Particuliere autokeuring in Suriname op proef

23

PARAMARIBO, 9 apr – Het keuren van auto’s door particulieren zal als proefproject worden ingevoerd. Als meetlat geldt de veiligheid in het verkeer. “Het is geen money making business”, zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Dus mag niet gesold worden met de veiligheidseisen. De overheid blijft een oogje in het zeil houden.

Als een auto voor het eerst gekeurd moet worden, zal dat nog altijd bij de technische dienst van de politie moeten gebeuren. Maar er zal ook gecontroleerd worden op straat. “Ons doel zal zijn controle op kwaliteit. De politie blijft op straat om te zien of wat als kwaliteit is goedgekeurd, zijn waarmerk ook waard is”, zegt Santokhi. Het betekent dus waarmaken voor de particulieren.

De samenleving hebben zij op de hand, aangezien die al lang roept om vereenvoudiging van het keuringsproces. Dat is tot nog toe voorbehouden aan de politie. Die kan het toenemend aantal auto’s al lang niet meer aan. “Als minister sta ik onder druk, men wil het beloofde beleid van private autokeuring ook zien”, aldus Santokhi.


23 REACTIES

 1. een hele goede zaak,

  ga zo door meneer Santokhi.
  alleen hopen dat het een echte keuring is.
  en zijn deze gasten ook om te kopen……
  maar het is zeker een goede stap, als je ziet wat er allemaal rond rijd.


  Maak melding

 2. Santhokie,

  Wat er nog steeds ontbreekt is een keuring voor je ambtenaren die 300 euro vragen om iemand te voorzien van hun rijbewijs.

  Waarom geen onafhankelijke instantie in het leven roepen en de verkeersveiligheid verbeteren.

  Blijkbaar kan je dat niet of wil je dat soms niet? Bang voor de achterban VHP???


  Maak melding

 3. Goede zaak had allang moeten gebeuren.
  S’avonds rijden er auto’s zonder verlichting of met een licht.
  De hele mentaliteit oogt echt afrikaans ik bedoel hiermee te zeggen zonder beschaving.


  Maak melding

 4. Auto keuren in Suriname gebeurd bij de politie en tot nu toe stelt dat (gelukkig) niet meer voor dan lichten,knipperlichten,remmen,gaten in de bodem -als al die unten correct zijn is de auto goed gekeurd..

  Door nu te stellen door de minister dat er strenger gekeurd zal worden..betekend dit dat de arme man geen auto meer zal kunnen bezitten-want oude autos -waarvan er nog genoeg zijn..

  Men moet niet doen alsof Suriname -europa is met haar kapotte straten en zandwegen-

  En de minister zal over zijn autos zeker niet te hoeven inzitten of ze wel of niet gekeurd zijn zijn benzine verslindende autos.

  Ik zou als ik de minister was zelf een goed voorbeeld geven inplaats van uit zijn hoge toren te blazen naar het volk..heeft de minister al nagedacht hoe hij het Avanavero vliegveld gaat herstellen nadat hij die heeft plat lopen bombaderen omdat de minister en zijn doods eskader Ateam te laf waren om op een behoorlijke manier een onderzoek in te stellen naar drugs transporten..
  Graag een antwoord van de minister SANTHOKIE!


  Maak melding

 5. Voor mij is dit een wasse neus. De beroeps instantie evenals het afmelden van goedkeuringen dienen een aangelegenheid te zijn van de overheid.

  Dit is op z’n zachts conflicterend!
  Time will tell.


  Maak melding

 6. surinamer in het buitenland zijn de grooste zeikers en ook hier op deze site de beste stuurlui staan aan wal . in suriname heb je al jaren mensen die tjokoe nemen corruptie is iets dat nieuw is in suriname jammer dat geen enkele regering met een grondige plan komt om een einde aan te maken of te beteugelen .


  Maak melding

 7. Met groot licht aanrijden als er tegenliggers zijn moet ook aangepakt worden.Levensgevaarlijk voor de tegenliggers en voetgangers in de berm die niet gezien worden als je wordt verblind.


  Maak melding

 8. Zeg die man om goeie wegen neer te zetten hoor…anders binnen 2 uur na keuring staat jouw hele stuurinrichting als een hoepel te zwabberen.

  Dus wie wil en mag kan straks kwaliteit keuren.(controle)

  Kwaliteit keuren ghi ghi.(controle op kwaliteit)dat is mij wat hoor.


  Maak melding

 9. De meeste koplampen zijn geschikt voor rechts verkeer en staan bij gedimd licht automatisch gericht op de rijstrook van de tegenligger. Dit vraagstuk is sinds jaar en dag manifest. Hopelijk zullen de dames en heren keurmeesters daar wat aan doen. Mr/mrs Palulu.


  Maak melding

 10. ja
  had al lang moeten gebeuren.
  zijn deze sme wel een snelle volk?
  nee…
  er word nog te veel geimporteerd….
  dingen die ze zelf kunnen planten…
  word nog geimporteerd.
  zeer domme volk nog…
  maar auto keuring door particulier…
  begint een goede zaak te worden…en worden sommigen wel minder dom..(dus ze krijgen verantwoordelijkheid) dus goed.
  heeft wel erg lang geduurd.
  maar het zijn de echte sme mensen die nu 33 jaren oud zijn die een verantwoordelijkheid hebben.
  want de nederlander (van sme afkomst) zijn minder juist…
  de hollander heeft ze niet willen leren.
  die sme mensen wonen nu in holland …
  er zijn geen capabele sme sme in holland…
  als ik een ontmoet ,dan heeft deze het altijd over hoe kan je iets stelen.
  ik schaam mij voor mijn koloniale tijd…
  maar ik ben trots op de echte sme …
  dus jongens en meisjes van suriname .de echte sme ik vertrouw op jullie …,laat ons niet in de steek….
  ik ben datra
  ik ben zondag in suriname en dan onderzoek ik als de echte suriname r goed is .
  want ik heb al een paar jaar geen cent meer gestuurd naar sme.
  ik heb het naar een ander land gestuurd.
  maar misschien na …..
  dan schrijf ik jullie wel.


  Maak melding

 11. beste DU,

  je schrijft, surinamer in het buitenland zijn de grootste zeikers en ook hier op deze site de beste stuurlui staan aan wal. hoeveel surinamers hebben een pc thuis,
  in verhouding met die elders woont. dus vandaar dat deze mensen stukken actiever zijn dan de surinamers zelf. en ik denk dat je niet veel van je eigen stuurlui moet verwachten, want dat zijn de grootste zeikers.

  Tik you ai luku tamara you lati

  woon jij wel in suriname…. de wegen zijn perfect, en zo perfect dat er zoveel doden en ongelukken gebeuren.
  toen de straten vol met gaten of van zand was reed men heel voorzichtig. men wilde niet dat er iets zou breken of beschadigen.
  dus de word wakker man.

  ik vraag me af wie hoe en waar de keuringen zal plaatsvinden.


  Maak melding

 12. Meneer Pengel,deze Zeiker is ziek en vertoeft in Nederland,hij springt van hak naar de tak,A tron todo eng mofo furu nanga watra,Patriot heeft hem ontmaskert.


  Maak melding

 13. Ping-ping(Pengel) Jij ziet het niet…jij bent ook zo’een.
  Jawel veel doden…men zit te racen over een paar kilometer, met alle risico’s.

  Maar na die kilometers mag jij gaan hoor en goed door gaan….. binnen enkele kilometers you heer viswiel koti gwe.(dan met de kans ledematen kwijt te raken of dood gaan)

  Verder loop jij te verdoezelen…jij bent zeker eentje om controle uittevoeren op kwaliteit…..ai-boi…ai-boi… soso lafu.


  Maak melding

 14. @ pengel jou geef ik wel antwoord omdat jij het netjes houd en beschaafd dat kan je van sommige hier niet zeggen . nu mijn antwoord op jou reaktie het feit is dat de wegen van suriname niet berekend zijn op zoveel wegverkeer dat is een en het andere probleem is dat zoveel mensen rond rijden zonder rijbewijs en alcohol in het verkeer dus om de wegen de schuld te geven vind ik echt nergens opslaan als ik jou goed begrijp dan zeg jij dat we terug moeten gaan naar die gaten kaas wegen dus eigelijk snap ik jou niet worden die straten gemaakt is het niet goed en als ze niet worden gemaakt is het ook niet goed, het is de mentaliteit van de surinamers daar moet wat aan gedaan worden , ik ben het met jou eens dat de mensen hier meer pc hebben maar betekend niet dat je op alles wat men in suriname probeerd om de zaken op orde te brengen maar kritiek moet leveren opbouwende kritiek zou ook op zijn plaats zijn dit mijn reaktie op jou reaktie .


  Maak melding

 15. Tik you ai luku tamara you lati

  volgens mij heb ik tot nu toe de domste surinamer niet gehoord, maar ben blij dat hij eindelijk iets van je laat horen. ik studeer in ned maar ben sur. ik weet donders goed hoe men in sur zich gedraagt in het verkeer.
  kom een keer naar holland dan zie hoe het moet. of anders gezegd wacht maar tot er iemand uit je fam onder een truck of door een auto word vertrapt dan zul je aan me denken.
  en ik loop heus niet van de hak naar de tak. Jij weet donders goed hoe men in sur rijd. denk toch een na man al die kinderen die in de ochtend lopend naar school gaan (langs de weg).je hoef maar iets uit te wijken of aan je stuur te trekken dan heb je enkele kansen, de sloot een muur, lantaarnpaal, of kinderen die langs de straat lopen. Dus dat betekend zeker ogen open houden anders is het te laat. Tik you ai luku tamara you lati, snap je

  bete DU

  natuurlijk is het goed dat de straten gemaakt worden. maar ook dat kon anders in sur bevinden zich niet alleen auto op de maar fietsers brommers voetgangers noem maar op…
  kwam je vroeger een van deze tegen dan reed men al voorzichtig of langzamer. de straten zijn nu geasfalteerd en te smal dat is ook een van de problemen (magenta weg bv). en het is zeker goed dat men door gaat met asfalteren, maar is er straks wel genoeg om het allemaal te repareren…
  het is zeker jammer dat enkele heel dom reageren waarschijnlijk zijn het die stront verwende surinamers die graag zich laten zien en horen. en de werkelijkheid niet willen inzien. Andere namen lees je haast niet op waterkant.


  Maak melding

 16. Ping-ping in wat studeer jij….rede…jij kan het niet bevatten.

  Lees goed …ga erover nadenken en kom terug hoor….you faja uit.

  Du…no man…. you na las thing.


  Maak melding

 17. Tik you ai luku tamara you lati,

  Ha ha ha, je heb volgens mij hulp nodig. Ik wou dat ik psychologie had gedaan, dan had ik je zeker geholpen.
  Wat ik studeer gaat jou niets aan, maar ik hoop daarmee mijn land te kunnen helpen om het met surinamers en surineds op te bouwen. Dus ook voor jou. En nog wat verander je naam


  Maak melding

 18. Beste pegel,

  Dit bewijst het weer eens dat er zeker gestoorde of weetnietveel kundige reageren

  Je hebt zeker gelijk, ik heb net jullie reacties gelezen, de reactie van DU is heel netjes, en hoort ook zo. Ik wil zeker een aanvulling doen, de wegen waren vroeger zeker niet gangbaar dus men ging heel voorzichtig de straat op. En de wegen worden zeker te smal geasfalteerd. En de oorzaak is ook te veel auto’s de straten zijn daar niet voor geschikt. ik denk dat ik verder niets hoef te melden. Een ieder die in sur komt of woont weet dat het verkeer een groot probleem is.


  Maak melding

 19. Ja de wegen zijn smal en op sommige wegen kun je fietsers haast niet inhalen door de vele tegeniggers.
  Maar ja alle wegen verbreden kost kapitalen. Niet alleen aan aanleg maar ook de onteigening van de grond direct naast de wegen. Voor een aantal wegen zou het zeker goed zijn as ze waarmogeijk verbreed werden. Ik rij zelf regelmatig naar Sarramacca en het stuk in de stad is dan pinaren.
  Maar ja laten we reaistisch zijn. Rome is ook niet op een dag gebouwd en het liefst had iedereen een lege weg voor hem alleen.

  Als iedereen zich aanpast aan de situatie dan is het allemaal best te doen. Maar ja als ik dan kijk op de weg wat voor capriolen men uithaalt voor 5 min winst. Zelfs als de weg breed is met aparte fiets paden dan zal dit bij dergelijke asoos niets uitmaken.
  Niet de wegen zijn het grootste probeem. De mentaliteit is het probeem.


  Maak melding

 20. Geheel met je eens, Neus.
  Je mag tegenwoordig al blij zijn als je schadevrij van de ene kant naar de andere rijdt over de Maagdenstraat. Wat een verschrikkelijke rotzooi! Wat is er gebeurd met die 55 miljoen USD die door de Verenigde Naties drie jaar geleden is gedoneerd ter verbetering en verfraaiing van o.a. de infrastructuur in de binnenstad?
  En die autokeuring? Laat me niet lachen! Vorige maand nog geweest op Geyersvlijt. Man gaat voor auto staan. Rechter richtingaanwijzer, dan de linker, groot licht, klein licht en vooral de RUITENSPROEIER, ja hartstikke belangrijk en het verhoogt de verkeersveiligheid. NIET onder de auto gekeken, niet ACHTER de auto gekeken, bandenprofiel niet gemeten, enfin, ga zo maar door. Binnen een uur had ik mijn goedkeuringsbewijs. Nee sorry mensen, geen djuku betaald. Er zijn bedrijven in Su die gemiddeld zo’n € 30.000 hebben geïnvesteerd in keuringsapparatuur, maar ze mogen nog geen auto keuren. Hoe lang nog, sheriff? En zorg ook eens voor een database van de keuringsresultaten. Je krijgt computers genoeg uit Nederland. En met die enkele verkeerscontrole per maand haal je de wrakken niet van de weg.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.