodzakelijk maken!!!!
  Dat zijn de ware schuldigen, die moeten aangepakt worden.
  Of het nu de bolletjes slikkers zelf zijn of degene die er achter zitten.
  Het is publiekelijk bekend wie in SME in de drugshandel zitten, aanpakken die lui!!!!


  Maak melding
 39. Dit artikel stond vanmorgen op internet van De Volkskrant.
  Surinaamse brassbands opgepakt op Schiphol
  Peter de Waard
  gepubliceerd op 16 juni 2008 02:46, bijgewerkt op 02:46

  amsterdam – Zomercarnavals en -festivals zullen het dit jaar vaak zonder Surinaamse brassbands moeten doen. Of ze zouden in de gevangenis moeten worden gehouden.

  Sinds vorige week zit al weer een derde Surinaamse brassband achter slot en grendel vanwege cocaïnesmokkel. Veertien van de zestien leden van de Faja Rhythm Brassband Suriname werden vorig weekeinde op Schiphol gearresteerd, omdat ze cocaïnebolletjes hadden geslikt. Ook bij de twee andere bands was sprake van het slikken van cocaïnebolletjes. De leden van één band zijn inmiddels door de rechtbank veroordeeld. Voor die van de andere is een zitting gepland.

  De Faja Rhythm Brassband behoort tot de bekendste muziekgroepen van Suriname. De groep kan in verschillende samenstellingen spelen, maar bestaat standaard uit tien trommelaars en vier koperblazers.

  De aanhoudingen werden gedaan in een samenwerking van de douane met de Koninklijke Marechaussee en een drugsbijstandsteam van de rijksrecherche. ‘Voor alle vluchten uit Suriname en het Caribisch gebied geldt een 100-procentscontrole, hetgeen betekent dat alle passagiers worden gescreend. Als er enige reden is om iemand aan te houden, gebeurt dat ook’, zegt woordvoerder Robert van Kapel van de marechaussee. Hij vindt het ook opvallend dat voor de derde keer een brassband tegen de lamp loopt. ‘Misschien communiceren ze niet echt met elkaar.’

  De methoden om de douane op Schiphol om de tuin te leiden worden steeds ingenieuzer. Zo werd onlangs een uit Bolivia afkomstige priester aangehouden die onder zijn gewaad een aantal kilo’s cocaïne in bolletjesvorm verborgen hield. Er is ook cocaïne gevonden in flessen wijn en honkbalknuppels, zegt Van Kapel,

  De straatwaarde van de cocaïne die de leden van de vorig weekeinde aangehouden brassband bij zich hadden wordt voorlopig geschat op 150 duizend euro. ‘Exact weten we het nog niet, omdat nog niet alle leden de bolletjes volledig uit hebben kunnen scheiden.’ Ook de instrumenten zijn in beslag genomen, maar daarin zijn geen drugs gevonden. Van Kapel: ‘Duidelijk is wel dat er voorlopig even niet gespeeld zal worden.’


  Maak melding
 40. er zijn mensen opgepakt….leden van een brassband, dus….what is the big deal. Schande dat is het en verder is elke discussie over oneerlijkheid en rechtsongelijkheid en al dat soort zaken water onder de brug. Dat de mensen nu hier in Nederland gevangen zitten en dat dit akkefietje al een tijd aan de gang is kan niemand ontkennen. Coke rocks en er zijn mensen in Suriname die grote SUV’s rijden en in afzichtelijke paleizen wonen omdat ze mensen als mulas in vliegtuigen sturen met cokebommen in hun lijf. En dat beste mensen is Suriname vandaag…..en deze jongens denken dat ze ook een SUV kunnen kopen bij terugkomst want niemand denkt aan onderwijs en een goede baan, maar alleen aan merkjes en coole dingen IPod, Nike, plasmatv……allemaal burikis met 7 televisies


  Maak melding
 41. Badman INC

  Maar je tweede kans zal ook de laatste zijn, Probeer op een eerlijke manier aan je geld te komen. En verpest een andere z’n leven niet met die with shit!!!!

  Een Marechaussee!!!


  Maak melding
 42. Als dit al de derde groep muzikanten zou zijn die is opgepakt, zegt het wel wat over hun intelligentie. Ze hadden zich beter bij de muziek kunnen houden.

  Overigens snap ik alle ophef om dit bericht niet. Iedereen die voor een zwaar delict wordt veroordeeld, gaat toch het cachot in?
  Of je nou lid bent van een brassband of een assband.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES