Balkenende en Verhagen naar Suriname

29

De Nederlandse premier Jan Peter Balkenende en minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) zullen op 13 en 14 mei a.s. Suriname bezoeken. De Surinaamse president Ronald Venetiaan heeft dit donderdag in Paramaribo tegenover het ANP bevestigd schrijft De Telegraaf.

Balkenende was in 2005 ook in Suriname. Hij gaf toen aan dat Nederland de betrekkingen tussen beide landen koestert. Venetiaan wil nog niet precies aangeven welke onderwerpen tijdens het bezoek zullen worden besproken. Maar een zaak die van Surinaamse zijde zeker aan de orde zal worden gesteld, is de 100 procentscontrole op Schiphol. „Dat is een voorlopig permanent pijnpunt”, zei Venetiaan.

Balkenende en Verhagen zullen Suriname bezoeken op doorreis naar de top tussen Europese, Latijns-Amerikaanse en Carïbische leiders (LAC) in Lima, de hoofdstad van Peru.


29 REACTIES

 1. Er zal natuurlijk ook gesproken worden hoe de NDP met wortel en tak uitgeroeid moet worden desnoods met openlijk geweld door de Surinaamse sluipschutters die met medewerking van Nederland zijn opgeleid.

  Welke streken heeft den Hollander weer in petto voor den ex-kolonie?

  Somo for pres!


  Maak melding

 2. Naast de 100% controle op schiphol moet de Baviaan ook advies vragen hoe men de 100% CORRUPTIECONTROLE kan uitvoeren op politici en zijn vriendjes.

  M.b.t. o.a.: Grond diefstal en het plunderen van de staatskas, belasting ontduiking, witwassen van drugsgeld enz. enz.

  Eventueel met hollandse expertise.

  Verder kan men ook tips vragen over hoe men een economie draaiende kan houden met zoveel nutteloze geldverslindende ambtenaren.


  Maak melding

 3. Het zou goed zijn als de Surinaamse douane het reciprociteits beginsel toepast op Balkenede en Verhagen. Als Surinamers op Schiphol door een 100% controle heen moeten dan moeten Balkenende en Verhagen dat ook in Suriname.


  Maak melding

 4. ik vind de gene die mijn president een baviaan noemd zeer zwak het zou deze baviaan op deze site sieren om het bij de feiten te houden en een verstandige reaktie te geven dan het gelul over baviaan want dat ben jij zelf paagal of hoe je heet of misschien ben jij pagla????


  Maak melding

 5. men moet in suriname direct gebruikt maken van de gelegenheid.om te protesteren tegen de 100%controle op de luchthaven schiphol.
  de minister kraag keteldijk van buitenlandse zaken houd zich meer bezig met het zoeken naar aansluiting met het internationaal gerechtshof in den haag.dan naar oplossingen zoeken voor de mensonterende behandeling op de luchthaven schiphol.


  Maak melding

 6. DU,
  Hou jij je bezig met jou bijdrage. Paagal heeft volkomen gelijk, deze man, Venetiaan is 1 baviaan…… rijmt ook nog ,die ellendeling zonder immoreel gevoelens….

  Ben je blind dat je niet ziet wat onder zijn leiding gebeurt ??? Alleen bij GOD en in Surinen is zulks mogelijk. De immoraliteit niet meegerekend, Du…. Sluit je ogen niet wat er gebeurt…. Du , en vind je die wapens in huis bij hinds ook wel goed ???

  Als jij snachts bij mij binnen komt met wederechtelijke geweld, knal ik jou neer, net vóór de slaapkamerdeur…neger dat jij bent.

  Hinds met geweld in huis binnendringen, dan molesteren met geweld, pijn toebrengen, mishandelen, de bewoners dus boeien en knevelen, dan alles aan goud en geld roven, de puberdochters erbij halen en vóór de ogen van Pa en Ma verkrachten.

  Een show weggeven die zijn weerga niet kent op deze Aardkloot, alle negers als jij verdienen het niet om te leven op deze Aardkloot.

  Natuurlijk mag verkrachting wel, natuurlijk mag het beroven ook, ook de geweldplegingen, huh Du ??????? Maar ga niet puberkids verkrachten vóór de ogen van Pa en Ma. Want dan kan het gebeuren dat deze meisjes zelfmoord plegen DU…….??? Wist jij dat Du ????? En dan kom je hier zeuren over Paagal ?????? Du , gho poessie sriebbie…. anders plas jij in bed, ckr weten….

  Vriendelijke Groeten,……….


  Maak melding

 7. Beste Du,

  Het spijt me heel erg dat ik jullie zeer gewaardeerde en gerespecteerde President Venetiaan, een baviaan heb genoemd.

  Ik hoop dat er hiervoor een nationale troostcollecte gehouden wordt voor hem, vanwege zijn zeer grote leiderschap en dat er spoedig ook een standbeeld van hem mag opreizen in het stadshart van Paramaribo naast die van Pengel en Arron. En dat hij voor alle leiders in deze wereld een voorbeeld figuur mag zijn, hoe een land te besturen.

  Ik beloof hierbij dat ik hem nooit meer Baviaan zal noemen. Mijn oprechte verontschuldigingen bied ik bij deze aan het gekwetste zoniet getraumatiseerde gedeelte van het Surinaamse volk veroorzaakt door mijn uitlatingen.

  Met vriendelijke groeten,


  Maak melding

 8. Ik ben het ermee eens dat Nederlands slecht heeft huisgehouden is Suriname. Vooral is de tijdperk van de VOC.
  Maar zeg eens eerlijk, ging het voor de onafhankelijkheid niet veel beter met Suriname? Suriname was een van de rijkste caribische landen met een HOGERE valuta dan Nederland! Maar toen kwam die schoft genaamd Arron, die met grote tegenzin van de bevolking de onafhankelijkheidsverklaring tekende, en onze mooie 5-sterren vlag werd ingeruild voor de groen-rode afrikaanse vlag die we nu hebben. God bless Surinam


  Maak melding

 9. Ik schaam me dat de president zal klagen over de 100% controle. Ik verneem dagelijks dat er nog steeds veel drugs gesmokkeld wordt, ondanks de 100% controle. de smokklelaars blijven het proberen.

  Als dat niet het geval was, zou ik de 100& controle belachelijk vinden, maar ja, we weten allen hoeveel drugs nog steeds via A. Pengel gesmokkeld wordt.

  Schandelijk en jammer voor degenen die eerlijk zijn en van hun reis willen genieten.


  Maak melding

 10. velen hebben nog steeds moeite met de onafhankelijkheid van suriname.die fout wat arron gemaakt heeft is dat hij zijn landgenoten heeft overschat.hij moest hebben geweten dat deze meer hun handen ophouden dan zelf iets te doen.
  wij leefden toen in een schijn welvarend land met zeer veel prasi oso waar anderen niet te vreten hadden en afhankelijk waren van de bedeling van de blanke sociale zaken.
  de politieke partij de n p s verdeelde toen ook hele bakkeljauw met de motto tai hori libi de
  wij zijn in suriname altijd stiefmoederlijk behandeld en hadden geen gelijke rechten met de blanken.
  de gasten hebben gewoon een slechte geheugen.
  wat wij moeten doen is die boeven bende weg jagen tot dat we de juiste hebben gevonden.


  Maak melding

 11. Alex, ik ben het in principe eens met je betoog, maar hoe zit het met die blanke sociale zaken op dit moment? Hoeveel procent van de SuriNeds maken daar gebruik van? Wie heeft er nu boter op zijn hoofd? Harry Potter for president!


  Maak melding

 12. Als ik de reacties lees dan kan ik slechts concluderen dat wij nog een lange weg te gaan hebben voor we volwassen en gezonde natie zijn. Jammer.
  Een aantal reacties zijn van het niveau van kleinzielige kleuters die niets beter te doen hebben dan hun krabben mentaliteit te etaleren.


  Maak melding

 13. Neus al jou reacties, niet enkele , al jou reacties hebben het niveau van een kleinzielige kleuter die niets beters te doen heeft dan zijn krabben mentalitieit te etaleren.Jij hebt een lange weg te gaan voor jij volwassen wordt.


  Maak melding

 14. En in die tijd van Ping Ping, tai hori, libi de , waren de Alcoa-lieden ook al bezig.

  Kunnen jullie nagaan hoelang het nu duurt dat de Amerikanen alle bauxiet wegdragen zonder dat Suri er beter van wordt.

  Wordt het geen tijd dat Suri’s het zelf doen met de bauxiet-export ???
  Desnoods met hulp van China of India???
  Jaag de ,oordenaars plunderaars Amerikanen weg uit Surinen, ……….Jaag ze toch eindelijk weg mensen, die export van jullie grondstoffen wordt van jullie bodem weggedragen zonder dat jullie er beter van worden…..

  Armoedzaaiers worden jullie straks, zonder bodemschatten, nEUS, kijk liever eerst naar jezelf en naar Afrika, neem de levende voorbeeld aan Afrika….Vandaag de dag hebben zij nix-nada, ma alle grondstoffen zijn al weggedragen… hahhhaaaa

  Vriendelijke Groeten,……….


  Maak melding

 15. @nummer 13 wees nou een keer verstandig als jij beweerd dat deze regering schuldig is aan de moorden en verkracting in suriname sorry hoor maar dan neem ik jou en pagaal niet serieus echt niet ik vraag me af met welke dierjullie bouterse en bosje en koetie vergelijken .


  Maak melding

 16. wij hebben hier op waterkant net een meneer/dame neus alwetend,die probeert met zijn bekrompen verstand anderen die goed bezig zijn naar zijn stomme broekpijpen te laten dansen.
  een dictator vindt zich niet makkelijk terug bij anderen hun meningen.


  Maak melding

 17. hoe zou su er uit zien nu,voor 1975 bestond flora niet,bosjebrug,nickeriebrug ziekenhuis albina,nickerie,wegen waren niet geasfalteerd,staatsolie en al die woningprojecten,enz…jammer dat er boeven zijn onder ons en steeds,but still i love surinam.


  Maak melding

 18. Ze zullen natuurlijk wel weer het één en ander voorstellen waar zij beter van kunnen worden, de surinaamse regering moet niet in die toneel stukje van ze trappen.

  Zij hebben het niet meer voor het zeggen in Suriname, zij hebben hun al kans gehad.

  Als de Surinaamse regering toch in die praatjes vab hun trapt kunnen ze beter naar huis en Nederland Suriname weer laten regeren maar dan vanaf de andere kant van de oceaan.

  Suriname moet geen Nederland worden en wat NIET goed is voor Nederland kan juist WEL goed zijn voor Suriname en andersom natuurlijk ook.

  Er zijn genoeg andere landen die het goed doen waarmee zaken gedaan kan worden.


  Maak melding

 19. ghana moet excuses aanbieden niet nederland.

  ghana heeft de slaven zelf opgepakt en aan de witte man verhandeld.

  ghana is de boosdoener en niet holland


  Maak melding

 20. als chana de surunamers haar excuses moeten aanbieden.dan moeten wij surinamers de nederlanders een generaal pardon geven voor hun slechte daden in het verleden.maar zeker niet omgekeerd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.