Bushouder: Connexxion wil Suriname veroveren

45

PARAMARIBO, 4 jun – Het Nederlandse bedrijf Connexxion is op niets anders uit dan de Surinaamse vervoersmarkt veroveren. Dit zegt Elio Vanier, voorzitter van de Bushoudersbond Suriname, BBS. Het zou verklaren waarom Connexxion zo graag meewerkt aan ordening van het openbaar transport. Plannen reiken verder dan Suriname alleen.

Connexxion zou de zinnen ook gezet hebben op het openbaar vervoer in de buurlanden Guyana en Frans Guyana. “En dit ga ik nooit doen. Ik ga geen Surinamers verkopen aan Nederlanders. Het is een schande dat een witte man ons openbaar vervoer moet komen ordenen, terwijl wij het zelf kunnen”, zegt Vanier tegenover Dagblad Suriname. Zijn organisatie zit niet in de federatie die de ordening leidt.

De Particuliere Lijnbushouders Organisatie, PLO, en staatsbedrijf NVB doen wel mee. Vanier wil niet meedoen met wat hij noemt “expansiedrang.” Connexxion zegt kennis, en niet geld, beschikbaar te stellen. Er wordt juist niet bemoeid met het ordenen zelf. Als opstart wordt een proefproject uitgevoerd. Op twee routes wordt met vaste vertrektijden gewerkt en worden buskaartjes verkocht.


45 REACTIES

 1. Met mensen zoals deze man haar zal dit land nooit vooruit komen. Ik wordt er zo moe van? Wat is er mist mee dan als connexxion op expansie drift is? Het komt de bevoling ten goede die inelkgeval zeker van zal zijn dat er bussen rijden. Waarom heb jij nooit iets gedaan altijd weer mensen beschuldigen.Is het soms jaloezie? Al die jaren had je de kans, waarom heb je er niets aangedaan Mr. Elio Vanier? Blijf maar lekker in een waan leven.
  HOU OP!!


  Maak melding

 2. Met mensen zoals deze man hier zal dit land nooit vooruit komen. Ik wordt er zo moe van? Wat is er mist mee dan als connexxion op expansie drift is? Het komt de bevoling ten goede die inelkgeval zeker van zal zijn dat er bussen rijden. Waarom heb jij nooit iets gedaan altijd weer mensen beschuldigen.Is het soms jaloezie? Al die jaren had je de kans, waarom heb je er niets aangedaan Mr. Elio Vanier? Blijf maar lekker in een waan leven.
  HOU OP!!


  Maak melding

 3. Vanier houdt van die chaos.
  Het interesseert me niet of connexxion de boel overneemt… bus musu rij geordend en op tijd.Het is al 20 jaar een rommel.


  Maak melding

 4. Ai baja, sind 1975 is het OV een zooitje…komt er nu eindelijk een bedrijf en dan worden de zwart/wit sentimenten in de strijd gegooid.

  Dan had je ej werk beter moeten doen Mr Elio Vanier, dan was dit niet nodig geweest.

  Too late:-)


  Maak melding

 5. Meneer Vanier,
  U heeft commentaar op de Nederlanders. Waarom is het dan nog een puinhoop met de vervoersmarkt in Paramaribo.U kon al eerder een oplossing zoeken, maar nee klagen en nogmaals klagen en als anderen het willen doen, dan is het verkeerd. Had je niet de gelegenheid (jaren) als voorzitter om het openbaar transport te ordenen, waarom heeft u dat nagelaten het te doen. klaagzang zla niet helpen, Steek de handen uit de mouwen en help mee Meneer KLAGENBURG.


  Maak melding

 6. Tja wat moet je nou hiervan zeggen. Hand in eigen boezem stoppen. Het is een feit dat het ov in suriname een regelrecht zooitje is. Connexxion kijkt wel uit om alleen geld te geven en de ordening over te laten aan de surinaamse expertice.
  Elio Vanier spuit alleen maar loze nationalistische kreten om zo medestaanders te krijgen. Maar waarom komt hij niet met zijn expertice en geld om het te doen?
  Sjeng torie


  Maak melding

 7. Meneer elio vanier,,

  Als jij en de zijnen net zo krachten hadden geprotesteerd en verzet tegen de chinezen,de brazielianen,coreanen enz enz.dan hadden wij vandaag zeker een ander soort suriname die veel welvarender was dan heden….

  Vergis je niet al jouw vrienden en families hebben tenslotte van die bakras geleerd en gestudeerd,kijk maar naar el vene en de zijnen en wat hebben ze van gemaakt..

  Al meer dan dertig jaar zelfstandig en een fatsoenlijk transport is er niet in heel het land..


  Maak melding

 8. Het is een schande dat een witte man ons openbaar vervoer moet komen ordenen, terwijl wij het zelf kunnen”, zegt Vanier tegenover Dagblad Suriname.
  Als jullie het zelf kunnen, verklaar dan waarom jullie zo diep in de problemen zitten. Ja dan kan je nog wijzen naar falende ministers en infrastructuur en bla bla bla. Hoe dan ook duidelijk is dat het de surinamers niet lukt anders waren er geen problemen. Connnexxion heeft geen problemen en wil jullie problemen helpen oplossen. Als ze daarbij een graantje meepikken, so be it, zij zijn ook een bedrijf. belangrijk is dat de problemen opgelost worden en jullie belangen niet geschaad worden.
  momenteel belanden jullie steeds verder van de shit in de stront en nog klagen als er extern hulp wordt geboden.


  Maak melding

 9. PLEASE ALS JULLIE ZAKKAZAKKAS het voor elkaar kunnen krijgen waarom hebben jullie het nooit gedaan? dat achterlijke systeem van suriname’s OV is om diep te schamen, je moet op de hoek gaan staan en hopen dat er een bus komt binnen 5 min, je weet nooit waar je aan toe bent, en dan begin ik nieteens over de bussen zelf…


  Maak melding

 10. Opa Ruro gaf/geeft toestemming…eigen land runnen….nooit… never….Ruro denkt aan een ding ik Ruro Vniemand Pres. for ever.
  Ik verkoop jullie allemaal iemsabie met wortel en tak.

  Ik moet en zal Pres. blijven zo lang ik er ben.

  (Gedachten gang Opa Ruro)…You no lobi mi… mi e broko you..mi e wieswas you…en mi e serie you, desnoods Katibo.


  Maak melding

 11. wat ik vreemd van mijn landgenoten ia dat het openbaar vervoer al jaren een puinhoop is nooit hebben hun klauwen uitgestoken om het te ordenen en nu komen ze met het verhaal dat het een schande is dat die witte man ons vervoer komt ordenen wat hebben jullie al die jaren gedaan geen moer laat die witte man maar komen het zelfde geld ook voor de taxi in suriname ook een punhoop iedereen heeft zijn eigen tarief conexxion heeft meer ervaring dat die mensen in suriname die bij troebel watereren vissen willen vangen sommige surinamer kiezen niet voor vooruitgang of lands belang maar voor hun eigen belang en portemone.


  Maak melding

 12. suriname voorwaarts

  als connexxion suriname wilt helpen met kennisoverdracht.dan is dit geen slecht idee,wij moeten juist dit soort van medewerking met beide handen aangrijpen.de hele openbaarvervoer in paramaribo en omgeving is al jaren een zorgen kind met stuiptrekking.


  Maak melding

 13. “Het is een schande dat een witte man ons openbaar vervoer moet komen ordenen, terwijl wij het zelf kunnen”, zegt Vanier tegenover Dagblad Suriname.”
  Ik zou zeggen meneer Vanier: geen woorden maar daden!!
  Oftewel: kom eens uit uw hangmat en doe iets!!! (tenzij u liever geen veranderingen of verbeteringen wilt)


  Maak melding

 14. Het spijt men ten zeer dat ik moet zeggen dat de Surinaamse bushouders hun zaakjes niet op orde kunnen brengen.
  Ik heb harde feiten vanwege een goede vriend die bus chaffeur is.

  Waarom zijn er nog steeds problemen onderling??? Waarom vechten chauffeurs voor de passagiers??Slecht, en nogmaals slecht.

  DEZE UITSPRAAK VAN ELIO VANIER:
  Ik ga geen Surinamers verkopen aan Nederlanders. Het is een schande dat een witte man………
  Blijkbaar is hij een zwarte die andere te schande brengt. Onderontwikkeld voor zulke uitspraken anno 2008.

  Janny


  Maak melding

 15. Regering,

  Het binnen halen van Connexxion is een zeer goede strategische actie. Connexxion is niet op de een of andere manier gelieerd aan een politieke partij en als duistere werk-arm wordt gebruikt om een positieve ontwikkeling de grond in te boren.

  Het argument van wij kunnen het zelf doen hebben vaker gehoord maar dat leidt op middel lange termijn tot verspilling en verrijken van een klein groepje op de achtergrond.

  Regering ga door met de ingezette richting in de ontwikkeling van Suriname en laat nog meer zien dat het u gaat om het belang van heel Suriname en niet van een klein groepje.

  Tegenstanders mogen kritisch zijn maar u moet het algemeen belang op lange termijn niet uit het oog verliezen.


  Maak melding

 16. Meneer Vanier, u bent de grootste hypocriet die er op Gods aardbodem rondloopt. “De chaos kunnen we zelf wel oplossen, daar hebben wij die witte niet voor nodig.” WAT oplossen? U schept alleen maar chaos. Waarom doet uw organisatie niet mee met de proef tot zelfordening? Bent u bang dat er t.z.t. een beetje structuur in het o.v. komt en u, als voorzitter van de particuliere bond, het bijltje erbij neer moet gooien? Het zijn UW bushouders, UW krabbenmentaliteit, UW chauffeurs, de vrije rijders dus, die de grootste chaos scheppen. Heeft u daar ooit wat aan gedaan? NEE!!!! U steekt uw kop in het zand. Het heeft mij vanmorgen bijna een uur gekost om die anderhalve km. vanaf de Heiligenweg via de Waterkant/Saramaccastraat naar de Zwartenhovenbrugstraat af te leggen. Hoe dat komt? Omdat die chauffeurs van u (niet van de PLO en de NVB) een stelletje hufters zijn die de kruising Waterkant/Dr. Sophie Redmondstraat als halte gebruiken, liefst dubbel, op een enkelbaansweg, OP het zebrapad, en daarbij de totale verkeersstroom stagneren. DOET U DAAR EENS IETS AAN!!!! (Overigens heb ik ook geen politieagent gezien die een beetje orde in de chaos probeert te scheppen). Het plaatsen van dit soort onzinnige opmerkingen maakt meteen duidelijk van welke signatuur u bent. Het zal een keer tijd worden dat een ander eens flink de bezem er doorheen haalt en mensen als u en uw organisatie voor eens en altijd het recht ontneemt zich binnen het openbaar vervoer te manifesteren. Wat word ik verschrikkelijk kwaad om deze kortzichtige en oerstomme opmerkingen van u. U hebt in het zeer nabije verleden (staking openbaar vervoer) u ook al van uw allerslechtste zijde laten zien. De reizigers zijn niet dom, zij kiezen voor eigen vervoer omdat zij die chaos ook zat zijn. Wie is er nou dom? U bent dom.


  Maak melding

 17. Als dat kan bijdragen aan efficient openbaar vervoer dan maar Connexon.

  Particukuliere bushouders rijden wanneer- en hoe ze willen.

  Het zal de passagier uiteindelijk een salamiworst wezen wie of er rijdt. Als je maar op tijd jou plaats van bestemming kan bereiken.


  Maak melding

 18. Zolang er dit soort mensen als Elio Vanier in Surinaame zullen zijn {mensen die alles weten,mensen die alles kunnen , mensen die geen samenwerking wenst met de rest van de wereld}ben ik heel erg bang ,dat met ons Surinaame niks van terecht komt.Als u alles zo goed kan,als u geen bemoeienis van buiten af wilt,als u zo goed bent aan de ordening van het openbaar transport in Surinaame ,waarom doe je het niet????? wie houdt u het dan tegen,of bent u ,uit u droom wakker geschud, door het herry {lawaai}van Connexxion , of bent u bang ,dat door de komst van een witte man,een betere en misschien ook een goedkopere service aan de arme Surinaamers wordt verleend ,waar alles volgens de regels gaat , en dat u ,dan uw waardeloze machtpotitie kwijt raakt hé ????? Het is nog niet laat “Elio Vanier” dankzij een witte man ,ben je uit je droom gestapt, en doe even alles heeeeeellll snelllll, die je zo goed kan .alles ,die door u diepe slaap , een verschrikkelijke achterstand heeft gelopen , werk alles snel weg , dan hoef een witteman, u niks te komen vertellen, en u hoef dan, aaaaaaaaaaals, eeeeeeeeen ,eeeeeeeeechte surinaaaaaaaamer zich niet te schamen . o , ja “Elio Vanier” wel even wachten met stakingen hoor , anders kunt u uw achterstand niet wegwerken ,en dan neemt Connexxion u waardeloze machtposittie toch over hoor , die ze weer gaan om toveren in een waarde posittie .
  vriendelijke groet,alles weter ,alles kunner Elio Vanier


  Maak melding

 19. Meneer Vanier,laat me niet lachen of huilen !!!!!!!!
  Surinamers kunnen het zelf????????????
  Anno 2008 :het land is een grote puinhoop.
  Surinamers doen het zelf!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 20. Rajeev, ben je ook zo’n wilde buschauffeur of zo? Denk na, en als je dat niet kunt, donder op! Je bent niet eens een Surinamer.


  Maak melding

 21. Als Suriname op deze man moet zitten wachten om een potentiële vervoers-organisatie en goeie bussen op te zetten, dan zijn wij 10 jaar verder. Als wij het zelf zo goed kunnen, waar hebben wij dan al die jaren opgewacht?
  Wat een stomme idioot. Deze man heeft geen enkel verstand van zaken. Zodra er iemand vanuit het buitenland opstaat met een goed idee, kunnen wij het meteen zelf. Dit soort mensen met een bekrompen denkbeeld zijn geen goeie burgers voor het land Ik schaam me dood.


  Maak melding

 22. is dit geen kreet dat wij als surinamers bewuster moeten gaan denken, handelen , en uitvoeren, zolang ik mijn kan herrineren is het met ieder systeem een puinhoop in suriname, altijd vriendjes politiek , een ieder probeert een graantje mee te pikken , de witte man weet dat wij met alles falen, omdat wij niet bewust kunnen denken , hebben altijd kritiek op onzen eigen mensen, als wij de kans krijgen om iets te doen , is het altijd uit eigenbelang , landsbelang heeft maar 1% van de surinamers , en die krijgen bij hun eigen mensen geen kans, vinden jullie het gek dat alle systemen gedoemd zijn te mislukken, wat hebben wij geleerd van de slaverij , niets en nog maals niets , de witte man dacht altijd voor ons , nu nog steeds ,eenheid onder ons ontbreekt, men vergeet dat . als een natie vooruitgang wil hebben is , eenheid het belangrijkste nu is het busvervoer aan de beurt, wat is het volgende , is suriname dan onafhankelijk,alleen op papier


  Maak melding

 23. Dit is typisch een radicale nationalist.Dit soort strip figuren houden suriname in hun greep en behoorlijk achter.Rot maar eens op meneer ELIO VANIER.Maakt plaats voor mensen met een gezond verstand,want naar mijns inzien komt deze arm van connexxion ten goede van de surinaamse bevolking.Vooral zekerheid wordt aangeboden.


  Maak melding

 24. De heer Elio Vanier heeft een reality check nodig! Wat een lachertje en wat een machtsbeluste vent zelve….en dat hij weer met zijn nationalistische sentiment de witte man zwart maakt. hahaha

  IK en anderen trappen er niet in!

  Meneer Elio Vanier, het wordt tijd dat je ophoepelt je bent NIET voorzitterschap waardig. GA wat eens met modder spelen en van die modder groente verbouwen! Zoals de aziaten van Suriname nog steeds doen en hun leven hebben kunnen verbeteren


  Maak melding

 25. Meneer Vanier, mensen zoals u zijn er de oorzaak van dat Suriname steeds weer de boot (lees nu maar de bus) mist. Jouw mentaliteit is zwaar verkeerd. In plaats van zwaar idiote opmerkingen te maken, kan je liever proberen je voordeel te doen met de positive kennis die een bedrijf als Connexxion inbrengt.
  Dat kunnen Surinamers te weinig: je voordeel doen omdat je niet het wiel opnieuw hoort uit te vinden voor zaken die al bestaan. Hooguit kan je proberen een goed werkend bestaand te verbeteren, maar je bent nog niet eens begonnen.
  Het openbaar vervoer in Suriname is al tientallen jaren een chaos en jij hebt zelf ook geen ordening in deze chaos kunnen brengen.


  Maak melding

 26. “Ik ga geen Surinamers verkopen aan Nederlanders. Het is een schande dat een witte man ons openbaar vervoer moet komen ordenen, terwijl wij het zelf kunnen”, zegt Vanier tegenover Dagblad Suriname”

  Schaamt deze man zich niet voor zijn woorden? Sinds wanneer hebben ze het zelf kunnen ordenen in Suriname? Busvervoer was/is nog altijd een chaos in Suriname. Dat weet ik al 25 jaar nu!! En nu praat hij over ordenen en het zelf kunnen? Geef me een K brik man. Hij voelt zich “bedreigd”. Net als hoe men zich “bedreigd” voelt als men naar de grote zaken/ondernemingen van mensen die op mij lijken, kijken en dan gaan zeggen dat de mensen die op mij lijken Suriname overnemen. Als de chinees het nu doet praten ze niet erover.


  Maak melding

 27. De bushouders klagen zo. als connexion het kan laat ze het doen. vanier het zelf tot een pijnhoop gemaakt. Bussem met vaste vertrektijden is het beste wat je heb. je weet dan hoe jij je zaken moet afhandelen.


  Maak melding

 28. @nummer 8 daarom komt ons land niet vooruit toch omdat lieden zoals jij het voor het zeggen hebben in suriname als er ergens al meer als 30 jaren een puinhoop is dan is het bij de wilde bussen let op de naam wilde bussen dus nummer 8 ga lekker wat anders doen en hou a.u.b jou mond dicht want jij weet niets sorry .


  Maak melding

 29. Vanier als et niet zo ernstig was had ik gezegd die man moet bij het caberet. Nu zeg ik die man moet naar het LPI, hij leidt aan een ernstige zelfwaan en overschatting.


  Maak melding

 30. Boi a no spotu…wil ik een bus van Zorg en Hoop naar Blauwgrond.

  Mi Boi whattt.. dan komt een buitenlander de reis tijden van vertrek en aankomst bepalen.

  Zijn wij of heel Front zulke domoren of achterlijken…of halen zij schurken en zitten zij als boeven te kijken.


  Maak melding

 31. Mensen,mensen, dit is niet het complete verhaal.

  Er zijn heel wat vragen die beantwoord moeten worden.

  Ten eerste is openbaarvervoer een verantwoorelijkheid van de regering, maar die staat helemaal buiten de samenwerking.

  Het belangrijkste wat de bushouders bezig houdt, is dat het de bedoeling is dat de bussen, ongeacht als ze leeg zijn op een vaste tijd van moeten rijden.

  De bushouders willen eerst weten wie dat gaat betalen, maar daarop krijgen ze geen duidelijk antwoord.

  Hebben ze nou geijk of niet?


  Maak melding

 32. Beste Vanier,IK zal juist blij zijn als connexxion alles over zal nemen in Suriname.Want jullie praten veel en doen niets.Nu komt Connexxion opeens en dan begin je al te schijten.Het zal goed doen voor de mensen en ze zullen blij zijn,tenminste weten ze dan dat de bussen op tijd zullen rijden.Van mij mogen ze alles over nemen,het is daar, al een corrupte boel in Suriname.Laat ze alles over nemen,dan zal je zien dat suriname beter zal worden en er zullen dan meer toeristen komen.Misschien dat de klm dan wel zijn prijzen lager gaat maken.Ja want dan zullen blanken komen en zij klagen al als het een paar euro duurder is.Dan zal er wel gehoor aan worden gegeven door de NL overheid.

  tang boeg


  Maak melding

 33. De heer Elio Vanier mag zijn voorzitterschap opgeven. Hij heeft geen oog voor nieuwe ontwikkelingen en zit vast geroest in zijn eigen gecreeerde chaos.

  If joe no mang dansi, joe sa taki a pokoe no boeng. Daarom mag je naar huis voordat jij ook nog gefrustreerd raakt en je nek breekt over je eigen vooroordelen.

  Truetory


  Maak melding

 34. ik vind dat wij niet moeten discussieren over zinloze mensen.Als ik een beerput over mr Vanier moet opendoen zijn we nog dagen bezig.WIJ als surinamers moeten zeker de goeie dingen overnemen die de wereld biedt.We hebben teveel problemen om onze tijd te verliezen aan mensen als mr vanier.Als het zo is dat een bedrijf die heel veel ervaring heeft op het gebied van openbaarvervoer en die in suriname haar kennis wil investeren moeten wij daar open voor staan.De kunst is om SAMEN met zo’n organitatie de kennis te vergaren om op midden of lang termijn het over te nemen en die lijn te behouden omdat het zeker ten goede zal komen voor de komende generaties.Laten wij het zwart kijken achterwege laten en daadwerkelijk werken aan de ontwikkeling van ons geliefd SURINAME.


  Maak melding

 35. het is van nationaal belang dat er goed openbaar vervoer is. Dit betekend niet dat de overheid zelf bussen moet laten rijden. het betekend wel dat de overheid moet reguleren. Zeker nu duidelijk gebleken is dat Vanier en collega’s dit niet kunnen of willen.
  Zonder goede regels zullen de chauffeurs alleen de goede ritten willen rijden en niet de mindere of zelfs verliesgevende ritten. Gevolg zonder ingrijpen zit iedereen van 13:00 tot 15:00 te wachten in een stinkende bus voor een ritje van 25 minuten omdat alle bussen wachten tot ze nok vol zitten en alle bussen tegelijk vertrekken.
  Als de markt zelf niet tot rdening instaat is moet iemand anders dit doen. En als de overheid niet weet hoe ze het moet doen is het mooi als ze hulp krijgt.


  Maak melding

 36. Neus jij bent echt een domme jongen…In Su. zijn er zoveel auto’s en zoveel bussen & pick-up’s.enz.

  Domoor: Wij hebben alleen goede wegen nodig…en behoorlijke ook.
  Maar dat ding dat jij wil …ga en neem een kijkje in Su. Echt een domoor dat jij bent..bah!!!

  Veder moet een ieder in Su. voor zijn eigen brood zorgen…en niet mee doen aan landverkoop praktijken.


  Maak melding

 37. Heel goed gezien door de hollanders openbaar vervoer in sur,v/d overheid is een drama.SLECHTER kan niet nu komen misschien zoals altijd de zaak overnemen,als men het niet interesseerd,hoe de mensen vervoerd moeten worden.


  Maak melding

 38. Hallo surinamers als connexxion komt dang oe no mang long bus moro,en dan moet er goeie wegen komen en bus halte a sang no e go zo eff vene kang seer a gotoe nanga ding sranang mang ien na kondre sang na ding bus appelje eitje,maar er moet wel orde op zaken gesteld worden in heel suriname,om te beginnen met de asamble, en vene met konsoret,iedereen die macht heeft wil in su.opereren,geen probleem tog als je maar onder tafel betaald vind vene heel goed sarie torie……………….word vervolg


  Maak melding

 39. hallo en wat gebeurt er nu met al die bus chaufers en met hun bus en inkomen wie zort straks voor hun inkomen van de over heid hoef je niks te verwachten het suri volk hebben geen werk en dan wil die foking CONNEXXION daar komen. in nederland kan CONNEXXION ZIJN PERSOONELEN niet eens goed salaris betaalen .


  Maak melding

 40. Mr. Vanier,

  Het is schandalig de uitspraken die U anno 2008 durft te maken. “Surinamers verkopen aan Nederlanders” ?? Waar heeft U het over??
  Heeft U gedacht aan de werkgelegenheid die Connexxion kan verschaffen voor deze zelfde Surninamers? Heeft U gedacht aan het volk zelf die zal gaan profiteren van een geordend Openbaar Vervoer netwerk?? Suriname is een schat van een land en is veel te lang onderontwikkeld gebleven. Maak nu eens ruimte voor ontwikkeling, doe het voor de komende generaties. Hoe lang kan je aan jezelf blijven denken? Geen woorden voor.


  Maak melding

 41. Hallo allemaal, de Suerinamers kunnen het best zelf. Ze hebben CONNEXXION niet nodig. Dat kun je heel goed zien aan het busvervoer in SME. Sinds 1954 mogen we onze eigen regering kiezen en het busvervoer is sindsdien niet veranderd. Zo goed kunnen we het dus. Trouwens, Surinamers bestaan niet. Anders zou het land er veel beter uitzien. Zouden we het tenminste kunnen opbrengen om het land te ontwikkelen voor onze kinderen en kindskinderen. Daarom “WELKOM CONNEXXION EN WAT MIJ BETREFT VERZUIPEN ZE ALLE POLITICI EN BUSHOUDERS IN DE SURINAMERIVIER.

  Johan


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.