woensdag, mei 29, 2024
HomeNieuws uit SurinameVeelgeplaagde Surinaamse minister treedt niet af

Veelgeplaagde Surinaamse minister treedt niet af

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 22 mei – Minister Micheal Jong Tjien Fa van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, RGB, peinst er niet over af te treden. Integendeel, hij heeft voor zichzelf een missie geformuleerd. Die zal hoe dan ook uitgevoerd worden. De rapportageplicht opgelegd door president Ronald Venetiaan, vormt geen belet.

Weliswaar moet nu elke ‘belangrijke’ overdracht van domeingrond gerapporteerd worden aan de Onderraad Grondzaken. Maar er is geen man overboord. Niemand voelt zich in zijn eer aangetast of ervaart geschonden principes. “Ik zal niet aftreden. We gaan tot het uiterste in belang van land en volk”, zegt Jong Tjien Fa. Dat heeft niet kunnen voorkomen dat partijbelang voorrang is verleend.

De opvoering in Wageningen, in Nickerie, moest juist politieke partij Pertjajah Luhur voor het voetlicht plaatsen. Venetiaan kon nog net de uitgifte van grond voorkomen in naam van de partij en niet namens de regering. Menigeen vindt dat Jong Tjien Fa eieren voor zijn geld moet kiezen. “De minister moet de eer aan zichzelf houden en de president moet niet alleen praten maar doen”, zegt oud-parlementsvoorzitter Indra Djwalapersad.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

23 REACTIES
 1. Dus deze minister keurt zijn eigen daden goed.
  Maar Venetiaan krijgt nu een lesje van Somo en Jong Tjien Fa.
  De hindostanen kon hij naar hand en tand zetten, de javanen laten hem een stinkende poepie ruiken.

  Niet alleen de burgers van Suriname pikken het wangedrag van Somo en Jong Tjien Fa maar ook de overige regerende partijen alsmede de coalitie alsook het bedrijfsleven.

  Vene heeft totaal geen zelfrespect anders zou hij andere maatregelen treffen.

  Is het nu geen tijd dat er felle akties en demonstraties komen, teneinde deze huichelachtige regering naar huis te sturen?


  Maak melding
 2. Is het soms cetabever of heeft deze relatief jongeman gewoonweg een bofroe- of olifantenhuid. Niemand maakt mij wijs dat deze meneer er op gebrand is om louter het volksbelang te dienen.


  Maak melding
 3. Ik was en ben nog steeds voor een partitie van suriname dan hadden dit gedonder ook nooit gehad maar een welvarend west suriname.

  Maar om hongersnood te voorkomen voor het oostelijk deel heeft nederland dit bewust tegengewerkt.


  Maak melding
 4. Veel geplaagd? Hoezo veel geplaagd? dit stuk vreten maakt en breekt op dit ministerie dat hij gebruikt als z,n eigendom door te doen en laten wat, wanneer, waarom en hoe hij wil. Daarbij gesteund of daarvoor ingezet door de andere die zich “”voorzitter”noemt van t parlement. Niet hij is veelgeplaagd, t Su. volk is veelgeplaagd door hun handelwijze. Want dat ze geen enkele vorm van schaamte kennen is tot daar aan toe, maar een land en t grootste deel van z,n bevolking met zoveel disrespect te behandelen , zegt toch wat over wat voor een mens ze zijn.


  Maak melding
 5. Deze meneer gaat absoluut niet aftreden wat eigelijk heel normaal is in een democratie. Integendeel, hij gaat gewoon openlijk door met zijn corrupte praktijken. Niemand kan hem tegenhouden. Precies zoals ik dacht en daarom vind ik de Surinaamse President een zeer zwakke leider van een bananenrepubliek.


  Maak melding
 6. Waarom zou hij,

  Hij is niet corrupt. Hij bevoordeeld tenminste Surinamers/

  Vene bevoordeeld chinezen en Sardjoe de nederlandse hindustanen


  Maak melding
 7. Jammer dat het het volk andere beelden voor heeft wanneer men het heeft over “tot het uiterste gaan voor land en volk”. Waarschijnlijk bedoelt Jong Tjien Fa “tot het uiterste gaan TEN KOSTE VAN land en volk”.


  Maak melding
 8. “Integendeel, hij heeft voor zichzelf een missie geformuleerd.” ??
  Zo?? Wat moet ik daaruit verstaan?? Ik hou mijn hart vast.. wat zal er met de resterende gronden gebeuren vanaf heden tot 2010?? Grondje graaien zoveel het maar kan tot deadline 2010?
  Die man regisseert zijn eigen film getiteld “Jo Sjie Fa mie tek gron telek 2010”

  /–/

  Ik zag vol afgunst twee pae’s grondjes inpikken,
  o het was een wonder,
  Het was een wonder boven wonder,
  dat die pae’s ongestoord grondjepik konden,
  hi hi ha,
  huga huga huga,
  ik stond erbij en ik krijste vol onmacht er naar.

  (baviono)

  Ra ra, wie is de baas van de president?

  http://www.orgonezone.com/img/man_ape.jpg


  Maak melding
 9. Waarom zou jong tjieng fa nou aftreden, hij
  heeft zijn missie nog niet volbracht er valt
  nog veel meer te pikken en het volk maar zeuren over de president,WELKE PRESIDENT,
  HEEFT SURINAME WEL EEN? Wat Suriname nodig
  heeft is een wet dat elke beedigde ambtenaar,
  wetsdienaar,president,minister of parlements
  lid die door het volk gekozen is en de taak
  heeft aanvaard om land en volk gunstig te dienen ten alle tijden moet worden vervolgd
  indien die land en volk benadeeld heeft, en bij zelfverrijking alles terug pakken. Dan zal Suriname serieuze regeerders krijgen en
  de boeven worden dan zo buiten de deur gehou
  den.Het volk moet eisen!!!!!! dat die wet komt.


  Maak melding
 10. Was het niet deze regering die in verkiezingstijd zoveel kritiek had op het beleid van de regering Wijdenbosch (goud verdwenen, hoge schulden vanwege de bruggen,geheime bankrekening,…..)? We zouden toch een regering krijgen met schone handen? Het valt me ontzettend tegen van de regering: een “minister” die beweert in het belang van het volk (daar zijn hij en de familie Somo natuurlijk ook onderdeel van)te werken! Wie is nu gek? Pak de kranten van de afgelopen 6 maanden en lees hoe er is omgegaan met de belangen van “het volk”. Het valt me ontzettend tegen dat Somo in Nederland bezig was met het verzet tegen Bouterse, daarvoor heel veel steun heeft gekregen en nu denkt ….graaien maar!!! En het volk………….? die vindt het goed, want straks krijg ik nog een stukje grond, wordt ik ambtenaar op Sociale Zaken …. We hebben het altijd al leuk gevonden om ons te laten belazeren door onze eigen leiders! We kunnen toch nog gaan bedelen bij Nederland of onze vrienden en faminilie in het buitenland. Vooral niet eerlijk zijn ………….


  Maak melding
 11. vele jarenlang waren het de nps en vhp die grond uitdeelden aan hun achterban. niks aan de hand,en geen gezeur. nu pl grond aan de surinamers uitdeelt en braakliggende grond wil gebruiken heet dat corrupt.
  pl for president.
  soepar.


  Maak melding
 12. laten ze doen….
  nieuwe regering alle gronduitgiften gedaan tijdens dit bewind weer onder de loep nemen en zonodig terugdraaien… ik voorzie dat deze minister de bak indraait….


  Maak melding
 13. Datra visie word eens wakker . Hij is niet
  corrupt!

  deze waardeloze minister naait het hele volk. d.w.z. maakt alleen de rijke gasten en zichzelf maar rijker. maar de eigendommen van het surinaamse volk wordt verkwinseld.
  maar daar geef jij niks om.

  en ventiaan ja wat moet id daarvan zeggen.
  ook een windvaan je hebt er niks aan. Is er wel iemand binnen suriname die zijn hart op de juiste plek heeft in het belang van het land en het volk?

  ik denk het niet wat iedereen probeert zichzelf heel de tijd te verrijken. heel simpel hoeveel miljard heeft Nederland ooki alweer geschonken? en waar is dit geld naar toe?

  ik weet dat jullie op de evenaar zitten en dat het warm is in sranang maar dat het geld ook zo ineens is verdampt?

  sterkte daar en datra visie ga werken luiwammes.


  Maak melding
 14. In een beschaafde demoscratische staat zou deze minister allang zijn ontslagen.

  Maar in een bananen democratie worden deze diplomaten juist beschermd.

  In een beschaafde democratische staat worden politici gescreend.

  Maar in een bananen democratie worden criminelen, moordenaars en verkrachters parlementsleden.


  Maak melding
 15. Kijk naar Afrika, kijk naar Suriname.. meer overeenkomsten dan verschillen, zelfs de vlag van Suriname lijkt op een Afrikaans vlag met Afrikaanse kleurencombinatie.. geen wonder dat het een banannacountry is; werp 1 blik op de president van Suriname en dan weet je genoeg. Geen wonder dat die multinationals grijnzen als ze zien wie het voor het zeggen heeft in Suriname.
  Wie met pek omgaat wordt ermee besmet: zijn persoonlijke pajongwaaier en kornuiten bijvoorbeeld..


  Maak melding
 16. van randwijk: je hebt geen flauw benul hoeveel criminele figuren de DNA telt. hoogstwaarschijnlijk ben je geen surinamer, dus ik raad je aan om niet teveel over suriname te praten, maar te luisteren:

  * rover: Ronnie Brunswijk
  * verkrachter: Paul Salam Somohardjo (DNA Voorzitter)
  * crimineel: DD Bouterse


  Maak melding
 17. @nummer 19 je gaat geen antwoord op jou vraag krijgen want deze vraag heb ik al vaker gesteld hier zijn ze goed in beschuldiging zonder feiten ik stel nu ook de zelfde vraag aan nummer 18 geef aan wie jij bedoel en ook welke daden en feiten die minister of parlementsleden hebben gepleegd A.U.B .


  Maak melding
 18. no.14 @ soepar als figuur die op Somo lijkt ontgaat het jou vanzelfsprekend waar jou soortgenoten mee bezig zijn!!
  Je moest je schamen dit nog goed te praten!
  Natuurlijk hebben de anderen tot zelfs de NDP zich hieraan schuldig gemaakt, maar hetgeen er nu plaats vindt gaat buiten elke proportie en op zo’n domme manier die alleen jou soort kan verzinnen die door het meewaaien met de geldende politieke wind enige politieke betekenis krijgt toegeworpen; en niet door een constructieve bijdrage aan de ontwikkeling van Suriname!!
  Jullie macht is louter gebasseert op de controverse koeli/blakkamang en niet op het feit dat jullie enige ecomonische of intellectuele betekenis hebben voor Suriname!!!
  Dat die Jan Klaassen niet aan aftreden denkt komt omdat hij dezelfde mentaliteit heeft als jullie en zelfs als hij bij het dobbelen zijn vrouw had verloren niet bij de speeltafel is wegteslaan!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES