Nederlandse pot infrastructuur kans voor Suriname

2

PARAMARIBO, 9 mei – Suriname zou mee kunnen profiteren van het veranderende beleid in Nederland wat betreft het financieren van infrastructurele projecten in andere landen. Dit zegt Tweede Kamerlid Kathleen Ferrier. Nu aangestuurd wordt op nauwere betrokkenheid van het Nederlandse bedrijfsleven, doen zich nieuwe kansen voor. Er is jaarlijks ruim honderd miljoen euro beschikbaar.

Dat was anders met het oude Oret-programma, dat leningen beschikbaar stelt. Den Haag heeft Suriname naar dit programma verwezen toen werd aangeklopt voor financiering van de dijk voor Commewijne. De nieuwe Orio-regeling “is zeker voor Suriname interessant”, zegt Ferrier tegenover de Ware Tijd. Ook het Nederlandse bedrijfsleven zou zijn voordeel kunnen halen.

Weliswaar zal het ontvangende land niet verplicht worden de hulp via Orio te besteden bij Nederlandse bedrijven. Maar omdat Suriname ook in economisch opzicht steeds beter oogt, hoeft dat niet per se te spelen. “We weten allemaal dat er grote belangstelling is vanuit het bedrijfsleven, juist voor Suriname. Ik denk dat inzetten op midden- en klein bedrijf Suriname kansen biedt”, aldus Ferrier.


2 REACTIES

  1. kamerlid kathleen ferrier
    naar mij gevoel heeft de president venetiaan geen aandacht voor deze mevrouw.daarom is zij binnengestapt bij de ware tijd.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.