Suriname is op zoek naar toegewijde adviseurs

34

PARAMARIBO, 24 apr – Suriname is naarstig op zoek naar meer toegewijde adviseurs voor de onderhandelingen met multinationals. Minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen zal zich de komende tijd toeleggen op deze missie. Het effect van halfslachtigheid laat zich te nadrukkelijk merken.

In de benadering van de Canadese goudmultinational bijvoorbeeld is niet eenvoudig aan te geven of gehaald wordt wat er te halen valt. Aan de regering is het niet gelegen. Duidelijk is aangegeven dat geen genoegen genomen wordt met wat wordt afgestaan aan de staatskas. “Ik denk dat ik genoodzaakt ben buiten te kijken naar concrete steun”, zegt Rusland.

Gezocht wordt vooral naar specialisten met het hart op de juiste plaats en met kennis van zaken. “We zoeken naar mensen die dagelijks met het bijltje hakken”, aldus Rusland. Zeker nu de goudprijs almaar stijgt en de mijn in Nieuw Koffiekamp goed produceert, is het zaak spijkers met koppen te slaan. Suriname wil meer. “We moeten de zaak duidelijk gaan kwantificeren. Natuurlijk zijn er mensen die vragen of dit genoeg is. Dat moet bekeken worden.”


34 REACTIES

 1. Laat die adviseurs dan meteen ministers worden zodat jullie het veld ruimen voor mensen met beter inzicht.Geld betalen aan een minister én een adviseur is toch teveel van het “goede”????Deze minister en zijn collega’s geven telkens blijk van onvermogen voor het “ambt”dat ze is aangesmeerd…… er is geen geld voor de pensioengerechtigden maar wel voor adviseurs die foute-zaken moeten rechttrekken.


  Maak melding

 2. succes Gregory,

  mooie zin in het bericht:
  “Gezocht wordt vooral naar specialisten met het hart op de juiste plaats en met kennis van zaken”

  schop dan eerst die K…. zakkenvullers uit de regering. want wat ze met die canadezen hebben onderhandeld?? rara waar blijft onze inkomsten voor de normale suristick?

  groeten Maarten


  Maak melding

 3. Na drie jaren praten heeft de minister uit eindelijk door dat hij het niet kan.Dat zijn mensen die hij nu om zich heen heeft het niet kunnen.Binnen al die coalitie partijen zijn er dus geen deskundigen te vinden.

  Ik heb het in 2005 al gezegd…deze minister zou niet in staat zijn die deals open te breken.
  En met dit bericht weten….de multinationals het ook.
  Bedanken jullie rusland daarvoor.

  Zo en nu kijken of Jethu het kan…die hebben altijd een grote mond.Kijken of ze nu aan komen rennen.

  Minister wie ook komt..je gaat geld dokken.Ook al staat het hart op de juiste plaatst…eten moet de man.


  Maak melding

 4. de toegewijde adviseurs hoeft men helemaal niet in dienst te nemen maar gewoon met een goed gerichte forum een aanvang maken.
  dit computer systeem kost pa lanti ook niks.
  er zijn velen die het goed menen met land en volk en van deze mensen hun logische ideeën gebruikt maken,en dit verder af te werken.
  dit moet gezien worden als een begin om eindelijk naar de stem van het volk te luisteren.


  Maak melding

 5. Specialisten met het hart op de juiste plek. Die ga je iet vinden meneer Rusland. Dat zijn vaak idealisten zonder verstand van zaken. Als je echt de beste mensen wilt hebben die voor Suriname het onderste uit de kom halen zul je dik moeten betalen en aftstappen van korte termijn visies.


  Maak melding

 6. “Suriname is naarstig op zoek naar meer toegewijde adviseurs voor de onderhandelingen met multinationals.”

  Wat kost het uurtje factuurtje???


  Maak melding

 7. Zeg tegen de Canadezen dat je landbouw materiaal en fabrieken nodig heb, in ruil voor goud. De bronnen zullen ooit uitgeput raken. Lijkt me geen slechte deal.

  Van die goudopbrengsten zul je niet je leven lang kunnen rentenieren zoals velen denken.


  Maak melding

 8. Niet alleen in deze fase, maar ook voor het natrajekt is specifieke deskundigheid nodig bij de belading van die schepen. Wij kennen geen scheepsbeladers. Tot op dit moment wordt iedere verscheping voor zoete koek aangenomen. En zo gaan onze bodemschatten voor een habbekrats weg.


  Maak melding

 9. ik ken een aantal hoor hier op deze site ze hebben altijd een grote mond hoe het moet en hoe slim ze zijn en hoe dom andere zijn ik zou zeggen geef jou maar aan mensen ze schuilen nu in hun hol maar ze komen er een deze dagen eruit .


  Maak melding

 10. meneer g.rusland
  tot nu toe hebben de sme mensen niets willen accepteren van een ander sme ,dus denk ik
  wat moet ik zeggen
  en hoe moet ik het zeggen.
  alle sme is sabie man.
  maar doe je een beroep ,vraag het openlijk,en je wordt geholpen
  dan word sme geholpen.
  vraag aan mij en ik ken iemand.
  want er is geen uitverkoop van onze hulpbronnen.
  alle materiaal is duur aan het worden.
  het gaat niet lang meer duren of er komt hongersnood.
  kopieer dit ,wat ik schrijf.en bewaar het.
  dus laat niet met je sollen…
  ik zelf bemoei niet met sme.
  ik heb 9 miljoen km2 op het oog …
  als dit zal beginnen ,zal ik jullie op de hoogte brengen.
  dan zal ik ook hulp vragen aan specialisten.
  dus hierbij doe ik meteen een beroep,
  wie heeft verstand van ….landbouw-tuinbouw-akkerbouw.
  verder kan ik niet vertellen
  dus ingenieurs met hun studie …
  houw mij ook in de gaten…
  eind juni weet in meer


  Maak melding

 11. Wat in Suriname moeten zoeken is iemand die de kern van het lied ”Gisteren ginr ik naar mijn grond” verstaat.

  Zoals Koni Koni de moestuin vernietigd net zo vernietigen de leiders het land.

  BAH!!!!


  Maak melding

 12. Minister Rusland geeft men zijn opmerkingen direct een bewijs van onvermogen af aan de vorige regering(en) die de deals met eerst Cambior en later IamGold hebben gesloten en ook de onkunde van de huidige regering. Weet u hoeveel gekwalificeerde mensen er in Su. rondlopen, maar die niet aan bod komen omdat ze niet politiek gelieerd (willen) zijn? Gooi nou eerst al die nitwits op die ministeries eruit die toevallig bij een partij horen (of zou nou wat kennen of niet), en vervang die door politiek onafhankelijk mensen met verstand en visie. Maar zelfs daaraan ontbreekt het bij het ministerie zelf aan visie. Eigenlijk kan ik wel meegaan met de ideeën van Paagal en Datra, maar iets genuanceerder.


  Maak melding

 13. Een zekere Professor Mahadew uit Nederland is wel een goed adviseur.
  Hij heeft de nickerianen en de regering een keer wat advies gegeven voor specialistisch scholing van rijstboeren en jonge landbouwers.
  Misschien kan hij benadert worden door de regering.

  Papo.


  Maak melding

 14. Ik ben ook van mening, dat de regering de drempel voor agrarische academici en h.b.o.’s die zich in Suriname willen komen vestigen moet verlagen ,of zelfs belonen.

  Aanpak van de bureaucratie bij de aanvraag van vergunningen en leningen voor Agrarische doeleinde.

  Onderzoek naar de mogelijkheden voor de bouw van een bulk-haven bij Jennie ,tevens verbetering van de Nickerie-haven.

  Actie Coronie-,Nickerie- en Z.en H. vliegvelden: Asvalteren- , verlengen- ,verlichten- ,voorzien van een ILS(radio-navigatie hulpmiddel bij landing met slecht zicht)
  (Bij Z. en H. kan bv de straat aan het einde van baan door een tunnel) ,naar het westen 100 ft langer.

  De bouw van een Ziekenhuis-,belastingkantoor-,school-,kantoor min.LVV met onderzoekscentrum in Wageningen of Coronie.

  Opknapbeurt van het dorp Wageningen en verkoop van S.M.L.

  Grondstoffen uit mijnbouw kunnen opraken maar met(amonium)nitraten kun jij de “landbouw meinen hervullen.

  Mijn advies is gratis meneer de minister.
  De mogelijkheden om je productie omhoog te laten schieten voor een actief-gebalanseerde monetaire stabiliteit zonder inflatie ,dan die van Véne met inflatie.


  Maak melding

 15. Suri’s,

  Waar blijven de slimme Surinamers die het zogenaamd beter weten en altijd kritiek hebben, op welke regering dan ook in Su.

  Nu is de tijd aangebroken. Er wordt naar adviseurs gezocht om voor Suriname te onderhandelen met de multinational(s). Voor de hoog opgeleide Surinamers heeft zich nu de mogelijkheid aangeboden, om hun bijdrage en ook nog tegen betaling op een positieve manier te leveren aan onze geliefde Suriname. Ik heb zelf geen kaas gegeten van advies, anders had ik me al aangemeld.

  De heer Rusland moet gewoon gericht in de diverse media in Nederland adverteren en wel in de trend van ” Adviseurs gezocht van Surinaamse origine”. Ik weet zeker dat er heel veel Surinamers zullen reageren, want ze kunnen dan iets betekenen voor Su, ze kunnen in Su gaan wonen en hebben ook nog een vet betaalde baan. Wie wil dat niet?

  Peace out,

  Kwama ( de Saamakka )


  Maak melding

 16. Hey Gregory,

  lees nu eens het berichtje van Jap-japi.

  duidelijk iemand met verstand.

  En volk schop die Rusland naar huis en zet jap-japi op die stoel.

  gr. maarten

  word tijd dat ik het voor het zeggen krijg.


  Maak melding

 17. Wat voor zin heeft het om als adviseur zijnde een rapport op te stellen voor de overheid en vervolgens wordt dat rapport(door alle regeringen)in de la gestopt.Zomaar heb je dan je werk gedaan.


  Maak melding

 18. Ik ben van mening dat, onderhandelen met deze multynationals niet alleen hoog commercieel en juridisch gescholing goed van past komt, maar dat je ook een goede/keiharde zakenman in bloed en nieren bent.Het liefst dus een “corperate” topman.


  Maak melding

 19. Ik lees geregeld Americaanse fora m.b.t. de voorverkiezingen in America. Reacties zowel voor als tegen de andere kandidaat worden altijd goed beargumenteerd.
  De reacties van mijn Surinaamse broeders en zusters op dit forum echter zijn vaak niets anders dan ordinaire scheldpartijen tot zeer domme versindsels.
  Je maakt daardoor geen punt. Integendeel. Ik vraag mij verder ook af wat de functie van de moderator van dit forum is als dit soort ordinaire reacties worden toegelaten.


  Maak melding

 20. Omtrent het belonings-structuur vindt ik dat:

  Om voor de “Surinaamse-schatkist” het meeste uit te halen ,en belangenverstrellingen tegen te gaan ,… zou er een “aandelen verdeling” afgedwongen moeten worden.

  De onderhandelaar zou ook aandelen moeten krijgen ,dus 3 aandeelhouders (multynational,de staat en de onderhandelaar).

  Met wat gegevens uit boekhouding of een onderzoek, zou een berekening kunnen aangeven hoe ver Multynational zou willen gaan in eventuele steekpenning aan onderhandelaar.De beloning op de lange termijn voor de onderhandelaar zou dan hoger moeten liggen.

  Daarom verdienen “topmannen” zoeel .


  Maak melding

 21. we moeten tussen de regels lezen. Met ‘hart op de juiste plaats’ bedoeld de minister kosteloze advies-bijstand van de gebroeders Jetu van Jet Investments in london. Neen hoor Rusland, voor niks gaat de zon op en alleen vogels vliegen gratis. Dus omdat deze gebroeders sranangmangs zijn moeten zij zich kosteloos inzetten voor suriname. Mijn togus.


  Maak melding

 22. Greg,deze adviseur zal een schaap op vijf poten moeten zijn en zal niet alleen het hart op de juiste plaats moeten hebben, maar ook zijn verstand.
  Gezien de zwaarte van de funktie bent u helaas aangewezen op iemand uit het buitenland. die de taal kent en ook bekend is met de werkwijze van de multinationals.
  U zou dan een job description moeten samenstellen dat bestaat uit een groot aantal aspecten, waarvan de bovenstaande een onderdeel is.Dit om de kaf van de koren te scheiden.Velen zijn geroepen maar weinig zijn uitverkorenen

  Succes


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.