Zwak protest Surinaamse studenten tegen staking

8

PARAMARIBO, 15 mei – De acties van studenten tegen de staking in het middelbaar onderwijs, schijnen af te nemen in kracht en heftigheid. Op de tweede dag van demonstraties verschenen aanmerkelijk minder. Enkele tientallen hebben gedemonstreerd om hun eis kracht bij te zetten.

Voor aanvang van de wekelijkse ministerraad werd geprotesteerd tegen de “schending van het recht op onderwijs.” De regering wordt even goed verantwoordelijk gehouden als lerarenbond BvL. Het wordt beide kwalijk genomen dat de impasse over lonen maar niet doorbroken wordt. Intussen heeft het Hof van Justitie beslist dat het kort geding tegen de bond toch mag dienen bij de oorspronkelijk aangewezen rechter.

De BvL zegt geen vertrouwen te hebben in deze rechter. Die had in 2004 al beslist dat het belang van leraren ondergeschikt was aan dat van de studenten. De staking die toen gevoerd werd moest onmiddellijk worden opgeheven. ”De zaak kan nu sneller afgehandeld worden”, zegt minister Maurits Hassankhan van Binnenlandse Zaken. Volgens de bond is een duurzame oplossing nu verder dan ooit.


8 REACTIES

 1. Waar is hooghard ? vindt deze man erg laf nu is hij onder gedoken . bij vorige protest actie’s liep hij altijd voorop en als maar roepen regering moet naar huis.


  Maak melding

 2. Waterkant,
  Waarom is het niet mogelijk om te reageren op:”Kort geding tegen Surinaamse leraren mist doel”
  We leven in een land waar alles bespreekbaar moet kunnen zijn.


  Maak melding

 3. als er geen fatsoenlijke afspraken kunnen worden gemaakt tussen de vakcentrale en de regering in suriname dan gaat men zeker dit soort akkefietjes krijgen.
  de rechtelijke macht moet zich helemaal buiten houden want tot een oprechte uitspraak zal men niet kunnen komen.men moet niet vergeten dat dit een strijd is voor een betere leven.
  ik begrijp de leerlingen dat zei onderwijs willen.maar onderwijs verzorgd je ook weer niet met een lege broekzak.


  Maak melding

 4. Euh sranang people,

  hoeveel van die klaplopende ministers zijn jullie aan het voeden.
  iedere lees ik dat er weer een minister zich bemoeit.

  als ze nu eens 75% naar huis sturen en eens gewoon gaan werken wat het volk ook doet!

  gr. maarten


  Maak melding

 5. mijnheer Hooghart zult u “niet meer” tegenkomen, want Vene heeft zijn “ZAKKEN” laten vullen en nu geniet hij van wat hij allemaal ten koste van de staat heeft gekregen. De rest is niet interessant voor hem en zijn familie.


  Maak melding

 6. hooghart is laf en laag. in het teken van geld houd hij zijn mond dicht, want hij heeft veel te eten gekregen van baviono. en zijn zakken zijn spang, zijn zoon heeft hoge posities in top (politiek gelieerde bedrijven) in suriname. dus je weet al hoe het komt dat meneer hooghart een dikke bil heeft gekregen. er bestaan geen mensen die een oprecht hart voor suriname hebben, allemaal die aan de macht komen denken aan hun eigen zakken en die van hun naaste familieleden (sommigen zelfs dat niet eens). dus het is een zware ramp met de surinaamse politiek. niemand moet me een verrader komen noemen als ik misschien in de toekomst suriname verlaat om een beter bestaan elders op te bouwen. we krijgen al geen goed voorbeeld van de politici.


  Maak melding

 7. Wat is het probleem?

  Sinds jaar en dag klaagt men over het lage loon dat onder andere docenten verdienen.

  Ik denk dat men dit probleem kan oplossen door werktijden van docenten en ambtenaren aan te passen aan internationale normen en de lonen navenant te verhogen.

  Voer de 40-urige werk week voor deze groepen in en verhoog de salarissen.

  Het is tijd dat Suriname zich gaat aanpassen aan normen qua werktijd die in de omringende landen als geheel normaal wordt ervaren. Weg met de 7 even mentaliteit.

  Als dit zou worden doorgevoerd zal het de concurrentie positie van het land vergroten.

  Kortom, regering voer dit door in jouw resterende regeer periode of zet de boel zodanig op poten dat er geen weg terug is in deze.


  Maak melding

 8. Hooghart of niet, maakt niets uit. Het hof heeft de wraking van rechter Ombre ongedaan gemaakt. Ombre, die in 2004 ook al uitspraak heeft gedaan in een soortgelijk dispuut tussen de BvL en de regering, en daarbij de regering in het gelijk heeft gesteld. Partijdigheid of onpartijdigheid, rechtsgelijkheid of -ongelijkheid, in dit onderhavige geval zullen er alleen maar verliezers zijn. En wat het recht in Suriname betreft: het blijft krom. Zo voorspel ik in deze zaak ook een uitspraak waar alleen de regering zich in zal kunnen vinden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.