maandag, mei 20, 2024
HomeNieuws uit SurinameDamage control in middelbaar onderwijs Suriname

Damage control in middelbaar onderwijs Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 22 mei – De aanpak na de staking in het middelbaar onderwijs is het best te omschrijven als damage control. ‘Instructies’ van het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling, Minov, zijn uitgebleven. Aanvankelijk werd op die instructies gewacht om van het schooljaar te redden wat er nog te redden valt.

Toen bleek dat het bij niet thuis zou blijven, werd de tijd rijp geacht voor zelfinitiatief. De totaal vijf weken van staken dit jaar zullen zo goed mogelijk worden gecompenseerd. De leerkrachten zijn bereid overuren te maken en zelfs in de grote vakantie door te draaien. De leerdoelen en ook het niveau van de examens blijven onverbiddelijk gelijk. Dat betekent vooral keihard werken voor de studenten.

Niemand weet nog goed welke richting het uitgaat. Intussen zijn de onderhandelingen over een nieuwe loonstructuur voor de leerkrachten hervat. De door de rechter aangewezen bemiddelaar heeft twee maanden de tijd voor een definitieve oplossing. Net zo lang duurt de opschorting van de staking. Het is nu dus duimen dat de ellende zich niet voortzet in nieuwe schooljaar. Dit jaar zijn er al meer dan genoeg het kind van de rekening geworden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

1 REACTIE
  1. Keihard werken geblazen voor de studenten dus. Nou zeggen jullie maar “dank je wel” tegen die luiraren.
    Nu vinden de leerkrachten dus dat ze de kinderen maar moeten kwellen om van hun eigen schuldgevoel af te komen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES