Arbeidsonrust onder Surinaamse leraren latent

5

PARAMARIBO, 9 apr – Voortzetting van het middelbaar onderwijs is moeilijk te garanderen. Dit stelt de Bond van Leraren, BvL. De arbeidsonrust is immer latent, daar de leraren niet tevreden zijn over hun beloning. Voorlopig wordt nog wel even door de vingers gekeken.

De opstart na de paasvakantie zal ongestoord plaatsvinden. Hoe lang de vrede zal duren is moeilijk te zeggen. “De gemoederen zijn verhit. We kunnen niet maanden en jaren wachten. Het loon moet zonder uitstel worden aangepast”, zegt BvL-voorzitter Wilgo Valies. De leden staan pal achter die eis, hoewel verschillende meningen bestaan over de methode van afdwingen.

Sommigen willen gelijk in staking, zoals dat eind vorig jaar al het geval was. Weer anderen vinden dat er rekening mee gehouden moet worden dat het laatste deel van het schooljaar is aangebroken. Toch krijgt de regering maar een week bedenktijd. “Als de overheid zich er niet aan houdt, moet met alles rekening gehouden worden”, aldus Valies.


5 REACTIES

 1. Wie loon aanpassing wilt moet een bijbaan nemen en niet voor ambtenarij kiezen.

  Leraren willen met een onderwijsloon ook in een X5 rijden.

  Zo raakt suriname nog verder in verval.
  Vene moet durven deze mensen te ontslaan of desnoods niet uitbetalen.


  Maak melding

 2. Arbeidsonrust onder Surinaamse leraren latent
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  Dan zijn ze klootzakken..waardeloos tot en met ja….sani e du din ma din no man bari…wat voor domheid is dat.

  Ik weet het ook al niet meer, wat voor jorkasupu de Suri’s nuttigen.

  Waar de een loopt te bleren het gaat goed met de economie(bedrog natuurlijk)loopt de ander met een lolly-pop de deuruit en blij als een kind dat ze zijn.(behoorlijk blij ja)nanga snoep din man e kies you.


  Maak melding

 3. nou ja vertrek massaal naar de antillen. na vijf jaar kom je terug met een nederlands paspoort en 30.000 euro’s op zak. what do you want more?


  Maak melding

 4. als je een echte sme bent blijf je in sme en vraagt een stukje grond aan.
  terwijl je les geeft groeit jouw produkt.
  plant liefst olie houdende produkten …
  dus in je vrije tijd heb je ook nog wat te doen ..
  in sme moet dit kunnen ..
  er is genoeg grond …
  anders vertrekken de leerkrachten naar het buitenland..,jammer..,maar echte sme blijft.


  Maak melding

 5. de “echte sme” wilt gelijk geld zien, de “echte sme” wilt niet graag werken? grond aanvragen? de “echte sme” heeft het geld niet om tjoekoe te betalen. aan landbouw doen in de zon? de “echte sme” zit liever lui in zijn hobbelstoel of langs de straat te janken over hoe slecht het niet met ze gaat dan zijn handen uit de mouwen te steken.. als je maar snapt wie ik met de “echte sme” bedoelt..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.