dinsdag, juni 18, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaams staatshoofd: geen angst voor crisis

Surinaams staatshoofd: geen angst voor crisis

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 21 mei – “De politieke ontwikkeling die ik heb gehad heeft getoond dat ik geen angst heb voor crisissituaties.” Dit zegt president Ronald Venetiaan naar aanleiding van de soloactie van coalitiepartner Pertjajah Luhur, PL. Minister Michael Jong Tjien Fa (PL) is op de vingers getikt en gewaarschuwd tegen herhaling, zonder vrees voor weerslag.

PL- en parlementsvoorzitter Paul Somohardjo zal ermee moeten leven. Die mag dan beweren zes ‘gouden’ zetels te beheren, het is geen vrijbrief voor willekeur. “Wij proberen wel een crisissituatie te vermijden, omdat het ernstige gevolgen heeft voor de samenleving. Ik heb de minister gesproken, de emmer is vol, de minister heeft het in de hand of de laatste druppel komt of niet”, zei Venetiaan.

PL en diens voorzitter zullen ook moeten bezien of de egotrip in Wageningen de laatste is geweest. Trachten te doen voorkomen dat het uitgeven van grond niet een zaak is van de regering, maar van een politieke partij, is niet aanvaardbaar. “Ik heb de heer Somohardjo duidelijk gemaakt dat de voorzitter van het parlement het werk in het parlement regelt. Grondbeschikkingen zijn een aangelegenheid van de regering”, aldus Venetiaan.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

29 REACTIES
 1. Zegt t Surinaamse staatshoofd. Die zich in z,n functie laat ringeloren ,en zich onder de uitspraak geen angst voor crisis de vloer met zich laat aanvegen , als een kleine jongen zich in de zeik laat nemen. Sorry, voor m,n woord gebruik (ik ben pissed off) maar venetiaan stelt zich op als een schijterd, en t is wachten op de volgende keer. Dat hij t niet eens ziet, dat is nog t meest kwalijke ,want pl en jongtjienfa, doen en laten wat ze willen , laten hem alle hoeken van de poltieke arena zien ,en mogen beslissen als er nog en druppel bijkomt in de overvolle emmer. Geheid dat weer zal gebeuren , wantt wordt steeds weer recht geluld, en ze komen ermee weg.
  Wel ik heb een tip voor meneer venetiaan, te weten:(ik ben t respect kwijt om u te zeggen) als je zelf geen beslissingen neemt en uitvoert, als je geen keuzes maakt , dan worden keuzes VOOR je gemaakt en met de keuzes/beslissingen die door anderen voor je gemaakt/genomen worden zal je moeten leven. Maar in dit geval ben jij niet de enige die daarmee moet leven , maar een groot deel van t Surinaamse volk. Maar ja een spreekwoord zegt : t verstand komt met de jaren , maar voor meneer venetiaan schijnt t niet op te gaan.


  Maak melding
 2. Grondbeschikkingen zijn een aangelegenheid van de regering”, aldus Venetiaan.

  bij somo gaat dit niet op,dit is de zoveelste keer reeds bewezen hoe men het volk probeert te naaien/paaien.deze man somo is en blijft een coalitiegenoot met slechte gedachten.als er saamhorigheid in politiek suriname was,dan was deze somo op dit moment politiek dood geweest.en probeert misbruikt te maken van zijn zwevende positie en dit mag de president venetiaan niet weerhouden om deze uit de coalitie/regering te trappen.


  Maak melding
 3. Direct korte metten maken met die Jongtjienfa !
  Oneervol onslag.
  En die Somohardjo ook als hij praatjes heeft.
  Wanneer gaan die mannen nou eens aan het werk?
  En dan wel het werk VOOR het VOLK ! En niet alleen voor hun zelf en hun eigen groep.


  Maak melding
 4. De PL, de Partij Losbandigen en jo-sjie-fa de chinees,
  spelen op het kantje van de mes met Venezuelaatje, Deze man als leider had ook al problems met Chavez, de Che van Vene….

  Ze schijten allemaal 1 grote buffel…. Ma goed dat San takie die schietwapens in huis niet strafbaar stelt.

  Rovers worden neergekanld… ma hoe zit het als je hele prasie wordt gestolen op papier???
  Want dat doet deze chinees, jo-sjie-fa…. josjiefa mie o doe ing, zo kun je het uitspreken, zijn naam, gemakshalve…

  Vriendelijke Groeten,………


  Maak melding
 5. Wederom blijkt het gemis aan management capasiteiten van onze president. Drs. Roseval(ex-min van Financien) had ons toen al hiervoor gewaarschuwd.Nu komt het voor de zoveelste keer uit. Spreekwoorden gebruiken waarvan je de strekking niet begrijpt is wel lastig voor een president.
  Die mevr. Ferreira heeft de functie van Kruisland overgenomen: een heleboel komen schreeuwen en als het erop aankomt op een laffe manier via de achterdeur weglopen.Ik denk niet dat het volk op dit soort figuren zit te wachten. Degenen die de president daadkrachtig vinden zijn de weg totaal kwijt.


  Maak melding
 6. kijk, als ik van de meeste reacties af moet gaan, dan rest me niets anders dan te concluderen hoe de gemiddelde poster (surinamer) zo snel kan worden omgekocht met een “schijnvertoning” van de president. dit verklaart ook hoe het komt dat velen op de dag naar de stembusgang o zo snel kan worden omgekocht door de fronters met een paar “schijnprojecten” en “schijnbeloftes”. de gemiddelde surinamer heeft last van een laag iq. nuchter denken is ver te zoeken. in deze regeerperiode van NF plus is duidelijk naar voren gekomen dat de NPS van baviono, kostte wat het kost, aan de macht wilt blijven. en dat weet somo bliksemsgoed. bavie weet, somo is zo glad als een aal, 1 mistake en hij kan met zijn 6 gouden zetels (en ik geef hem geen ongelijk) de president plat op zijn gezicht laten vallen. einde regeermacht van baviono en co, einde van de nps, einde van hun geboeverij en zakkenvullerij. en dat wilt bavie voorkomen, zogenaamde stoere taal op de podium verkondigen, achteraf met geknepen neus de kont van somo strelen. ik heb deze lage racist allang door.


  Maak melding
 7. Ze zeggen dat vene tien schone vingers heeft,maar ing voetoe beer in a tokotoko a no mang zekie, 5w peer dof anno 2008 heb lef,maar ja zijn voeten zijn tokotoko,(vies)blaka mang e djoeing sing,leve D.D.B word vervolg.


  Maak melding
 8. Beste Basja Ranki,

  Ik vind je opmerking heel vetcool.Dat ding is geen miss jawa,geen los-los of tjekre-tjekre.Je hebt groot gelijk maar saoto soep met saté-kip met pinda-saus lust jij en hij wel.Het zit in(onze surinaamse cultuur)jouw en mijn cultuur.

  Odie foe Pahéé


  Maak melding
 9. Raj,

  Als je respect voor jezelf hebt kun je niet zo praten over de President van Suriname.
  Ik merk fijntje uit jouw betoog dat je geen hoge opleiding hebt genoten.

  De mans uiterlijk doet niet terzake in deze discussie, als je niet weet wat je moet schrijven schrijf dan geen onzin.

  Discussie betekent argumenten aandragen en niet iemand uitschelden.


  Maak melding
 10. Hoor Afro praten..

  Wanneer anderen onterechte, persoonlijke oftewel uiterlijke beledigingen doen over hindoestaanse ministers, dan zie ik jouw anderen ook niet corrigeren over respect etc..??? Aaah het betreft nu om een…….!


  Maak melding
 11. radj….ga eerst naar school hoor en kraai geen onzin uit. kom met gefundeerde argumenten, maar jou schrijftaal is meer van een kleuter dan een volwassene. De president stopt jou vele malen in z’n broekzak qua niveau, kennis en opleiding.


  Maak melding
 12. mijn opleiding doet er niet toe, mijn verstand en mening telt:

  * ik heb geen respect voor een man die langer dan tien jaren heeft bewezen onbekwaamd te zijn om de functie van een staatshoofd te vervullen.
  * ik heb geen respect voor een man die, toen hij les gaf op de ams, denigrerende/raciale opmerkingen jegens de hindustanen maakte.
  * ik heb geen respect voor een man die samen met zijn soortgenoten in 1975 riep dat ze leren schoenen van de huiden van de hindustaan zouden maken.
  * ik heb geen respect voor een man die, puur omdat hindustanen de grootste landbouwers zijn, de landbouwsector laat verpauperen.

  zijn uiterlijk gebruik ik dus daarom om hem op mijn manier de grond in te boren. je mag er aanstoot aan nemen omdat die man op je lijkt.. tja sorry man, I can’t help, hij verdient het om zo de grond in te worden geboord, zo waardeloos als president en mens is hij wel.

  en zo zijn er tal van voorbeelden aan te halen van deze racistische president (en zijn partijgenoten). wat hindustanen in zijn partij doen is “puur politiek”. ik hoop dat je intelligent genoeg bent om te snappen wat ik daarmee bedoelt.


  Maak melding
 13. Met de *punten uit nummer 17 van raj ben ik het helemaal eens.
  Vene is een racist als het om hindostanen gaat. (Ben erop gewezen dat het hindostanen zijn en geen hindoestanen).

  Raj ik heb wel 1 advies aan jou:
  laat voortaan het uiterlijk van iemand buiten alle discussies en hou het alleen maar op de inhoud.

  Maar ook aan de afro’s geef ik 1 advies mee:
  Let niet op de schrijfwijze van de taal, maar alleen op de inhoud van de reacties.

  Het is uitermate zwak het uiterlijk of de schrijfwijze van anderen als tegenargumenten te gebruiken.


  Maak melding
 14. Wat voor opleiding heb jij genoten, Afro?
  Kennis is oneindig, dus ik neem aan dat je geleerd genoeg bent om dat te weten.. maar vind het wel vreemd dat je nu zelf afhaakt, wellicht omdat je zelf niet educatief genoeg bent?

  @prema, je zegt dat men beter kan letten op de inhoud van een reactie ipv schrijftaal, waarom zit je dan zelf te corrigeren (“hindoestanen”). Prema=Saya?/?/?


  Maak melding
 15. ik wist niet dat er in suriname ook rassendiscriminatie voorkwam,ik dacht altijd dat wij marokkanen een voorbeeld aan jullie konden nemen voor wat betreft vredig met elkaar samenleven. Niet dus.


  Maak melding
 16. undercover en toet,

  Ik ben Prema.

  @toet ik heb van mijn ouders in Suriname een opleiding mogen volgen, maar ben niet zo hooghartig te zeggen dat ik intelligent ben.
  Jij integendeel wel. Je hebt zelf gezegd dat je het maatschappelijk heel ver hebt geschopt in Nederland.

  @undercover ik ben gecorrigeerd en erop gewezen dat het hindostanen moet zijn en geen hindustanen of hindoestanen en ook waarom. Een ander op schrijffouten corrigeren, vind ik niet nodig.
  Het gaat mij om de inhoud.


  Maak melding
 17. @raj. #11
  Het zelfde doen ze bij moordenaars die bekeerd heten te zijn maar wel in de geroofde luxe leven.
  NB. Doe je vriendjes met hun inhoudsloze, op de manspelende reacties de groeten: undercover & Kofi yangdringiedansie

  Ook reactie #17 is ongepast. (Oncontroleerbare achterklap)


  Maak melding
 18. Raj@Afro,
  Waarmee ben je bezig? Wij willen geen Guyanese toestanden in Suriname.

  Wanneer de ionisatie eenmaal is geschied zal er geen weg terug zijn. Feti no habi konditie!

  Grote groepen hebben niets te verliezen, dus be carefull.


  Maak melding
 19. Rachid,

  Ik begrijp ook niet waarom berbers en negroide marokkanen gediscrimineerd worden in marroko?

  Berbergeiten zijn ook nergens geliefd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES