zaterdag, juni 15, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijOok Frankrijk biedt Suriname hulp bij vliegramp

Ook Frankrijk biedt Suriname hulp bij vliegramp

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 5 apr – Frankrijk heeft Suriname officieel hulp aangeboden in verband met de vliegramp. Dit zegt vicepresident Ramdien Sardjoe. Er worden drie Franse forensisch deskundigen verwacht en een helikopter. Ook staan in buurland Frans Guyana militairen en gendarmes klaar voor eventuele bijstand. Intussen is bevestigd dat zich onder de doden zes Fransen bevonden.

Het betreft inwoners van het Inheemse dorpje Atecume Pata, in Frans-Guyana, op enkele uren varen van Benszorp, waar het fatale incident plaatsvond. Het betreft leden van één familie. De Franse president Nicholas Sarkozy heeft bevestigd dat het gaat om Makalu Upuhe (34), Maluapin Upuhe (20), Anaïs Upuhe (4), Kisaï Kisaï (68), Kaleyanali Kowé (37) en Ipélu-Teni Kowé (7).

De passagierslijst is nog steeds vrijgegeven. Volgens Sardjoe zal dit niet gebeuren voordat de identificatie is afgerond. Zes Nederlandse forensisch experts zijn intussen gearriveerd voor de identificatie van de verkoolde overschotten. Ook zullen Surinaamse deskundigen worden geassisteerd bij het onderzoek naar de oorzaak. Nederland stuurt in totaal vijftien specialisten.

President Ronald Venetiaan heeft een reis naar Trinidad afgezegd in verband met het ongeluk. In Port-of-Spain vindt een Caricom-top plaats over criminaliteit en veiligheid in de regio. Volgens Sardjoe wordt binnenkort een dag van nationale rouw afgekondigd om de slachtoffers van te gedenken. Ook komt er een traumadienst voor de begeleiding van nabestaanden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

8 REACTIES
 1. Vliegramp
  Mijn innige diep bedroefde condoleances aan de nabestaanden en de totale Surinaamse bevolking. En voor de overledenen van het tragische ongeval zeg ik rest in peace/ rust in vrede. En wai makka gi heer sranan. Masra Gado behoed din sranan leiders, (fesiman) foe din no tja ellende (rampen) kon na di mindri, rampen sa din kang voorkom.

  Met alle respect voor de nabestaanden wens ik ze sterkte toe, maar ik zal toch mijn ongenoegen uiten over Holland, wanneer het ze uit komt spelen ze de barmhartige Samaritaan

  Nederland teert op het leed van Surinamers ,waar ze normaal gesproken geen bot voor over hebben.

  Nederland vindt alleen dode Surinamer(vlieg- rampen)belangrijk om aandacht te geven .
  Nederland predikt dat Suriname een verzoek heeft ingediend, omtrent de ramp (omgekomen Surinamers, op een tragische manier), de Hollanders zijn er dan als de kippen bij. En stellen zich arrogant (inferieur) heel erg belangrijk op, dat zij het zijn die de Surinamer zal helpen

  Mijn dank aan de Fransen voor hun ondersteuning, ze hangen het tenminste niet aan de grote klok dat Suriname om hulp heeft gevraagd.

  Suriname heeft vaak genoeg verzoeken ingediend omtrent levende Surinamers, allemaal afgewezen ofwel genegeerd.

  In dit geval gaat het ook over vliegtuigen. Op schiphol gaat het dagelijks over Surinaamse passagiers, slachtoffers van geestelijk en fysiek vernederingen met alle trauma’s van dien.

  De Surinaamse passagiers op schiphol, zijn vliegtuig slachtoffers, zonder zichtbare lijken maar stukje bij stukje sterft de Surinamer uit in zijn geestesgesteldheid.

  Zelfs bejaarden, kinderen, zwangere vrouwen worden niet ontzien van de vernederingen en schaamteloze, mensonwaardige behandelingen door de witte (Hollandse) douane ambtenaren, security en marechaussee in opdracht van de Nederlandse overheid.

  De omstreden zogenaamde 100% controle die alleen op de Surinaamse passagiers van kracht is vanaf het moment dat het vliegtuig op schiphol arriveert. De witte passagiers mogen op schiphol gewoon vrij rond lopen bij aankomst. Bij de Surinaamse passagiers staat een politie lintje dat crime scene aan geeft. Surinamers o.a. kinderen, vrouwen, bejaarden etc. mogen na aankomst op schiphol zonder toestemming (onderbegeleiding) geen gebruik maken van de (wc)sanitaire faciliteiten.

  En om niet te vergeten de Surinamers die levend verbrand zijn op schiphol.

  De Surinaamse president heeft zelfs zijn bezorgdheid geuit tegenover de Nederlandse minister president en het staatshoofd Hare Majesteit over de mensonwaardige behandeling van Surinaamse reizigers met de Nederlandse nationaliteit c.q. Surinaamse ingezetenen.

  De Nederlandse overheid heeft niet eens gereageerd op de bezorgdheid van de Surinaamse autoriteiten met name president Ronald Venetiaan over de mensonwaardige behandelingen van Surinamers op Nederlands grondgebied.
  Geen vuiltje aan de lucht, Suriname gaat gewoon verder met Holland tot de orde van de dag. Het stikt o.a. van de witte Nederlandse stagiaires en Nederlandse militairen in Suriname.

  En nu dit verzoek van Suriname voor een identificatie, Nederlandse forensisch team, zonder enige vorm van gêne van een klein landje (holland) in de wereld die geen respect heeft ofwel toont voor Suriname c.q. levende Surinamers zowel in Suriname als Nederland (in een precaire situatie).

  Achteraf na zo een verschrikkelijke tragische ramp, geef naast de emotie de ratio de vrije loop.
  Een wake up call van hoe kun je nou (vliegtuig) rampen voorkomen, in dit geval was het een te betreuren ongeluk. Maar er zijn rampen die wij kunnen voorkomen (nationale rampen, burgeroorlog).

  Dit proces (8 dec. proces) is Russische roulette spelen met de samenleving.
  En een nog grotere ramp op ons (Suriname)af roepen. Hopende dat de Surinaamse overheid c.q. justitiële autoriteiten de natie behoeden voor rampen die wij in Suriname kunnen voorkomen. Sranan sa wini. Neks no fout!!!!

  Patriot!!


  Maak melding
 2. het is al erg dat z0iets in suriname gebeurt
  en vind erg v00r de nabestanden en wens ze hierbij heel veel sterkte
  patri0t je mag je eigen mening hebben maar maak hierbij geen misbruik van je mening
  nederland help altijd bij rampen en waar00m niet bij suriname
  vind attent van frankrijk dat ze hulp aanbieden
  ik vind als je niks te verbergen heb dan maar d00r de strenge c0ntr0le h0e vervelend het 00k mag zijn v00r bepaalde d0elgr0epen
  tr0uwens deze cntr0le k0mt 00k v00r in suriname curaca0 amerika


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES