zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname graag bij opleving Caribische visserij

Suriname graag bij opleving Caribische visserij

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 9 mei – Suriname heeft er alle baat bij dat de visserijsector in de regio opbloeit. Dit zegt minister Kermechend Raghoebarsing van Landbouw Veeteelt & Visserij. De sector is een belangrijke voorwaarde voor het garanderen van gezondheid en voeding voor de samenleving. Suriname kiest eieren voor zijn geld.

De eigen sector zal zoveel mogelijk geholpen worden. Ook is er alle steun voor initiatieven om de regionale visserij op te krikken. Dat laatste is hard nodig nu de bedreigingen toenemen. Vissers hebben het extra zwaar. “De prijs van brandstof blijft stijgen, maar de prijs van vis en visproducten stagneert”, zegt Raghoebarsing. Er zal dus naar antwoorden gezocht moeten worden.

Door gezamenlijk op te trekken, kunnen de Caribische landen effectiever te werk gaan. Dat zal hard nodig zijn de komende jaren. Overbevissing door veelal buitenlanders en piraterij maken de sector minder aantrekkelijk. Toch is er weinig andere keus dan ontwikkelingsgericht te handelen. Per jaar wordt regionaal ruim honderd miljoen dollar verdiend aan visserij.

opening
Fernandes Express
BODO Party

2 REACTIES
  1. wat kunnen de heren van de regering toch mooi zingen.en in het bijzonder de minister kermechend raghoebarsing van landbouw veeteelt & visserij.
    ook de ex minister van russel kan wel van mee praten.met zijn vissersboten.


    Maak melding
  2. “Overbevissing door veelal buitenlanders en piraterij maken de sector minder aantrekkelijk”

    je moet gewoon de buitenlandse visserij bedrijven er uit schoppen en geld stoppen in de marine, zodat zij de piraten kunnen aanpakken.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES