zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenEconomieBrandstof subsidiëren geen optie regering Suriname

Brandstof subsidiëren geen optie regering Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 10 apr – Het subsidiëren van brandstof is geen optie als middel tegen de almaar stijgende wereldprijs. Dit zegt minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen. Subsidiëren zou slechts leiden tot corruptie en smokkel. De buurlanden zouden nog het meest profijt trekken.

De smokkel naar Frans-Guyana en Guyana zal alleen maar toenemen. In beide landen ligt e prijs nu al bijzonder hoog, wat het aantrekken van goedkopere brandstof alleen maar in hand werkt. Suriname wordt dan ongewild verstrekker van ontwikkelingshulp. “Die situatie moeten we niet hebben”, zegt Rusland tegenover Dagblad Suriname. In het verleden heeft de economie al zwaar geleden onder brandstofsmokkel.

Daar kwam pas een eind aan, toen de subsidies werden opgeheven. Nu teruggaan is vragen om problemen. Bovendien kan subsidie ook de eigen aardolie-industrie in de wielen rijden. “Ik denk dat Staatsolie de gelegenheid dient te krijgen zich te ontwikkelen. Er moeten geen maatregelen getroffen worden die het bedrijf kunnen schaden’, aldus Rusland.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

18 REACTIES
 1. Gewoon fietsennnn.
  Wanneer het verkeer op een goede morgen vol fietsen zit dan weet je dat de mensen het niet meer kunnen betalen.Zolang ze nog rijden… bruya no de en dat weet de minister.


  Maak melding
 2. In china hebbenn ze decennia lang moeten fietsen todat ze tegenwoordig de vruchten kunnen plukken enb rijden in een luze auto…dus LUILAKKEN in Suriname….zorg dat jullie eerst moeten gaan fietsen….is bovendien gezond voor het lichaam en geest….weg dikke reten en kalkoen dijen!


  Maak melding
 3. Deze aapachtige vertelt er niet bij dat zij de grote buitenlandse bedrijven subsidieren door op onbeschofte wijze te laten profiteren van de rijkdommen van het VOLK.

  Kijk maar naar de CAMBIOR deal en kijk nu naar de goud prijs.

  Dit soort figuren die zelf een dikke buik hebben door het voedsel die ze van hun meesters krijgen zijn een schandvlek op onze natie.

  Ik ben geen racist en ik discrimineer niet.

  Ik heb ook geen politieke ambities, maar het leiderschap dat in Suriname zit en heeft gezeten is gewoon fout. Het deugt niet.

  Dit is ook voor ANITA.


  Maak melding
 4. Pfff gewoon een raffinaderij bouwen in Suriname -wat kan ons die wereld prijzen schelen..wij hebben de ruwe olie en als wij die ook raffineren dan kan iedereen voor 10 cent een liter benzine kopen..maar ja dan gaat de buik van de bazen van staatsolie minder vol zijn..

  Het is een schande dat wij onze ruwe olie verschepen om het dan vervolgens als product terug te kopen.

  Gooi alle benzine autos eruit en laat men diesel autos rijden -ik heb begrepen dat van ruwe olie heel makkelijk en snel diesel gemaakt kan worden -het is echt uitbuiten van het volk wat men doet en het stelt me echt teleur dat de regering in deze moeilijke tijden haar volk en kinderen niet bijstaat met goede oplossingen die voor een ieder iets kan betekenen.


  Maak melding
 5. NB uit een onderzoek is trouwens gebleken dat de uitstoot van diesel autos niet gevaarlijk is voor de gezondheid dat terwijl de uitstoot van benzine autos dodelijk is en tot kanker en andere ziekten leid..


  Maak melding
 6. meneer rusland uw naam doet het vermoeden dat u een witrus bent maaar niets is minder waar.
  jij bent een rus van afrikaanse afkomst.
  Misschien kun je dit probleem oplossen door de surinamers zic vol laten proppen met bruinebonen totdat ze een behoorlijke gasvorming hebben opgebouwd en dan kunnen ze op de fiets en gebruik makend van een aansteker kunnen ze het gas ontbranden waardoor ze heel goedkoop zichzelf kunnen verplaatsen door gebruik te maken van natuurlijke hulpbronnen tevens is dit goed voor het milieu.


  Maak melding
 7. De meeste Surinamers hebben een zescilinder auto als status( je kan nergens harder dan 80 km rijden), Automaat (veels te lui om te schakelen), Airco (gebruikt extra veel benzine). Dan moet je niet klagen dat benzine te duur is want je zoekt het zelf.

  Ga liever een starlet, micra of yaris rijden met schakel dan zul je zien dat benzine eigenlijk niet zooo is. Deze auto’s zijn 3 keer zuiniger.


  Maak melding
 8. Ja ,ja !,maar effe wachten tot 2010 wanneer staatsolie zover is, en ondertussen niets doen,dit is gewoon schadelijk voor de economie.

  misschien kan de regering de hoge accijnsen op brandstof verlagen door te compenseren met een verlaging op de loonbelasting.

  Als het met de begroting niet lukt een radikale s.a.p. doorvoeren ,incl.afslanking arbeidsapparaat ,verkoop van verlies leidende parastetale bedrijven(de staat moet geen ondernemer spelen ter voorkoming van vriendtjes politiek)

  Het is tijd geworden voor pijnlijke poltieke keuzes in belang van land en niet van politieke partijen.


  Maak melding
 9. De Surinaamse regering zou een milieubelasting kunnen heffen op benzine slurpende auto’s die zijn er teveel in Suriname. 1 op 10km is al teveel vind ik, gezien de huidige zuinige auto’s die bijna of meer dan 1 op 20km halen. Waardoor mensen eerder geneigd zijn die zuinige auto’s aan te schaffen.

  Zo kan je ook meehelpen het milieu minder te belasten.

  Benzine is i.d.d. duur geworden en zal nooit meer goedkoper worden i.v.m. de zeer grote vraag op de wereld en de schaarste. De prijs van een vat ruwe olie kost al $110,– dollar. Sommigen schatten zelfs dat de meeste bronnen al binnen 20 jaar uitgeput raken.

  Straks hoeven we dus helemaal niet meer te klagen want dan gaan we fietsen.


  Maak melding
 10. Puck ,

  Ik denk dat het omgekeerd is,juist de “fijnstof” die diesel motoren uitstoten verhoogt de kans op hart- en vaatziekte en ook kanker.


  Maak melding
 11. Surinam GAs,

  Ik heb je bericht gelezen en meteen hard gelachen en over de vloer gerold! Geweldig dit! 🙂 Wahahaha…

  In Suriname ben je een “man” als je een benzineslurpende auto hebt en een krot als woning …lol


  Maak melding
 12. Puck’s opmrkingen saan nergens op. In de eerste paats weet hij niet hoe een raffinaderij werkt. Immers ij een raffinaderij wordt de ruwe oie verhit en in een koetoren afgekoed. Hierbij ontstaan atijd verschiende fracties als zware stookolie onderin, diesel in het midden en ichte fracties as bezine boven in. De verhoudingen verschien fhankeijk van de gebruikte ruwe oie. Daarom is bv Brendt zo duur: het geeft een beter verhouding. Dus een raffinaderij za atijd benzine everen naast alle andere producten.

  -2- Goedkope benzine is een gemiste kans en voora een subsidie aan de rijken. Immers as staatoie minder inkomsten heeft wordt er ook minder afgedragen aan de schatkist. En wie profiteren het meest van de goed kope benzine. De mensen die niets anders doen dan in een dikke bezine of olie slupende auto rond te rijden. Daarnaast zou er – zoas Rusan terecht opmerkt – een zwarthande met Fr. Gyuana onstaan en brandstof tourisme.


  Maak melding
 13. ACh stom van me Japie iemand zei laatst in een auto garage tegen me dat diesel dampen minder schadelijk waren dan benzine dampen ughhh ik denk dar Gas wat die man in het forum hierbovenaan zei de schoonste oplossing is Suri gas..al die diesel dampen moeten we ook niet hebben-hey maar heb je gezien hoeveel autos nu in Suriname zijn..sang je schrikt mang files enzo zijn nu heel normaal-
  Aii ons landje,.. wij weten nu wel beter Suriname is vol-met auto’s en millieu schone oplossingen zouden een uitkomst zijn..maar men gaat de auto never meer laten staan we zitten met een groot dillema!!

  Heer Kruisland zou de subsudi mischien in de vorm van een digitale pas kunnen verstrekken aan ht volk met de waarschuwing dat oneerlijk gebruik zal leiden tot sancties ach ik weet het ook niet hoor ik ga slapen..spreek jullie morgen weer ..teruste !


  Maak melding
 14. Hi Japjapi,
  Dieselmotoren werken met een grote luchtoverschot, waardoor minder schadelijke fracties in de uitlaatgassen dan bij de loodarme benzine 2- en 4-slagmotoren.


  Maak melding
 15. Lekker meebetalen aan de oorlog van gekke Bush W.G., lafheid in persoon.

  Doodschieten van Palestijnen en landje pik in Ghaza.
  Wat 1 omgekeerde jodenhaat……. Ga zo voort, Jood Bush, en probeer alle moslims te doden. Mischien lukt het jou, vergeet niet dat je dan zelf dood bent. Gek…….

  Ook arme landen betalen aan die verloochende oorlog, Bush voor méér olie ??? Wat 1 gekke ……….laffe ………..idioot is deze man……. Voedselschaarste en dood van baby’s is de schuld van idioot Bush.
  Vriendelijke Groeten,……….


  Maak melding
 16. Dat diesel auto’s “Fijnstof” uitlaten is wetenschappelijk bewezen,en kan alleen voorkomen worden door op de uitlaat een “catalisator” te plaatsen(catalisatoren zijn ensymen ,ze kunnen andere stoffen afbreken/verbruiken zonder zichzelf te verbruiken)

  De lucht-inhaal van een verbrandings-motor(ongeacht diesel of benzine)hangt af van de cylinder-inhoud.Uit de 4 slagen(kruk-as omwenteling) van 4-tak motoren,bestaat 1 slag uit een arbeids slag ,en bij 2-tak 1 arbeids-slag uit 2 slagen ,dus ook minder slijtage.

  Het process om uit ruwe aardolie stookolie,diesel of
  benzine te verkrijgen heet “kraken”.
  Om uit aard-olie stookolie te kraken is er veel warmte nodig dus ook energie,om tot diesel te kraken meer warmte en benzine weer veel meer.Het proces om benzine te verkrijgen uit aardolie is dus veel meer energie-slopen als het verkrijgen van diesel.


  Maak melding
 17. rectificatie op reactie 17:

  Alinea 1 regel 2: “voorkomen” moet “verkomen” zijn (ha,ha, surinaams-nederlands).

  Alinea 1 regel 3: “catalisatoren zijn “NET” encymen” (het woord “net” vergeten , want “catalisatoren” zijn geen “eiwitten” !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES