Rouwdienst vliegramp Suriname voor gedeelde smart

2

PARAMARIBO, 10 apr – “Uw tranen en zuchten worden aangevuld met die van hen die met u meeleven. “ Dit zei president Ronald Venetiaan tijdens de rouwdienst voor de slachtoffers van de vliegramp. De familieleden van de negentien overledenen moeten zich gesterkt weten door het medeleven van regering en samenleving. De schok van de ramp is door heel Suriname heen merkbaar geweest.

De hele samenleving is geschokt en voelt mee. Dit is dan ook de ratio achter het uitroepen van een nationale rouwdag en het houden van een rouwdienst. “Wij proberen niets weg te nemen van het verdriet, maar slechts iets mee te geven in het verwerkingsproces”, zei Venetiaan. Tijdens de dienst zijn voorgangers van verscheidene religies aan het woord gekomen.

Gewezen is steeds op de troost die bij elkaar gevonden kan worden. “Woorden schieten ons tekort om aan te geven wat dit voor ons betekent. Het is een grote slag, dat in een kleine samenleving als die van ons in één klap negentien veelbelovende mensen omkomen. Ik hoop dat de nabestaanden de kracht vinden om het verlies te verwerken”, zei minister Lygia Kraag-Keteldijk van Buitenlandse Zaken.


2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.