donderdag, mei 16, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijInformatie achilleshiel bij rampen in Suriname

Informatie achilleshiel bij rampen in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 4 apr – De beschikbaarheid van informatie is steevast de zwakste plek bij de dienstverlening ten tijden van rampen in Suriname. Dit is weer eens bevestigd bij de vliegramp te Bensdorp. Na ruim zes uren was er nog geen autoriteit in staat concrete informatie door te spelen.

Niemand kon of wilde wat loslaten. De luchthaven te Zorg en Hoop was al kort na de eerste berichten bezaaid met journalisten en honderden belangstellenden. Niemand had elkaar iets zinnigs te vertellen behalve dan dat een vliegtuig was neergestort. “Bij rampen is het vooral belangrijk dat de relevante autoriteiten eerst op de hoogte worden gesteld”, verklaart kolonel Jerry Slijngaard van het Nationaal Coördinatiecentrum Rampenbestrijding.

Het allerbelangrijkste is de hulpverlening zo snel mogelijk op gang te krijgen. Kennelijk wordt de kans op het uitbreken van panieksituaties niet al te hoog aangeslagen. Slijngaard zegt tevreden te zijn over de reageeracties. Alle lijken zijn geborgen en getransporteerd naar Paramaribo. De passagierslijst is niet vrijgegeven. De identificatie vindt plaats met Nederlandse hulp.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

1 REACTIE
  1. Dit is geen nieuw fenomeen in de wereld. In hoog ontwikkelde landen waar sprake is van op elkaar ingespeelde- en geoliede machines lopen diensten elkaar voor de voeten met allerhande competentie vraagstukken.

    Ook al zou de hulp zelfs binnen een halve seconde op de plaats des onheils zijn aangekomen, dan nog moest worden afgewacht tot al het verwrongen metaal was efgekoeld. De beste stuurlui staan immer aan wal.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES