zaterdag, juni 15, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijKwakoe Events naar de rechter

Kwakoe Events naar de rechter

-

Does Travel - naar Suriname

Stichting Kwakoe Events, die sinds 1975 elke zomer het Kwakoe Festival in Amsterdam-Zuidoost organiseerde, probeert via de rechter alsnog een vergunning voor het organiseren van het festival te krijgen. In een kort geding op dinsdag 20 mei verzocht Kwakoe Events de rechtbank in Amsterdam om de beslissing van stadsdeel Zuidoost, de vergunning dit jaar aan een andere partij te geven, terug te draaien.

Het stadsdeel heeft het voornemen een vergunning aan een nieuwe organisatie (ZaZo) te gunnen voor de organisatie van een festival in de Bijlmer in juli en augustus en dus niet aan Kwakoe Events. De vergunning moet volgende week definitief verleend worden. Bij die beslissing speelden slechte ervaringen met Kwakoe tijdens de laatste drie edities een doorslaggevende rol, zei advocaat van stadsdeel Zuidoost Guido Koop dinsdag. ”Het vertrouwen in Kwakoe Events is er gewoon niet meer.”

Volgens Kwakoe Events is hun vergunningsaanvraag ten onrechte afgewezen. In maart trad een nieuw bestuur aan, dat met kraamhouders scherpere afspraken zou maken over onder meer milieudelicten en geluidsoverlast. In het verleden ging het daar vaak mis: kraamhouders hielden zich niet aan milieuvoorschriften, er was te veel lawaai en er waren te weinig lichtmasten en toiletten. Ook zou Kwakoe te weinig toezichthouders ingezet hebben.

De rechtbank beslist binnen twee weken of de vergunning definitief niet naar Kwakoe Events gaat. Bekijk een compilatie van de standpunten in de rechtbank op de site van AT5.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

7 REACTIES
 1. Ik vind het jammer dat zo laconiek gedaan omtrent zo een belangrijk event.

  kwakoe was en is nog steeds een genot voor mij om dat te mogen meemaken elk jaar.

  Misschien kunnen nu wel entree vragen omdat het anders een onhaalbare situatie wordt waarin ze nu momenteel verkeren.

  Prettige dag iedereen


  Maak melding
 2. Het publiek is straks de grote verliezer. Maar misschien verdienen we dat ook. Er is nooit een hand uitgestoken toen er maatregelen zaten aan te komen. Amsterdam Zuidoost zal en moet een yuppenstad worden. Weg met alle baarbaarse activiteiten en op naar de vernieuwing.
  het moet gedaan zijn met dedie grote jaarlijkse samenscholing van die zwarten.

  Jammer dat daar zwakke landgenoten voor gebruikt zijn. Zij hebben het hogere spel niet door, waardoor sommigen er een ruzieend onderonsje van gemaakt hebben.

  Den ptata kis’un BAKA !!!


  Maak melding
 3. Natuurlijk zou het jammer zijn als Kwakoe ophoudt te bestaan, maar ik geloof daar niet in. Maar ik denk dat er zeker niet laconiek om wordt gedaan. Een kort geding is niet niks. Laconiek, door wie? Als iedereen zich keurig aan de afgesproken regels houdt, is er niets aan de hand. En een kleine entreevergoeding vragen is natuurlijk een reëele optie. Overigens zijn de standprijzen niet misselijk, kan ik u melden.


  Maak melding
 4. Is het waar gebleken dat wij Suris per definitie niet kunnen coopereren of samenwerken.
  Voor alles gaan wij blijkbaar naar de rechter.

  Misschien moeten die blauw ogigen het voor ons komen doen.

  Zo langzamerhand bekruipt mij het gevoel dat we werkelijk haren in onze handen hebben en tenen van wel 1 decimeter lang.
  Fawaka?


  Maak melding
 5. als kwakoe events wordt stop gezet,dan schakel deze doodgewoon over op harry potter event met in de hoofd rol kwakoe events de naam zegt toch niks wij hebben toch bewust gekozen om nederlanders te zijn.en dit is een van de zovele offers dat wij zullen moeten opbrengen.men heeft twee mogelijkheid voor harry potter events kiezen of terug naar suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES