vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenBinnenlandSurinaamse importeurs verlagen eigen winstmarge

Surinaamse importeurs verlagen eigen winstmarge

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 10 apr – Importeurs zullen hun winstmarges op ruim veertig basisgoederen terugbrengen. Dit meldt het ministerie van Handel & Industrie, HI. Gedurende een halfjaar zal genoegen genomen worden met slechts zeven in plaats van de toegestane twaalf procent. Het betreft een strategische zet.

De regering zoekt antwoorden op de snelle stijging van prijzen van consumptiegoederen. “Als de consument de producten niet kan betalen, zal hij die op den duur ook niet kopen en dan kan de importeur ook niet meer importeren”, stelt minister Clifford Marica van Handel en Industrie. Van de importeurs wordt dus sowieso een bijdrage verwacht.

Gehoopt wordt dat de verlaagde winstmarge de kosten van levensonderhoud enigszins zal beteugelen. “De overheid, importeurs en de samenleving zullen zich moeten inspannen om oplossingen te vinden voor dit probleem”, aldus Marica. Ook wordt getracht via de Caricom verlaging te krijgen op importtarieven. Volgens Marica zal ook e burger zelf moeten zoeken naar antwoorden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

7 REACTIES
 1. marica
  de jonste minister van sme
  de burger zal zelf oplossingen moeten vinden…
  ja dat is snel …stelen…
  en dan verhoogt de importeur weer zijn produkten…en dan ..is het hek van de dam..
  dus leer het volk ,dat ze niet moeten stelen.
  maar als de top steelt ?wat moet de kleine man?
  dus manica …..jong geleert ,oud gedaan.
  alleen van de zon kan ik niet leven
  alleen van de zon kan jij ook niet leven.
  alleen van de zon kunnen de planten wel leven..
  dus geef de leerkrachten een stukje grond …


  Maak melding
 2. wat deze regring moet doen is kijken of deze impoteurs niet over de ruggen van arme bevolking zich verrijken bloedgeld verdienen ga aan tafel zitten met deze bloed zuigers en kijk of je zoveel winst kan mag verdiennen op die goederen soms betaal je de zelfde prijs wat je in nederland betaald beestachtig vind ik het die goederen worden met tjokoe het land ingebracht en nog vragen deze beesten zoveel voor die dingens . mss moet de regering overwegen om een soort sis weer in het leven te roepen zoals edy bruma dat deed een man waar ik zeer veel respect voor heb al is hij niet meer in ons midden .


  Maak melding
 3. Men moet eerst kijken naar mogelijkheden om eenvoudige producten zelf te fabriceren in eigen land.Men moet kijken wat voordeliger is om te importeren.De gronstoffen voor het product of het eindproduct zelf.Vaak kunnen de grondstoffen ook in Suriname verbouwd worden.Het ontbreekt vaak alleen aan kennis.
  Als men toch luxe artikelen uit het buitenland wilt,zal men er toch voor moeten neertellen.


  Maak melding
 4. en als de winkeliers en supermarkten nu ook het zelfde doen..
  dan gaat het nog meer omlaag. en als de overheid de belasting verlaagd….minister bari:… sribi… rem yere!!! rem, kom niet aan de belasting. 😉


  Maak melding
 5. “De overheid, importeurs en de samenleving zullen zich moeten inspannen om oplossingen te vinden voor dit probleem” What seens the bombo cloth problem. Goverment “queer chap”.
  You think it’s that the way cow shit feets the cabage. associated importers and the community will do your dirthy job wile you sit and eat up all the money. Politic is a BABYLON system and must whipe out.


  Maak melding
 6. En gij gelooft dat.

  Wees maar blijde in de hoop, geduldig in de verdrukking en volhardend in het gebed!

  Geen enkele handelaar zal zijn/haar four by four by far opgeven.

  We gaan nog mooie dingen meemaken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES