dinsdag, juni 18, 2024
HomeNieuws uit SurinameKansenregisseur Surinaamse ambtenaren in de maak

Kansenregisseur Surinaamse ambtenaren in de maak

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 4 apr – Een kansenregisseur zou oplossingen kunnen helpen zoeken voor het probleem van overtollig personeel bij de overheid. Het ministerie van Binnenlandse Zaken, Biza, wil stimuleren tot ondernemerschap. Gehoopt wordt dat meer ambtenaren dan bereid zullen zijn de dienst te verlaten.

Uiteindelijk doel is een natuurlijke afslanking te bewerkstelligen van het ambtenarenbestand. Dat wordt nu geschat op zo’n veertigduizend man. De kansenregisseur moet naar Nederlands model helpen bij het kiezen van alternatieven. “De organisatie gaat met de mensen zitten en kijken welke kwaliteiten ze hebben en hen stimuleren ondernemer te worden”, zegt Biza-topfunctionaris Subhas Jhauw tegenover de Ware Tijd.

De voorbereidingen omvatten meer overleg met Nederlandse partners. Ook staan functioneringsgesprekken met ambtenaren op programma. De beodeling is hun mening te peilen over ondernemerschap. Ook moet er een motiverende werking van uit gaan. “We zullen daarmee ook de kwaliteit van onze overheidsorganisatie verbeteren. De bedoeling is dat we dynamiek binnen de overheid inbouwen”, aldus Jhauw.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES