dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijOudgedienden Suriname staan op beter pensioen

Oudgedienden Suriname staan op beter pensioen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 mei – Een nieuwe pensioenregeling moet zo snel mogelijk worden ingevoerd. Dit stelt de bond van oud-ambtenaren BBGO. De oude regeling zal plaats moeten maken voor niets minder dan een welvaartsvast pensioen. De regering zal haast moeten maken.

“We hebben het zwaar, je bent binnen een week door je pensioen heen en het wordt al maar moeilijker”, zegt BBGO-voorzitter Clifton Greaves. Onder meer de levensverwachting komt onder grote druk te staan. Aan welzijn wordt steeds minder gedacht. De gepensioneerden hebben het allemaal gezien de afgelopen jaren. De pensioenen zijn steeds in waarde afgenomen.

“Hier hebben we geen pensioenpremie voor betaald in onze actieve jaren”, zegt Greaves. Het is de ruim twintigduizend voormalige ambtenaren vooral te doen om het terugwinnen van het vooruitzicht van een zorgeloze oude dag. De BBGO wil daar best strijd voor voeren. Gedacht wordt aan protestdemonstraties en rechtszaken. Volgens minister Humphrey Hildenberg van Financiën kan het nog even duren. Er is nog wat cijferwerk te doen en bekeken wordt hoe ook de pensioenen van particulieren aan te sterken.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
 1. Is dat niet meer dan gerechtigheid dat mensen. die letterlijk onder de meest erbarmelijke omstandigheden hun krachten hebben gegeven aan de opbouw van dit land een rustig pensioen tegemoet mogen zien?
  Politie-officieren zoeken na hun pesionnering steevast steevast emplooi bij de casino van hotel Torarica.

  Is dat niet schandelijk dat zij en vele anderen noodwendig dienen bij te klussen? Als mijn daar is zak ik ook geen andere keus hebben. Kan dat?


  Maak melding
 2. de minister van financiën moet opgesloten worden.velen jaren heeft deze de gestorte pensioengelden van de ambtenaren misbruikt om lappendiensten te verrichten met gestorte pensioengelden.en nu met de hele ondergang van de surinaamse munteenheid moeten deze nu het gelag betalen.men heeft toen nooit gedacht om dit op een beschaafde wijze te beleggen of waardevast te maken.


  Maak melding
 3. @Alex
  Je vergist je weer eens enorm. Het was voorgaande regeringen die ten tijden van de gierende inflatie en een lege staatskas de reserves van de fondsen geplunderd heeft en daarmee de oudjes het geld dat nodig was voor inflaie correcties afhandig heeft gemaakt.
  Als ik mij niet vergis was het Bosje. Maar hoe het ook zij. Jij hebt weer duidelijk de klok horen luiden en weet totaal niet waar de klepel hangt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES