woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijNamenlijst rampvlucht Suriname gepubliceerd

Namenlijst rampvlucht Suriname gepubliceerd

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 9 apr – De lijst met personen die zijn omgekomen tijdens de vliegramp van 3 april is gepubliceerd. Het betreft Surinamers, Fransen en één Nederlander. De lijst is nog vrijgekomen voordat het identificatieproces is afgerond. Intussen wordt door Surinaamse en Nederlandse experts naarstig gewerkt aan de afronding. De regering heeft een nationale rouwdag ingesteld.

Onder meer wordt bij overheidsgebouwen, banken en andere instellingen de vlag halfstok gehangen. Ook wordt één minuut stilte in acht genomen in het verkeer en op de radio. Op de lijst komen de volgende namen voor: Amepun, Kadianadi; Amiemba, Silvio Gregory; Bajnath, Amar; Dandie Regilio Raoul; Jacott Raymond Harold; Jonathan, Andy Laurens; Jozua, Edmond Riedh; Kisai-Kisai;Kowe, Ipely Temi; Lackin, Robert Miquel (co-piloot); Ling, Rayman Adolf, Lugard, Hiskia Reinhard; Pinas, Dwight; Promes, Roy Frank; Stjeward Derrich Rachman; Upuhe, Anais; Upuhe, Makalu; Upuhe, Maluwapin; Verkuijl Soeriani (piloot).

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. Suriname is vandaag, woensdag 9 april 2008, gedompeld in een nationale dag van rouw. Het is alweer bijna een week geleden dat een Antonov-toestel van de kleine Surinaamse luchtvaartmaatschappij Blue Wing verongelukte in de nabijheid van Benzdorp in het zuidoosten van Suriname.

  Bij het ongeluk verloren negentien mensen het leven, waaronder de piloot en co-piloot van Blue Wing. Aan boord waren ook een medewerker van Telesur en acht consultants van hetzelfde bedrijf. Zij waren op weg om telecommunicatievoorzieningen in het gebied rond Benzdorp aan te leggen.

  Kort na de ramp plaatste Telesur op haar internetsite een deelnamebetuiging aan de nabestaanden van alle slachtoffers. Dat getuigt van een hoge mate van betrokkenheid en gevoel.

  Verbazend is het dat tot de dag van vandaag, de dag van nationale rouw, luchtvaartmaatschappij Blue Wing met werkelijk geen letter over de ramp rept op haar internetsite. Natuurlijk is ook Blue Wing zwaar getroffen door het verlies van twee van haar piloten. Maar, dat verlies voor de maatschappij staat eigenlijk in geen verhouding tot bijvoorbeeld de dood van een compleet gezin uit Frans-Guyana, waaronder zelfs een kindje van slechts vier jaar.

  Als verantwoordelijke voor de ramp zou het Blue Wing gesierd hebben als zij, net als Telesur, na het ernstige ongeluk een blijk van medeleven aan nabestaanden had getoond op de internetsite van de maatschappij of in een duidelijke verklaring naar de media. Het tegendeel is helaas het geval. Geen enkele letter over de ramp is te vinden op de website van Blue Wing. Is het hele bedrijf een week na het ongeluk nog in een shock? Kent men bij Blue Wing geen medeleven, betrokkenheid of gevoel?

  Dit tekortschietende brokje menselijkheid van een vliegmaatschappij, die feitelijk aan de basis staat van de plotselinge dood van negentien mensen die allemaal in de bloei van hun leven waren, is voor mij net zo schokkend als het overlijden van passagiers die vertrouwen hadden gesteld in een veilige vlucht en landing met Blue Wing. Het moet maar eens gezegd worden…..


  Maak melding
 2. Er is geen reactie hier, het komt omdat een ieder letterlijk sprakeloos is, toch wil ik dit bericht niet zonder reactie voorbij laten gaan.

  Ik wens familie en vrienden heel veel sterkte en kracht toe in deze verdrietige periode.


  Maak melding
 3. Het ongeluk heeft mij behoorlijk geschokt. Ruim een maand geleden vloog ik zelf met Blue Wing naar het binnenland. De pilote was zowel op de heen – en terugreis de omgekomen pilote Verkuyl. Ze straalde zelfverzekerdheid en rust uit. Het was mijn allereerste vlucht met een vrouwelijke piloot. Het is onbegrijpelijk dat ze er niet meer is. En voor de nabestaanden van alle omgekomen mensen heel veel sterkte en ik hoop dat ze veel steun zullen krijgen van zoveel mogelijk mensen.


  Maak melding
 4. De ramp betekent een zware slag voor Suriname, voor het volk en in het bijzonder voor de nabestaanden.Wij staan er voor een moment bij stil, dat dit een ieder had kunnen treffen. Zo is eenmaal de natuur, het leven en gods missie voor de mens op aarde! Ook ik betuig mijn diepste medeleven, als burger van Suriname, die deze tragedie in Zuid Afrika via de media heeft moeten vernemen. Aan alle getroffen en bedroefde families, wees ervan verzekerd wij delen uw emoties en verdriet, de pijn die maar telkens terugkomt als je aan het verschrikkelijke moment terugblikt, en wij bidden tot god dat de ziel van hun die ons zo abrupt en vroegtijdig hebben verlaten, in vrede moge rusten.

  Condoleances!
  Paul, Pretoria, Zuid Afrika


  Maak melding
 5. Heel Suriname is in schokt. Sommigen meer, anderen minder. Ik heb Amar Bajnath gekend, heb nog met hem gesproken op zondag 30 maart. Hij was onze docent op de Anton de Kom Universiteit van Suriname, studierichting Bedrijfskunde. Hij was een open en eerlijk mens. Wij zullen hem heel erg missen, niet alleen als persoon, maar ook als deskundige.

  Aan alle nabestaanden heel veel sterkte. Moge hun zielen in vrede rusten.


  Maak melding
 6. Sterkte aan een ieder die zich betrokken voelt bij deze ramp.Kracht en wijsheid.

  Ai Paul bedankt voor de feiten die je snel even hebt opgesomd over Blue Wing en het niet plaatsen van een bericht op hun site.

  Ik denk dat men het zakelijk wil houden ..zo,n bericht zou de klanten kunnnen afschrikken denkt de leiding mischien wel,geen idee waarom er voor verzijging gekozen is ..mischien is het ze ontgaan..mie no sabbie Paul.

  Ai Helen ik kan me voorstellen hoe jij je voelt-Was vorig jaar in Suriname en hoorde dat 1 van de motoren tijdens het starten van de antonov in brand was gevlogen..ach het was trouwens in 2005 voor de grote hangar van de SlM-schrok me toen ook rot-op de 1 of andee manier heb ik nooit echt van die Antonov gehouden (kletspraat) voorkeur gaat uit naar de Twinotter al hoeweler meer lading in de Antonov kan en die dingen behoorlijk hard gaan dus een overweging kan daarin zeker gemaakt worden.

  Sterkte Bluewing Team en fam. vrienden en volk van Suriname —


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES