VN stemt ontwikkelingswerk af op wil Suriname

0

PARAMARIBO, 5 apr – De ontwikkelingsrichting die Suriname voorstaat, geldt als voornaamste richtlijn bij het lokale werk van de VN. Dit is overeengekomen in het Common Country Program Action Plan, CCPAP. Alle donorhulp dient de doelen die geformulerd zijn in het Meerjaren Ontwikkelingsplan 2006-2011 van de regering.

Met het actieplan moet bereikt worden “dat niet iedereen zijn eigen weg gaat”, zegt minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking tegenover de Ware Tijd. Alle in Suriname actieve VN-organisaties zullen dan ook zoveel mogelijk samenwerken met de overheid, de private sector en het maatschappelijk middenveld.

Het plan van ongeveer veertig miljoen dollar kan zo efficiënt worden uitgevoerd. De overheid doet zelf de controle op afstemming en bijtelling. “We moeten duidelijk weten welk deel van het plan de verschillende organisaties voor hun rekening nemen en wat hun precieze verantwoordelijkheden daarin zijn en wat de verantwoordelijkheden zijn van de overheid”, aldus Van Ravenswaay.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.